Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Írta 2008. október 26. - 20:46
Írta 2008. október 26. - 20:39
Írta 2008. október 26. - 20:28
Írta 2008. október 26. - 20:25
Mákom volt.
Még jó, hogy nem buktál le annyi zsaru között!
Az ópiumért keményen mérnek!
Írta 2008. október 26. - 20:19
Õt a rendõrök invitálták egy kis beszélgetésre. Taxisok hívták ki rá a jardot azonnal, hozzám meg mentõt. Ráadásul pont arra járt egy járõr is, szóval jó kezekbe került, én meg megúsztam némi felületi sérüléssel, zúzódással, törött sisakkal és elsõ kerékkel. Ennyi. Mákom volt.
Írta 2008. október 26. - 19:44
Na szerencsétlen öreg még jó, hogy az autóba be tudott szállni..
..de mégjobb lett volna ha nem!
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2008. október 26. - 19:37
Azért az a vég lenne számára.
Írta 2008. október 26. - 19:26
Akkor mégis kemény bot kell (estleg teleszkópos), hogy nyomatékosabb legyen.Balu1 tesó!
Lehet, félre értetted. Nem én vagyok a vak, hanem az a barom, akinek kevés volt a 20W teljesítmény - két fényforrásból - a tökig kivilágított úton, meg az elsõ prizma, meg a fehér mez, meg a valagnyi reflexiós csík a mezen, meg a fehér bringa, meg a kerekenkénti két sárga prizma, és inkább nekem jött. Majd azzal mentegette magát - szegény - hogy nem látott..
Volt régebben egy munkatársam aki ilyenekkel járt az utcán /amolyan militaris gyerek/.
Zebrán gyalagosként majdnem elütötték a Ladás korszakban, ráadásul az autós bemutatott neki. Kollega nekidühödött, kicsit megápolta a karosszériát és az üvegeket. A pilóta meg bent remegett.
Máskor meg éjkszaka megápolta tomfával a kreol gyerekeket, hogy meghajlott mert a kukát rugdosták és nem hagyták szolgálatban pihenni.
Írta 2008. október 26. - 19:12
Lehet, félre értetted. Nem én vagyok a vak, hanem az a barom, akinek kevés volt a 20W teljesítmény - két fényforrásból - a tökig kivilágított úton, meg az elsõ prizma, meg a fehér mez, meg a valagnyi reflexiós csík a mezen, meg a fehér bringa, meg a kerekenkénti két sárga prizma, és inkább nekem jött. Majd azzal mentegette magát - szegény - hogy nem látott.
Anyám!
Nos erre gondoltam, hiába a tökéletes világítás, a jó mez, stb..., ha az aki az autót vezeti nem lát! Megette a fene az egészet.
Egyre inkább nem szeretm az autósokat. Így általában. de legalább is kicsit idegenül nézek rájuk.
Írta 2008. október 26. - 19:07
Najó, mivel rendes srác vagy majd kitaláljuk az elektronikus fehérbotot bringás kivitelben. ...de tudod mit, inkább tartsd meg a szemed világát egyelõre, az a biztosabb....Amúgy meg a hét konklúziója:
- a legjobb világítás is csak egy nagy lóf*szt ér, ha egy vak ember ül a volán mögött!
Ennyi.
Írta 2008. október 26. - 17:38
Úgy néz ki, újabb 3 lámpa építésébe kezdek bele, Q5 vagy R2 ledekbõl. Kezdõdik az idegbajos korszak
Írta 2008. október 26. - 16:43
Azaz, kormányon erõs lámpa, nagy "látószöggel", és sisakon egy spot, amit nem tekerek fullra. /lsd. 24 óráson én a LUPINE a kormányon, fullon, és HFL a sisakon, kb. 40-50%-on./
Ugyanis, ha a sisakon lévõ lámpa megy fullon, az csökkenti a mélység érzékelést, mivel a fénysugár középtengelye közel esik a szemtengelyhez. Ezzel gyakorlatilag megszûnik az árnyékolás, így éjjel a mélységérzékelés is. Ezt tapasztaltam akkor, ha pl. csak a LUPINE, vagy csak a HFL lámpa volt a sisakomon. Ha kombináltam a fentiek szerint, nálam verhetetlen volt!
