Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
9815 replies to this topic

kahlesz

kahlesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 369 posts
Máris helyesbítek: Holnap után, azaz csütörtökön, és a Margit híd budai hídfõjénél találkozzunk. ;D

kahlesz

kahlesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 369 posts
Jó nagyot kívánok mindenkinek!
Holnap azaz csütörtök du. 6-kor egy páran tekergünk egy kicsit a hegyekben. Konkrét úticél nincs, táv min: 40 kilcsi. Ha valakinek kedve van csatlakozni, az jelezzen itt, vagy hívjon telcsin, esetleg lepjen meg minket becses személyével. ;D Ez utóbbi esetben lehet, hogy visszafelé csattan a dolog, és csak hûlt helyünket találja az illetõ.
Szóval gyertek gyermekeim ha tudtok. :D

Pter

Pter

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Sziasztok! Hátha valaki nem tudja... ::)

Ma (2004/05/25) bringázás lesz a VBB szervezésében (?) a Kihívás Napja alkalmából.

Indulás, tali, gyülekezõ: 22:30 órakor a Hõsök terénél a Mûjégpálya fõbejárata elõtti placcon.
Cél: az Istenhegyi úton (és folytatásán) fel a Normafához.

Péter

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Era, Mellon: idén csak a lakóházat adják ki a campben, 3500HUFperÉJ, és 3 fõs...

most amiatt vacilálok, mert...
...nagyon ennék, mert már nagyon rég voltam a bükkben, meg amúgy is qrvára tekerhetnékem van :(
...venni kéne cipõt tekeréshez, meg sípcsontvédõt is :(

estig kitalálom...
addig gondolkozzatok Ti is rajta!
Csubee azt mondta, hogy nem jön valszeg, mert még sárfolyafdék van a lábában, meg anyagilag sem áll jól szegény :(

még próbálom fûzni...

péef

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts
Úgy tûnik, örülök neki. Nekem mindig sokkal jobb kedvem lesz ha ismerõsökkel találkozom. :D

Egyszer megesett velem, hogy miután eljöttem a munkahelyemrõl, aznap még kb 3-4 szer találkoztam egy kollegámmal véletlenszerûen különbözõ helyeken. Mondtam is neki, hogy õ mindig mindenhol egyszerre ottvan. :)

Tényleg a hétvégi outi gyömrõi versenyre nem jön vki?

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Trifó, hát ezt még olvasni is egy élmény volt! ;D Nagy lehetett!

Sniper, veled mi folyton mindenhol összefutunk! Mint ahogy tegnap az Uvh-n! Bár nyakkendõben, öltönyben épp hogy megismertelek az utolsó pillanatban!

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Thommey: Köszi a pénteki fincsi túrós tésztát és az izgalmas vetítést a Gardáról. Nagyon jól éreztem magam.

Jenõ, Trifo: Ezer köszönet a hazafuvarozásért.
Ez a tandemezés tényleg jó móka lehetett. :D

A Caprine maraton tényleg jó volt, azi ott volt az tudja, aki meg nem, az sajnálhatja.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Sniper: ha szombaton 1 körül láttál, akkor tényleg mi lehettünk.

Prefi: Persze, hogy tök jó! Nem véletlen a lelkendezés :)

--Trifo

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts
trifo: Akkor titeket láttalak az UVH-nál szombaton. :D
Még néztem is, hogy egy tandem, de mókás... :)
De éppen kezdtem szétfagyni ezért igen sietõs volt a dolgom hazafelé.

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
ez tök jó :)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Jónapot!

Gratulálok a szilvási szekciónak! Mi kihagytuk, de azért nem lesz ez mindig így! Noha most térdkímélési célzattal, orvosi utasításra nagy szívfájdalom közepette le kellett tennünk a maratonon való részvételrõl, ám magunkat vígasztalandó elvesztettük tandem-szüzességünket !!! :) Egy Bringanti-féle eléggé lecsoffadt darab volt a tettes, a Cora saját márkáiról ismerõs "V" fékkel, girbegurba acél felnivel, 6 fokozatú fogsorra ráerõltetett 7-es SiS váltókarral, meg sok hasonlóval. De azzal együtt mégiscsak egy IGAZI tandem volt!

