Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
9815 replies to this topic

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Tudod mittu, ahogy én Parát és a társaságot ismerem, megyünk még a télen hasonló túrára!
Jelentkezési kritérium: Szeress bicajozni!
Más nem nagyon kell hozzá.
(mondjuk a téli öltözeten és a gépen kívül)

Ha meg figyeled ezt a topicot, akkor naprakész lehetsz, mert általában az ilyenek itt szervezõdnek.

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
klasszis 8)
áprilisban jön a telóm, bár ez a nyári ismétlés annál elõbb gondolom ugyse leszen...

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
dehogy...... naná! ;D

nincs kizáró OK, hogy vki nem jöhet ;)

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
Hmmhmm... ugye bárki mehet ilyenekre?
Monnyuk SENKIT nem ismerek... de klassz lehet :)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
közben rájöttem, hogy azért kimaradt még vmi a sztoriból:
a hazajutás :D

ugyanis addig minden ó-kéé volt, míg a gyöngyösi vonatra felszálltunk... egy részt volt kerrékpárszállító, másrészt ülõ hely... az egyetlen egy gond abból adódott ekkor, hogy Thy eléggé menni akart, ahova a királyok is gyalog... ::)

vámosgyörkön aztán leszálltunk, és elindultunk a 4es peronról az 1esre, majd Era rávilágított a tényre, hogy ácsi, hisz odajöttünk be idefele, így vissza séta... alig hogy megálltunk, hangos bemondó bemondja, vonat érkezik, majd indul az egyes vágányról a keletibe... uccu neki vissza séta... de már menet közben amikor másodjára mondta be a vonatot észbe kaptunk, hogy nem a keletiBE, hanem a keletiBÕL... :-/ mindenesetre nem csak mi szívtuk meg, de visszaséta... ;D Egy percre rá bejött a ténylegesen pestnek tartó vonat, 3, azaz három vagonnal, úgy egtömve, hogy talán még a wc-ben is álltak nem hogy a peronokon... a kalauz rendescsóka volt, gyorsan tájékoztatott minket, hogy 20perc múlva jön egy mentesítõ járat, ami igaz HATVANig közlekedik, de 8percre rá van csatlakozása Pestnek... Ám legyen, úgy látszik az égioek segítették Thy-t, mert mehetett retyóra... ;D
A 20perc végül uszkve 10-14perc volt csak, jött a vonat, és peronokra szálltunk, hárman elöl, hárman hátul...
HATVANban aztán gyors sprint az aluljáróba, majd a végében lesstük a kiírást, miszerint egy vonat épp most kellett hogy elmenjen, de rohanjunk nézzük meg tényleg...
Persze elõször lányos zavarunkban amerre álltunk arra indultunk el, ami persze rossz peron lett volna ;D de még idõben vissazfordultunk, és nyomás...
A vonat szerencsánkre benn állt még, és még kerékpár szállító is volt rajta... úgy hogy felcuccoltunk, és már indultunk is...

8)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
KeX: mi van azzal az egykezessószóróizével? ::) ;D

Don: de még mennyire nagy igazság! ;D

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Hát igen! 32 km tiszta élmény és rengeteg hó!!!
A mûúton lefelé 50-55-ös tempónál már a símaszk sem véd szinte semmit! A sisak alatt rendesen fázott a fejem! A végén még beelõztem a két síbuszt, aztán meg a megállással voltak problémáim. A túra útvonala teljesen jó volt, szerintem ugyanezt nyáron is meg lehetne csinálni, zöld környezetben.
Visszafelé a kerékpárúton már sokkal bátrabban jöttünk, mert a piroson már hozzáedzõdtünk a "merre is megy a bringa? " stílusú irányításhoz.
Tetszettek a túrista figurák is, akik azt kérdezték: Merre kell menni Kékestetõ felé?
Közöltük: Pont az ellenkezõ irányba! (épp arról jöttek)A másik csapat a mûutat kereste, aztán átmentek hegymászóba...
Lehet, hogy még mindíg keresik???

