Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
9815 replies to this topic

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 posts
Nati most nincs kedvem visszaolvasni, de mit csináltál magaddal? Ügyeljél már magadra légyszives! >:( >:( >:( még itt a végén megsérülsz nekem és nem tudlak legyõzni 24 óráson ;D ;D ;D ha egyáltalán megyek....

Üdv....Sianis

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Egy kis sztorizás: tegnap 8 felé elindultunk Pixellel Szentendrére, éjjeli fotózásra. Addig kocsival mentünk - ami okos ötletnek bizonyult, ugyanis mire megérkeztünk, sötét felhõk gyûltek össze a hegyek fölött.
Bringára ültünk, majd elindultunk Paprét irányába. Ahogy elkezdtünk tekerni, megeredt az esõ is egybõl a felettünk lógó sötét felhõbõl. Reménykedtünk, hogy ez igy is marad, mármint több nem esik, egy a hegyek fölött elsülõ nagy villám azonban cáfolta eme gondolatunkat. A papréti út legalján van egy sorompó, meg egy erdészház. Elõtte van jobboldalt bent az erdõben egy patak, és fölötte egy kis fatákolmány. Na épp odaértünk, mikor elkezdett szakadni, úgyhogy a következõ kb. egy órát ott töltöttük.
Még igy is készitettünk néhány érdekes fotót: megvilágitott pókhálóról, békáról, fél perces záridõvel fotóztuk az éjjeli fákat, majd készült néhány kép rólam is a fejlámpával.

Legközelebbit szerdára tervezzük, mert most már kéne sok bringás fotót is késziteni, és közelebb megyünk a Jani-hegyre. Ha valakinek van kedve jönni egy kis éjjeli tekergésre, nosza.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Charon:én ma voltam fent úgy fél 9 és fél 10 között,és holnap meg sztem megyünk Cammal kora reggeltõl,7-8 között fent az asztaloknál tali.Hátha összefutunk :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Most már ki lett egyenesitgetve valamennyire. Szerencsére sikerült annyira kiegyenesiteni, hogy már alig van benne nyolcas! :D Újra követhetem a crossmotorosokat!

kahlesz

kahlesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 369 posts
Na nézzenek oda! Még a végén rámkened, hogy gagyi a tárcsád! ;D Én mindig is mondottam, hogy egy jó v fék ér annyit mint egy tárcsa, és tessék, igazam volt. 8)
Biztos a motoros üldözésed során kaptál egy kis csomagot. :P
Na jó tekerést estére, ezt most kihagyom, mert nem sütünk szalonkát. :-X

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Nat nekem most csak ezek a kora reggelek maradnak. :-\

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Era, azért nagyon örülök, hogy semmi komolyabb bajod! Küldök még gyógy :-*kat!

Ano: hát igen, a páratartalom idõnként sokat kivesz az ember erejébõl.

Szóval foggalmam sincs, mitõl lett a 8as a tárcsámban, de nagyon idegesit, hogy egy drága fék ilyen kaka, és valami felpattanó kõtõl (mert mástól nem lehetett, hacsak Kahlesz, amikor tartotta a kereket, nem csapkodta a sziklához) elferdül!

Ma este megyünk a Pixellel tekerni a Pilisbe. Ha valakinek van kedve éjjeli túrát csinálni, az jöjjön. Természetesen ez már nem kezdõ túra, és aki jön, mindenképpen hozzon magával lámpát.
Útvonal: Paprét--Pilisszentlaci--Dömörkapui--onnan meg megbeszélés szerint.
Tali este8kor, UVH.

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Sziasztok! Nincs is semmi bajom. Ha nem vágom be a horzsolásaimat, nem is fáj, csak egy kicsit a vádlimon húzódik a seb. A bicó is már a dokinál van. Remélem olcsón megúszom.

A túra egyébként szuper volt, csak baromi fárasztó a baromi melegben. És addig, amíg csak fotózós tura volt (Pixel örökített meg minket elég nyaktörõ módon), addig gyönyörködtem a CC feelingjében. Dimbek-dombok. Virágos réten szines mezes bringások vidáman tekeregnek... A Hosszú hegy csúcsán kiültünk nézelõdni, falatozni. Maga volt a tökély a tolás után. Miközben megpróbáltam felfelé haladni figyeltem a testem - volt rá idõm - a szívem dörömbölt, hogy nem hallod? meg kéne állni, de nem hallottam, mert sikoltozott a tüdõm...
Aztán felmásztunk a Pilis csúcsára. Az a szerpentin gyönyörû, ámultam is és jó nagyot izzadtam. Lensver és Khalesz gyönyörû helyet talált a bevárásomra. Ilyen csodás panorámát még nem is láttam. Aztán átkeltünk egy lekaszált mezõn. Ahogy beértem az erdei ösvényre, látom, hogy mindenféle ágacskák állnak keresztben a kerekeimen. A két kerékbõl 6 db tüskés ágat húztam ki. Megyek tovább a többiek után, de 10 m-re õk is ugyanazt tették, mint én. Lensvernek azt hiszem 3 ragasztása lett. Megcsodáltuk a bunkert a csúcson. Ezután jót gurultunk. És a Fekete kõ felé történt az a bizonyos eset:
Turistaút, szintben gurulunk, kövek, gyökerek, kicsit pattog a hátsó kerék. Két turista jön szemben az ösvényen. Én meg pont az orruk elé katapultáltam. Pattant a hátulja, behúztam a féket. Az elsõt is satura. Mint egy béka, szép ívben a kormány fölött elszálltam, figyeltem a becsapódást, vajon mim csapódik, hol ér majd a fájdalom, de szerencsére mellel (van) tompítottam, majd rajtam landolt a bringa. Gyorsan felpattantam, mégis ne nagyon rémisszem meg a szörnyülködõ turistákat és gyorsan tovább tekertem. A többiek utólag sajnálták, hogy nem látták a mutatványom, de ezen késõbb segítettem. Mikor beértem õket, és újságolom mi történt, nem is éreztem semmi fájdalmat, pedig kérdezgették nem lett-e bajom nekem vagy a bicónak. De nem, nem. Aztán persze kiderültek a bajok. A lánckerék természetesen beleállt a vádlimba. Térd, könyök, kis bõrhiány. Aztán gurulunk lefelé, valami nyikorog. Akkora 8-as lett a hátsómban, hogy ki kellett iktatni a hátsó féket. Na az elsõ fékkel megint produkáltam, most már a többiek szemeláttára. Csúszós murvás lejtõn húzom a féket, de nem lassulok, hát még jobban meghúzom. Elsõ kerék satu, jobbra ki. Én meg újból elterültem. Másik térd és könyök kopása. Ez már sajgott is. Érdekes, mert az elõzõ esés jóval nagyobb volt és a sérülései is mélyebbek, azokat nem is éreztem.
Érdekes volt végignézni Khalesz becsapódását. Feketekõtõl lefelé jó meredek a túrista út. És száraz, poros, csúszos. Egyszerûen megállíthatatlan volt és persze jött a fa...
Ezek után már nagyon óvatos voltam. Magyarul lassú. Persze az erõm is elment mind.
Pihiztünk egyet egy cukiban, ott vettükészre, hogy Lensvernek 8-as lett a tárcsafékében. Els sem tudtam képzelni, hol szedhette össze?
Köszi, hogy mindenhol bevártatok és segítettetek.
Végül a DH verseny döntõjére is felértünk, ahol meglepetésemre ott volt a BMFT jó része.
Hogy ezek a DH-sok milyen .... nem is tudom micsodák. A román srác, aki nyert, az alján már dupla lépcsõsorokat ugrott...
Zsuzsi az idõmérõn elszállt, pedig ezekután, mikor betolta a célba a bringát, az ideje még mindig jó volt. Jobbulást neki is és BegBee-nek is.
És gratula Pocoknak, aki 3. lett!!!

SZUPER NAP VOLT!!!

kahlesz

kahlesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 369 posts
Hozzá kell tennem, nem volt valami kellemes élmény látnom, ahogy a fa szép lassan közeledik hozzám, én meg csak satu fékkel a kormányba kapaszkodva küzdöttem a terepviszonyok viszontagságaiból adódó elkerülhetetlen vonzerõvel, mely a fához taszajtott. ;D Fájdalmasan néztem végig, ahogy egyet reccsen a cateye lámpám, és 90°-os fodulatot tesz, majd mint a filmekbem, kiesik a bele, és egy kis darab kábelen lóg. :o Hálisten össze bírtam rakni, és még mûkszik is. :-X Nem semmik azért ezek a pilácsok!
Az kisebb anyagi károktól eltekintve, meg a cirka 4 defekt/perces csúcsteljesítményünket figyelmen kívül hagyva, nagyon jól éreztem magam.
Nagyon COOL vót! :-*
Era: GYÓGYULJ! Tudod, mint a Star Wars-ban a Yedi lovagok. ;)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Pontosítva a tárcsában lett, a kerület 1/8-án egy kb 1mm-es ütés. Én 1 centire elhajlítottam a tárcsát, de az még teljesen rugalmas alakváltozás volt. A régi Hayes tárcsa nem volt ennyire gumi :(

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
lens: akkor nektek is jó 7végétek volt ?? ;)

Én csak a gázlón voltam szombaton, 7ágra sütött a nap ( látod lens ... ;) ) és az azt megelõzõ napokban esett esõ hatására iszonyat páratartalom volt és ezért elõfordult, hogy az 1-2% -os emelkedõn tolni (!!!) sem tudtam a bringát annyira nem volt oxigén a levegõben és csak tátogtam mint 1 partravetett hal ... arról nem is beszélve hogy patakokban folyott rólam az izzadtság mert légmozgás sem volt!

