Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
9815 replies to this topic

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Ahoy!

Vasárnap nem lenne vki(k)nek kedve és ideje és lehetõsége és és egy kiadós kellemes izzasztó adrenalin növelõ tekerésre a mátraában vagy a bükkben?

péef

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
De.
Mellesleg nekem is vagy egy biológus diploma a polcomon.

jenõ

jenõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts
Charon, nem neked vannak etológus ismerõseid? ::) ;)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
a szõrös hernyókat nem eszi meg sok madár, mert gusztustalanok :P

jenõ

jenõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts
a hernyókat nem a madaraknak kellene megenniük? ::)

Mindenesetre szomorú :'(
És az is, hogy egy nyikkanás sincs errõl a porblémáról a #%!§ médiában! ???

tmls

tmls

vendég

• fórumtag
  • 227 posts
Egy kicsit visszakanyarodok az említett természetpusztításhoz.
A hétvégi bicajozási kényszeremet a Balaton-felvidéken éltem ki. Emlékezetes volt, az biztos. A helyiek elbeszéléseibõl tudom, hogy az egész Balaton-felvidéket ellepték a hernyók. A fák leveleit teljesen elpusztítják, majd a fenyõk tûleveleire fanyalodnak. Eszméletlen volt látni, hogy az út bal oldala levelektõl teljesen mentes, a jobb oldal még ép, de az úton csoportosan másznak át a hernyók.
Szerencsére már kezdenek bebábozódni, ezért hamarosan eltûnnek. Remélhetõleg a fák kihajtanak, és a hernyók helyett szép lepkék lepik el az erdõt. De addig is a turizmusnak annyi. Ki szeretne olyan helyen nyaralni, ahol a levesébe hernyók potyognak?
Úgy tudom a jelenség csak a Balaton északi parjának közelében ismert. Azonban azt hiszem, hogy ez is jelentõs terület. A médiában azonban semmit sem hallani róla. Inkább elhallgatják.
Én csak arra tudok gondolni, hogy a felborult tápláléklánc miatt tudtak elszaporodni. Talán egy újabb faj halt ki, ami a természetes ellensége volt. A helyi idõsebbek sem emlékeznek ilyen mennyiségû hernyóra régebbrõl ...

erõs gyomrúaknak

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts
Én szeretnék menni, de ma csak egy benzinkútig tekerek, gõzborotva rulez.
Sár nem rulez...
Erdészeti traktor sem rulez.
Sár+erdészeti traktornyom nagyon nem rulez >:(, sötétben meg már végkép nem rulez :-\

Jó volt a hétvége, de ma megint csutakolhatom a lovamat orákig, pedig alapvetõen nem volt sár, csak ahol megált a víz. Tipikusan ott volt gázos a helyzet ahol totál széttúrták az utat, a többi helyen legalább ki lehetett kerülni a tócsákat.

Jó tekerést Szam!
Szerdára tervezek tekerést, ha akkor nem esik majd az esõ.

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 posts
Hi,

18 óra körül ha van valakinek kedve egy HHH-i tekerésre akkor a Margit híd budai míting pontjánál ott leszek.

Üdv:Szammer

jenõ

jenõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts

Szia Pix :D sztem mindenki nevében mondhatom ,hogy szívesen olvassuk a beszámolókat ;)

Egyetértek az elõttem szólóval!
Epedve várjuk az ajkaidról csepegõ információkat ;D
Lecsoffadt biciklik alatt mit kell érteni? Corabike és társai?

Csinálj sok-sok fényképet, hogy augusztusban legyen mit nézzünk az élménybeszámolós klubdélutánon! ;D

Jah, és vigyázz magadra!

jenõ-anyu 8)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Pixel:Na végre valami hír:)Már azt hittük téged is prostinak vittek ;D ;D ;D ;)
Akkor mehetünk via ferratazni?
Fogyasztd le a kis hambizabálókat:)
Üdv:Thy
ui:ugye ott nem esik?

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,533 posts
Szia Pix :D sztem mindenki nevében mondhatom ,hogy szívesen olvassuk a beszámolókat ;)

Szdrtmix :) Lilulok ;D
de kedden már muszáj lesz birngázni vele ::)

orvos ... ::) :-X

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 posts
Na, most azert nyomtam fel orat a CC palyan. Van egy monti osveny, 2-3 perces, azon fogunk majd menni. Sajna csak a tabor teruleten belul maradhatunk. New Yorktol 100 kilcsire lehetunk kb., egy olyan erdos-hegyes teruleten, ami kicsit a Pilisre emlekeztet, de nagyobb a kiterjedese, es a hegyek is magasabbak valamivel. barmerre megyek, minden 3. fan tabla kozli, hogy az erdobe tilos bemenni barmifele celbol. itt ugy tunik minden erdo magankezben van es nem szabad bemenni, nincsenek osvenyek sem. udorito kicsit, ilyen szempontbol otthon jobb dolgunk van. az idojaras eleg kellemes, seemi tornado meg ilyenek :)
Thommey: tegnap a kotelpalyan ujra ateltem az olaszorszagi elmenyeinket, a labam remegese mozgasba hozta a foldet, es egy helyben leizzadtam az arnyekban, pedig be voltam biztositva. embertelen nehez palyat csinaltak, 10-12 m magasan kell kapaszkodo nelkul egy vekony fan atsetalni, aceldrotok, famaszas stb., es kozben neked kell a karabinereket pakolgatni. a vegen pedig egy hosszu zipline, le kell ugrani a baromi magasbol, es atsuhansz egy to felett. mindezt 10-15 eveseknek terveztek, amit kicsit furcsanak tartok, mivel a trener is igencsak kuzdott vele :)
holnap kenuturazunk valahol, mert azt is meg kell tanulnunk. de azert ne gondoljatok, hogy habostorta itt az elet, ma egesz nap fakat pakolgattunk, meg tepkedtuk a novenyeket a tobol (idiota volt aki kitalalta).
nem tudom, mikor lesz idom legkozelebb elmenybeszamolni, bocs, ha kicsit hoszu lett :)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
üdvözlet pixel, innen ilyen távolból! ;)
lehet, hogy nem bringázol olyan sokat, de azért kicsit irigyellek;)

Orsi, kezed hogy van?
Végül ugye azért elmentél dokihoz?

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 posts
sziasztok! vegre sikerult par percre netkozelbe jutnom. sikeresen megerkeztunk en is meg a bringa is, es jol vagyunk, csak nagyon hianyoztok. egy szep nagy taborban vagyok, van minden, to, foci-bezbol-rogby-tenisz-hoki stb palya, hatalmas maszofal, kotelpalya (2 napig tanultuk a biztositast), meg par montis osveny. nagyon csoffadt bringaik vannak sajnos, de hat nekem itt a sajatom :) rengeteget eszunk es mivel mindig kitalalnak nekunk valami munkat, nem sokat bringazok, eleg elszomorito teljesitmenyem lesz, mire hazaerek :)
remelem mindenki jol van, most sajna megint hiv a kotelesseg.

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,533 posts
Igen szerencsétlen napot tudhatok magam mögött :-\

Debreceni csapatunk ma reggel a Zemplén felé vette az irányt, hogy bejárjuk a jöv heti maraton távját
Leszáltunk...hol is ? ööö , mindegy Tokaj után és elindultunk.
Rohasztó meleg volt és tüdõm igencsak sípolt a felfeléken :(
El is tévedtünk egy párszor, najó csak 1x ::)
aztán egy igazán élvezetes úton sikerült kicsit közelebbrõl szemügyre vennem a talaj mintázatát...
Mivel jórészt tenyeremre érkeztem , onnantól kezdve kormányfogásról szó sem lehetett :-\
Valameddig gyalog caflattunk majd aszfalton elgurultunk Erdõbényéig. Mivel képtelen voltam mûködésbe hozni tenyerem és ujjaim, úgy döntöttem irány haza :-\
A sárcok továbbindultak ,de Réka úgy döntött elkísér :)
Tokaj vonat , haza...

Ja képzeljétek, a vonaton leszólítot minket egy srác , mondván õ SAUH-i , ááá mondom Dh pálya ? ;D
Na, végül kiderült hogy ismeri MG kollegát és lort is ! ... kicsi a világ :D

Ja és szegény szederturmix vonatjegye nálam maradt :(
bocsi Balázs ,de Tokaj táblánál jutott eszembe - BOCS :-*
Mostmár csak egy fél diónyi dúúzantás van a tenyeremen és kezd érdekes szineket ölteni ;D
egyéb bõrfolyotnossági hibákkal persze ::)

ja, lesz egy két kép ha a galéria hajlandó együttmûködni ;)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Ja, én valóban itthon maradok a hétvégén! Holnap benne vagyok egy tekerésben, bár erõteljeset egyelõre nem tudok menni, csak lazábbat. (Dobogókõig és vissza terepen) Ha ez megfelel valakiknek, akkor beszélhetünk róla itt a topikban. szép napot és szép hetet a zemplénieknek!

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts
Úgy tûnik a többség elhagyja a várost. Vigyázz, nehogy rossz társaságba keveredj, fogasosok meg hasonlók ;D ;)
Nati eklvileg itthonmarad, mert hétfõn vizsgázik..

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Nem megyek, mert senki nem megy kocsival, és nem fogok vonatozni, mert akkor vasárnap nem érek vissza idõben, meg szombaton déligmég dolgozom:(
A hétvégén mindenki elhúz pestrõl?
Üdv:Thy

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,038 posts
A lovam nevében köszönöm Mellon kollégának az elismerõ szavakat... ::)

Thommey Te nem jössz Szegedre? Ki jön Szegedre? :-\
Nehogy már kevesen legyünk... :( Véletlenül ma késõ(bb) délutánra nem szervezõdik valami? ::)

Viki meg ne gondolkodjon, hanem induljon el a Tiszán! Meg lehet szerezni a bõr-alapszínt... ;)

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Kulpeter: Jó helyen vagy, csak figyeld a topikot! Szeretettel látunk Téged is a csapatban.

Vikvuk: Máskor ne hagyd magad lebeszélni, bátran gyere velünk, ha komolyabb tekerés van, akkor azt úgy is megemlítik itt. Szóval bátran gyere, lelgfeljebb gyorsabban megerõsödsz. :D

Már alig várom a du-i indulást. :D

Mindenkinek kellemes, napos hétvégét kívánok és jó tekerést.