Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
9815 replies to this topic

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Hori, tök jók a képek! Kedvencem ez: http://zak.webdream....22/103_0324_IMG
Ez a Happybike tára, vagy zak-é?
Látom, voltatok törzshelyünkön, a szentkereszti cukiban is! Kié a Trek8500? Elôször azt hittem, hogy Korompalié, mert ô van mellette az egyik képen, de nem. Találtam egy fotót ahol ott a tulaj kék felsôben, fekete naciban, de nem ismerem föl. Karesz vagy Marci lehet?

Szóval most gyászos a helyzet a hegyekben. Gondolom ez lesz még egy ideig. Szomorú, mert közben meg csodaszép idô van.

Hadd menjen Leányfalu felé! ;D Az se csúnya, fôleg ha az eldugott bringaúton megy az ember. Én mindig szoktam menni a Szentendrei-szigetre is túrázni, mert nagyon szeretem az ártéri utakat.

Igaz, hogy Visegrádra el lehet jutni másképp is. Én csak azért irtam amit irtam, mert most azt a részt hó/jég boritja. A másik pedig, hogy tavasszal mindig betonkört csinálok alapozás gyanánt. Kedvenc útvonalam, hogy minél gyorsabban eljutok Visegrádig a sik úton, majd onnan megyek vissza Paprét felé a belsô müúton.
Ez egy 3 órás kör, és teljesen jó edzésnek.

Köszönöm mindenkinek, már egyre jobban vagyok, és várom, hogy végre igazán bringára lehessen pattanni, hogy kipróbáljam új alkatrészeimet.

HORI

HORI

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
Sziasztok!
Lens, jobbulást kívánok. Én drasztikusabb módját választottam a gyógyulásnak, még Zedékkel túráztunk, mikor megittam egy fél liter jégkását, ami nem tett jót a torkomnak. Ma jól kitekertem magam, és most forraltbor kúrán vagyok. Egyre jobban érzem magam... :) :) :)
Ha ti nem is tekertek, azért adok egy kis hójelentést, ahogy ígértem. A pilisi aszfaltutak, amelyeket takarítottak, azok elég jól tekerhetõk. A többi csupa jég és hókása, amelyben elég rossz tekerni, fõleg, ha a tengelyig ér. Pl. ilyen Szentendrétõl Paprétig az aszfalt, valamint a dömörkapui aszfalt a Királykúti nyereg és Pilisszentkereszt között. A túristautak elég jók, ahol le vannak járva. Én csak egy darabon jöttem le Dobogókõrõl, de teljesen élveztem a dolgot. Egyébként Szentendre, Dömörkapu, Királykúti nyereg, Pilismarót, Dobogókõ, Szentkereszt, és Csobánkáról fordultam vissza Szentkeresztre, mivel szembetalálkoztam Lajos barátommal, Korompai Laci barátommal, Marcival és Karesszal. Cukrászdai látogatás után indultunk haza, de egy begre forraltbort muszály volt magunkhoz venni a Rómain. Ja, fotókat is töltöttem fel ide:http://zak.webdream....002_02_22<br />
A holnapi túrához picit fáradtnak érzem magam, aki mégis megy annak jó idõt, utat stb.
Jaj még mit olvasgatok!? Szerencsétlen kerékpárost Leányfalu felé terelitek? Szerintem Visegrádra biztonságosabb és szebb is a Paprét felé vezetõ út..... igaz, meredekebb is.

Hori

Baliman.

Baliman.

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Jobbulást Lens!Én már lerendeztem a bringázást mára,a párommal eltekertünk a Margit sz.-re és vissza... :)
Ez a börzöny túra jól hangzik!Gyalog már jártunk arra,és nagyon jó!Ha mentek szóljatok!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Bagi, a Börzsönybe is szoktunk menni igen. Én korábban rengeteget gyalogtúráztam ott, mostanában azonban barátokkal járjuk bicajon. A leggyakrabban a Nagy-Hidegre megyünk föl, mert az rövidebb lélegzetvételü túra, és viszonylag gyorsan haza is lehet jutni onnan.
Egyik kedvenc útvonalunk az, amikor Nagymaroson szállunk le, föl Törökmezôre, onnan át Kóspallagra. Királyréten eszünk a büfében és onnan folytatjuk az utat Szokolya irányába, majd el az Irmaforrás mellett ,át Katalinpusztán, és a Naszály alatti völgyen áttekerve lejutunk Vácra.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Baliman, én most heverem ki lázas betegségemet, és ezen a hétvégén kivételt teszek, és nem megyek tekerni. Elnézést is kérek, hogy itt hitegettem mindenkit. Ám a jövô héttôl újult erôvel (mely felrepit a hegyre), hittel (hogy sikerülni is fog fölmenni), és lelkesedéssel (hogy ennek van értelme is, bár van aki azt mondja, nem sok) folytatom a tekerést, és szervezem a hétvégi túrákat!

Addig is, mindenkinek jó tekerészést.

Baliman.

Baliman.

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Na ja,én inkább a pilisben vagyok járatos :)

Lensver:Egy ilyen kis megfázós,lightos,bringautas túrában én is bennelennék!lesz valami?

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Köszi a válaszaitokat,igazából jártam már sokat arra gyalog,eltévedni nem fogok,csak a ti bejáratott útvonalaitokra voltam kíváncsi.
Konkrétabb tavasztól várható vagyok arrafelé...
Örvendetes,hogy lehet bicajjal hévezni. ;)
Börzsönnyel hogy álltok?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Bagi!Eligazítás:
Jancsi-hegy,fogas,stb; 4-6 villamos vonalán a Moszkváig,onnan 56-os villamos vonalán a kórházakig,onna felfelé,vagy a fogas,aminek szintúgy ott van a megállója.
HHH;
Nyugatitól a 91-es útvonalán fel a Rózsadombra,onnan a Rózsakert bevásárlóközpontnál jobbra tovább,a hegyre,egészen a Rózsadomb Center bevközpontig.Onnan már látszik az Árpád-kilátó és a HHH,a hegyen meg több útvonal is vezet oda...Ha betonon akarsz menni;Fenyõgyöngye,és onnan tól a meredek út visz fel a HHH-ra.
Pilis,Dobkõ,stb;alapvetõen el Pomázig,onnan meg az orrod után... ::)Jobb,ha csomagolsz 1 térképet,vagy 1 tapasztalt túrázót,pl Lensvert! :)

Baliman.

Baliman.

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Baginak:Nyugatitol elgurulsz a hévig(végig a körúton,majd a margithídon)elmész a szépvölgyiútig(ami egy megálló,úgyhogy inkább bringával menj)Na onnan már csak felfelé,és felfelé,és felfelé... ;D
Ha a pilisbe akarsz jönni,akkor maradj fenn a héven(lehet bringát vinni,1 vonaljegy,a vonat két végén lehet felszállni,a kis sárga bringajelnél)Elmész pomázig(én is ott lakom)innen elérhetõ dobogókõ,a kevélyek stb.)Sok sikert!

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts
HÉV: Lehet ,de külön jegyet kell rá váltanod mint a vonaton.

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Tényleg,meg tudja valaki mondani,hogy a HÉV-en lehet-e bringátt vinni? Ha mondjuk StEndre lenne az úticélom?

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Nem,nem kocsival,azért írtam a Nyugatit,mert vonattal...
A kijutást meg úgy értettem,hogy a Budai oldalról,mondjuk a Margit híd Budai hídfõjétõl kezdve milyen útvonalakat célszerû választani a Budai hegyekbe való feljutáshoz (pl HHH,Jánoshegy,Normafa),hogy minél kevesebb balesetveszélynek tegyem ki magam a Bp-i forgalomban... ;)
Onnanmár találok utat át a Pilisbe :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Csak halkan mondom, hogy (nekem néha úgy alakul, hogy az vagyok!).

Válasz a kérdésedre:

A HHH-ról úgy a legjobb átmenni a Pilisbe, ha végig a K jelet követed, az át fog vezetni a Pilisben lévô Köves-bércre, amely egyébként a Duna Mt útvonala is.

Másik kérdésed: Elsõsorban az érdekel,hogy a Városközpontból (érkezek:Nyugati) mi a kijutás legegyszerûbb útvonala?

Nos, hogy érted? Terepen? És hova? A Buda-hgys-be vagy a Pilisbe? Mert a kettô nem ugyanaz.
A másik: kocsival jönnél, igaz?

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Kik õk név szerint?

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 584 posts
a sok idömilliomos nemritkán 7köznap is megy.csak egyeztetni kell velük

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Én nem úgy dolgozom,hogy minden hétvégén tudnék menni,lesz olyan,hogy hétközben fogok felutazni,de remélem lehetõségem nyílik majd,hogy néha tekerhessek egyet a társasággal... ;)

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 584 posts
Szinte minden hétvégén van tekerés,néha szombat+vasárnap is.

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Köszi,Lens.
És ha a Normafa,János-hegy,HHH felé szeretném venni az irányt,illetve onnan tovább a hegyeken keresztül a Pilisbe,Dobogókõ,Visegrádi-hg felé,akkor milyen utakat érdems választanom?
Elsõsorban az érdekel,hogy a Városközpontból (érkezek:Nyugati) mi a kijutás legegyszerûbb útvonala?
Milyen gyakran mentek?

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Hú, most dagad a keblem a büszkeségtôl -igen, nos, ismerjük, khm, khh...
Szivesen látunk túráinkon.

Visegrád felé a bringa út elkezdôdik Budapesten, és kisebb-nagyobb megszakitásokkal megy Leányfaluig. Onnantól azonban már végig az autóúton lehet csak haladni, de az se olyan vészes.

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Visegrád felé honnantól kezdõdik a bringaút,Lens?
Én kecskeméti vagyok,de késõbb,mikor már tényleg jó idõ lesz,szeretnék hetente-kéthetente felmenni és bringázgatni a Bp-körüli hegyekben és ti biztos nagyon ismeritek már a környéket... ;)