Szal nekem sem volt leányálom a 7vége, bár én megúsztam baleset és egyéb anyagi kár nélkül 8)

Amúgy jobban vagy már??

era: te meg gyógyúlj meg hamar ;)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Charon, nincs kedved egy éjszakaihoz? Valamikor megyünk egyet a héten Pixellel és Asztával.

Hát tegnap tekertünk egy lájtos 70-est a Pilisben, és a következõ élményekkel lettünk gazdagabbak:

Szegény Era szivta meg a legjobban és immáron õ is a KT2 tagja. Elõszöris átugrott a kormány felett és belehasalt a földbe. A hajtókar fogai mély sebet hasitottak a vádlijában, bal térde is felhorzsolódott.
Hátsó kerekében akkora nyolcas, hogy ki kellett akasztani a féket. Késõbb megint esett, és most már a könyökét és másik térdét is széthorzsolta.

Kahlesz belerepült egy fába, és széttörte a Cateye lámpáját.

Énnekem pedig elgörbült a tárcsafékem, és bár Zed próbálta itthon egyenesitgetni, hát teljesen nem sikerült meggyógyitani és még mindig hozzáér.

Ha valakinek van e téren tapasztalata, az szóljon.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Õrült ember jelentkezik! :)
Olyan meleg van, hogy HHH-ra felmenetben kifogyasztottam a két és fél literes itatómat, de azért túléltem. Persze mindezt 13:30-kor kell megejteni, ha elalszik az ember és csak a déli vonattal tud bejönni...
A mostani héten hétfõ-kedd-szerda-csütörtök reggel HHH-val kezdek, olyan nyolc óra tájékában a cukrászdától. (Elõtte persze felnézek a ide.) Ha valaki csatlakozik hozzám, hogy ne unjam el magam, szívesen venném. Lefele vagy terepen a reptér fele, vagy a kéken Borosjenõ fele mennék, oszt vissza. Rövid velõs tekergélés lenne.
Hmm? ::)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Hú, látom milyen sokan leléptek mostanában...

Megyek én is!! :D

1 hétre elhúzom a csíkot, megyek Olaszországba, a hegyekbe!! :D (sajna bicó nélkül :P)

Kellemes nyaralást kívánok mindenkinek, és jó bringázásokat!

Fiúk, vigyázzatok a lányokra! (azért a lovagiasság legyen még meg ;))

Bye......Bruce...

ps
remélem 1 hét múlva kijöhetek a szigorítottról ::) :P

kahlesz

kahlesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 369 posts
Holnap tekergünk egyet :D
Aki akar csatlakozhat. Tali: 9.00-kor az UVH-nál +-10 perc. Lesznek akik 13-ra visszajönnek, de olyanok is akik tovább tekergõznek. Egy kis fürdést is beiktatnónk, úgy készüljetek. Lupa szigeten, vagy az Omszki tónál.
Mindenkit várunk szeretettel! ;)
Prise:a bottle of beer ;D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Hát ez az Prefi, mért nem szerveztek?! Hisz gyönyörû lehetõségeitek vannak, minimum annyi, mint nekünk!

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
ehhh.... töj jó nektek pestieknek.
Itt Miskolc környékén mért nem szervezünk vmi ilyesmi dolgot? Végülis erdõ + erdészbácsi itt is van... :D

na bye
Prefi

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Nos tisztelt bringás lányok (akik márpedíg vannak) és fiúk!
Egy hétre sajna(?) elbúcsúzom tõletek, egy kis nyaralásra megyek a Balatonpartra.
Konkrétan Szárszón leszek jövõ hét szombatig. Ha valaki esetleg arra jár és tekerhetnéke van, a telefonszámom:
06-30-412-0984
Üdv mindenkinek!

Lovas Gabi

bors

bors

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
Nati: A holnapi túráról is írj sokat-sokat! Hagy irigykedjem, csorgassam a nyálam, hátha ez több bringázásra ösztönöz! ;)
Nagyon jó Gázló túrát!

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Para, Ano, mijjen vadászgépek? Mustang? És több is egyszerre?? Lehetetlen, semmi hírverése nem volt. Vagy netán a Red Bull-on mennek majd meglepetésszámba?? Azért azt meglesném, ilyet még külföldön is alig látni. Sõt, kéne rendezni egy BF-109 vs P-51 csatát, végül is van már egy messzer, ami évek óta repked.