Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Simán lehet hátrébb is rakni és akkor centiméterek vannak a stucni és a táska között. Nekem így van. Bőven van elég hosszú pánt, ami úgy is átfogja elöl.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

OFF Nekem ilyenem van, ez elöl a felsőcsőre fog rá alulról és nem a kormányra, nem dörzsöl ki semmit. Évek óta folyamatosan fent van, le sem veszem. ON

OFF érdekes, mert a mellékelt képeken a stucni látszólag pont ugyanúgy hozzáér /OFF

Mtbsrác: azt hittem, a másik dx-es linkemről beszélsz :D

RelakS módosította - 2014. január 19. - 00:18

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

OFF Nekem ilyenem van, ez elöl a felsőcsőre fog rá alulról és nem a kormányra, nem dörzsöl ki semmit. Évek óta folyamatosan fent van, le sem veszem. ON

Lámpa akku már volt ebben is, mivel rugalmas az oldala, sokkal szélesebb akksi is belefér mint maga a táska és még mindig be lehet tépőzárazni. A csúcs az majdnem fél kilós, tömzsi akksi volt, amit beletettem, bírta simán a gyűrődést és stabilan áll agresszív használat mellett is.

Most gyári kulacsakksit használok, ami a kulacstartóba megy. Ilyet házilag is lehet gyártani, kell venni egy kulacsot, aminek a vége a szokásos kihúzható műanyag középen (ha szeretnétek, küldök képet), azt merőlegesen át kell fúrni hogy átmenjen a kábel és kész is. Ha a kábelhossz jó fixen, valamivel le kell szigetelni a furat és a kábel között, hogy a víz ne menjen bele.

freddyke módosította - 2014. január 18. - 23:57

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

Erősebbre? Minek? 

Én erre mondtam hogy erősebbre cserélem ki http://dx.com/p/prot...28#.UtqqGfuCuUk , ott is van zárójelben a (dx) iromány  :D Nekem a célnak tökéletesen megfelel, amúgy meg dh gépre(ha azon van a lámpa), túl a nagy motyó ill az integrált stucni miatt fel se tudnám tenni sehogy, meg nem is tetszik. 

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Köszi a segítséget mindannyiótoknak  ;) Már meg is vettem őket.
Nekem tökéletesen megfelel a legolcsóbb megoldás is amit linkeltél (dx)
max a tépőzárat varrom át egy erősebbre s tökéletes.

Erősebbre? Minek? Az alsó rögzíti a felsőcsőhöz, az elején lévő a kormányhoz. Ha nem féltéglát raksz bele, frankón ott marad. Próbáljam ki, hogy ami akkum csak van itthon, azt belerakom? XD

Annyi tuningot csináltam rajta, hogy az alsó tépőzárakat megerősítettem egy műanyag lappal (gravírtábla alapanyag), ami így a felső cső és a táska közé kerül, így merevebb lett az egész.

RelakS módosította - 2014. január 18. - 22:14

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

Köszi a segítséget mindannyiótoknak  ;) Már meg is vettem őket.

Nekem tökéletesen megfelel a legolcsóbb megoldás is amit linkeltél (dx)

max a tépőzárat varrom át egy erősebbre s tökéletes.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

elég hamar szétmennek mert a varrásuk gyenge.én inkább vettem egy kis táskát és egyébb dolgokkal együtt az akku is elfér benne.
pl.
http://www.ebay.com/...984.m1423.l2649
még a teló is ott elfér

Hehe, ilyenem nekem is van. Marha jó azt leszámítva, hogy szasdfrrá koptatta kormányszár végét. Legalábbis a festést.
Ittvan Xperia Z éppen belefér

RelakS módosította - 2014. január 18. - 21:53

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

elég hamar szétmennek mert a varrásuk gyenge.én inkább vettem egy kis táskát és egyébb dolgokkal együtt az akku is elfér benne.

pl.

http://www.ebay.com/...984.m1423.l2649

még a teló is ott elfér

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

http://dx.com/p/rech...92#.UtqnF3LH_q4

Az ilyen akkutokot hogy keressem dx-en? Sajnos nemtudom ennek se a nevét. Egy linket kérnék.

Battery pack case, Battery pack pouch.
Sajna a választék nem éppen nagy:
egyik
másik
harmadik

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

http://dx.com/p/rech...92#.UtqnF3LH_q4

sku_232892_1.jpg

Az ilyen akkutokot hogy keressem dx-en? Sajnos nemtudom ennek se a nevét. Egy linket kérnék.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Ami közvilágítás mellett, a kivilágított utcákon jónak látszik, az többnyire erdőben a töksötétben még jobban és láthatóbban világít mint a lámpák alatt.

Ami azt illeti, a közvilágítás még az autók fényszóróit is elnyomja :blink:

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Erdőben még nem próbáltam, de a héten többször jöttem vele haza a városban, és teljesen elégedett vagyok.

Ami közvilágítás mellett, a kivilágított utcákon jónak látszik, az többnyire erdőben a töksötétben még jobban és láthatóbban világít mint a lámpák alatt.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

Próbáltad azóta? Ez beépített akkus, vagy valami külső kell hozzá?

Azon gondolkodom, hogy ennyiért veszek én is, aztán majd keresek mást is mellé, ami hosszabb időt bír.

Amit vettem ahhoz nem volt semmi, és külső 8.4V-os akku kell hozzá. Volt már olyan akksim töltővel amit egy másik lámpához kaptam. De lehet külön akkut is venni, csak ennél az eladónál az a szállítás miatt drágább (mert a kínai és hong-kong-i posta nem szállít lion akkukat légi úton). De máshonnan lehet olcsó (ingyen) postával csak akkut is rendelni, vagy akár ilyen lámpát kompletten. Pl: http://dx.com/p/sing...-x-18650-193721

Erdőben még nem próbáltam, de a héten többször jöttem vele haza a városban, és teljesen elégedett vagyok.

Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Tegnap jött egy ilyen lámpám.

A lényeg, hogy zoomolható, és az optikája nagyon szép egyenletes fénykört csinál, aminek a méretét lehet szabályozni. És a fénykörnek nincs udvara, tehát nem is szór nagyon minden irányban, ezért a kormányon forgalomban is jól használható, mert nem vakít (ha jól be van állítva).

Próbáltam pár hasonló zoomolható zseblámpát is, azok is nagyon jók, főleg hogy az egész rendszer kompaktabb. Nincs külön akkupakk, meg kábelek. Csak azoknak a zoomját nehezebb menet közben állítani, ennek a lámpának meg nagyon finoman jár.

Próbáltad azóta? Ez beépített akkus, vagy valami külső kell hozzá?

Azon gondolkodom, hogy ennyiért veszek én is, aztán majd keresek mást is mellé, ami hosszabb időt bír.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

Igen-igen.

Kerestem már ittis de nemtudtam hogy hívják angolul.

Ha nemlesz senkinek veszek innét egy pár db-ot. Köszi a segítséget  ;)

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Tudom hogy nem apro de itt nagyobb eséllyel lelhetek egy kis kütyüre.

- Nincs valakinek eladó ilyen tartója?

Én Cateye-t vettem anno pár darabot. Jók, bár nem olcsók. Most egy 31.8mm-res kormányra való H31 bilincset kell vennem majd. Ajánlom.

Egy ilyen lámpával használom én is. Rugós zárópöcök van rajta, nem fog kicsúszni a lámpa a sínből.

eddie1978 módosította - 2014. január 17. - 13:24

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

Csak a gumis leszorító tartó érdekel.

Az se baj ha több db van : )

sku_234917_2.jpg

Ilyen? http://dx.com/p/plas...ht-black-223177

Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

Csak a gumis leszorító tartó érdekel.

Az se baj ha több db van : )

sku_234917_2.jpg

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Ezt így szerintem nem nagyon lehet megtalálni komplexen leírva egy helyen, viszont sok helyen írnak róla dolgokat.

Szerintem nézz körül a régebbi hozzászólások között ha van türelmed a lámpa építő fórumokon.

Ahol én is szoktam írni régebben, ott is lehet nézelődni. http://forum.wikitec...=992250#p992250

Mindig van ott valaki aki válaszol ha konkrét kérdésed van. Régebben még én is lelkesen elmondtam ha kellett százszor is, de már nincs akkora türelmem hozzá. A linkelt fórumon ha regisztrálsz akkor lehet kérdezni és, ott mindig van valaki aki mond róla okos dolgokat. Legfeljebb megírod bemutatkozásképpen, hogy innen a bikemag.fóumról jöttél és... mint ahogy itt írtad. Aztán biztos lesz aki majd válaszolgat. Ott is sokan olvassák ezeket az oldalakat.

Egyébként az egyik nagyon fontos dolog a led megfelelő hűtése és a hő nagy felületen való lesugárzása. A hűtés erősen függ, hogy álló helyzetben vagy esetleg éppen száguldasz lefelé.  Részben a hűtés határozza meg a nagy fényű élettartamát. Ha nincs megfelelően hűtve, akkor gyorsabban öregszik, vagyis gyorsabban csökken maradandóan a fényereje (hatásfoka).

A másik lényeges, hogy nem szabad túl lépni a katalógus szerint megengedett áramot.

Azt lehet áramgenerátorral biztosítani de ha kicsit kényelmes vagy akkor teheted ahogy én szoktam, néhány tized -től 1-2 Ohmos ellenállással, a teljesítmény függvényében. Az akku maximális feszültségével számolok és a led megengedhető felső áramát veszem figyelembe ilyenkor. Amikor 6 óra múlva már erősen gyegül az akku, talán észrevehető lesz, mint ha gyengébb lenne a fénye. Nincs azzal gond így sem.

Azzal legfeljebb 20% lesz a veszteség, de az nem olyan nagyon nagy. legalább 6 órát elmegy róla a lámpa. Ez megint akku pakk teljesítmény és led áramfelvétel függő.

Aztán az optikai része az ami még fontos lehet, habár az talakított lámpáknál az többnyire adott.

Azért azt érdemes tudni, hogy a foncsorral épített lámpa vakítja a szembe jövőt

A nagy domboró lencsével építettnél be lehet állítani, hogy ne jusson fény a szembe jövő szemébe.

Vannak speciális ledes optikák, azok is legnagyobb részben annyira szórnak, hogy kicsit vakítanak.

Csak így néhány gondolatnak.

Balu1 módosította - 2014. január 16. - 17:37

• kalaius kedveli ezt

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Sziasztok,

ha szeretnék elkezdeni ismerkedni a LED-es technológiával illetve a hobbi elektronikával, milyen oldalt, olvasmányt ajánlanátok?

A cél első körben eljutni arra a szintre, hogy a régi bringás lámpatestekbe, illetve adott esetben díszvilágításba a megfelelő ledet/ledeket és hozzájuk illő drivert ki tudjam választani, és ezeket egybeépíteni... (nem feltétlen mechanikusan lekövetve egy youtube videót, hanem értve és megértve, hogy mit miért teszek :) )