És egy alapigazság:
A Tárcsafék is be tud fagyni!!! ;D ;D

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
:D Ahoy!

Hát Én is csak azt tudom mondani, hogy istencsászár volt! Hihetetlen volt, de 10kor már kifele tekertünk Gyöngyösrõl a "kerékpárúton"... Teszem ezt idézõjelekbe, mert vmi isteni gondolat alapján az ottani közútfenntartók a kerékpárutat csak messzirõl, a közútról, szemmel veréssel próbálták letakarítani a hótól, plussz feltehetõleg az elõbb említett pozícióból méterenként egy-egy alkalmasint 15centis homok kupacot dobtak le, amitõl igazán kellemesen bemelegedett a kezünk, mind a lábunk Mátraházáig...

Itt megálltunk egy büfénél fincsa forró forraltbort szopogatni, és ki-ki hambizni és palacsintázni. Közben egy igen jó hangulatú, és a hangulat nagyságához mérten nagy hangú nagyik csoportja vizslatni kezdte a lovakat (persze elsõnek egybõl kiszúrták az enyém... -mennyibe került? -6-700... -mennyibe?? majd fejcsóválás... ::) ;D ) és kedves kis csevelygést folytatunk velünk mindaddig, míg végül folytattuk utunk felfele...

Félúton Era ajánlására letértünk a mûútról egy kis fahídhoz a SÁRGA jelzést követve, ahol már a fennt ránk váró valós körülményeket tesztelhettük: érsd puha, tekerésre csak lendületbõl alkalmas hó...

Itt aztán Ádám és KeX bro' val lelkesen elõre szambáztunk, aminek meg is lett a böjtje, mert frankón túl mentünk a leágazáson, és csak jó 10perces várakozás után indultunk vissaz megkeresni az elveszettnek hitt többeieket, akik eközben már a hídon fotózgatták egymást ::) ami egyébként elég gyilkos volt: korlát nélküli, keskeny: uszkve 1, 1-10 széles, enyhén korhadt, és az idõjárásnak megfelelõen lefagyott-csúszós volt... Kíváncsi vagyok az itt készült fotókra...

Kiélvezkedés és fotózás után úgy döntöttünk, hogy nem a befelé vezetõ ösvényen térünk vissaz az útra, hanem tovább (amerre már hárman jártunk is) megyünk, és ott aztán ki jutunk. Itt egy pár száz méteres naggggyon kellemes lejtõzés jött az országútig, majd az aszfalton kaptattunk felfele Mátrafürednek. Ami aztán itt, pontosabban már a határában fogadott minket... Csilió ember, és persze autó... Még a paroló feletti kis domb méretû kiszögeléseken is emberek lógtak fürtökben és próbáltak pár tíz méter szánkázáshoz jutni... Ebbúõl már lehetett sejteni, hogy a sípályán totál egyedül leszünk ::) :P

A sípálya aljában a körterasznál megálltunk kicsit táplálkozni, miközben figyeltük a tömegnyomort, és szemre vételeztünk Don bankrablós fizimiskáját, de hiába kérleltük, hogy menjen be a csajokhoz teát kérni... ::) ;D
Kajcsi után eléggé lehlve neki vágtunk a nagy tolásnak... Thommey már 10perc után szenvedett... Nem szokott hiozzá, hogy ennyit tolja ;D ;D ;D
Persze végig tekintetetk célpontja voltunk, volt aki útba is igazított minket, hogy ez egy sípálya, amit mi megköszöntünk, hogy így már oké ez a sok hülye léces... Jókat röhögtünk a sok firkázón... Aztán felértünk majd nem a tetõre, de ott vmi verseny folyt, így úgy döntöttünk, hogy nem megyünk tovább felfele, inkább véééégre zúzúnk... Közben átevickéltünk a túlpartra, és egy szegány fickó miattunk elkényszerült esni... ::) :P
Történt, hogy elkezdtünk átsétálni, és a pálya itt két ágra ágazik, közepütt fasorral. Ez a jóember e fás sor közt próbált síelni, és amikor meglátott minket, tõlünk cca 20méterre felkiáltott:
-Jaj! Elfogok esni!
és vala...

Aztán kedves szavakkal illetett minket, és tovább botladozva lefele Alberto Tombát meghazudtoló technikával gyorsult... Õstehetség volt! :P

Szóval átevickéltünk, és neki készültünk... nyerget le... Ruha megigazít... szemüveg fel... Thommey elõre ment, hogy majd fotóz... Ekkor láttuk utoljára a következõ 20percre... majd ELINDULTUNK... :D :D :D :D :D
Jiiiiiiiiiiiiiiiháááááááááááááááááááá!!!

A ló jól gyorsult, mondjuk ha fenn hagyom a tiogákat, talán jobb lett volna, de a SPIKE adta fékezési és kanyatrodási adottságok is jól jöttek...
40-44km/h sebességgel döngettünk lefele a sok síelõ közt, és majd nem gázoltunk is... Elõször Én nem tudtam kikerülni egy folyton elém kacskaringózó kölköt (Ádám elmondása alapján szép kis kerékpár dobálást hajtottam végre a totális bukás elkerülése végett... ) majd Ádám akart egy csajt újszerû módszerrrel felszedni... persze a kormányra csak... ::)

Végül megérkeztek a többieke is, Don és Era kivátelével, akik a mûúton jöttek még ez idõtájt, Thommey is egy 5perces késéssel befutott...
Eráék jó 10perccel Thy után futottak be, szinte lilásan piros arc színnel, vállig behúzott fejjel... Biztos nem egy leány álom lehetett a jeges szembeszélben lejönni.

Úgy döntöttünk, hogy ha már ilyen jó idõben vagyunk, akkor terepen próbáljunk meg minél többet lefele is menn, így kinéztem egy PIROS jelzést, ami egy patak vgybe visz le, és Mátraházára lyukad ki. Mint kiderült a felsõ része a Mátra maratonból ismert kopaszhegyi ösvény és a sportpálya felé vezetõ folytatása a fahíddal és szurdokkal, csak Mi most ezen lefeel ereszkedtünk. KeX vagy bro'? lefelee menet láncot szakított, így technikai szünetet tartottunk, miközben Ádám megpróbált szétrúgni egy méteres hólabdát... kábé egy 80nal haladó autóval szembeni pillangó esélyével játszott erre... ;D

Technikai szünet végesztével Thommey akart sznetet tartani, még hozzá ha sikerül neki befejezni a röppályát, akkor elég hosszú szünet lett volna egy fehér lepedõs ágyikóban... Ugyan is a fékei nem fogtak, és a szurdokszélénél az út 90fokos balost vett... Õ viszont már nem tudott... Viszont szerencséjére, megállni a szélén még éppen igen...

A kopasz hegy aljába érve, a marci féle úton rövid haditanács következett, és maradtunk a tervezettnél, tovább a piroson... A lehetõ legjobb döntés volt mint kiderült... Máris az út túloldalán egy gyönyörteljes lejtmenet következett, ahol még a hó ellenére is iszonyatos tempóval lehetett lefele zúgni...

Az aljában egy pihenõhely törte meg a lendületet, ahonnan páran még vissazmásztunk fotózás céljából... Na itt bemutattam egy hogy-feküdjünk-el-nagysebességnélt... ::) Meg lett örökítve videón is ::)

Tovább haladva fantasztikus ösványen tekertünk... Olyan tekerni-kell-kicsit-de-lejt félén, ami kacskaringózott... nagyon szép volt... és élvezetes... Ráadásul a patakot mesterséges töltés mögé kényszerítve kétágra vezették lentebb, és az út ezen a mesterséges töltésen futott végig, közvetlen párcentire a patakszélétõl. Az egész végén pedig egy Mária szoborhoz jutottunk ki, ami elõtt vagy 4fahíd volt a patakon keresztül, szóval vmi mesés lehet a hely nyáron... bár így télen is csodás... Rövid pihi és fotózás után irány tovább, és 10perccel késõbb már kinn voltunk a mûúton...

