nos akkor folyt köv.:
(nem mellesleg mindig is tudtam hogy isteni a lekváros tésztám

)
Körtvélyespusztán valahogy sikerült pecsétet kérnem a szarráázott a bélyegzõlapomra, aztán nem totojáztam nyomultam tovább a kék +-on. Na itt kezdõdtek meg az oltári nagy szívások. Az elején még "tudtam" tekerni. Legalábbis próbálkoztam. Aztán elég hamar 20 kilós lett a bicó és eljutottam a fékkiakasztás plussz 50 méterenként 3-4 kiló sár levakarása állapotba. Mostmár vannak fogalmaim a tavalyi Mecsek Maratonról (látjátok én edzettem jövõ hétvégére). Ekkor már régen igazi vietnám kinézetem volt a sárga mezen jól mutattak a változó színû sárfoltok, az esõvédõ meg szintén szép mintás lett (plusz alatta néhol a hátizsák is :-\). Nagyjából 2 kilcsit szenvedhetem így amikor végre kiértem a piros elágazásához ahol találkoztam egy bringás csoporttal, éppen fékeket állítgattak (én nem foglalkoztam ilyesfajta civilizált dolgokkal, digitális módon mûködtettem: kiakaszt-beakaszt, bár egy idõ után így sem volt sok fékhatás... azért a Mátrában sokkal roszabb volt a helyzet tavaly novemberben). röviden szusszantam és váltottunk pár szót, aztán usgyi tovább. Innen meg voltam mentve mert az út közepén lévõ füves sávon haladva inkáb tisztult a gumi, mintsem nehezedett (mindig is tudtam hogy a Dart+Smoke jó választás rizikós terepre), így egészne jó tempóbasn haladtam 32-26-ban (16-18 km/ó), mivel a hátsóváltóm még mindig nem akart mûködésbe lépni, pedig meg is tisztogattam kicsit, ráadásul a fékeimet sem mertem még visszakötni. Így jobb lábbal fékezve majd a végén letolva jutottam a Farkastoroki EP-hoz.
Itt értem be két idõs urat (lehettek úgy 65 és a halál között), akik igencsak jó tempóban nyomultak a lassan elmúló esõ ellenére is (sok 30-40 éves megirigyelhetné õket!!!

). Itt különvált a gyalogosok útja a miénktõl, én balra vettem egy kanyart, ahol az állítólag jelzetlen (valójában piros + mint kiderült közben) vitt "le" az aszfalthoz amin Vérteskozmára nyomattam jó 25-30as tempót. Ekkor már jobban hasonlítottam egy szippantóskocsi kezelõjéhez mint kerékpároshoz (na jó a bûzt leszámítva :

), de a gumiknak hála istennek jóttet a gyors aszfaltos gurulás és az EP-n visszakötöttem a fékeket is lesz ami lesz alapon.
Amikor leértem a mûúthoz Kozmán, kissé tanácstalan voltma mert nem emlékeztem hogy jobbra vagy balra kéne kanyarodnom, és a szalag elég láthatatlan helyen volt. Aztán sikerült megtalálnom az egyszer már érintett kulcsosházat. Itt persze mint valami ufóra néztek rám amikor betoppantam. Ismét bevállaltam két zsíroskenyeret (mostmár hagyma nélkül ;D), de a forró teával már meggyötört légcsövem nehezen bírkózott, oda is adtam a harmadát egy gyalogosnak. Kb. negyedórát szöszöltem itt, aztán nekiindultam az utolsó szakasznak.
Megint majdnem sikerült elbambulnom a jó utat , de a már korábban elhagyott társaság maradéka útbaigazított újabb fékállítgatásuk közepette. Itt még volt egy kissé saras de fõleg avaros mászás felfelé, aztán boldogan konstatálva hogym égis hajlandó mûködni a hátsóváltóm ezerrel beindultam az Annafalvi õrházhoz, gyors pecsételés és a pontõr szar térdének ecsetelgetése után tepertem tovább. Nyamm ez a sárga jelzés végig bizony kárpótolt aznapi szenvedéseimért. kocsinyomnyi út a murva és a döngölt föld megfelelõ keverkée így lehetet tépni ezekkel a gumikkal csillióval... a teló sem hiányzott. Innen már nem is néztem a jelzést csak az elõte mlévõ kerékpáros nyomokat. Emiatt meg is szivattam magam még egyszer utóljára, mert a vége felé csináltam egy jobbkanyart tök feleslegesen, de azért 5-6 perc kóválygás után visszataláltam a sárgára, ahol éppen egy középkorú hölgy is az utat keresgélte gyalogszerrel. biztosítottam hogy ha ez a sárga akkor jó nyomon van, majd beviharzottam az erdõbe. Mivel a sárgán nagyrészt már nagytányéron küldtem (a 46-os maxot is biztos hogy itt mentem), így hamar leértem Csákvárra, megszemlélhetetm a focimeccset hátulról, majd egy kis vargabetû után sikerült célbaérnem.
Hát a másik dolog amiért megérte az az a rémült/meglepett/nemtommilyen tekintet, amivel rámnéztek amikor beléptem az elõtérbe. Enyhénszólva a csaj szerintem azt is elfelejtette hogy mi a neve olyan bambán nézett rám ;D. Én csak szelíden visszamosolyogtam elintéztük a formaságokat (pecsét, oklevél, kitûzõ), megkérdeztem lehet e valahol tusolni (ez volt a szerencséjük), aztán lecuccoltam és elindultam bringátmosni.
Itt találkoztam szgabsz-ékkal akik éppen akkor jöttek sorra az indexes társaság maradéka után. Én kivártam a soromat, gyors élménybeszámolót tartotam nekik, aztán én is kihámoztam szgény bicót a sárból hirtelen amennyire lehetett, kimostam a kesztyûimet meg a lábam/cipõm.
Aztán kicsit élveztem a napfényt és ahogy még valamelyest átmelegített és megszárogatott, majd mivel már többen mondták, hogy ráférne a búrámra is egy alapos helyreigazítás így elindultam tusolni (milyen jó hogy volt még egy váltás mezem/termonacim/zoknim/termodzsekim). Ekkor találkoztam Istvánnal, akinek a tesójával éppen elõtte dumálgattam kicsit (Õ gyalogosan ment). röviden beszélgettünk én nekiálltam vetkõzni/pakolni, aztán el tusolni. Isteni volt állni a lassan melegedõ, de utána nagyon kellemes vízben és megtisztulni/újjászületni, majd tiszta ruhát ölteni. Gyíorsan lencsét cseréltem a szemcsimben elnyomtam néhány szendvicset, meg almát és bicóra pattantam hogy lemenjek Fehérvárra és hazavonatozhassak. Hálistennek volt idõm bõven úgyhogy nagyon nem nyomtam (felfelé 20-25 környéke ;D).
Nos ennyi. Igazából fizikálisan mégegyszerennyit is simán kibírtam volna, nekem az esõ/sár volt az új, mivel még soha nem tekertem ilyen körülmények között. Mindenesetre ahhoz képest hogy egy lájtos fagyizós túrára készültem igencsak túlélõ túra lett belõle.
Szerencsémre a térdem kifejezetten jól tûrte a megpróbáltatásokat és Csákvárról elindulva a termonacit meg kifejezetten csípte.
A vonaton majdnem végig szunyókláltam csak elõtte elpusztítottam vagy 5 szendvicset meg 3 almát egy fél liter narancs dzsúz (de utálom most ezt a szót :

) kiséretében. Az ivótasak kupakját már nem mertem levenni pedig még maradt benne víz bõven. Kényelmesen hazatekertem éééééééééééééééééééééés:
VÉGE