Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8736 hozzászólás a témában

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás

Azt sem tudom, hogyan tudnám lemérni az átfolyó áramot. Van ampermérőm max. 1500 mA-ig mér, de ha a lámát szétkapom, a mérésnél biztosítani kellene az áramátfolyást.  

----

Nem tudom a linket rendesen kimásolni. (de könnyen megtalálható)

ilyeneket ír:

"Item Specification
3.1 Nominal Capacity 2400mAh (0.2C, 2.75V discharge)
3.2 Minimum Capacity 2350mAh(0.2C, 2.75V discharge)
3.3 Charging Voltage 4.2 ±0.05 V
3.4 Nominal Voltage
3.7V
3.5 Charging Method CC-CV
(constant voltage with limited current)
3.6 Charging Current
Standard charge: 1200mA
Rapid charge : 2400mA
3.7 Charging Time
Standard charge : 3hours
Rapid charge : 2.5hours
3.8 Max. Charge Current 2400mA(ambient temperature 25℃)
3.9 Max. Discharge Current 4800mA(ambient temperature 25℃)..."
stb.

energy módosította - 2015. május 09. - 13:50

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás

Elég kicsi felülete van a ráírt teljesítmény hőjéhez.

"Output Current  2800 mA"

Szerintem komolyan esélyes, hogy arra nem képes sem az akkuja

sem a hőjét nem tudná leadni a sima felülete.

De azért még használható darab lehet.

...

Hallod, pont erre gondoltam tegnap, hogy nem világít 2800 mA-el. Bontott Samsung
icr18650-24E cella van benne. Nem tudom a cella magában képes lenne-e 2800 mA leadására. Ha nem, nem akkora probléma mert elég jól világít nekem így is, és akkor legalább tovább tart. 

Majd kérek kártérítést ha nem bírja a 2800-at.  :)

Ui.: azt hiszem megtaláltam a cella leírását:

http://www.datasheet...d.php?id=899176

Csak nem tudom hol kell benne nézni, hogy max. hány mA-t tud leadni? :)

energy módosította - 2015. május 09. - 13:38

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Tegnap megérkezett a rendelt lámpa  :)
https://www.fasttech...roducts/1826900

Elég kicsi felülete van a ráírt teljesítmény hőjéhez.

"Output Current  2800 mA"

Szerintem komolyan esélyes, hogy arra nem képes sem az akkuja

sem a hőjét nem tudná leadni a sima felülete.

De azért még használható darab lehet.

1826900-4.jpg

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás

Tegnap megérkezett a rendelt lámpa  :)
https://www.fasttech...roducts/1826900
Nekem nagyon megfelel, sztem  elég jó a szórása, nem csak egy szűk helyre fókuszál.
Városban nekem elég a leggyengébb vagy a közepes fényerősség.
Ha legalább 5 másodpercig marad egy bizonyos állásban, azt megjegyzi és a köv. bekapcsolásnál ugyanoda tér vissza.
A villogó és sos funkciót ki lehet iktatni a módválasztással. Elég masszív fémház. De  a kapcsolója nem zöld - mint a képen - hanem koromfekete :( 
Még nem volt lehetőségem eleget használni, majd beszámolok a fejleményekről.

energy módosította - 2015. május 07. - 17:16

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Nincs mit mgy, örülök, hogy tetszik.

Egész jó ötleteid vannak. Kíváncsi vagyok milyen lesz a lámpa ha elkészül. Ha nekem is lesz időm és türelmem, lehet én is építek majd lámpát. Régen egy elemes hátsó bringalámpába építettem be villogtató panelt. 1-2 tranzisztorból készítettem leírás alapján.

Kössz, majd én is kíváncsi leszek. Szerintem jó lesz az a vetítési kép és széttartás, fejlámpának mindenképp, ha megfelelően erős lesz a fénye. Épp néztem, a tükör szegmensei (az egyedi kis sík lapok) nagyobb felületű, nagyobb szélességű ledet is be tudnak fókuszálni, mert ha szemből nézem a lámpa fényét (mire jó a napfogyatkozás néző szemüveg), akkor oldal irányban megbillentve úgy tűnik, a kicsi chipnek még van oldal irányban helye eltolódni, szélesebbnek lenni, vagyis a kicsi chip nem tölti ki a teljes szélességét. Ha meg a nagyobb felületű mégis túl lép, akkor is csak a vetített fény lesz szélesebb, tehát az is hasznosul.

A türelemnek mostanában én is hiányában vagyok. Azóta nem is foglalkoztam vele.

Ezeket így lehet tanulgatni gyakorolni, hogy építgetsz, kipróbál az ember különböző dolgokat és megfigyel mindent. Meg kell látni adódó fizikai lehetőségeket, amit házi megoldásokkal is meg lehet építeni és talán egyszerűen kivitelezhető vele olyasmi dolog, ami összességében valami többletet ad. Ha eleinte nem mást "csak" egy gyakorlati tapasztalatot, ami segíti fejleszteni az ehhez hasonló, építő jellegű látásmódot, az se haszontalan dolog.

• energy kedveli ezt

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Volt még a helyi .ldiban egy darab a lámpából, megvettem. A fénye teljesen rendben van (arra a célra, amire szántam), bár egy picit lehetne massziívabb a felépítése. Igen, tudom, ennyi pénzért még örökélet gari is jó lenne (az elemekre), dehát mocsok a világ.

Köszönöm a tippet!

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás

A galambom mindig nagyon büszkén forog kint a galamb csajok előtt jóllakottan,  amíg a

kinti éhes madarak csodálkozva nézik, mitől ilyen fickós, hogy közben soha nem fárad el.

Olyan mint a duracell nyuszi.  :)

A félparaboloid reflektoros aldis lámpa tükre így néz ki a led oldaláról....

Egész jó ötleteid vannak. Kíváncsi vagyok milyen lesz a lámpa ha elkészül. Ha nekem is lesz időm és türelmem, lehet én is építek majd lámpát. Régen egy elemes hátsó bringalámpába építettem be villogtató panelt. 1-2 tranzisztorból készítettem leírás alapján.

Lehet ő a világ legboldogabb galambja.  :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Ha majd készen lesz, beszámolhatnál róla, érdekelne.

Nem sok galambnak van olyan király élete. :) Eldicsekedhet a lány galambok előtt, milyen szerető gazdija van. :)

A galambom mindig nagyon büszkén forog kint a galamb csajok előtt jóllakottan,  amíg a

kinti éhes madarak csodálkozva nézik, mitől ilyen fickós, hogy közben soha nem fárad el.

Olyan mint a duracell nyuszi.  :)

A félparaboloid reflektoros aldis lámpa tükre így néz ki a led oldaláról.

Azok a müanyag kiugró kis részek segítik pozícióba a led tartó lemezét.

DSCF0919.jpg

Az XM-L ledet fel kell forrasztani valami olyan réz felületre, amivel le tudok rögzíteni akár több darabot is szorosan egymás mellé, ha kell (az nem ennél lesz úgy). Viszont ide se férne el sem a star, sem a mini star kivitel hő vezető felülete. Ezért inkább a magam módszerét kell kidolgoznom hozzá, hogy felszereljem a hő vezető felületre. Ez lent a képen csak egy próba összeállítás magamnak próbálgattam, gondolat ébresztőnek.

Úgy gondoltam, hogy a vörösréz darabból olyan magasságút vágok, hogy a led alatt elférjen a led bekötő vezetéke és semmiképp ne érjen le a forrasztás. 

A led mellett a 3 mm-es vörösrézbe 1.5 v. 2 mm-es acél csavart teszek, amivel hővezető pasztán keresztül le tudom majd csavarozni vastag hővezető alu laphoz a ledet. A paszta miatt nem okozhat gondot a réz és alu kémiai összeférhetetlensége. Aztán majd lassan alakul tovább is.

XM-L-H%25C3%2596V.jpg

• energy kedveli ezt

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás

Erre gondoltam már az első pillanatban, amikor megláttam ezt a tükör kialakítást a boltban.

Régóta tudom, hogy ezzel jól lehet vetíteni, jó eloszlásban ha megfelelően van kialakítva....

Ha majd készen lesz, beszámolhatnál róla, érdekelne.

Nem sok galambnak van olyan király élete. :) Eldicsekedhet a lány galambok előtt, milyen szerető gazdija van. :)

-----------------

balint75 "Írta Tegnap, 21:07" ,  Balu1 meg is válaszolta.

energy módosította - 2015. április 18. - 19:30

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Az az Aldis lámpát fel kéne fejleszteni egy T6-osra. :)

A galambod nagyon boldog lehet, hogy ilyen törődő gazdája van. :)

Erre gondoltam már az első pillanatban, amikor megláttam ezt a tükör kialakítást a boltban.

Régóta tudom, hogy ezzel jól lehet vetíteni, jó eloszlásban ha megfelelően van kialakítva.

Egyelőre csak ott álltam meg, hogy az eddig felszerelt ledek nem illettek oda a  tükör kiálló pozícionáló tüskéitől. Azokat meg nem akarom leszedni. Majd ez lassan alakul tovább és lesz ennek még nagyon jó fénye is, valószínüleg fejlámpa alakul belőle. Jön a led alá egy vastag alu lemez, ami két oldalon kilóg és arra bármilyen bordát vagy hő leadó felületet fel lehet csavarozni.

Két szál vezetéken mehet rá a tápfesz akku pakkról.

Majd valamikor lesz belőle akármi is, nem kapkodom el.  :)

Addig meg van másik is.

A galambom értékeli, hogy jól tartom, hálás érte.  :)

Én csak városban kerózom. Ide bőven elég a halogén.

A halogén Wattonként 20 lumen körül világít, az 3 Wattnál 60 lumen.

A led Wattonként 80-180 lumen között világít, az  3 Wattnál 240-540 lumen.

Annyi, vagy közel tizszer annyi.

Erre szokták mondani, tényleg nem mindegy, hogy mi jön karácsonykor, a jézuska vagy géppuska.

• energy kedveli ezt

balint75

balint75

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Gondolom a fénye is szebb, de sokat fogyaszt.

Addig világít ameddig a kerék forog.

Nincs olyan hogy sokat fogyaszt. Vagy arra gondolsz hogy a dinamónak van az ellenállása?

K.b. egy tálca tojás a csomagtartón.

balint75 módosította - 2015. április 17. - 20:12

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás

Gondolom a fénye is szebb, de sokat fogyaszt.

balint75

balint75

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás

Univerzálisan használható tartalék lámpának tökéletes lesz, amit akár a bicajra is fel lehet tenni megfelelő rögzítővel.

Arra, hogy erős fényű lámpa ne világítson szembe, olyan megoldásra van szükség aminél felül nem szórja szanaszét a fényt, hanem van egy éles felső határvonal. Ilyenek pl a lencsével vagy speciális félpabola tükörrel vetítő lámpák, mint az Aldis lámpa amit itt mutattam korábban, az kifejezetten ilyen kialakítású, habár lehetne erősebb fényű, de akkor "semmi perc alatt" gyorsan lemerítené az elemeket....

Én többnyire városban bringázom, és a főbb utak, amiken szoktam menni jól ki vannak világítva, hogy még lámpa se kellene. Csak annyira, hogy engem lássanak.

Erre a célra is jó az a Convoy lámpa, amit linkeltem.

Az az Aldis lámpát fel kéne fejleszteni egy T6-osra. :)

A galambod nagyon boldog lehet, hogy ilyen törődő gazdája van. :)

energy módosította - 2015. április 17. - 01:07

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Háát... elég furcsa ez a megoldás, hogy a led mellé halogén izzót is tesznek, amikor annak a hatásfoka igencsak elmarad még a régi leggyengébb ledektől is lumen/W hatásfokban, amelyek az első időkben jöttek ki. Ez a lámpa árban is valahol ott van, hogy szinte már majdnem ők fizetnek, csak vigye el már valaki.

Szinte hihetetlen az ára: "Kisker ár: nettó 661 Ft, bruttó 840 Ft"

Ennyiért manapság semmit nem adnak ami normálisan működik!

Vagy csak én néztem el egy nullát az árban a végén?

Látom, más is csodálkozik a halogén izzón.

Tényleg nem téged akar senki sem megbántani, de itt valami nagyon nincs rendben ennél a lámpánál. Valamikor még jónak számított a halogén de ma már a led volna a normális hatékony megoldás bármilyen üzemmódban. Szerintem ez egy őskövület amit még megpróbálnak kiszórni jóformán bagóért, nehogy a nyakukon maradjon.

Miután kezdek magamhoz térni a csodálkozásból, igyekszem elmondani amit tudok... (nem sokat), a kérdésedre.

Amit kérdéseket feltettél, arra sajnos nem tudok korrekt módon válaszolni, viszont mivel van egy ilyen példány nálad, ezért van lehetőséged próbálgatni. Teszel bele akkut és kicsit hagyod merülni. Aztán mész vele próbaképp egyik kapcsoló állásban és megnézed, hogy szedett-e fel valamit az akku. Aztán a kapcsoló másik állásában is tekersz vele valamennyit és megnézed, hogy akkor szedett-e fel valami töltést az akku. Szerintem csak próbálgatni tudod és amire úgy rájössz az az igazán jellemző a lámpára.

balint75

balint75

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Miért nem valami jóféle ledes a menetfény? Kevesebbet fogyaszt.

Formailag nem találtam megfelelőt. Túl űrbéliek.  Kapitány.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Mit nem értesz?

Miért nem valami jóféle ledes a menetfény? Kevesebbet fogyaszt.

balint75

balint75

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Akkor meg menet közben minek a halogén? Anno berendeltek nagy tételt, és rajtuk maradt? Nosztalgiából?

Mit nem értesz?

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Az állófénynél nem a halogén világít hanem egy led. ;)

Akkor meg menet közben minek a halogén? Anno berendeltek nagy tételt, és rajtuk maradt? Nosztalgiából?

balint75

balint75

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

20:11

Bikemagéknál mennyi az idő

balint75 módosította - 2015. április 16. - 20:13