Nekem jó a kilátó mellõl is! 8)
Na majd 4-kor megnézem mi a helyzet az égen, és aszerint, lehet, hogy csatlakozom hozzád Thommey!
:-* Era
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Bringás lányok márpedig vannak...
Indította
findli
, 2002. március 05. 23:17
Írta 2003. november 18. - 17:46

Írta 2003. november 18. - 16:31

Hmm, ahhoz elég nagy tûzgömböknek kéne jönniük, hogy ezen a felhõrétegen is átjöjjön a fényük, de azért sok szerencsét Thommey!
Okostojásness on: leonida meteorraj, minden évben vannak, ezekben a napokban van a max intenzításuk (aszem 20. a peak), ez a raj a "legszaporább", magyarul ennél lehet a legtöbbet kívánni ;D Jah és hajnalban van a legtöbb, de ha mondjuk éjfélkor kinézel az ablakon (és tiszta az ég...), akkor jóesélyed van, hogy 5 percen belül látsz egy fénycsóvát átszelni az eget. Okostojásness off. Csak nem a hajósba mész lubickolni, mert akkor lehet, h összefutunk...
Ha jól tudom este 6-kor zár a kilátó. Kérdés, hogy mikor nyit

Ha jól tudom este 6-kor zár a kilátó. Kérdés, hogy mikor nyit

Írta 2003. november 18. - 15:53

Korábban nem lehetne, ez nekem már túl késõ! ;D
Egyébként milyen aszteroidák lesznek láthatók? És a kilátó nyitva lesz ezen a késõ délelõtti órán?
Egyébként én valószínûleg úszni megyek hatkor, tehát valószínûleg kihagyom.
Egyébként milyen aszteroidák lesznek láthatók? És a kilátó nyitva lesz ezen a késõ délelõtti órán?
Egyébként én valószínûleg úszni megyek hatkor, tehát valószínûleg kihagyom.
Írta 2003. november 18. - 15:50

hijnye... most lesz a Leonidák hullás? huhhh... még jó hogy szósz... totál kiment a fejembõl... 8)
Írta 2003. november 18. - 15:48

Sziasztok!
Ha valakinek van kedve holnap hajnalban asteroidákat nézni a Jánoshegyi kilátóból, akkor én ott leszek olyan fél 6 elõtt.
06204179348
Üdv:Thy
Ha valakinek van kedve holnap hajnalban asteroidákat nézni a Jánoshegyi kilátóból, akkor én ott leszek olyan fél 6 elõtt.
06204179348
Üdv:Thy
Írta 2003. november 18. - 12:36

Írta 2003. november 18. - 11:07

Írta 2003. november 18. - 01:16

Azért nem voltam mindég tétlen, tekertem amikor tudtam.
Két hete nem sokkal kerültük el egymást Dobogókõn, ott Manóval, majd pár perc múlva Mellonnal találkoztam.
Visszafelé jöttetek, mi a Római parton beszélgettünk Röfikével és KoLá-val, de ti jól eltekertetek mellettünk
Ez most nem így lesz
Hori
Két hete nem sokkal kerültük el egymást Dobogókõn, ott Manóval, majd pár perc múlva Mellonnal találkoztam.
Visszafelé jöttetek, mi a Római parton beszélgettünk Röfikével és KoLá-val, de ti jól eltekertetek mellettünk

Ez most nem így lesz

Hori
Írta 2003. november 18. - 01:09

Írta 2003. november 18. - 01:05

Szevasztok!
Én vagyok aki ritkán szól
:Hori
Viszont, ha nem zavarok szeretnék benevezni a vasárnapi túrára, mert szeretem a jó társaságot

A legutolsó közös túránk is havas volt, ha jól emléxek.
Üdv mndenkinek:
Hori
Én vagyok aki ritkán szól

Viszont, ha nem zavarok szeretnék benevezni a vasárnapi túrára, mert szeretem a jó társaságot

A legutolsó közös túránk is havas volt, ha jól emléxek.
Üdv mndenkinek:
Hori
Írta 2003. november 17. - 23:23

Ha birod a hideget, akkor fürdõnacit, mivel a mély hóba lehet ugrani pl. fejest!
Egyébként ha nem birod, akkor minél több melegruhát, de fõleg: egy váltás zoknit, váltás-kesztyût, sapit, kamáslit, hogy ne ázzon be a cipõ túl hamar. Szendvicset, széles gumit a hóba, lámpát (ez nagyon fontos, mert mindig ránksötétedik).Egyelõre ezek jutottak eszembe.
Egyébként ha nem birod, akkor minél több melegruhát, de fõleg: egy váltás zoknit, váltás-kesztyût, sapit, kamáslit, hogy ne ázzon be a cipõ túl hamar. Szendvicset, széles gumit a hóba, lámpát (ez nagyon fontos, mert mindig ránksötétedik).Egyelõre ezek jutottak eszembe.
Írta 2003. november 17. - 22:53

Azt hiszem úgy van elméletben hogy Erzsébet napján, azaz most 19-én esik az elsõ hó. Persze ez csak elmélet.
(azé jó lenne ha bejönne ;D)
Lensver: mit ajánlatos hozni a túrára? Pl enni-innivaló, fürdõnadrág...? ;D

Lensver: mit ajánlatos hozni a túrára? Pl enni-innivaló, fürdõnadrág...? ;D
Írta 2003. november 17. - 22:46

'jenõ szerint HÓ elején (vagy HÓ végén ??? )lesz, mert akkor bizti lesz HÓ :
;D

Írta 2003. november 17. - 22:18

ParaTúrhát örök evidenciában tartjuk hó esetén.. 
...de még nincs pontos idõpont

...de még nincs pontos idõpont

Írta 2003. november 17. - 21:56

van másik topic ahol a Paratúr(h)át szervezgetitek?
ha nincs, akkor egy kis infót ide pls.
immmmááááádok hóban bicajozni
ha nincs, akkor egy kis infót ide pls.
immmmááááádok hóban bicajozni
Írta 2003. november 17. - 19:25

Írta 2003. november 17. - 16:12

CSAK EMLÉKEZTETÕÜL!
Mivel egyre nagyobb az esély a hóra, így állandó készültségben legyen mindaz, aki jönne majd a havas Paratú(h)ára a Mátrába!
8) HÓRA FEL!
Mivel egyre nagyobb az esély a hóra, így állandó készültségben legyen mindaz, aki jönne majd a havas Paratú(h)ára a Mátrába!
8) HÓRA FEL!
Írta 2003. november 17. - 14:41

Prefi: a nyelvvizsgáztatás jó volt. Én mindenkinek adtam egy kis plussz idõt, bár erre nem nagyon volt szüksége senkinek.
A vasárnapi túra meg szerintem is szuper volt. Jó kis ugratókat találtunk, ahová majd megyek vissza, ha meg lesz a polarX-em.
Ha már a gumiknál vagyunk, sárban senki ne használjon ritchey ele/exa (vagy hogy a szöszbe kell írni) vader gumikat, mert olyan mint ha felnin mennél. Mivel azonban nincs otthon más gumim én a vasárnapi Lens túrán is ezzel fogom riogatni a jónépet. (Azért kötszer remélem lesz valakinél
)
Lens: akkor VASÁRNAP 10.00 UVH?
A vasárnapi túra meg szerintem is szuper volt. Jó kis ugratókat találtunk, ahová majd megyek vissza, ha meg lesz a polarX-em.
Ha már a gumiknál vagyunk, sárban senki ne használjon ritchey ele/exa (vagy hogy a szöszbe kell írni) vader gumikat, mert olyan mint ha felnin mennél. Mivel azonban nincs otthon más gumim én a vasárnapi Lens túrán is ezzel fogom riogatni a jónépet. (Azért kötszer remélem lesz valakinél

Lens: akkor VASÁRNAP 10.00 UVH?
Írta 2003. november 17. - 12:21

mondjuk ha felrakom a szpájkit, akkor nem nagyon szívesen mennék kövön, vagy aszfalton :

akkor várom majd a jelentésed

péef voltam
Írta 2003. november 17. - 12:02

Ennél jobbat nem is kérdezhetnél! Ugyanis mikor legutóljára voltunk a Pilisben (most szombat), elég nagy hó fedte a hegyeket, utakat. A héten nem tudom mennyit fog olvadni, de szerdán elmegyek körülnézni. Akkor mondom majd meg, hogy valszeg mire lehet számitani. Ha a hó mind elolvad, jó nagy sár lesz, csakhogy ez a szerpentinen és Hosszú-hegyen egyáltalán nem számit, mivel elég sziklások! Szerintem olyan gumit érdemes hoznod, ami havas,nedves sziklákon jól tapad. Egy-két saras szakaszon szivás lenne a 2,3, viszont hóban nagyszerû dolog. Majd erre még visszatérünk.