Igazából egy tartalék lámpára is szükségem van, ha pl. egy gyalogtúránál kipurcanna a fejlámpám.
Meg aztán itthonra is kell egy akkus kézilámpa.
Erre a célra sztem tökéletes.
Aztán ha a bringát lekötöm valahová, le kell szedni a km. órát, a hátsó lámpát, az első lámpát. Ha még az akkupakkot is le kéne szednem, az már sok lenne.
Aztán nem tudom, ha mondjuk többnyire max. fényerőn világítanék vele városban, nem lenne-e zavaró a szembejövőknek.
A galambod nagyon aranyos.
De szokott repülni? És ha igen visszatalál?
Mókás, hogy a műanyag tojásokat félti.
Univerzálisan használható tartalék lámpának tökéletes lesz, amit akár a bicajra is fel lehet tenni megfelelő rögzítővel.
Arra, hogy erős fényű lámpa ne világítson szembe, olyan megoldásra van szükség aminél felül nem szórja szanaszét a fényt, hanem van egy éles felső határvonal. Ilyenek pl a lencsével vagy speciális félpabola tükörrel vetítő lámpák, mint az Aldis lámpa amit itt mutattam korábban, az kifejezetten ilyen kialakítású, habár lehetne erősebb fényű, de akkor "semmi perc alatt" gyorsan lemerítené az elemeket.
A fényerő és a fogyasztás együtt járnak. Vagyis ha jól világít akkor már többet fogyaszt. Ahhoz meg különbőző speciális módokon lehet megoldani az energia ellátást.
Vagyis ha jó fényt akarunk, akkor vagy gyakrabban cserélgetjük az elemet, vagy akkut használunk, amit megint csak töltögetni és cserélgetni kell sűrűbben. Ha viszont elég nagy kapacitású /méretű/ az akku csomag, azzal már külön macera, foglalatosság adódik fel-leszerelésnél. Általában olyan lámpa megoldást érdemes választani adott időtartamú és fény igényű úthoz, túrához, amire ott szükség lehet. Olyankor viszont nem szabad félni a fel-leszereléstől ha hosszabb úton több fényre lesz szükség.
A madaram időnként elröpköd a környéken de aztán vissza jön. Reggel már várja, hogy felébredjek, addig csendben van, oda jön, ül és néz csendben. Amikor mozdulok akkor kezd kiabálni, hogy engedjem ki, de nem ébreszt fel. Van amikor mellém hasal az ágy szélére és ott szundikál, várja, hogy felébredjek. Itt most nem akarok sokat mesélni róla, de nagyon értelmes hálás, sok szeretet van benne de bosszút is áll, ha valami nem tetszik neki. Olyankor "harap" mint a kutya, támad, nekem rohan és verekszik
Megért nagyon sok mindent. Sokszor meglepődök rajta amilyen értelmesen gondolkodik és viselkedik. Ezt csak vele együtt lakva lehet megismerni. Ha más mondaná nem hinném el, hogy megért elvont dolgokat. Nagyon sok szeretettel nevelgetem 2008 szeptembere óta, akkor született. Három naposként hagyta itt az anyja az erkélyen.
A lány galamb, akit hozott magának, minden hónapban tojik és felváltva ülnek rajta, de kicserélem a tojást titokban műanyag tojásokra, amit vízzerl töltöttem meg, hogy ne ismerje fel, hogy üres. Mesélhetnék rengeteget de ez nem az a felület ahol... Bocs az offért.
-
Balint75, ha felteszed a kérdést konkrétan lehet, hogy tudunk rá válaszolni.
Mi a probléma vele?
Balu1 módosította - 2015. április 16. - 02:32