Mondasz valamit...
Erre nem is gondoltam... :-\
akkor vázra kell rakni valahogy...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Indította
YOci
, 2002. március 19. 18:02
Írta 2004. október 02. - 21:41
Írta 2004. október 02. - 21:38
Írta 2004. október 02. - 21:35
Na a minap a kezembe került egy bizonyos elem nélküli zseblámpa! 
Már régebben is hallottam róle de aszittem kamu az egész. Pedig nem!
Úgy mûködik, hogy a nyelében belül van egy tekercs, azon belül meg egy mágnes csúszkál fel és le,ha rázod.
És így ez feszültséget indukál,amit asszem egy kondenzátor tárol el. És egy LED világít benne.
Kipróbáltam meddig bírja: ráztam pár percig, aztán elmentem aludni, reggel még ugyanolyan fényerõvel égett!

namármost a fényereje nem túl nagy, de szerintem ha így bírja,akkor lehetne bele rakni egy nagyobb teljesítményû ledet, meg normális tükrözõfelületet mögé, és úgy már jó is lenne...
Csak ki kéne találni hogy a bicaj mozgását hogyan lehetne felhasználni hogy töltse. Vagy esetleg bukóra felrakni valahogy hogy a csõ amiben a mágnes csúszkál az közel vízszintesen álljon és akkor a fejed mozgatásával mozogna a mágnes....
Ki ért az elektronikához? Nagyobb teljesítményû ledhez más meghajtó elektronika kell?
Már régebben is hallottam róle de aszittem kamu az egész. Pedig nem!
Úgy mûködik, hogy a nyelében belül van egy tekercs, azon belül meg egy mágnes csúszkál fel és le,ha rázod.
És így ez feszültséget indukál,amit asszem egy kondenzátor tárol el. És egy LED világít benne.
Kipróbáltam meddig bírja: ráztam pár percig, aztán elmentem aludni, reggel még ugyanolyan fényerõvel égett!
namármost a fényereje nem túl nagy, de szerintem ha így bírja,akkor lehetne bele rakni egy nagyobb teljesítményû ledet, meg normális tükrözõfelületet mögé, és úgy már jó is lenne...
Csak ki kéne találni hogy a bicaj mozgását hogyan lehetne felhasználni hogy töltse. Vagy esetleg bukóra felrakni valahogy hogy a csõ amiben a mágnes csúszkál az közel vízszintesen álljon és akkor a fejed mozgatásával mozogna a mágnes....
Ki ért az elektronikához? Nagyobb teljesítményû ledhez más meghajtó elektronika kell?
Írta 2004. augusztus 28. - 15:07
Sziasztok!
Van valakinek HL-EL 400 Cateye pilács?
Valóban jó a fényereje? Sisakra jól lehet rögzteni?
Használható?
Köszi.
Van valakinek HL-EL 400 Cateye pilács?
Valóban jó a fényereje? Sisakra jól lehet rögzteni?
Használható?
Köszi.
Írta 2004. augusztus 28. - 01:36
szertem amugy egyformat fogunk venni.
es en megint ra fogok porogni a karbon hazra
csak akkor mar jobban.
es csinalok(tatok) egy normalis format.
azzal meg csinalunk tobb hazat. ;-)
szeptember elejen kezd amjd lovem lenni
akkor el lehet kezdeni a beszerzest
editke:
jah amugy a netrider is vagy valamelyik ugyanezeket a lampakat hasznalja (wallampresearch)
nemtom hirtelen a mi meretunkben melyik tipus van de van ami kore van epitve a ballaszt van amin nincs (az olcsobb is)
es en megint ra fogok porogni a karbon hazra
csak akkor mar jobban.
es csinalok(tatok) egy normalis format.
azzal meg csinalunk tobb hazat. ;-)
szeptember elejen kezd amjd lovem lenni
akkor el lehet kezdeni a beszerzest
editke:
jah amugy a netrider is vagy valamelyik ugyanezeket a lampakat hasznalja (wallampresearch)
nemtom hirtelen a mi meretunkben melyik tipus van de van ami kore van epitve a ballaszt van amin nincs (az olcsobb is)
Írta 2004. augusztus 28. - 01:29
a gyáriakkal szerintem van egy pár baj:
-egybe van építve a ballaszt és az izzó.ez azért nem jó, mert a ballaszt olyan 90c-on érzi jól magát,míg az izzó 200és 285c között(különben kékesebb és gyengébb lesz a fénye)
-ami elérné egy épített teljesítményét az olyan 400$, és az baromi sok
mégis a homemade az nagyobb öröm(szigszalag+duck tape forever) mint rendelni egyet oszt kész
lornak is igaza van egy nagyon tápos cumo az sokkal olcsobb mint egy gyári
-egybe van építve a ballaszt és az izzó.ez azért nem jó, mert a ballaszt olyan 90c-on érzi jól magát,míg az izzó 200és 285c között(különben kékesebb és gyengébb lesz a fénye)
-ami elérné egy épített teljesítményét az olyan 400$, és az baromi sok
mégis a homemade az nagyobb öröm(szigszalag+duck tape forever) mint rendelni egyet oszt kész
lornak is igaza van egy nagyon tápos cumo az sokkal olcsobb mint egy gyári
Írta 2004. augusztus 27. - 16:29
Írta 2004. augusztus 27. - 14:11
EL500-at a Hungarobike-ban láttam 9900-ért, vettem is jól. Az én ízlésemnek egy picit túlfókuszált, akárcsak az EL300, de a fényerõ/idõtartam nagyon süti.
Írta 2004. augusztus 27. - 13:36
Miért nem veszel egyet? Most akciós.elköteleztem magam,s úgy döntöttem hogy összerakok egy fémhalogént
a welch allyn 21w,12v és 20 fokos lámpájára gondoltam.
Itt van ni 300 dolcsiért.
Itt meg 270ért.
Írta 2004. augusztus 26. - 17:42
jó lehet...mennyibe került? hol?
Ha a Cateye HL-EL 500 érdekel, a biker honlapján 10 900 forintért hirdetik. Néztem a bikediszkont.hu és ebike.hu-n egyiken sem találtam ezt a típust. Üzletben meg még nem volt szerencsém hozzá (bár eddig még nem is nagyon kerestem).
Írta 2004. augusztus 26. - 14:29
elköteleztem magam,s úgy döntöttem hogy összerakok egy fémhalogént
egy pici segítség kellene:lor ötlete alapján karbonból szeretnném a házat megalkotni,de nem igazán értek ehhez az anyaghoz.
Úgyhogy ha valaki már dolgozott karbonnal, az legyen szíves és ossza meg velem a tapasztalatait.
egy pici segítség kellene:lor ötlete alapján karbonból szeretnném a házat megalkotni,de nem igazán értek ehhez az anyaghoz.
Úgyhogy ha valaki már dolgozott karbonnal, az legyen szíves és ossza meg velem a tapasztalatait.
Írta 2004. augusztus 25. - 20:05
Írta 2004. augusztus 22. - 17:45
Engem az érdekelne, van e valakinek tapasztalata a hl-el 500-as Cateye lámpáró (fõleg az érdekel mekkora fénye vanl). Meg amit írnak róla a Biker katalógusában 1000 cd a fényereje, az megközelíti e a hl 1500-as halogént?
Írta 2004. augusztus 08. - 20:40
egyébként meg marad a csináld magad
Akkor majd felszikszózók egy elemlámpát a búkómra
Írta 2004. augusztus 08. - 20:37
femhalogent szertem majd valahogy osszel intezem.
addig meg lesz par vizsgam meg most nincs lovem sem annyira.
addig meg lesz par vizsgam meg most nincs lovem sem annyira.
Írta 2004. augusztus 08. - 19:21
használható darabokat külföldön sok pénzért
Írta 2004. augusztus 08. - 16:50
Engem is inkább az ilyen sisaklámpa érdekellne, de hol tudok olyat beszerezni? Vagy csak én nem néztem körbe elég alaposan?
Írta 2004. augusztus 08. - 14:13
ezt a párhuzamos kotésest nemtudtam-na mindegy
egyebkent így is sokkal olcsobban jönnél ki, mint itthonról a 8ah-s ansmannokkal(4000/db)
fémhalogén mikor lesz?
egyebkent így is sokkal olcsobban jönnél ki, mint itthonról a 8ah-s ansmannokkal(4000/db)
fémhalogén mikor lesz?
Írta 2004. augusztus 08. - 13:22
parhuzamos kotesnel osszeakadhatnak (es meg is teszik kis mertekben tuti) az akksik.
ezert nem adjak ki tenylegesen azt a teljesitmenyt mint amit matematikailag adnanak.
alltalaban azt mondjak okosok, hogy keruljuk a parhuzamos kotest.
mondjuk en is ugy kezdtem meg tegnap este, hoyg kis cellak kellenek es parhuzamosan kotve kapok ~5-6Ah-t az jo lesz.
csak aztan talaltam iylen izmos cellakat.
mondjuk a NiMh-bol eleg kissebb kapacitas is mert jobb a kisulesi gorbeje, mint az olom akksinak. (szertem)
elsozor enis 10eft korul akartam meguszni az akksi vasarlast. :-/
ezert nem adjak ki tenylegesen azt a teljesitmenyt mint amit matematikailag adnanak.
alltalaban azt mondjak okosok, hogy keruljuk a parhuzamos kotest.
mondjuk en is ugy kezdtem meg tegnap este, hoyg kis cellak kellenek es parhuzamosan kotve kapok ~5-6Ah-t az jo lesz.
csak aztan talaltam iylen izmos cellakat.
mondjuk a NiMh-bol eleg kissebb kapacitas is mert jobb a kisulesi gorbeje, mint az olom akksinak. (szertem)
elsozor enis 10eft korul akartam meguszni az akksi vasarlast. :-/
Írta 2004. augusztus 08. - 12:03
lor te azon nem gondolkodtál,hogy esetleg AA akkukból összerakni egy frankós kis akksit?
nézegettem ez általad belinkelt gyártó oldalát, és összehasonlítottam 2 elképzelést:
1: 10 db mono d:9Ah,
1740g
89,9euro
2: 40db AA 10-es csoportokra felosztva,8,8Ah
1200g
99,6euro
ha nekem most lenne erre pénzem akkor szerintem a lehetõség kettõt választanám, mert egyrészt könnyebb,a 10-es csoportokat tetszésed szerint tudod variálni (pl:ha nem mész sokat akkor csak egy pakkot raksz be) ,és kisebb a térfogata is a 40 db aa-nak mint a 10 db d-nek
nézegettem ez általad belinkelt gyártó oldalát, és összehasonlítottam 2 elképzelést:
1: 10 db mono d:9Ah,
1740g
89,9euro
2: 40db AA 10-es csoportokra felosztva,8,8Ah
1200g
99,6euro
ha nekem most lenne erre pénzem akkor szerintem a lehetõség kettõt választanám, mert egyrészt könnyebb,a 10-es csoportokat tetszésed szerint tudod variálni (pl:ha nem mész sokat akkor csak egy pakkot raksz be) ,és kisebb a térfogata is a 40 db aa-nak mint a 10 db d-nek

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére