Hát, lelke rajta! Szerintem nyitott szemmel élvezetesebb, de hát kinek mi a perverziója.
Vasárnap sajnos ismét nem tudok menni, mert családilag utazunk a Mátrába, de jövõ héten ott leszek, és vinnék is három kezdõbb embert, akik szívesen tekernének egy nagy társasággal, de még azért nem azok az igazi hárdkór arcok. Szóval ha alakulna egy lájtosabb túra, akkor viszem õket.
A hétvégére meg mindenkinek jó tekerést ill. egyéb elfoglaltságot!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Bringás lányok márpedig vannak...
Started by
findli
, 2002. March 05. 23:17
Posted 2003. November 21. - 14:17

Posted 2003. November 21. - 14:10

Posted 2003. November 21. - 13:47

Ok Para, észben tartjuk!
Ki hallott arról, hogy valami varázsló/mutatványos/parafenomén fickó decemberben bekötött szemmel akar levezetni a visegrádi várból: mint tudjuk, ez az út tele van hajtûkanyarokkal. De õ azt mondja, hogy meg tudja csinálni. A rádióban hallottam a hirt.
Ki hallott arról, hogy valami varázsló/mutatványos/parafenomén fickó decemberben bekötött szemmel akar levezetni a visegrádi várból: mint tudjuk, ez az út tele van hajtûkanyarokkal. De õ azt mondja, hogy meg tudja csinálni. A rádióban hallottam a hirt.
Posted 2003. November 21. - 12:44

no, hogy nehogy feledésbe merüljön, és lehessen rá készülni fejekben... :

::memo::
::slovensky raj:2004:05:13-16::
*Ors
*Nati
*ZED
*Dawn
*Charon
*Thommey
*Era
*babyface
*baliba + 2
*Mellon
?Ano
?sopron + 1
?Rás
?pixel
?sittesgyerek
?Cheesy
*Györgyi
*Paraferee
::szállás:podlesok::
*8fõs faházak
*villanykonvektorok
*tusoló:wc
*társalgó
*ágynemû
*cca:1500-1000Ft/fõ/éj (létszámtól függõen)
*felét elõre ki kell fizetni!
::túra lehetõségek::
*Suha Bela_Klastorisko
*Hernád-áttörése_Tomasovsky-kilátó
*Sokol-vgy
...
::utazás::
*saját autókkal
*vagy kisbusszal
::jelentkezési határidõ::
*február vége
:
éef::

::memo::
::slovensky raj:2004:05:13-16::
*Ors
*Nati
*ZED
*Dawn
*Charon
*Thommey
*Era
*babyface
*baliba + 2
*Mellon
?Ano
?sopron + 1
?Rás
?pixel
?sittesgyerek
?Cheesy
*Györgyi
*Paraferee
::szállás:podlesok::
*8fõs faházak
*villanykonvektorok
*tusoló:wc
*társalgó
*ágynemû
*cca:1500-1000Ft/fõ/éj (létszámtól függõen)
*felét elõre ki kell fizetni!
::túra lehetõségek::
*Suha Bela_Klastorisko
*Hernád-áttörése_Tomasovsky-kilátó
*Sokol-vgy
...
::utazás::
*saját autókkal
*vagy kisbusszal
::jelentkezési határidõ::
*február vége
:

Posted 2003. November 21. - 12:28

Nos, az ISO érték arra utal, hogy mennyi megvilágítás kell a filmnek. Kétszeres ISO érték azt jelenti, hogy ugyanannyi idõ alatt kétszer annyi változást idéz elõ a fény a filmen. A digitális világban ez egy kicsit másként van (ugye nem film van, hanem CMOS vagy CCD). Abban azonban megegyezik a filmes és digitális világ, hogy minél nagyobb az ISO érték, annál zajosabb képet kapsz eredményül (filmnél annál szemcsésebb lesz a kép). Ellenben használhatsz rövidebb záridõket, ami jól jön, ha kevesebb fény mellett akarsz éles fényképeket csinálni kézbõl.
Mondjuk nagyon dióhéjban ennyi.
--Trifo
Mondjuk nagyon dióhéjban ennyi.
--Trifo
Posted 2003. November 21. - 12:09

Trifo: köszi a linket ... feltétlenül meg fogom nézni, de azért jobban örülnék, ha olyan képeket gyártanék amiket nem kell "retusálni"!! 
Az ISO egyébként mire jó??? Miért lehet ilyen nagyra állítani, ha attól ilyen "f*s" lesz a kép??? :

Az ISO egyébként mire jó??? Miért lehet ilyen nagyra állítani, ha attól ilyen "f*s" lesz a kép??? :

vendég_Charon_*
Posted 2003. November 21. - 11:56

Lens az nagyon nehéz lesz, mert feltekerünk, aztán lefele döngetünk, aztán megint feltekerünk, aztán megint lejövünk, aztán feltekerünk, aztán lemegyünk, aztán feltekerünk, aztán lemegyünk, lent bekötözzük a sebeket, sínbe rakjuk a sípcsontokat, megrázzuka a fejünket az enyhe agyrázkódás után, aztán feltekerünk, majd legurulunk, majd megint feltekerünk, és aztán letekerünk, és ha sötétedik, akkor beszállunk az ótóba, és 160 hazáig.
Másnap reggel ezért általános fel- és altesti fáradtságra számítok. De ha sikerül felülnöm reggel a bájkra akkor jövök.
Másnap reggel ezért általános fel- és altesti fáradtságra számítok. De ha sikerül felülnöm reggel a bájkra akkor jövök.
Posted 2003. November 21. - 11:50

Hali!
Prefi: akkor megérkezett a válasz a geocachingra
Lehet különben ezt bringával is mûvelni, meg lehet GPS-t bérelni hozzá, szóval nem feltétlen kell méregdrága kütyüt beszerezni állandóra.
Ano: a kép zajtalanítására vannak szoftveres megoldások. Az egyik legjobb a NeatImage nevû játékszer. Íme alább egy kis játék vele:
Itt látható az eredeti kép és emitt ami lett a NeatImage varázslás után
--Trifo
Prefi: akkor megérkezett a válasz a geocachingra

Ano: a kép zajtalanítására vannak szoftveres megoldások. Az egyik legjobb a NeatImage nevû játékszer. Íme alább egy kis játék vele:
Itt látható az eredeti kép és emitt ami lett a NeatImage varázslás után
--Trifo
Posted 2003. November 21. - 09:40

Ano, gratula az új kamerához. Most már van fotósunk, ha Pixel nem jön épp túrázni velünk! 
Charon: akkor ne hajtsd túl magad és velünk is jöhetsz majd túrázni! Remélem is, hogy normális idõ lesz a hétvégén!
Nos emberek, kinek-kinek mindenféle jó tekerést kivánok! Szerencsére programokban ezen a hétvégén sem szenvedünk hiányt.
Én holnap egy természetgyógyászati fesztiválba utazom Gyõrbe, úgyhogy holnap bringa-nuku.

Charon: akkor ne hajtsd túl magad és velünk is jöhetsz majd túrázni! Remélem is, hogy normális idõ lesz a hétvégén!
Nos emberek, kinek-kinek mindenféle jó tekerést kivánok! Szerencsére programokban ezen a hétvégén sem szenvedünk hiányt.
Én holnap egy természetgyógyászati fesztiválba utazom Gyõrbe, úgyhogy holnap bringa-nuku.
Posted 2003. November 21. - 09:28

Csak annyit, hogy azért nem kell annyira irigyelni, hiszen nem én vettem hanem a faterom :
... viszont úgyis én fogom leginkább használni ... ;D ;D ;D ;D ;D ;D

vendég_Charon_*
Posted 2003. November 21. - 09:25

Ano 27.5 a Kingston 512 ára (nekem is az van), illetve félfával, hmm 25 alatt.... ;D
Irigyellek, vazz, még egy megapixel és kihajtható löcödö. (Na jó de nekem sulinyettel van, és úgy már csak 54e+memkard, szal nem panaszkodok.)
Irigyellek, vazz, még egy megapixel és kihajtható löcödö. (Na jó de nekem sulinyettel van, és úgy már csak 54e+memkard, szal nem panaszkodok.)
Posted 2003. November 21. - 09:19