Szombat délelõtt mentünk a gépért, de közel másfél óra szöszmötölés után csak fél 12-kor vehettük birtokba. Hazatekertem vele egyedül, majd otthon pakoltunk fel és indultunk útnak Szadára cimborákat látogatni. Volt is meglepetés, mikor megérkeztünk a díszes társaságba bringás cuccban izzadtan, ketten - egy biciklivel :)

Mivel a tesztút jól sikerült, baj és veszekedés nélkül értünk célhoz. Vasárnapra egy a Szentendrei sziget átszelését terveztük Bp - Tahi - Vác - Bp útvonalon. Noha nekünk csak egy sima citybike-szerÛ tandemet sikerült szerezni, és a váltóval is meggyÛlt a bajunk, mert bár hajlandó volt elkúszni a legrövidebb fokozatra, hajtani nem lehetett, mert folyton megugrott a lánc és ez eléggé megnehezítette az emelkedõket,azért rögvest, még a Szentendre elõtt ártéri szakaszon kipróbáltuk a terep-képességeit is a cangának - jenõ itt még csukott szemmel hajtott, mert a terepviszonyokon való átjutás izgalmait csak a hátam bámulásával tudta valahogy átvészelni :) Itt sikerült más újabb tapasztalatokat is szerezni: a kolbász merevségét el nem érõ váz nagyobb pedálfordulatnál szépen berugózott függõlegesen. Izgalmas érzés volt... Persze csavarodás ellen még ennyire sem volt védve a váz, amit éreztünk is minden "nem teljesen szinkron" mozdulatnál.

A Szentendrei szigetrõl átkompoztunk Vácra, és onnan jöttünk lefelé délnek Budapest felé. Vácon megnéztük az ártéri tanösvényt - ajánlott, mer'egy unikum - aztán az utána következõ kanyargós szakaszon keletkezett sziréna a biciklin: Minden erõsebb kanyarban kiszakadt jenõbõl a kiáltás, hogy "NaaaaaaNeeeeeeNaaaaaNeeeee". Mondtam, hogy ne üvöltsön, csak hajtson meg kapaszkodjon, de hasztalan :) A klassz kibetonozott, jó kis kacskaringós bicikliúton úgy vettük a döntött kanyarokat, mint egy Jan Ulrich vagy egy Armstrong :) Közben jenõ velõtrázóan sikoltozott és ha lett volna nála retikül, ütötte volna a fejemet, hogy lassabban, lassabban, mert a vér megfagyott néha az ereiben, ahogy ez a busz-szerÛ járgány bedõlt velünk a kanyarokba :)

Elmondása szerint minden halásikoly ellenére is hátul ülni eszméletlen király volt! semmi dolgod, csak tekered a pedált és közben teljes nyugalommal nézelõdsz, lehet élvezni a tájat, és így sokkal nagyobb a vizuális élménye a biciklizésnek, mint mikor az úttestre tapasztott szemmel nyomul elõre az ember! Az emberek meg az autósok, akik láttak, mind boldogan mosolyogtak, meg biztattak, integettek, szóval sokkal több pozitív megnyilvánulással találkoztunk, mint egyébként.

Pedig az izgalmak tetõfoka még hátravolt! Váctól Dunakesziig kellemes félhátszélben lebegtünk hazafelé, Dunakeszin már keztem fogalmazni magamban, hogy hogy fogok itt áradozni a tandemezés nagyszerûségérõl, és akkor PATT! Elszakadt az elsõ és hátsó tányért összekötõ lánc. Lett is nagy riadalom, meg nézelõdés, hogy most mi lesz. Elõször egy helyben talált vastag dróttal próbálkoztam javítani a helyzeten, de az reménytelen volt. ..., így nem maradt más hátra, mint az alábbi két formációban hazatekerni a maradék 8-10 kilométeren és maradandó élményt nyújtani az arra autózó polgártársaknak:

- vagy Jenõ tekert tovább, mint ha mise történt volna, hiszen neki megmaradt ehhez mindene, és lábaimat pihentettem elõtte, meg kezeltem a váltókat és a kormányt (jenõ Knight Ridernek érezte magát én meg maga voltam a megtestesült KIT, néha elõreszólt: KIT, légyszi kapcsolj fel egyet!!!, meg egy kicsit olyan is volt, mint mikor a kis falusi nénik szállítják biciklin a csarnokba a malacot eladni- csak hogy örüljön, röfögtem is neki szépen :))))

- vagy Jenõ jógapózban ült mögöttem az ülésen, lábai törökülésben a felsõcsövön, én meg a saját ülésembõl tekertem az õ pedálját, a heréimen hasalva, félig fekvõtámaszban - na, ez sem volt semmi látvány! Az árnyékunkon is betegre röhögtük magunkat! :) Mikor áthaladtunk a Mogyoród utcán ebben a pózban, egészen aktuálisnak éreztük a kiírást :)))

