A Ros-Co. féle 2 ic-s áramgenerátos kapcsoláshoz való kapcsoló üzemü áramkör tipusa MP1591, de ezt már tudtad, viszont most a beszerzési címet is felleltem: Chipcad kft
ChipCad Kft telephelye:
1094 Budapest, Tûzoltó u. 31.
Ez a 2A-t tudó kapcsolóüzemü teljesítmény ic.
Nem hittem én sem a szememnek de ez az!

Nagyobban a következõ címen érhetõ ez a fotó:
http://img.tar.hu/tm.../14469756.jpg#3
Ez itt úgy néz ki mint valami kullancs.
...de nem, ez a teljesítmény IC.
A többi alkatrész között így néz ki:
Persze ez nem kell mind hozzá.

Itt is lehet látni mekkora a power ic a többi cucc között.
Azért lehet ilyen kicsiben elkészíteni mert amikor vezet akkor nagyon jó vezetõ, viszont amikor kikapcsol akkor szigetelõnek is kiváló, tehát nem melegedhet. Egyébként 300kHz-el kapcsolgat mûködés közben.
Mégegyszer a kapcsolási vázlat helye:
http://www.hvlabs.hu/tmp/aramgenya.gif
A mûveleti erõsítõre még egy frekikompenzáló tagot fel kell rakni mivel ez csak egy durva elvi vázlat. Persze aki már épített mûveleti erõsítõvel bármit is annak ez nem jelenthet gondot. Menet közben úgyis adja magát ami másképp kívánkozik. Elõbb-utóbb én is neki állok és összerakom de eddig még nem volt kedvem belekezdeni pedig minden cumó itt van hozzá zacsikban..
A szerzõ szerint a mûv.erõsítõ kompenzálását még meg kell oldani (1nf a kimenet és inv. bemenet közé). Itt nem lényeges olyasmi mint magasabb frekiátvitel mert úgyis csak az indukciómentes 1 ohmon esõ jelet erõsíti fel a kapcsolóüzemü morzsa részére, amibõl figyeli az ellenálláson esõ feszültség változást és amihez képest stabilan tartja az átfolyó áramot.
Persze ha igazán érdekel a téma és átrágod a terminal.forum topik jelzett részét akkor ott mindent megtalálsz.
Csak azért írom mert ez olyan mint egy jókora kidolgozandó téma aminek már megvannak az alapjai.
Na persze ha elkészül, elõször a ledek helyett valami ellenállást is be lehet tenni vagy izzót a körbe amin tudod próbálgatni nehogy elszálljon a ledsor valami beüzemelési probléma miatt.

Sign In
Create Account

Back to top