Amúgy meg a hét konklúziója:
- a legjobb világítás is csak egy nagy lóf*szt ér, ha egy vak ember ül a volán mögött!
Ennyi.
Írta 2008. október 26. - 01:31
A fénye gyenge és szûk az itt megszokotthoz képest és egyébként is...esetleg van velemeny.. az alabbi lamparol?
Milyen lehet az effektiv fenyereje..
Ha a 3W-os teljesítmény felvételt figyelembe vesszük akkor komoly teljesítményü akkuval menne csak 85 órát a lámpa.
Ennek még 20%-át is csak tartós AA-s elemekkel lehetne elérni 3Watton.
A 63 méteres hatótáv gyenge fénnyel is könnyen elképzelhetõ ha nagyon szûk a fénysugár.
A másik lámpával 5 W-os K2 leddel 150 métert írnak.
A Luxeon K2 nagyon rossz hatásfoku led.
Annál már három-négyszer jobbak vannak!
Ha tényleg fényt akarsz akkor vegyél SSC P7 -es ledet,
az 8-900 lumenre képes 10 Watt körül. Az kb egy 60-as villanykörte fénye a konyhában.
W724C0-CSVOI ZLED P7, 900 lumen[URL="http://javascript<b></b>:open_doc("kedvezmenyek.aspx?product=SSC031",330,150)"]3 680 Ft[/URL]
Persze azzal számolni kell ha azzal összeraksz valamit, hogy azt nem ceruzaelemekrõl kellene mûködtetni!
Off.. a Bioptron v. Evolite lámpa polarizált fénnyel gyógyít és tényleg mûködik!
A két lámpa tényleg jó ötlet mint lent olvasom.
Írta 2008. október 26. - 00:29
Oksa!
Magyarul próbáljak meg saját kezúleg építeni egy szupererõs fejlámpát, vagy keressek valami házi készítésüt.(pl: Hozé)
És e mellé szerezzek be egy állítható, nagy fényerejû kormánylámpát.
Mert az oké, hogy a nagyon nagy fényerejû fejlámpák többsége házi készítésû, de az ilyen kormánylámpák viszont gyáriak.
Akkor ti milyen jó kormánylámpát javasoltok?
Bálint
Ha segít, nem muszáj fotonágyúkkal operálnod, inkább az a lényeges, h ha terepre szeretnél menni, két lámpád legyen. Szerintem a legpöpecebb, ha van egy fényforrás a kormányon, ami széles szögben világít, sok szórt fénnyel, kis fényerõn, illetve egy fejlámpa, koncentráltabb, erõsebb fénnyel, ami mindig oda világít, ahova nézel. Így elkerülhetõ az, hogy egy csõben láss, illetve jobb a térérzékelés is.
Írta 2008. október 25. - 23:48
Valaki lampaszakertonek esetleg van velemenye az alabbi lamparol?
Milyen lehet az effektiv fenyereje, mert amiket odairtak az szoszerint kisse hihetetlen... A 200 ora mondjuk biztos a tartalek LR14 elemekkel egyutt annyi, de a luxeon 3W-osra lennek kivancsi igazabol, mit hozhattak ki egy ekkora meretu (foncsoru) lampabol?
http://multinavigato...rmek.php?id=269
Vagy ha mar valasztani kell fejre, mi lenne jobb egy sigma vagy ez?
Innen erhetok el a tobbiek:
http://multinavigato...php?id_menu=146
Koszi
Írta 2008. október 24. - 00:16
Nincs ebben semmi meglepõ. Allergia kezelésére mér régen lehet kapni orrba dugható piros ledes készüléket.Kicsit félig off, de ha elolvassátok, egybõl megbocsátotok
;)
( LED )
http://ipon.hu/?news=4322
Üdv!
Idõ kérdése, hogy valaki publikálja, hogy az aranyeret is "gyógyíccsa".:wallbange
Írta 2008. október 23. - 14:09
Írta 2008. október 20. - 22:29
Írta 2008. október 20. - 22:26
Írta 2008. október 20. - 22:07

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére