Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

L. Armstrong - Dopping

- - - - -

 • Lépj be és szólj hozzá
76 hozzászólás a témában

#21
Em-Tee

Em-Tee

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 256 hozzászólás
Egyébként nemtom, lehet, hogy az én fantáziámmal van a baj, de én nemtom elképzelni, hogy hogyan lehet örülni egy koxolással megszerzett gyõzelemnek. Én egy tisztán megszerzett 100. helyre is büszkébb lennék.

#22
Em-Tee

Em-Tee

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 256 hozzászólás
Van egy film, az a címe, hogy "Gattaca", ami errõl a születés elõtti ügyeskedésrõl szól, nem génmanipuláció, csak laboratóriumi körülmények között hozzák létre a porontyokat, vagy legalábbis a laborban kiválasztják a legerõsebbet, nemtom pontosan, már régen láttam, mindenesetre érdemes megnézni, elgondolkodtató. Az így születetett "tökéletes" emberek lenézik/kiközösítik a "hagyományos" embereket, utóbbiak gettókban élnek meg ilyenek. A lényege, hogy egy átlagos ember is képes ebben a tökéletes világban megvalósítani álmait. És én is elhiszem, hogy ez így is van, és doppingolás nélkül is lehet Tourt/olimpiát/bármit nyerni...

#23
ruff

ruff

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 784 hozzászólás
És szerinted ez jó lenne így ? Ha ez így lesz , akkor felrobbantom a világot. Képzeld el , hogy neked a képességeid aszerint adódnak , hogy aszüleid hogyan döntenek. Mindenki a legjobb , legokosabb ,legszebb lenne. Szinte nem lenne különbség ember - ember között. Ilyenekrõl ne is álmoddozz . Álmodj inkább minél több edzésrõl , mert azt ÉLVEZED és mert azt elismeri mindenki , de legfõképpen te azt mondhatod utána magadnak hogy : ' Igen , megcsináltam ! '
És azt az érzést már csak az múlja felül amikor bikeozol.

#24
GerMan

GerMan

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 445 hozzászólás
mit gondoltok a genetikai manipulációról ? szerintem van benne jövõ   ;) ;D
gyanitom, lesz olyan sportoló úgy 20 év múlva, akinek még születése elõtt növelték az esélyeit.
erre még rádolgozik egy kis kokszot és 9.5 alatt meglesz a 100m..


#25
templar

templar

  vendég

 • fórumtag
 • 129 hozzászólás
Szívembõl szóltál! ;D

#26
tizi2

tizi2

  vendég

 • fórumtag
 • 39 hozzászólás

Ez az egész felfújt dopping ügy lassan egy önmagába harapó kígyó, de azért  annyit, hogy ott egye meg a fene a nagy nemzetközi sikereket, az élsportot.14 éves korom óta vagyok csak amolyan hétvégi bicajos, most 35 vagyok, idén már seniorban indulok a maratonokon...Soha sem a versenyért, soha sem a sikerért mentem, hanem mert jól esett.Elolvastam Armstrong könyvét, és bedurrant a fejem, elõvettem a télre lekonzervált bringámat, és nyomom ezerrel...Amikor ment a Tour, a Vuelta vagy a Giro, akkor a közvetítések hangoltak rá a délutáni tekerésekre, jól éreztem magam az úton.És ha õk nagyon nyomták a tévében, akkor én nagyon igyekeztem az úton.Engem õk doppingoltak.Remélem, hogy koxal vagy anélkül a fiúk bírják még néhány évig, hogy ez a hatás megmaradjon, és én se tepedjek bele a középkorú családapák sör-foci-szotyi sportjába...

#27
Em-Tee

Em-Tee

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 256 hozzászólás
Mondjuk azt nem hiszem, hogy a Bogár koxol, mert akkor nem hiszem, hogy itt tartana, olimpiára csak kijutna, ha meg már itthon is csak koxolással lehet nyerni az már régen rossz...

Egyébként szerintem sem érdemes rögtön feladni és megmaradni hétvégi bringásnak, ugyanis nem a gyõzelem hanem a részvétel a fontos :)

#28
syncro

syncro

  vendég

 • fórumtag
 • 78 hozzászólás
Boszee!

De igen dédelgess álmokat! Álmok nélkül csak otthon ülnél. 16 évesen én is sok mindent el akartam érni. Dolgoztam érte, de nem lettem nemzetközi szintû játékos. Nem baj. Az álmok tartották bennem a lelket. Közben persze jól éreztem magam. Ez a lényeg. Akkor csinálj vmit, ha jól érzed magad. Ha jól csinálod, akkor koksz nélkül is eljuthatsz egy viszonylag magas szintre. Például ha rendesen edzessz, simán ott lehetsz az elsõk között a hazai versenyeken. Hidd el megéri, ha mást nem magadért!!!!!

syncro

#29
vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
 • vendég
Akár koxol, akár nem, Bogár pl. iszonyatosat ment tavaly a maratonon. A krosszmotoros tempójában ment kb. Követni egyszerûen lehetetlen volt... :-/

#30
mik

mik

  újonc

 • fórumtag
 • 8 hozzászólás
Bruce!

Igazad van a technikai ujitasokkal kapcsolatban, de  hogy egy nem doppingolo, de tehetseges versenyzo utolerjen egy szinten tehetseges, de koxolo versenyzot,  lehetetlen. Leginkabb azert mert ahol van orvosi hatter ott van sok love is, es biztosak lehetunk abban hogy a legkorszerubb felszerelessel fognak versenyezni.

#31
boszee

boszee

  vendég

 • fórumtag
 • 22 hozzászólás
Jegtancos vagy?? Komoly?? Tok jooo :) :)
Gratulalok az ezusthoz!!! Kiraly! Csak igy tovabb!! nekem mindig azt mondtak, hogy lesz az meg fenyesebb is...

boszee

#32
vendég__*

vendég__*
 • vendég
Gyaci: hát Gyaci neked ku**ára igazad van. Én pl. jégtáncolok és ma volt az OB-m. 2-ok lettünk de nem volt igazságos mondhatni bunda volt. Erre most lehet persze azt mondani ,hogy köhög a bolha, meg nem volt nekünk elég a 2. hely. Na mindegy aki benne van a sportágban az tudja ,hogy bunda volt vagy valami olyasmi.

Na szevasztok Giantes voltam

#33
burce

burce

  bentlakó

 • fórumtag
 • 8.694 hozzászólás
Szerintem jól mondtad boszee:

Akkor maradj meg inkabb hetvegi bringasnak, es ne is dedelgess hiu almokat nemzetkozi versenyekrol es nagy sikerekrol.

#34
boszee

boszee

  vendég

 • fórumtag
 • 22 hozzászólás
Sziasztok!!

Itt olvasgatom a hozzaszolasaitokat a doppinggal kapcsolatban, es mondhatom, megijesztettetek!!

Csak nemregiben csoppentem bele az egesz sportagba, a magam 16 evevel nem hiszem, hogy tul sok tapasztalatom lenne. Hajtom magam rendesen, es nagyon nagy kedvvel, imadom az orszagutizast es a versenyeket, de sosem leszek hajlando ilyen szereket magamhoz venni, azert, hogy jobb legyek, esetleg, hogy felkeruljek nemzetkozi szintre. Akkor ezek szerint nekem most abszolut nem erdemes tornom magam, jobb lett volna el sem kezdeni, ha egy ido mulva doppingolas nelkul nem tudok majd ervenyesulni?

Akkor maradjak meg inkabb hetvegi bringasnak, es ne is dedelgessek hiu almokat nemzetkozi versenyekrol es nagy sikerekrol?! erre valaszoljon vki, legyen szives!

boszee

#35
Coldhead

Coldhead

  vendég

 • fórumtag
 • 29 hozzászólás
Szerintem az élsportban egyes szakágakat kivéve dopping nélkül nem lehet olyan eredményt elérni, hogy jegyezzék az embert. Jó magam súlyemeltem 19 éves koromig. Közismerten dopping szegény sportág. Akkor döntenem kellett hogy vagy megtartom az addig elért eredményeim (OB 1-2), vagy nem. A megtartáshoz keményen kokszolni kellett volna, így abbahagytam. Az akkori versenytársam ma a magyar olimpiai keret tagja. Az eredményeket koksz nélkül nem lehetett volna hozni, ezt biztosan állítom (9 éves korom óta emeltem).
Más sportágakban dettó ez a helyzet, nyilván az élmez?nyben profibban sumákolnak. A gyakori ellen?rzésekr?l annyit, hogy egy félhülye is könnyen kibekkeli.
Szerintem az élsport rombolja a szervezeted önmagában, kokszal együtt méginkább. Ha valakinek megéri, csinálja. A bányába is találnak munkásokat...

#36
burce

burce

  bentlakó

 • fórumtag
 • 8.694 hozzászólás
1) Szerintem a Tour (legalább) top10ben mindenki orvosi csodának számít...

2) Shaun: szívesen kimennék veled egy pár ilyen edzésre!!

3) mik: lehet, hogy 100m síkon nem fog, azaz nem tud változni a wr. De gondolj arra, hogy mindig megjelennek új technikák, ötletek amikkel gyorsabbak lesznek az emberk. Pl.: gyorskoriban a "csattogós" kori. Vagy úszásban a nem össze-vissza lengõ mez (mint anno 1950), hanem a testhez álló cápbõhöz hasonlító "overál". Persze a bicajozásban nem lesznek új mezek, amikkel sokkal jobban mennek az emberek (vagy mégis?), de a testük pontos megismerésével viszont nagyot tud fejlõdni a sport. És ezek nem feltétlenül doppingok, de nem is feltétlenül egészségesek. Azért kíváncsi lennék LA edzés- és kajatervére.

--== BRUCE ==--

#37
syncro

syncro

  vendég

 • fórumtag
 • 78 hozzászólás
Na akkor egy kis idézet a Nemzeti sport 2002.02.14-ei számából:
"Az olasz Filippo Simeoni terhelõ tanúvallomást tett a Michele Ferrari ellen Bolognában folyó perben: a Vuelta tavalyi szakaszgyõztese elismerte, hogy az orvos utasítására rendszeresen EPO-val és növekedést serkentõ hormonokkal fokozta teljesítményét. "
...
"A vallomás után - amelyet az olasz szakemberek és a média egyaránt pozitív áttörésnek tart - a 48 éves orvosra valószínûleg súlyos büntetés vár. Ferrari kliensei közé tartozik többek között a háromszoros Tour de France-gyõztes amerikai Lance Armstrong is, aki azonban tagadta, hogy a vádlott doppinghasználatra kérte volna. "

Hááát akkor most vajon doppingol-e?

syncro:)

#38
olaf

olaf

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 718 hozzászólás

;D A rendes neved ezek xerint Olaf Pifpaf?? ;D


Az attól függ hány kilo vagy? ;D ;D ;D ;D

#39
mik

mik

  újonc

 • fórumtag
 • 8 hozzászólás
Hat sracok azert szerintem nem szabadna meg valamirol elfeledkezni. Az emberi teljesitokepessegnek meg vannak a hatarai, pl kivancsi vagyok valaha le fog-e menni a 100m sikfutas 9mp ala... Nem hiszem. Anno az NDK-s sportolok, B.Johnson (aki a leggyorsabb futo lett akarki akarmit mond), es meg sokan masok lebuktak mert annyi koxx volt bennuk, hogy a noknek is farkuk lett. Ezek utan megjelenik valaki aki megjavitja az o csucsaikat es azt mondja hogy o soha semmit.... hehehe elegge rohejes.
Viszont ezeket a sportolokat nem csak a penz es a becsvagy hajtja, hanem MI is!!!!!! Mindenki ugy ul oda egy olimpiai versenyszamhoz, hogy olyan csucsteljesitmenyt lasson, amit meg soha (en is). Marpedig az emberek teljesitmenyet bizonyos szint fole csak koksszal lehet fokozni. Ha most mindenki abbahagyna a kokszolast az elsportban, lehet hogy le se ulnek egy kozvetites ele, mert arra gondolnek, hogy bezzeg amikor az Armstrong ment felfele a hegyen az mennyivel durvabb volt, mint ez a rakas izzado lassu felholt. Felolem csak csinaljak, mindenkinek a szive joga eldonteni hogy az egeszseget hajlando-e kockara tenni a vilagelsosegert.
Es felreertesek elkerulese vegett: a koksz sem csodapirula, amitol akkor is megno az ember ha a szuri utan leul a pankraciot nezni a TV-ben. Ezek az emberek kutya kemenyen hajtjak magukat minden edzesen.

No ez jo hosszu lett, megyek bekuldok egy marek nerobolt, hatha az ujjaim, megnonek :D

Udv!

#40
burce

burce

  bentlakó

 • fórumtag
 • 8.694 hozzászólás
gyaci:

 Nehogy azt hidd, hogy LA a könyvében végig hajtogatja, hogy "...én nem doppingolok, én nem...". Nem errõl van szó. A dopping az alig valamennyi a könyvében, és ha jól emléxem, akkor vmi olyasmit mond, hogy mindenki gondoljon azt, amit akar. A könyve az életérõl szól. Hogy honnan hova jutott, és min keresztül.
 Egyébként én nem mondom, hogy nem doppingol. Azt mondom, hogy szerintem nem. Ennyi.
 Ha az évekig toppon maradáshoz doppingolni kell (ezt te mondtad, nem?), akkor arra lennék kíváncsi, hogy szted tizenéves korában is szedte a cuccosokat? Merthogy a betegségéig nem voltak nagy eredményei/gyõzelmei.

BRUCE