Igen nagy örömmel láttam a képeid között, hogy pont egy olyan Cateye lámpát alakitottál át amit most én szándékozom.
Pont a led-behelyezésen gondolkodtam, de megkaptam az inspirációt tõled...
Esetleg az elektronikus részhez füzöl nekem némi kommentárt? (lehet magánban is ha zavaró)...
Jol szuperál a gyakorlatban?
Mûködik, használom, picit kevés a fénye (a fejlámpám fényileg sokkal jobb). Eddig gyári magasságban volt a fókusz, de nem egész OK, lehetne hegyesebb a csóvája, így önálló lámpaként eléggé szór (a fejlámpámmal egyûtt jó

). Most fogom P4-re cserélni a LEDjét, és ahhoz akarom véglegesre belõni a fókuszt. P4-gyel kb dupla fénye lessz

Ennek a lámpának az elõlapja nem csak simán bordás, hanem amellett nagyít is, így a 2 optika eredõjéhez kell majd a LED magasságát belõni. A P4 világító része lejjebb van, így legalább 1mm-t fog még rövidülni az optika -és nõhet a hûtés férõhelye-. ha közvetlenül bordára ragasztod a ledet még több helyed van.
-Tükörrel is meg lehetne csinálni (a gyári túl sekély, nem vált be), csak akkor egy vinklit kéne a led mögé tenni, és kívülre a bordát, mert benn már nem maradna hely a bordának. A tükörbõl is picit le kéne csapni, de lehet még mindig jobb lenne mint ez a régi Cree optika. (Picit ebbõl is le kellett csapni, hogy beférjen de a fényén nem nagyon lehet észrevenni a különbséget.)
Még az a baja ennek a lámpának, hogy nincs súlypontban a bilincs, így nagyon oda kell fogatni, különben lenyeklik:( .
Ki-be kapcsolónak maradt a hátsó gyári, és belekerült (a dudorba) egy 3 állású tolókapcsoló (picit ügyeskedni kellett) + "elektronika" (primitivusz maximusz

)
1.) 47 ohm állandóra
2.) mellé párhuzamosan 100mA multifuse és 24 ohm
3.) mellé még 300mA multifuse és 10 ohm
1= jól látszani (elemet alig eszi)
1+2=220mA szembõl vakít, illetve sötétben poroszkáláshoz, gyalogláshoz látni
1+2+3=0,6 A óvatos tekeréshez elég. Csak menetszéllel bírja biztonsággal a hûtést (alulra Balu tanácsára szellõzõ likakat tettem)!
Valószínüleg idõvel belebuherálok egy lemerült akku kijelzõt is.