Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
9815 hozzászólás a témában

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Jaaaajjj!  ::) Ne vitázzatok már ilyenen. A bukó tényleg fontos, de ha nem akarod nem viseled. Sokszor én sem veszem fel, mert zavar, de ha megyünk hegyre etc, azért felveszem. Túrára sem vittem, mert minek, aztán estem egyet fejre, volt egy kis eszméletvesztés. Ettõl még mindig sokszor indulok el bukó nélkül. Amúgy egy sima bukó azért könnyen megszokható, ellenben pl.: egy fullface-szel. Mivel mi lejtõzni, dualozni szoktunk, térdvédõt, kesztyût, stb. is viselek. Ezek is zavaróak, de ez van. Ilyenen felesleges vitatkozni, mert szerintem semmilyen baleset nem jó, tehát ha lehet kerüljük el. Viszont az tényleg nem várható el, hogy már túrán is gerincvédõben legyen az ember, mert hátha jön egy kamion és...

ruff

ruff

törzsvendég

• fórumtag
  • 784 hozzászólás
gondolj bele abba ,hogy egy fejsérülés miatt nem tudnál 100% normálisan élni - könnyen elõforulhat . egy fejsérüléstõl emmeghalhatsz , egy életre szellemileg és fizikailag egyaránt megnyomorulhatsz . a térdsérüléstõl max nem tudsz majd bicajozni . azt meg ne akard nekem bemagyarázni, hogy inkább meghalsz , minthogy ne tudjál bicózni

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Kedves Ruff, van ugyan igazság a szavaidban, de történhet másképp is: pl. fejre esel és meghalsz, vagy térdre esel és örök életedben nyomorék maradsz. Melyik a jobb? Tudom, tudom, fejreesésbõl még inkább származhat nyomorékság, de a térdsérülések miatt is sokszor nem lehet bicajozni. Namármost a térdsérülések 15 %-kal gyakoribbak, mint a biciklizésbõl fakadó fejsérülések. Én pont egy térdsérülés miatt nem tudok 100% erõbevitellel bicajozni.

ruff

ruff

törzsvendég

• fórumtag
  • 784 hozzászólás
A térded lehet ,hogy könnyen szétmegy ,de attól nem halsz meg !!!! Viszont egyszer essél a fejedre ,utána próbálj meg biciklizni ( ha egyáltalán életben maradsz )  ;)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Szegény Charon, ez igazán szörnyû dolog. A szerencse az,hogy õneki komolyabb baja nincsen, viszont el tudom képzelni, mit érez a bringa miatt. Aki beszél vele, mondja, hogy gyors gyógyulást kívánunk mindkettõjüknek.
Ruff: igen, igen, a bukó, de Charon-nak is a térde meg a csuklója ment szét, nem? Én is inkább azokra szoktam esni. A combomról nem is beszélve. Egyébként pedig a térdvédõ szerintem min. ugyanolyan kötelezõ szerkó kéne hogy legyen, mint a bukó, ugyanis az ember térde nagyon könnyen szétmegy. És vajon hány emberke hord magán térdvédőt, ha szétnézel városban, hegyekben?

Dr.Stein

Dr.Stein

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
Charon este hívott. Aszongya kevésbé totálkáros mint a bicaja és megígérte, hogy túléli. A saskalap kamionos ráhúzta az utánfutót. Én meg csak itt szedegetem az államat a földrõl.
A túrát sajnálom, hogy kihagytam, de kicsit korainak bizonyult a találkozó. Azért a HHH-re feltekertem és megcsodáltam az autós "túristák" nyáját. Na majd legközelebb! Remélem, addigra Charon kolléga is felépül.

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 hozzászólás
szevasztok! :) :)

na, megjöttünk a túráról. Igen klasszra sikeredett. Összegyültünk heten, ebbõl csak Lensver és Trifo, akik fórumosok. Vártuk a többieket is egy ideig, mert de. nem olvastam a visszairásokat! Hááátt, a lájtosabb túrákról más az elképzelésem.... Szerintem a Pilis legjobb részein mentünk keresztül. Ürömi dombok, Hosszúhegyi út, majd fel Pilistetõre, Dobogókõn is jártunk, onnan le Lajosforrás, ahol szétváltunk, mi lefelé betonon Szentendre, Római part, és a Nyárfás. Páran tovább mentek Kõhegy felé, és utána Római. Összesen 76 km lett az én órámban(ez háztól házig).
Akik az idõjárás miatt ijedtek meg, azok nagyon sajnálhatják, mert ki....... meleg volt (fõleg felfelé), NO felhõ az égen.
Sajnos ma én voltam a hátul araszoló, voltak felfelék ahol bedurcásodtam, és már tolni volt csak kedvem a bringát (tudjátok a sok lefelé után, hirtelen égbetörõ meredek...ÁÁÁÁÁ).

Charon: Azért rendbe jössz, nem? sanda gyanúm, hogy még megyünk a Pilisbe együtt!!

Zöld: majd máskor.
Trifo: hogy érzed magad?

Lens: holnap én tuti meghalok a magántúránkon....de azért megyek. Ha nem sikerül ma este még beszélni, akkor holnap 10 felé csörögj! Puszi :-*

ruff

ruff

törzsvendég

• fórumtag
  • 784 hozzászólás
Szegény Charon  :'( :'(
Látod Lensver  ?! Ezé köll a bukó ...

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
FIGYELEM TÚRÁZÓK !

Charon üzeni, hogy nagyon sajnálja, de nem tud menni a túrára önhibáján kívül, ugyanis ELÜTÖTTE EGY KAMION ! Így aztán se a bringa, s õ nem üzemképes ! /Ugrott a két kereke és a kormánya, meg a csuklója és térde.../ Ha már jobban tudja mozgatni az ujjait elmeséli mi történt.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Pedig van bukóm  ;D és egyszer egy héten fel is veszem. Igen, tudom, mennyire veszélyes, épp ezért is szoktatom magam hozzá. Csak nagyon nehéz ráállni, miután ifjú gyerekkorom óta nem veszek fel semmit tekeréshez, legfeljebb sapkát a hideg ellen. De miután az ismerettségi körömbõl mindenki -és most már ti is- oly kedvesen de makacsul unszolja a fejvédõt, hát megpróbálom. A baj az, hogy egyelõre korlátoz a "szabadságérzésben".
Egyébként holnap szép idõ lesz, ezt most néztem ki a csillagokból.

Zöld

Zöld

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Üdv bringások

Engem holnap sajnos nélkülözni fogtok!  :'( :'(
Remélem hamarosan lesz legközelebb!

Zöld

ruff

ruff

törzsvendég

• fórumtag
  • 784 hozzászólás
de nem ám

Dr.Stein

Dr.Stein

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
Ez a sityak dolog, ez komoly dolog. Én sem terveztem, hogy ma fejreesek, aztán Lajos forrástól lefelé jövet eccer csak zutty. Utána örültem ám, hogy van rajtam bukó! Nem estem nagyot, de azt tisztán.
Ez persze az én bajom. DE EZ NEM JÁTÉK ÉS NEM SZIMPÁTIA KÉRDÉSE!  >:(

ruff

ruff

törzsvendég

• fórumtag
  • 784 hozzászólás
Megmondta ,hogy ne szóldd le ! Biztos, hogy igazad van a hozzáállással kapcsolatban , de szerintem még nincs is bukója, ahogy az az eddigiekbõl kiderül . Vagy nincs igazam ? Lensver lehet ám, hogy keverlek vkivel . Gabó : biztos , hogy rossz hozzáállás . Lensver szerintem olvass bele a Na nelegyünk már bunkók legalább egymással ne címû topic utolsó oldalaiba , ha még nem tetted meg . Azt mondod ,hogy jóvan , csak nem most fogom betörni a fejem . NEM TUDHATOD ! Tapasztalatból beszélek . Én ezt egyszer mindenkinek akinek ilyen a hozzáállása elmondom, mert szerintem másnak sem jó érzés, ha egy másik biciklis meghal .De miután én elmondtam rajtad áll a dolog . Utána már csak annyit tok mondani ,hogy a te bajod . :-/

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 hozzászólás
hello-bello ;D

Lensver már megirta az útvonalat, és úgy látom leszünk rendesen!
9-tõl max 9.30-ig várunk meg mindenkit. Állitolag holnap még nem lesz esõ, szombatra vasárnapra mondták az égszakadást. És ha mégis esik, maximum a gyilkos trutymóval kell megküzdenünk a hegyen, a hideg és az esõ ellen lehet védekezni. A Hosszóhegyi pedig esõben is jól járható. Baromi jó túrának nézünk elébe!

Charon: bocs az elírásárt, de baromi késõ volt! nem élcelõdni akartam.

Lensver: a szombatot már léehet, hogy nem birja ki az idõjárás, úgyhogy nagyon jó, hogy holnap te is jössz!!!!! ;)

Holnap találkozunk!

Pusz

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 hozzászólás

... Szolidaritásból én se veszek föl sisakot, de ezért senki ne szóljon meg holnap! ...

Érdekes hozzáállás...  :-/

Dr.Stein

Dr.Stein

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
lensver:
Lefele jöttem. A szemüveg stimmel, de a bukó kék-fehér. A bicó pedig kék-piros-sárga.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Igen, túra javarészt terepen lesz. Útvonal nagyjából ez: ürömi dombon föl--Pilisborosjenõ--Csobánkai elágazás--Hosszú-hegy-- na és onnan már ki merre. Ha a most éledezõk (hosszú téli pihi) birják, akkor jöhet Dobogó teteje. De akár szét is lehet válni. Minden lehetséges.
Az idõjárással kapcsolatban: ha esik ha fúj, megyünk, mert hisz: BÁTRAKÉ A SZERENCSE
Az esõt úgy lehet a legjobban elijeszteni, ha elindulunk. Legfeljebb majd rövidebbet megyünk. Egyébként Szilárdnak hinni nem érdemes, mert tippelni én is tudok. És én azt tippelem, hogy holnap még szép lesz az idõ. Ha meg hidegebb...Hát azt nem is bánnám, mert mikor ma tekertem fölfele a Kevélyre bizisten már túl meleg volt. Ja egyébként jött szembe egy Lada, amin csodálkoztam, mert arra általában nem jár normális ember kocsival.
Szolidaritásból én se veszek föl sisakot, de ezért senki ne szóljon meg holnap! :-)
Csõváz

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
1Stein: Te jöttél puffogva fölfele a Hármashegyi reptéren? Vagy te jöttél lefelé a Reptér elõtt, szemüveggel(átlátszó) az arcodon, piros bukóval?

ruff

ruff

törzsvendég

• fórumtag
  • 784 hozzászólás
Nemtom arrafele mi a helyzet, de itt jóidõ lesz holnap , mert nem fáj a kezem  8)
Szerintem kérdezzétek meg Öreganyátokat , hogy nála mi a helyzet , a legjobb idõjósok az öregek  ;)