Charon: én már a múltkor is említettemm, hogy olyat akartunk venni mint ami neked van ... csakhát után megláttam ezt a szépséget és mondom magamban, ha 1szer veszek már ilyet akkor azon a plussz Kb 10ezer ft-on ne múljon már ... Jah és vettünk hozzá egy 512-es memóriakarit is!! És ezzel is jól jártunk, mert a sima memória helyett (kb 30e Ft) küldtek Kingston memcsit ami 10e-rel drágább, viszont csak a simának az árát számolták fel!!! ;D ;D
Ezek után mindenkinek ajánlom, hogy csak a www.depo.hu -ról rendeljen!!!
Jah, még annyit ... szerdán reggel 8-kor rendeltem és csütörtök du 1 kor már otthon volt és Pécsrõl hozták!
Ezek után mindenkinek ajánlom, hogy csak a www.depo.hu -ról rendeljen!!!

Jah, még annyit ... szerdán reggel 8-kor rendeltem és csütörtök du 1 kor már otthon volt és Pécsrõl hozták!

vendég_Charon_*
Posted 2003. November 21. - 09:16

A hétvégéhez pedig:
Ilyen idõ lesz.
A konyhafõnök ajánlata:
Szombaton megyek a Mátrába egy kis felderítõ expedícióra (csak vérezzen a szíved Para! ;D), Mátrafüredrõl fogunk Kékest látogatni, és sikítós útvonalakon szûz hóban tekerni. Már ha lesz hó. Ha nem lesz, akkor szûz sárban, és lágy köveken fogunk galád módon átgurulni.
Vasárnap UVH 10 óra (ha jól emléxem), Lensver féle túra. Ide akkor megyek, ha az izomláztól meg tudok mozdulni.
Vasárnap Era, Setike, Para, Thommey ugrálgatnak valahol a fogas (?) környékén.
Szóval emberek jó hétvégét!
Ilyen idõ lesz.
A konyhafõnök ajánlata:
Szombaton megyek a Mátrába egy kis felderítõ expedícióra (csak vérezzen a szíved Para! ;D), Mátrafüredrõl fogunk Kékest látogatni, és sikítós útvonalakon szûz hóban tekerni. Már ha lesz hó. Ha nem lesz, akkor szûz sárban, és lágy köveken fogunk galád módon átgurulni.
Vasárnap UVH 10 óra (ha jól emléxem), Lensver féle túra. Ide akkor megyek, ha az izomláztól meg tudok mozdulni.

Vasárnap Era, Setike, Para, Thommey ugrálgatnak valahol a fogas (?) környékén.
Szóval emberek jó hétvégét!
vendég_Charon_*
Posted 2003. November 21. - 09:05

Végre megvan a digifotómasina ... http://www.ccswebsho...est=cikk&w=2185
;D Hát Ano is Canonos lett.... gratula! A kijelzõt azt majd nagyon szeretném megnézni... egyébként tök ugyanaz, mint az enyém.
Csináltam iso sorozatot. Iso 50 zajtalan, és a 100 is szinte tökéletes, a 400 tiltott, de a 200 nem! 100 és 200 között saccolni lehet a különbséget, 50 és 100, vagy 50 és 200 között árnyalatnyi, de a 400-as nagyon zajos. Ha nem muszáj, ne használd majd!
vendég_Charon_*
Posted 2003. November 21. - 08:59

Tök jó dolog a gekkóhesszing, akinek van dzsípíesze, azt általában megfertõzi.... nem utolsósorban pedig megtanul az ember tájékozódni! Én eccõ próbáltam, és nagyon tetszett. De majd Trifó nesél még róla.
http://www.geocaching.hu/
A geocaching (ejtsd: "geokesing") az Egyesült Államokból kiindult sport, hobbi, szenvedély magyarországi képviselõje.
A geocaching lényege, hogy egy jól lezárt ládikát a vállalkozó kedvû játékos elrejt egy általa kiszemelt, valamilyen szempont szerint megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt terepen, és egy erre alkalmas GPS készülékkel a megfelelõ módon rögzíti a rejtekhely (ez a "cache") pontos koordinátáit. Ezeket az értékeket eljutatja a geocaching központi honlapjára, és mindenki számára elérhetové teszi az adatokat. Elég ezek után meglátogatni ezeket az oldalakat, és már indulhat is a GPS kincsvadászat!
Maga a kincsesláda nem más, mint egy vízhatlanul záródó háztartási dobozka, amelyik elég nagy ahhoz, hogy elférjen benne egy napló-füzet, egy üzenet a megtalálónak (akár a véletlenül odatévedõnek is), egy íróeszköz, és esetleg valami apró kis ajándék, ami a megtalálót illeti. Ebbõl persze az is következik, hogy a kincsvadásznak egy másik apró ajándékot kell magával vinnie, és a rejteket megtalálva a dobozban lévõ tárggyal kicserélni, hogy a következõ sikeres játékosnak se kelljen üres kézzel távoznia.
Valamennyiünkben ott él a kincskeresõk õsi szenvedélye, és valóságos izgalmat jelenthet egy ilyen buliban akár elrejtõként, akár keresõként részt venni. Ehhez az élvezethez járul még hozzá az okos kis GPS-ek használatából eredõ öröm, ami különösen a mobil elektronikus "ketyerék" szerelmeseinek jelenthet további vonzerõt.
http://www.geocaching.hu/
A geocaching (ejtsd: "geokesing") az Egyesült Államokból kiindult sport, hobbi, szenvedély magyarországi képviselõje.
A geocaching lényege, hogy egy jól lezárt ládikát a vállalkozó kedvû játékos elrejt egy általa kiszemelt, valamilyen szempont szerint megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt terepen, és egy erre alkalmas GPS készülékkel a megfelelõ módon rögzíti a rejtekhely (ez a "cache") pontos koordinátáit. Ezeket az értékeket eljutatja a geocaching központi honlapjára, és mindenki számára elérhetové teszi az adatokat. Elég ezek után meglátogatni ezeket az oldalakat, és már indulhat is a GPS kincsvadászat!
Maga a kincsesláda nem más, mint egy vízhatlanul záródó háztartási dobozka, amelyik elég nagy ahhoz, hogy elférjen benne egy napló-füzet, egy üzenet a megtalálónak (akár a véletlenül odatévedõnek is), egy íróeszköz, és esetleg valami apró kis ajándék, ami a megtalálót illeti. Ebbõl persze az is következik, hogy a kincsvadásznak egy másik apró ajándékot kell magával vinnie, és a rejteket megtalálva a dobozban lévõ tárggyal kicserélni, hogy a következõ sikeres játékosnak se kelljen üres kézzel távoznia.
Valamennyiünkben ott él a kincskeresõk õsi szenvedélye, és valóságos izgalmat jelenthet egy ilyen buliban akár elrejtõként, akár keresõként részt venni. Ehhez az élvezethez járul még hozzá az okos kis GPS-ek használatából eredõ öröm, ami különösen a mobil elektronikus "ketyerék" szerelmeseinek jelenthet további vonzerõt.
Posted 2003. November 20. - 19:51

Csa!
Nagyon szupi csak tök béna vagyok a fotózáshoz és valamiért tök "zajos" a kép !!! Melyik az az opció amivel ezt lehet csökkenteni???
Tehát pls help hogy mivel lehetn kiszûrni ezeket a "zajokat"
edit: Pixelnek hála megoldódott eme rejtélí ... az ISO volt túl nagyra állítva ...
Nagyon szupi csak tök béna vagyok a fotózáshoz és valamiért tök "zajos" a kép !!! Melyik az az opció amivel ezt lehet csökkenteni???
Tehát pls help hogy mivel lehetn kiszûrni ezeket a "zajokat"
edit: Pixelnek hála megoldódott eme rejtélí ... az ISO volt túl nagyra állítva ...

Posted 2003. November 20. - 19:20

Trifo!
Mi az a geocaching?
geo= föld
to cach= eldugni, elrejteni
itt vmit meg kell találni? Hideg-meleget játszottatok? :
Mi az a geocaching?
geo= föld
to cach= eldugni, elrejteni
itt vmit meg kell találni? Hideg-meleget játszottatok? :

Posted 2003. November 20. - 17:48

Igen, mert innen Thommey már nem tudott hova felfelé tekerni. Lefelé meg ugye elég snassz!

Posted 2003. November 20. - 16:54

Posted 2003. November 20. - 16:27