Lényeg, hogy hazaértünk szerencsésen, és abszolút ajánlani tudjuk kipróbálásra ezt a dolgot, mert nagyon nagy a "csapatépítõ" hatása, mi is izgultunk, hogy hogy sikerül majd megoldani a felmerült konfliktushelyzeteket, de veszekedés nélkül megúsztuk, pedig volt egy - két meleg helyzet (ne itt forduljunk, be, ne menjünk ilyen gyorsan/lassan, stb), de összességében inkább nevetésbe torkollt minden gond, mert eszméletlen mókás érzés ez a "busz feeling" :) Arról pedig ne is beszéljünk, hogy így még a menet közbeni térképészkedés is megoldható egy bátor kazánfûtõ és az irányító szép széles háta segítségével! :)

Konklúzió: emberek, szerezzetek egy rendes tandemet és vigyétek a párotokat tandemezni, mert jó az neki (is) :)

PS: a BIKEMAG RÉSZÉRE BÁRMINEMÛ TANDEMTESZTELÉST VÁLLALUNK!!! :)

--Trifo & 'jenõ

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Pont ez a lényeg, egész nap tök jó volt, csomó autós nyugodtan kikerült, elsõbbséget adtak (ahol nekem volt), erre van egy ilyen p*cs, aki elcseszi az egészet. De már túltettem magam rajta ;D
Szombaton levizsgázok és végre kiszabadulok a városból, elmegyek világvégére.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Phil: fel a fejjel, vannak normális autósok, ill. buszsofõrök is, ezt garantálom, ugyanis már találkoztam olyanokkal!

Szilvásvárad szerintem nagyon jól sikerült, nem jövõk sajnálhatják, hogy kihagyták. Jövõre majd próbáljátok ki mindenképp!

Mellon: én a Kikapu-ról sok jót hallottam, akinek eddig volt, csak dicsérte!

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
sziasztok!

mi Tyitóval szombat dél körül érünk szilvásra a hegyikempingbe. valami program szervezödik a fórumos társasággal vagy megyünk az ottani szombatesti rendezvényre?

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts
Charon: Ne mérd le, egyszerûen csak add ide, ha összeraktad ::) ;)
:irigysmájli :P
Jó lesz a paripád nagyon!

Este megmérem Thommeynál.

Para: Sorry, de egész héten nálam volt a CD, csak ma hagytam otthon... :-[

Néztem a Kulát és a Kikaput is. Csak olyan "ropinak" tünik ::). Semmi erõsítés az alsócsövön. (vagy a látszat csalna?) Milyen freerider 8) lehetnék ilyen vázzal ??? ;D
Pedig a Kikapu váz pont jó árban van...
Hétvégén megálmodom talán a megoldást. Esetleg ma este a túrabeszámoloók után brainstorming: milyen bringát vegyen Mellon?

ui.: Elköltözött a cég, már nem a Deákon dolgozok, hanem a Dózsa György úton.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
MÁR MEGINT NEM JÖTT ÖSSZE >:(

Tegnap bringával jöttem melózni és el is kellett mennem a városba. A Veres Péter út melletti bringaúton elsõbbséget adtak a kanyarodó autók :o, figyelték a bringautat, nem álltak rajta sokan (csak kb. 4 autó) a Népsta-ig ez mind ismétlõdött, onnan haza ugyanez. Na végre haladunk ;D.
Este megyek át a barátnõmhöz, egy gyalogátkelõhelynél a balrakanyarodóknak elsõbbséget kell adni. Gyalogosoknak zöld, balra kanyarodóknak zöld, megyek a gyalogosok után, autó megáll (a zebrán) gyalogosokat elengedni, nézem még átérek (még zöld a lámpa), autó mögött elmegyek, az utána jövõ busz lát, de nem fékez, átérek elõtte, de rám kiált: B*zd meg a k*rva anyád.
Már megint össze dõlt bennem egy világ.Na mindegy, már megszoktam

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,533 posts
Fotózok ;D ;D

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,038 posts

... lemaradok az elõjátékról :(

no sebaj én meg Gyulán meg Miskolcon vigasztalódok :)

:o :o :o :o ??? ??? ??? ??? :o :o :o :o
Ors!

Te mit csinálsz Gyulán? Én kedves kis szülõvárosomban???? Pláne, hogy én nem vagyok ott... ;) :(

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,533 posts
... lemaradok az elõjátékról :(

no sebaj én meg Gyulán meg Miskolcon vigasztalódok :)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Mellon: viszont Én csak ma olvastam a mai talizásunkra feltett lehetõség beírásodat, így nem hoztam a CDidet :(
attól ütközünk?

KONA ügyben: KIKAPU? ::)