Egy gyors levezetõ tekeréssel a vasútállomásig fejeztük be a túrát, ahol tökéletes idõzítéssel 10perccel a 4órási vonat indulása elõtt már búcsúzkodtunk Dontól...

Hát ez történt vasárnap... :)

32km élmény... 8)

HKT

HKT

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
TÉLI MÁTRA JAN 31 SZOMBAT

JÖN VALAKI ?
MEHETNE VMI BMFT CSAPAT...JÓ EDZÉS...ÉN NEM VAGYOK BMFT TAG, CSAK OLVASÓ ÉS....

HKT

Teli Matra Teljesitmenytura

A Hanak Kolos Turistaegyesulet 9. alkalommal rendezi meg 3 tavon a

Teli Matra Teljesitmenyturat

A tura idopontja: 2004. januar 31. (szombat)

1. utvonal: Matrafured - Lajoshaza - Matraszentimre - Galyateto – Nyirjes - Vorosmarty-th - Koris-mocsar - Kekesteto - Kallo-volgy - Matrafured

Tav: 42 km Szintemelkedes: 1550m Szintido: 10,5 ora

Nevezes es inditas: 7.00-8.00 Nevezesi dij: 600Ft

2. utvonal: Matrafured - Lajoshaza - Matraszentimre - Galyateto - Nyirjes - Vorosmarty-th - Matrafured

Tav: 36 km Szintemelkedes: 870m Szintido: 9 ora

Nevezes es inditas: 7.00-9.00 Nevezesi dij: 500 Ft

3. utvonal: Matrafured - Lajoshaza - Vorosmarty-th. - Koris-mocsar -

- Kekesteto - Kallo-volgy - Matrafured

Tav: 26 km Szintemelkedes: 860m Szintido: 6,5 ora

Nevezes es inditas: 7.00-9.30 Nevezesi dij: 350 Ft

Rajt es cel: Vadas Jeno Erdeszeti Szakkozepiskola, Matrafured, Erdesz ut 11.

Nevezes: a helyszinen.

Az iskola tornatermeben 30-an este 300 Ft-ert szallashelyet biztositunk. Halozsakrol, derekaljrol egyenileg kell gondoskodni.) Korlatozott szamban kollegiumi elhelyezesre is van mod 1800 Ft/fo aron.

A nevezesi dijert a rendezok ismertetofuzetet, tav kozben es a celban frissitot, a szintidon belul erkezoknek oklevelet es kituzot adnak.

A januar 31-en reggel Gyongyosrol 7.40-kor Matrafuredre indulo auto-busznak jaraterositese lesz.

Ajanlott felszereles: zseblampa, bejaratott labbeli, terkep, tartalek zokni.

A turarol erdeklodni lehet:

Molnar Tamasnal, Tel.: 30/244-1867 es 37/313-683, illetve

E-mail: mota@berze-nagy.sulinet.hu

Bovebb informacio: http://www.matraberc.hu

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Para! Beszámolót, mert ezt te jól csinálod.
Thommey!
Mi az, hogy késõbb??? ;)
Különben is: Ki fagyott meg??
Igaz, hazafelé úgy befûtöttem, hogy nem akaródzott kiszállni az autóból!
Szóval: Naggggyon jó volt! Gyúrni kell felsõtestre, mert olyan mellizom-lázam van, hohy még a levegõvétel is nehezemre esik!
Forraltbor rulez!!
Üdv: a bankrabló ;D

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Istencsászár volt a mai nap a Mátrában!!!
Sajnál6ja aki kihagyta.Volt sípályán döngetés majdnem 50-el,meg havas lefelé egy órán kersztül:)
Kicsit megfagytunk,de azzé király volt.Képek majd jönnek.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
ofkuz, olllyan melegem van :))) Milyen transzportot választasz? Én keletibõl szötykölõdök Erával meg Sopronnal.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Kex:holnap?mátra?

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
ejj, énis kinéztem dhbp-re kattogtatni egyet, de szvsz nem volt egy nagy durranás sajnos :( régebbiek jobbak voltak. Cangások... többet vártam. Tibi, meg az a piros kangaroo vázas csóka (thez???) csináltak is valamit. riszpekt nekik.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Ma tekertünk egy jót Findlivel,meg Rave-vel.Kõhegy volt a cél.Tök havas volt minden.Lefeléééé isten volt,meg a néni is tök rendes volt a menházban.Azóta is fáj a fogam a palacsintától:):)
Szét is fegytunk kicsit,de az semmi nem volt a DHBP-hez képest.Soxor nem éreztem az exponáló gombot:)
Mikor meg kiengedett a kezem az még rosszabb volt.Tanulság:kutyaharapást szõrével!Holnap Mátra:)
Üdv:Thy

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
Majd irjatok, milyen volt :)

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
Para, ebbõl a rajzból jelenleg mennyi van megvalósítva?

Voltam ma egy kiadós budaihegyes tekerésen és belszerelmesedtem a biciklivel (is) szûzhóban tekerésbe. Look forward to Mátra icecold cselendzs 2004 ©!! azt hiszem érdemes azt a símaszkot megvenni, mert takonyfagyás állapota áll fenn. Jah és a camelbakokba meleg vizet tenni, mert mire kijön a csövön már hideg lesz. Ha nem fagy be a vége, mint ma nekem. Csak szívtam, mint egy gödény, de nem jött semmi :) ééés térdmelegítõt mindenkireeeee!!!!

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
:D Köfi...

Kékesen tegnap hajnalban -13°C, napközben meg -10°C volt... és hétvégére csak hidegebbet mond :)

az év elsõ Paratúr(h)ája igen extreme-re fog sikeredni asszem ::)

AMúgy síelõk figyelmébe ajánlom:

http://www.sipark.hu...vanytervbig.htm

Mátraszentistván Sípark Árak

Árak a 2003-2004-es télre:
Síbérlet árak:

Felnõtt: Gyerek (14 éves korig):
Napijegy: 3.000 Ft 2.100 HUF
Félnapos jegy
09:30-tól 13:00-ig
vagy
13:00-tól 16:30-ig
2.100 Ft 1.400 HUF
Parkolójegy árak:
Hétköznap Szombat-Vasárnap
/szgk. Ingyenes 500 HUF

3. naptól lépcsõs árkedvezmények 15-28 %-os mértékben.

8)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Ez aztán a hideg! Hajnalban -9fok! De legalább süt a nap, és ellátok messzebbre a szomszédháznál.
Mindenkinek kellemes hétvégét kivánok, jó sielést és Mátrázást! :-*

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Köszi Mellon! :-) Nektek is jó síelést, sok napfényt, -1-2 fokot és jégmentes pályákat kívánok! a hátszél szerintem ebben az esetben hanyagolható, hisz lefelé könnyen csúszik a síléc! :-) Fényképek szerintem leszenek, de én nem szeretek ilyenkor fotózni (minthogy biciklizéskor sem), mert ön dönt, vagy síel vagy fotózik::) ...azért biztos tudok majd mutatni egy-kettõt :-)

Vasárnapi bicikliseknek is jó idõt meg minden szépet (parának romantikázásos kilátásokat ;-)) kívánok! :-)

Nehogy azt mondjátok, hogy kihagytam vkit/vmit! :-)