Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
9815 replies to this topic

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 posts
Asztával találkoztam tegnap. A végeredményt csak erõs idegzetûeknek ajánlom :)
http://www.onogur.com/finn

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Legyen negyed tiz!

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 posts
Lehetne 9-kor és akkor mennék :)

A bringás táplálkozásról itt van egy baromi részletes és szakszerû anyag angolul értõknek: http://www.cptips.com/toc.htm#nuttips

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Jó kérdés: szombaton ki ér rá tekerni? Tali valamikor tizkor lenne UVH-nál.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
:D :-* köszönöm...

ma reggel már sikerült emiatt kisebb gondolkodásba esnem...
reggel Györgyi csomagolt nekem reggelit, és Én szokás szerint csak benyáltam a táskába egy zsömiért, kicsomagoltam és elkezdtem enni... majd jött a második... csak ennél épp kérdeztek tõlem kollegáim, így mexakadt a rutin, így a válasz után le kellett néznem a folytatáshoz... ::) és mit látok? egy a folpack alá csoagolt papírcetlit, hogy BOLDOG NÉVNAPOT! :-*
gondolhatjátok... egybõl kukához... ugye nem volt a másikon is?? remélem nem ettem meg ::) :-\ de talán nem... ;D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
PARA! [glow=orange,5,600]Nagyon boldog NÉVNAPOT kivánunk neked!!! [/glow] :-* :-*

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Pix, de addig is-mielõtt csúnyán földetérünk- még jókat vitatkozunk, s aztán majd meglátjuk. Hisz mint a bölcsek tartják: "csak a bolond tekint hátra, s csak az álmodozó álmodja a jövõt. Mi éljünk a mában, s ne gondoljunk az idõre, a megfoghatatlanra" (azaz, pontosabban a szavak rendjét most én találtam ki, de ennek tartalmáról sokszor motyogtak a bölcsek ;D)
És a sok munka, tanulnivaló és egyéb kötelesség mellett bizony ki-ki szakitson minél több idõt a lazulásra, önmagára is, mert sose lehet tudni, mikor jön el egy pillanat, ami után már nem tehetjük ezt meg! Örüljünk a napoknak, melyek megadatottak nekünk! És fõleg annak, hogy tudunk bringázni, hogy van mivel kipróbálni újra meg újra ezt a nagyszerû kalandot, s hogy van hol! 8)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
kerge: :D :-*

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
egy kivételével..... ::) a kulcsszó..
nadetélleg leállítom mostmár magamat aztán megyek alukálni ;)

Sziporka

Sziporka

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
és az az egy kivétel nem a HMB?

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 posts
Ti aztán termékenyek vagytok. Ez az a téma, ami nagyon messze vezet, és nem itt, nem mi fogjuk megoldani. Könnyû elveszni a részletekben, pedig minden probléma forrása ugyanaz: egy téves elképzelésekre épülõ rendszer. Ami egyre gyorsabban halad az összeomlás felé, bár mi még úgy érezzük, sebesen szállunk, pedig egyre jobban közelítünk a föld felé. A csattanás után meg majd lesz valami- jobb vagy rosszabb, de mindenképp más.

Amúgy olvastam egy elég hosszú értekezést a sportolók húsmentes táplálkozásáról, a végkövetkeztetése az volt, hogy zöldségekbõl egy kivételével minden fontos anyag összeszedhetõ élsportolóknak is.

Sziporka

Sziporka

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
Ezaz, Rás rátapintott! Amit eszel, azzá válsz, és aki - mint Te is Rás- saját bõrén tapasztalja, szinte csak az hiszi el, hogy a vércsoportdiéta, stb abszolut nem csak "újhullámos trendi" dolgok. Röhely, hogy sokan kinevetik azokat, akik ésszel esznek ::).

Meghát ott a több ezer éves keleti kultúra meg az állatok tisztelete stb.... õk se hülyék... (itt most nem a fent említett túristacsalogató barbár majomagyvelõ szürcsölésrõl és macskanyúzó éttermeikrõl van szó.)

bruce:
Igen, de nem elsõsorban felnõtt korban jelentkeznek a káros hatások, hanem a magzati ill. a csecsemõ korban, amikor a szervezet minden beérkezõ tápanyagot szinte válogatás nélkül felhasznál a fejlõdés érdekében.
Még olyat is amit nem kéne. Pl a '70-es években az volt a trendi, hogy az újszülötteket tehéntejjel táplálták és ekkor vették észre, hogy a nem megfelelõ növekedési hormon eltorzíthatta a kicsik csontozatát, vázizomzatát.
Mostmár tiltják is szigorúan.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
sziporka egyetértek.
tömör formában próbáltam mindezt felvetni a muszáj itt 6mrd-an élni kérdésemmel

nekem nem volt hangulatom kifejteni mindezt (amúgymeg igenis hazamegyek húslevest enni mert az a finom, az egyik legfinomabb, és burgonyát meg ilyesmit is otthonról hozok.. és van gyümölcsöskertünk is szal nyáron gyümölcsért sem a piacra szaladgálok, ilyenkor télen meg eszem a hazai befõttet/fagyasztott gyümit/lekvárt/ivólét)

"Csak azt, hogy mind hibásak és felelõsek vagyunk."

ezzel nem értek egyet...
szerintem senkinek nincsen személyes felelõssége és ez a baj.. hogy az arctalan tõke/profit vezérel mindent...
remélem azért ez legalább picikét változni fog lassacskán..

egyre többen ismernek rá ezekre a problémákra és igénylik a megoldásukat :)

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
elég már ebbõl a kaja mizériából 8) úgyis mindenki azt eszi meg ami jólesik neki ::) ha nem is meri bevallani de titokban biztosan :-X
egyébként lcs hozzászólásával tökéletesen egyetértek. elolvastam többször is mert nagyon jól írta le a dolgokat! (nem azért mert nem értettem meg elsõre :) )

elõre is bulldog névnapot Ferenc nevû olvasóinknak/hallgatóinknak ..
nem is tudtam ,hogy ilyen soxor ünnepelni kell nekik :
http://www.kereso.hu...nap=ferenc&fn=6

:-X

Sziporka

Sziporka

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
hhhm. Nem akartam reagálni, de úgy gondolom még1 pár mondat nem árt.

Csak néhány kérdés:

Biztosan van köztetek olyan ember, vagy ismertek olyat aki elindul a fejlõdés útján, és maga mögött hagyja a vidéki életet. Okosabb, intelligensebb lesz.

Haza mész a nagyihoz húslevest enni? amit boldogan kapirgáló egészséges tyúkból fõztek? És a burgonyát abból a földbõl szeded magadnak? És nem hálósat veszel mert, az génkezelt?
Hhm, nem hiszem!
És ezzel nem azt akarom mondani, hogy maradjon a vidéki vidéken.
Csak azt, hogy mind hibásak és felelõsek vagyunk. Függetlenül attól, hogy eszünk húst vagy nem.

Vagy egy másik elég kényes kérdés:

Afrikában vajon miért éheznek?
Vagy az ausztrál õslakosok? Miért kell nekik a segély szállítmány, miért nem próbálnak maguktól életben maradni? Csak vissza kell tekinteni 1 kicsit a történelembe. Amikor a civilizált fehér ember megpróbálta kiragadni a szegény bennszülöttet a vadonból, és rezervátumokba kényszerítette. Külön a felnõtteket, külön a gyerekeket. A gyerekeket új civilizált dolgokra tanították, és elfelejtettek mindent, amit a szüleik tanítottak nekik - hogyan kell a sivatagban vízhez - élelemhez jutni.
Aztán amikor a fehér ember úgy gondolta, hogy nincs ideje-energiája tanítani a vad embert, ott hagyta a sivatagban. Azóta is ott van és nem tudja hogyan éljen meg, mert minden ehhez szükséges tudást ki irtottunk belõlük. És most lelkiismeret furdalásunk van, és dobáljuk nekik a konzerveket meg az USÁ-s pólókat.

Nem vesszük észre, hogy a civilizációnk csapdájába estünk azzal, hogy kényelmesebbé tettük életünket s közben nem kímélve senkit, és semmit, parazita-szerûen lepjük el a Földet. Nem akarok itt regényt írni, inkább ajánlok egyet: Marlo Morgan - Vidd hírét az Igazaknak / Örökkévalónak c. könyveit.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
Hippokratész is megmondta már, az ember olyan lesz amilyen dolgokat eszik:
meg lehet nézni a sok mekkdoneldszen felnõtt amerikait
meg mondjuk a teljesen más filozófiával táplálkozó kínaiakat (és most ne a kutyahúsevésre gondolj hanem a különféle növényekre hasonlókra, teára és egyébre)

mindenesetre már nagyon régóta (mûtétem) csak alkalomszerûen iszok kólát/kávét másképp és más mennyiségben és minõségben eszek húst/tejterméket...

és meg kell mondjam van változás, pedig talán én sem hittem igazán benne az elején...

lehet hogy nõi újhullámos hülyeségnek hatnak pl azok a dolgok hogy vércsoportdiéta meg hogy folyadék-gyümölcs-zöldség-fehérje sorrendben kell étkezni és lehetõleg egy étkezésen belül csak egy féle fehérjét fogyasztani, de van értelmük és nem csak annyi hogy sokan hisznek benne

jól eloffoltam a kiindulóponttól de remélem megbocsátotok...

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
LCs írása megmozgatta a fantáziámat, azaz kérdéseket vette fel bennem... Azaz... az állat a húsában miket tárol? Pl. a növekedési hormonjának van köze az ember növekedéséhez? Ha fiatal pipit eszik az ember, attól jobban fog nõni? (jajj, már így is ezer magas vagyok.... :-[ :-[ :D)

tmls

tmls

vendég

• fórumtag
  • 227 posts
Ma mesélte a biosztanár, hogy olvasott egy olyan kisérletrõl, amiben egy patkány agyára jeladókat kötöttek és az éhségetérzetet szabályozó központot ingerelték. Mivel ez magasabb rendû központ, mint az, ahova a vércukorról, a belek telítettségérõl és a gyomorfal feszülésérõl érkeznek infok. A szerencsétlen állat, akkármennyit ehetett, nem múlt az éhsége, miközbe az agya tudta, hogy már elég lenne. A felsõbb központ parancsai (amit az elektródák keltettek) felülírták az alsóbb parancsait, így az állat addig evett, míg el nem pusztult.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
Don:

tudom... csak próbáltam rávilágítani hogy a helyzet korántsem egyszerû (bár úgyis mindenki észrevette aki a témával foglalkozik), és ne feledkezzünk meg errõl sem :-X

azért ne legyünk már "life is shit then you die" hangulatban jó?...
próbáljunk örülni annak aminek lehet örülni az életben és tegyünk meg mindent hogy minél többen így tehessenek azok közül akiknek segíthetünk ebben

Peace men! and "Don't worry be happy"

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Legszebbcsávó!
Ez az! A hangsúly az ÉRTELMETLENÜL szón van.

Én láttam a vágóhídon Nádudvaron a disznók feldolgozását és egyáltalán nem tartom állatkínzásnak ami ott folyt.
Bejött a teherautó, rátolatott a rámpára, hátfal kinyit, a röfik meg kifelé egy futószalagra.
Áramütés, mire magához térne, már rég szét van szedve. Gyorsan, fájdalom okozása nélkül végeznek velük, nem élve boncolva.
M?égegyszer hangsúlyozom: Ezek az állatok ezért lettek tenyésztve, ezért háziasították öket.

RÁS!
Nem muszály, de ez van. Ez a szám csak nõni fog, mert az emberek a saját szaporulatukat sem tudják kontrollálni. Törzsi törvények, stb.