Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Írta 2007. február 03. - 19:20
igy jo az a tolto, csak kisebb arammal kell tolteni.
vagy betekered vmivel a tolton vagy pl egy egot ellenalast raksz kozejuk
ami beallitaj az aramot.
ezt azert levezethetnetek, hogyan nem lattok a fejlampaval orszaguton
:-)
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2007. február 03. - 19:14
Vagy kidobom a francba ezt a rendszert, és veszek egy HID-et :-) Ez elég valószínû, de majd csak õsszel, addig kibírom valahogy.
Írta 2007. február 03. - 19:09
1 W HID vagy modern LED 3 W halogénnel egyenértékû, és talán a színe is jobb. Cserébe jóval drágább, érdemes rá elektonikát építeni, macerásabb a rögzítés, stb.
Ha valaki LED-ben gondolkodik az felejtse el a Luxeon K2-t. Rég elavult, már két jelentõsen erõsebb egység van a piacon (egyik itthon is kapható, a Cree XR-E), és a Luxeonok gyártója is bejelentette a K2-nél kb kétszer hatékonyabb utódot.
Én egy 18 W-os, 5 teljesítményLED-bõl álló kormánylámpát tervezek. Remélem hamarosan beszámolhatok az elkészültérõl.
Írta 2007. február 03. - 19:03
A fejlámpa akkor jó, ha van mellette egy erõsebb kormánylámpád szerintem. A fejlámpa csak egy kiegészítés..
inkább fordítva..
márha egy _jó_ fejlámpáról beszélünk..
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2007. február 03. - 18:58
Megjegyzem... én csalódtam a fejlámpában.
Persze nagyon nagy fíling, hogy arra világít, amerre a fejemet fordítom (ez azért nem egyenlõ azzal, hogy arra, amerre nézek...), ez oké.
Viszont nem látok vele rendesen (a kormányra szerelt lámpához képest).
A fejlámpa akkor jó, ha van mellette egy erõsebb kormánylámpád szerintem. A fejlámpa csak egy kiegészítés..
Írta 2007. február 03. - 17:52
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2007. február 03. - 17:34
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Írta 2007. február 03. - 17:26
Arra viszont számíts hogy már a 10Wos halógén is komolyan melegszik!
Ja és ne felejtsd el a töltõt az akkuhoz!
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2007. február 03. - 16:52
halogen had futson
nem szamit
20-35w eleg
amugy akksi fuggo
Hát aksinak megcéloztam a 12v 7ah-t
http://www.addel.hu/...&productid=6935 ez 3kg
vagy a másik
http://www.addel.hu/...productid=11743
ez jobban tetszik
akkor erre simán kötök egy halogént, majd keresek valami 20-30 szögöset 20 vagy 35w-ban meg teszek rá egy kapcsolót aztán ceka, meg valami idõjárás elleni védelem kell neki?
Írta 2007. február 03. - 16:37
20w boven eleg,csak ne szorja nagyon a fenyt
ami meg esetleg jo lehet,h tulhajtja egy piciket az ember a dolgokat,nekem regebben 12v helyett kaptak 14,4-t,erezhetoen jobb volt a fenye,igaz az izzo elettartama is csokken
Írta 2007. február 03. - 16:32
nem szamit
20-35w eleg
amugy akksi fuggo
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2007. február 03. - 15:50
de egyenlõre úgy tûnik akkor, hogy egy halogénra kötök egy aksit akkor már lesz egy alap fényem aztán valahogy csinálok még egy pár ledes cumót is mellé...
Halogenból a 20w vagy a 35w-osat célozzam meg?
Írta 2007. február 03. - 14:16
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2007. február 03. - 14:04
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2007. február 03. - 13:55
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2007. február 03. - 11:57
...
Mindez az Alex által említett 10W-os Sigmával.
Asszem szerzek egy erõsebb izzót az 5W-os helyett a kormányra a flood lámpába, hátha akkor javul a helyzet.
Gondolom ez a probléma turbóleddel vagy hiddel nem jön elõ :-)
Évekkel ezelött volt Sigmám, de az a halvány emlékem, hogy az flood lámpa belsõ foncsora mûanyagbol van, és akkor lehet baj az erõsebb izzóból.
Volt, hogy feltettem az Edisont a sisakra.
http://img2.tar.hu/l.../12247169.jpg#3
+ erdõben, kanyargos technikás helyen sokkal jobb sisakon mint kormányon.
Arra nézel (fordítod a fejed) amerre kanyarodni fogsz, miközben a kormány még egyenesen áll és akanyarba nem világítanál be.
- ha párás az idõ, bevilágítja eléd a "ködöt"
Írta 2007. február 03. - 11:34
CSak valaki adjon egy használható bevásárlólistát!
lor!
Jól értem akkor, ha magamnak csinálnék fényforrást olcsóbban kijönnék belõle és még nagyobb teljesítményt is kapnék?
A barkécsolással nem lehet gond azt megoldom, de hogy mik kellenek hozzá az már más kérdés. Ebben kérnék akkor egy kis segítséget, ha lehet. Szétnéztem a http://www.luxeon.hu oldalon. Ott találtam minden féle jóságot csak nem tom nekünk mi a megfelelõ. Gonolom valami Luxeon K2 emiter kéne meg vannak itt sima meg foncsorozott optikák ill tükrök, meg led modulok. Néztem az aksikat is akkor abból milyen is kéne? Ha megmondjátok miket vegyek meg az összerakással már nem lesz gond.
Néztem 350mA fehér led van gondolom ahhoz kéne foglalat optika meg miegymás. De milyen szögû átmérõjû hány ledes legyen mennyi az elég és a többi...
Írta 2007. február 03. - 09:22
Persze nagyon nagy fíling, hogy arra világít, amerre a fejemet fordítom (ez azért nem egyenlõ azzal, hogy arra, amerre nézek...), ez oké.
Viszont nem látok vele rendesen (a kormányra szerelt lámpához képest). Ennek két oka lehet:
- magasabban van a fényforrás -> kisebbb a talajhoz képest a beesési szöge -> kisebb ellipszisben világít, igaz, ott fényesebben (de minek?).
- közelebb van a szemhez -> sokkal kevésbé látszik a domborzat, mivel nem látod rendesen az árnyékokat.
Mindez az Alex által említett 10W-os Sigmával.
Asszem szerzek egy erõsebb izzót az 5W-os helyett a kormányra a flood lámpába, hátha akkor javul a helyzet.
Gondolom ez a probléma turbóleddel vagy hiddel nem jön elõ :-)
Írta 2007. február 03. - 02:04
nem hiaba ganyolok lampakat mar tobb, mint 10 eve
na ezt tudom igazolni
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. február 03. - 00:18
gyermeteg (2ledes) fejlámpával is el lehet menni velük.. bár úgy közelse annyira élvezetes a buli.
de izgalmasnak izgalmas.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda