Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
zseles akksi tulkepp egy olom akksi
igy jo az a tolto, csak kisebb arammal kell tolteni.
vagy betekered vmivel a tolton vagy pl egy egot ellenalast raksz kozejuk
ami beallitaj az aramot.

ezt azert levezethetnetek, hogyan nem lattok a fejlampaval orszaguton
:-)

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Ja, és még egy nagy mínusz a fejlámpának: országúton még sokkal kevésbé lehet vele látni, mint a kormányossal. Ez annyira zavar, hogy a jövõben cserélgetni fogom a rögzítést, országútra kormányos, erdõbe sisakos.
Vagy kidobom a francba ezt a rendszert, és veszek egy HID-et :-) Ez elég valószínû, de majd csak õsszel, addig kibírom valahogy.

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 hozzászólás
A LED is jó megoldás lehet, csak hûteni kell rendesen, mert máskülönben hamar megsül.
1 W HID vagy modern LED 3 W halogénnel egyenértékû, és talán a színe is jobb. Cserébe jóval drágább, érdemes rá elektonikát építeni, macerásabb a rögzítés, stb.

Ha valaki LED-ben gondolkodik az felejtse el a Luxeon K2-t. Rég elavult, már két jelentõsen erõsebb egység van a piacon (egyik itthon is kapható, a Cree XR-E), és a Luxeonok gyártója is bejelentette a K2-nél kb kétszer hatékonyabb utódot.

Én egy 18 W-os, 5 teljesítményLED-bõl álló kormánylámpát tervezek. Remélem hamarosan beszámolhatok az elkészültérõl.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

A fejlámpa akkor jó, ha van mellette egy erõsebb kormánylámpád szerintem. A fejlámpa csak egy kiegészítés..

inkább fordítva..

márha egy _jó_ fejlámpáról beszélünk..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 hozzászólás

Megjegyzem... én csalódtam a fejlámpában.
Persze nagyon nagy fíling, hogy arra világít, amerre a fejemet fordítom (ez azért nem egyenlõ azzal, hogy arra, amerre nézek...), ez oké.
Viszont nem látok vele rendesen (a kormányra szerelt lámpához képest).

A fejlámpa akkor jó, ha van mellette egy erõsebb kormánylámpád szerintem. A fejlámpa csak egy kiegészítés..

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Erre majd a szakik válaszolnak, én annyit tudok hogy kell töltõ is ;)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
pont azon ondolkotam töltõt honnan szedek, az autó aksi töltõje nem jó hozzá? Van modern meg 20 éves szoci változat is amin vagy 5 potméter van mindenféllére, most nem tom megnézni mire jók de ha lehet feszültséget meg áramerõseeéget szabályozni rajta akkor jó lehet vagy nem?

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Én láttam több házi készítésû lánpát is, ahol egyszerûen rá volt erõsítve az izzó a sisakra. Szvsz az idõjárás védelmet szerintem nem kell túlkombinálni.
Arra viszont számíts hogy már a 10Wos halógén is komolyan melegszik!
Ja és ne felejtsd el a töltõt az akkuhoz!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

halogen had futson
nem szamit

20-35w eleg
amugy akksi fuggo

Hát aksinak megcéloztam a 12v 7ah-t
http://www.addel.hu/...&productid=6935 ez 3kg

vagy a másik
http://www.addel.hu/...productid=11743
ez jobban tetszik

akkor erre simán kötök egy halogént, majd keresek valami 20-30 szögöset 20 vagy 35w-ban meg teszek rá egy kapcsolót aztán ceka, meg valami idõjárás elleni védelem kell neki?

a bringaszállító

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
halogénnek hûtés tök fölös,lednek van aki rak hûtõbordát,de szerintem 10-15 db-mál nem érdemes szórakozni,inkább évente veszek egy új sort(600huf)

20w boven eleg,csak ne szorja nagyon a fenyt

ami meg esetleg jo lehet,h tulhajtja egy piciket az ember a dolgokat,nekem regebben 12v helyett kaptak 14,4-t,erezhetoen jobb volt a fenye,igaz az izzo elettartama is csokken
fanatiX mtbc

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
halogen had futson
nem szamit

20-35w eleg
amugy akksi fuggo

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
gondolom hõvezetést is meg kell oldani, mert a halogén is meg a led is melegszik
de egyenlõre úgy tûnik akkor, hogy egy halogénra kötök egy aksit akkor már lesz egy alap fényem aztán valahogy csinálok még egy pár ledes cumót is mellé...

Halogenból a 20w vagy a 35w-osat célozzam meg?

a bringaszállító

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
az 12 amugy 12V megint eltunt a gyorsvalasz meg nincs sortores

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
az alapbol 12 aksi milyen?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
kolbaszolo fenynek kb 25-30 fok kell lefele 10 korul ha egy darabbol akarod letudni akkor 20 korul jo lehet en ledet csak kolbaszolo fenynek hasznalok 12 db egymas mellett tan 25 fokos kuppal mellette vagy egy jo halogen 20-35-50w /500ft/ vagy hid /daraga/ aksi alapbol 12 7Ah zseles kb 3eft es 2,5 kg egyebkerdes?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

loco001

loco001

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

...
Mindez az Alex által említett 10W-os Sigmával.
Asszem szerzek egy erõsebb izzót az 5W-os helyett a kormányra a flood lámpába, hátha akkor javul a helyzet.
Gondolom ez a probléma turbóleddel vagy hiddel nem jön elõ :-)

Évekkel ezelött volt Sigmám, de az a halvány emlékem, hogy az flood lámpa belsõ foncsora mûanyagbol van, és akkor lehet baj az erõsebb izzóból.

Volt, hogy feltettem az Edisont a sisakra.
http://img2.tar.hu/l.../12247169.jpg#3

+ erdõben, kanyargos technikás helyen sokkal jobb sisakon mint kormányon.
Arra nézel (fordítod a fejed) amerre kanyarodni fogsz, miközben a kormány még egyenesen áll és akanyarba nem világítanál be.

- ha párás az idõ, bevilágítja eléd a "ködöt"

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
Barkácsolás is érdekel, sõt!

CSak valaki adjon egy használható bevásárlólistát!

lor!

Jól értem akkor, ha magamnak csinálnék fényforrást olcsóbban kijönnék belõle és még nagyobb teljesítményt is kapnék?

A barkécsolással nem lehet gond azt megoldom, de hogy mik kellenek hozzá az már más kérdés. Ebben kérnék akkor egy kis segítséget, ha lehet. Szétnéztem a http://www.luxeon.hu oldalon. Ott találtam minden féle jóságot csak nem tom nekünk mi a megfelelõ. Gonolom valami Luxeon K2 emiter kéne meg vannak itt sima meg foncsorozott optikák ill tükrök, meg led modulok. Néztem az aksikat is akkor abból milyen is kéne? Ha megmondjátok miket vegyek meg az összerakással már nem lesz gond.
Néztem 350mA fehér led van gondolom ahhoz kéne foglalat optika meg miegymás. De milyen szögû átmérõjû hány ledes legyen mennyi az elég és a többi... :)

a bringaszállító

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Megjegyzem... én csalódtam a fejlámpában.
Persze nagyon nagy fíling, hogy arra világít, amerre a fejemet fordítom (ez azért nem egyenlõ azzal, hogy arra, amerre nézek...), ez oké.
Viszont nem látok vele rendesen (a kormányra szerelt lámpához képest). Ennek két oka lehet:
- magasabban van a fényforrás -> kisebbb a talajhoz képest a beesési szöge -> kisebb ellipszisben világít, igaz, ott fényesebben (de minek?).
- közelebb van a szemhez -> sokkal kevésbé látszik a domborzat, mivel nem látod rendesen az árnyékokat.
Mindez az Alex által említett 10W-os Sigmával.
Asszem szerzek egy erõsebb izzót az 5W-os helyett a kormányra a flood lámpába, hátha akkor javul a helyzet.
Gondolom ez a probléma turbóleddel vagy hiddel nem jön elõ :-)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

nem hiaba ganyolok lampakat mar tobb, mint 10 eve

na ezt tudom igazolni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
pl. hogy hányszor tévedtek el :)
gyermeteg (2ledes) fejlámpával is el lehet menni velük.. bár úgy közelse annyira élvezetes a buli.
de izgalmasnak izgalmas.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda