Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
9815 replies to this topic

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Nekem jó a kilátó mellõl is! 8)
Na majd 4-kor megnézem mi a helyzet az égen, és aszerint, lehet, hogy csatlakozom hozzád Thommey!
:-* Era

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
Hmm, ahhoz elég nagy tûzgömböknek kéne jönniük, hogy ezen a felhõrétegen is átjöjjön a fényük, de azért sok szerencsét Thommey! ;) Okostojásness on: leonida meteorraj, minden évben vannak, ezekben a napokban van a max intenzításuk (aszem 20. a peak), ez a raj a "legszaporább", magyarul ennél lehet a legtöbbet kívánni ;D Jah és hajnalban van a legtöbb, de ha mondjuk éjfélkor kinézel az ablakon (és tiszta az ég...), akkor jóesélyed van, hogy 5 percen belül látsz egy fénycsóvát átszelni az eget. Okostojásness off. Csak nem a hajósba mész lubickolni, mert akkor lehet, h összefutunk...

Ha jól tudom este 6-kor zár a kilátó. Kérdés, hogy mikor nyit :)

sopron

sopron

törzsvendég

• fórumtag
  • 433 posts
Korábban nem lehetne, ez nekem már túl késõ! ;D
Egyébként milyen aszteroidák lesznek láthatók? És a kilátó nyitva lesz ezen a késõ délelõtti órán?
Egyébként én valószínûleg úszni megyek hatkor, tehát valószínûleg kihagyom.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
hijnye... most lesz a Leonidák hullás? huhhh... még jó hogy szósz... totál kiment a fejembõl... 8)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Sziasztok!
Ha valakinek van kedve holnap hajnalban asteroidákat nézni a Jánoshegyi kilátóból, akkor én ott leszek olyan fél 6 elõtt.
06204179348
Üdv:Thy

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
;D ;D ;D :-*

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
Csak annyit szeretnék, hogy:

Boldog névnapot 'Jenõnek!!!

::) ;)

HORI

HORI

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
Azért nem voltam mindég tétlen, tekertem amikor tudtam.
Két hete nem sokkal kerültük el egymást Dobogókõn, ott Manóval, majd pár perc múlva Mellonnal találkoztam.
Visszafelé jöttetek, mi a Római parton beszélgettünk Röfikével és KoLá-val, de ti jól eltekertetek mellettünk :)
Ez most nem így lesz ;)

Hori

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
De jó! Szia Hori, már ezer éve nem láttalak! Jó hogy végre velünk tartasz! :D

HORI

HORI

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
Szevasztok!
Én vagyok aki ritkán szól :) :Hori
Viszont, ha nem zavarok szeretnék benevezni a vasárnapi túrára, mert szeretem a jó társaságot :) :)
A legutolsó közös túránk is havas volt, ha jól emléxek.

Üdv mndenkinek:

Hori

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Ha birod a hideget, akkor fürdõnacit, mivel a mély hóba lehet ugrani pl. fejest!

Egyébként ha nem birod, akkor minél több melegruhát, de fõleg: egy váltás zoknit, váltás-kesztyût, sapit, kamáslit, hogy ne ázzon be a cipõ túl hamar. Szendvicset, széles gumit a hóba, lámpát (ez nagyon fontos, mert mindig ránksötétedik).Egyelõre ezek jutottak eszembe.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Azt hiszem úgy van elméletben hogy Erzsébet napján, azaz most 19-én esik az elsõ hó. Persze ez csak elmélet. ;) (azé jó lenne ha bejönne ;D)

Lensver: mit ajánlatos hozni a túrára? Pl enni-innivaló, fürdõnadrág...? ;D

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
'jenõ szerint HÓ elején (vagy HÓ végén ??? )lesz, mert akkor bizti lesz HÓ ::) ;D

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,533 posts
ParaTúrhát örök evidenciában tartjuk hó esetén.. :D

...de még nincs pontos idõpont ;)

tmls

tmls

vendég

• fórumtag
  • 227 posts
van másik topic ahol a Paratúr(h)át szervezgetitek?
ha nincs, akkor egy kis infót ide pls.
immmmááááádok hóban bicajozni

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Ádám, igen vasárnap tizkor!

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
CSAK EMLÉKEZTETÕÜL!

Mivel egyre nagyobb az esély a hóra, így állandó készültségben legyen mindaz, aki jönne majd a havas Paratú(h)ára a Mátrába!

8) HÓRA FEL!

sopron

sopron

törzsvendég

• fórumtag
  • 433 posts
Prefi: a nyelvvizsgáztatás jó volt. Én mindenkinek adtam egy kis plussz idõt, bár erre nem nagyon volt szüksége senkinek.

A vasárnapi túra meg szerintem is szuper volt. Jó kis ugratókat találtunk, ahová majd megyek vissza, ha meg lesz a polarX-em.

Ha már a gumiknál vagyunk, sárban senki ne használjon ritchey ele/exa (vagy hogy a szöszbe kell írni) vader gumikat, mert olyan mint ha felnin mennél. Mivel azonban nincs otthon más gumim én a vasárnapi Lens túrán is ezzel fogom riogatni a jónépet. (Azért kötszer remélem lesz valakinél :))

Lens: akkor VASÁRNAP 10.00 UVH?

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
:D oxa...

mondjuk ha felrakom a szpájkit, akkor nem nagyon szívesen mennék kövön, vagy aszfalton ::) valahogy nem arra tervezték... viszont hav, sár minden mennyiségben!

akkor várom majd a jelentésed ;) :-*

péef voltam

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Ennél jobbat nem is kérdezhetnél! Ugyanis mikor legutóljára voltunk a Pilisben (most szombat), elég nagy hó fedte a hegyeket, utakat. A héten nem tudom mennyit fog olvadni, de szerdán elmegyek körülnézni. Akkor mondom majd meg, hogy valszeg mire lehet számitani. Ha a hó mind elolvad, jó nagy sár lesz, csakhogy ez a szerpentinen és Hosszú-hegyen egyáltalán nem számit, mivel elég sziklások! Szerintem olyan gumit érdemes hoznod, ami havas,nedves sziklákon jól tapad. Egy-két saras szakaszon szivás lenne a 2,3, viszont hóban nagyszerû dolog. Majd erre még visszatérünk.