majd csinalunk karbonost is
az a karbonos csak ugy van az egyam alatt, hogy ismerkedjek a cuccal.
lampahoz kell egy jo format csinalni es akkor barmi is lehet belole.
el kell donteni durvan, hoyg akarunk-e hid lampat
mert az nem egyszeru...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Started by
YOci
, 2002. March 19. 18:02
Posted 2004. October 07. - 23:22
Posted 2004. October 07. - 22:30
Posted 2004. October 07. - 20:22
hat mindenki vizvezetek csobol nyomja a lampatestet.
csak tudnam mi kerul benne 12eft-ba?
en epp most ganyolom az elektronika szigeteleset
meg szerencs, hogy van itthon egy szatyornyi gumi kesztyu a karbonos munkakhoz.
:-)
lor.inc rulez
csak tudnam mi kerul benne 12eft-ba?
en epp most ganyolom az elektronika szigeteleset
meg szerencs, hogy van itthon egy szatyornyi gumi kesztyu a karbonos munkakhoz.
:-)
lor.inc rulez
Posted 2004. October 07. - 18:54
Na egy nagyon jó 5let:
http://www.mtb-onlin...l_lampatest.htm
nekem nagyon tetszik az ötlet, meg is csinálom...
http://www.mtb-onlin...l_lampatest.htm
nekem nagyon tetszik az ötlet, meg is csinálom...
Posted 2004. October 03. - 15:13
Posted 2004. October 03. - 11:05
Akkor marad a 3 kilós ólomsav akksi + a hidegtükrös halogén izzó és ötezerbõl megvan....
Posted 2004. October 03. - 08:33
ilyen mágneses megoldás van néhány karóránál is.
egyébként a led világításaz max városban jó,ha kimész terpre akkor ott már kell valami izmosabb
egyébként a led világításaz max városban jó,ha kimész terpre akkor ott már kell valami izmosabb
Posted 2004. October 02. - 22:06
a dolog mar reg letezeik
csinalnak is yilen lamapakat.
leginkabb hatulra.
/de nagyon fogja a kereket/
ha normalis fenyt akarsz akkor azt szoktak mondani, hogy halogen vagy femhalid lampa.
a kis teljesitmenyu lamapak meg mehetnek dinamoval is.
bar akkuval miden egyszeru
veszvilagitasnak esetleg jo lehet.
csinalnak is yilen lamapakat.
leginkabb hatulra.
/de nagyon fogja a kereket/
ha normalis fenyt akarsz akkor azt szoktak mondani, hogy halogen vagy femhalid lampa.
a kis teljesitmenyu lamapak meg mehetnek dinamoval is.
bar akkuval miden egyszeru
veszvilagitasnak esetleg jo lehet.
Posted 2004. October 02. - 21:41
Posted 2004. October 02. - 21:38
Posted 2004. October 02. - 21:35
Na a minap a kezembe került egy bizonyos elem nélküli zseblámpa!
Már régebben is hallottam róle de aszittem kamu az egész. Pedig nem!
Úgy mûködik, hogy a nyelében belül van egy tekercs, azon belül meg egy mágnes csúszkál fel és le,ha rázod.
És így ez feszültséget indukál,amit asszem egy kondenzátor tárol el. És egy LED világít benne.
Kipróbáltam meddig bírja: ráztam pár percig, aztán elmentem aludni, reggel még ugyanolyan fényerõvel égett!
namármost a fényereje nem túl nagy, de szerintem ha így bírja,akkor lehetne bele rakni egy nagyobb teljesítményû ledet, meg normális tükrözõfelületet mögé, és úgy már jó is lenne...
Csak ki kéne találni hogy a bicaj mozgását hogyan lehetne felhasználni hogy töltse. Vagy esetleg bukóra felrakni valahogy hogy a csõ amiben a mágnes csúszkál az közel vízszintesen álljon és akkor a fejed mozgatásával mozogna a mágnes....
Ki ért az elektronikához? Nagyobb teljesítményû ledhez más meghajtó elektronika kell?
Már régebben is hallottam róle de aszittem kamu az egész. Pedig nem!
Úgy mûködik, hogy a nyelében belül van egy tekercs, azon belül meg egy mágnes csúszkál fel és le,ha rázod.
És így ez feszültséget indukál,amit asszem egy kondenzátor tárol el. És egy LED világít benne.
Kipróbáltam meddig bírja: ráztam pár percig, aztán elmentem aludni, reggel még ugyanolyan fényerõvel égett!
namármost a fényereje nem túl nagy, de szerintem ha így bírja,akkor lehetne bele rakni egy nagyobb teljesítményû ledet, meg normális tükrözõfelületet mögé, és úgy már jó is lenne...
Csak ki kéne találni hogy a bicaj mozgását hogyan lehetne felhasználni hogy töltse. Vagy esetleg bukóra felrakni valahogy hogy a csõ amiben a mágnes csúszkál az közel vízszintesen álljon és akkor a fejed mozgatásával mozogna a mágnes....
Ki ért az elektronikához? Nagyobb teljesítményû ledhez más meghajtó elektronika kell?
Posted 2004. August 28. - 15:07
Sziasztok!
Van valakinek HL-EL 400 Cateye pilács?
Valóban jó a fényereje? Sisakra jól lehet rögzteni?
Használható?
Köszi.
Van valakinek HL-EL 400 Cateye pilács?
Valóban jó a fényereje? Sisakra jól lehet rögzteni?
Használható?
Köszi.
Posted 2004. August 28. - 01:36
szertem amugy egyformat fogunk venni.
es en megint ra fogok porogni a karbon hazra
csak akkor mar jobban.
es csinalok(tatok) egy normalis format.
azzal meg csinalunk tobb hazat. ;-)
szeptember elejen kezd amjd lovem lenni
akkor el lehet kezdeni a beszerzest
editke:
jah amugy a netrider is vagy valamelyik ugyanezeket a lampakat hasznalja (wallampresearch)
nemtom hirtelen a mi meretunkben melyik tipus van de van ami kore van epitve a ballaszt van amin nincs (az olcsobb is)
es en megint ra fogok porogni a karbon hazra
csak akkor mar jobban.
es csinalok(tatok) egy normalis format.
azzal meg csinalunk tobb hazat. ;-)
szeptember elejen kezd amjd lovem lenni
akkor el lehet kezdeni a beszerzest
editke:
jah amugy a netrider is vagy valamelyik ugyanezeket a lampakat hasznalja (wallampresearch)
nemtom hirtelen a mi meretunkben melyik tipus van de van ami kore van epitve a ballaszt van amin nincs (az olcsobb is)
Posted 2004. August 28. - 01:29
a gyáriakkal szerintem van egy pár baj:
-egybe van építve a ballaszt és az izzó.ez azért nem jó, mert a ballaszt olyan 90c-on érzi jól magát,míg az izzó 200és 285c között(különben kékesebb és gyengébb lesz a fénye)
-ami elérné egy épített teljesítményét az olyan 400$, és az baromi sok
mégis a homemade az nagyobb öröm(szigszalag+duck tape forever) mint rendelni egyet oszt kész
lornak is igaza van egy nagyon tápos cumo az sokkal olcsobb mint egy gyári
-egybe van építve a ballaszt és az izzó.ez azért nem jó, mert a ballaszt olyan 90c-on érzi jól magát,míg az izzó 200és 285c között(különben kékesebb és gyengébb lesz a fénye)
-ami elérné egy épített teljesítményét az olyan 400$, és az baromi sok
mégis a homemade az nagyobb öröm(szigszalag+duck tape forever) mint rendelni egyet oszt kész
lornak is igaza van egy nagyon tápos cumo az sokkal olcsobb mint egy gyári
Posted 2004. August 27. - 16:29
Posted 2004. August 27. - 14:11
EL500-at a Hungarobike-ban láttam 9900-ért, vettem is jól. Az én ízlésemnek egy picit túlfókuszált, akárcsak az EL300, de a fényerõ/idõtartam nagyon süti.
Posted 2004. August 27. - 13:36
Miért nem veszel egyet? Most akciós.elköteleztem magam,s úgy döntöttem hogy összerakok egy fémhalogént
a welch allyn 21w,12v és 20 fokos lámpájára gondoltam.
Itt van ni 300 dolcsiért.
Itt meg 270ért.
Posted 2004. August 26. - 17:42
jó lehet...mennyibe került? hol?
Ha a Cateye HL-EL 500 érdekel, a biker honlapján 10 900 forintért hirdetik. Néztem a bikediszkont.hu és ebike.hu-n egyiken sem találtam ezt a típust. Üzletben meg még nem volt szerencsém hozzá (bár eddig még nem is nagyon kerestem).
Posted 2004. August 26. - 14:29
elköteleztem magam,s úgy döntöttem hogy összerakok egy fémhalogént
egy pici segítség kellene:lor ötlete alapján karbonból szeretnném a házat megalkotni,de nem igazán értek ehhez az anyaghoz.
Úgyhogy ha valaki már dolgozott karbonnal, az legyen szíves és ossza meg velem a tapasztalatait.
egy pici segítség kellene:lor ötlete alapján karbonból szeretnném a házat megalkotni,de nem igazán értek ehhez az anyaghoz.
Úgyhogy ha valaki már dolgozott karbonnal, az legyen szíves és ossza meg velem a tapasztalatait.