Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8736 hozzászólás a témában

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
...ha beválik akkor olyan szögben világítasz ahogy jólesik, illetve amelyik lencsét elé helyezed valamilyen gyorsan oldható és stabil tartóba. ..mint a cserélhetõ lencsés napszemüvegeknél.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

no igen
csak kb a kormany magassagaban voltak idonkent a bokrok
meg mivel reg voltunk arra csak annyit tudtam, hoyg van keresztbe kidolve fa vhol.
de, hoyg mikor jon a meglepi azt nem.

Annak azért jókora fénye van ahhoz, hogy közelre még a szóródás fényénél is jól láthass.
Esetleg annyira elvakít a közvetlen erõs csóva, hogy a szórt fényudvar ahhoz kevés?

Sz.tem kéne egy minuszos lencsét szerezni elé próbára, olyant ami legalább duplájára nyitja a széttartást (vagy háromszorosra).
Egy próbát megérne és ha beválik...

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
háát, tegnap voltam Bp.-n ezen az éjszakai futáson,-roosevelt tér környéke- néha elég gáz lehet télleg kiszûrni a sok baszott villogó/vibráló/folytonos sárga/piros zõd, kék akármilyen fényekbõl azt, ami engem "érint".
s akkor még jönnek ezek a félhülye kerékpárosok/futók akik már a karjukra, bokájukra is aggatnak mindenfélét. Szerintem abban a miliõben tök mindegy, hány candidás :-)) akármit aggatsz magadra, elõbb-utóbb elütnek ugyis. :-))
nekem is egy mezei smart villogóm van 2 pénzért, tök elég. fõleg királyság hogly lehet vele knight rider rear-t játszani, mer vna rajta futófény funkció.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
no igen
csak kb a kormany magassagaban voltak idonkent a bokrok
meg mivel reg voltunk arra csak annyit tudtam, hoyg van keresztbe kidolve fa vhol.
de, hoyg mikor jon a meglepi azt nem.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
...de legalább láttál.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
no tegnap jartunk egyet ejszaka.
zsir volt a cucc igy 6 fokosan is.
bar lefele nem nyomtunk nagy tempot cska olyan ~30-t
de azert jo lesz ez
(nagyobb temponal meg inkabb elore kell kuksizni)
azert az, hoyg szokas szerint nekem kellett elol mennem az azert durva volt.
ismeretlen volt az ut, reg jartunk arra.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Persze barkácsolni jó, meg a candelákat is lehet méregetni, meg hasonlók.Én nem szaroztam ezekkel túl sokat.Elküldtem öcsémet az utcánk túlsó végére és még ott is frankón látszott a fénye, pedig tényleg távol járt már.Nagyobb fényerõre pedig nincsen szükség.Jeladásra egész minimális fény is ok, sztem hülyeség amikor vki felpakol 3 villogót a nyeregcsövére.Akkora fénye úgy sem lesz mint egy kocsinak, de nem is kell.Felesleges pénzkidobás.Az elsõ lámpára -na arra lehet költeni.Ott már fontos a fényerõ meg a fogyasztás.

Persze ahányan vagyunk annyiféleképp oldjuk meg a problémát, de ezzel nincs semmi baj.
Elmondjuk egymásnak ki hogyan... és mindenki levonja önmaga szánmára a tanulságot, ki-ki vérmérséklete szerint.

Nekem csak egy villogóm van hátul de az annyit világít ahogy én szeretném, attól függ, merre tolom a kapcsolót.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Lehet csak para.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nekem nincs gondom.

csak nemtom, hogy lehet az, hogy en miskolcon kiba messzirol kiszurom a brinas villogojat
de nektek pesten hirtelen olyan korulmenyek tudnak lenni, hogy nem latjatok az elotted hallotavolsagban kerekezo bringast.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Kozvilagitas nincs, ket oldalt erdo. Ilyen. A lenyeg, hogy a regi lampam fenyet 20 meterrol nem lattam, szurkuletben pedig 2cm-rol sem. Megvettem egy eroset es orulok neki. Nem ertem mi a gond Lor.

Enyim Paripa

Let the people speak

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ja igen mert olyan sotet van, hogy a lamapa fenyet sem latni.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Elol is van. Latni nem latok vele, de engem latnak messzirol. Nem csak akkor gond ha szembol jon. Az athuzasnal a lenyeg, hogy nem lassit mert nagyobb iven veszi aztan a kanyar utan huzza magat vissza es nagyobb a tempoja, mint nekem. Ergo telibe fog verni hatulrol, amit talan el tudok azzal kerulni, hogy a kanyar elott latja a lampam fenyet, mert akkora.

akkor elore is kell lampa
mert ha vki athuz a masik savba akkor az csak szembol gond.

Enyim Paripa

Let the people speak

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
akkor elore is kell lampa
mert ha vki athuz a masik savba akkor az csak szembol gond.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Igen, de van ket visszafordito kanyar es ott bezony majdnem nullara kell huznom ha a savomban akarok maradni. A hulyegyerekek pedig teligazzal jonnek es masznak at a savon, mint ha onnan senki sem johetne. Mindegy. Nekem megerte, igy erzem magam biztonsagban. Asszem csak ez szamit.

lefele bringa gyorsabb, mint auto.

Enyim Paripa

Let the people speak

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

hogy? ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.368 hozzászólás
Igazad van, igazából engem sem.:)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Maradjunk annyiban, hogy mindenki arra kolt, amire akar. En fosok este HHH-n es bazira nem erdekel, hogy ki mit gondol. Azt akarom, hogy a kanyarokban lassak ha ott vagyok, mikor a sok juppie szaguld le apuci kocsijaval a hegyrol. Nem szeretnem ha valamelyik telibeverne mikozben 60-nal jovok le a hegyrol. Es ha valaki szerint tulzas amit vettem, akkor az. Magasrol nem erdekel, az en eletemre ugy vigyazok es annyi penzert, amennyi jol esik.

Persze barkácsolni jó, meg a candelákat is lehet méregetni, meg hasonlók.Én nem szaroztam ezekkel túl sokat.Elküldtem öcsémet az utcánk túlsó végére és még ott is frankón látszott a fénye, pedig tényleg távol járt már.Nagyobb fényerõre pedig nincsen szükség.Jeladásra egész minimális fény is ok, sztem hülyeség amikor vki felpakol 3 villogót a nyeregcsövére.Akkora fénye úgy sem lesz mint egy kocsinak, de nem is kell.Felesleges pénzkidobás.Az elsõ lámpára -na arra lehet költeni.Ott már fontos a fényerõ meg a fogyasztás.

Enyim Paripa

Let the people speak

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.368 hozzászólás

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Tudod, a navigációs szürkület idején igaz, hogy látnak de akkor már jobban kell figyelni mert nem különül el annyira a környezet részeitõl az út szélén tekerõ bringás. Persze meg lehet látni a villogó fényt ilyenkor is ha elég erõs.

Egy kicsit kitérek a kivilágítás nélüli bringákra mert eszembe jutott néhány eset, aztán folytatom a hátsó lámpával..
Volt már amikor utolértem egy kivilágítatlan bringást (igaz semmi fénye nem volt) sötét ruha, sötét bicikli /az a rémálom tipus/ még normál lámpás idõszakomban és igencsak majdnem bele szaladtam.

Igaz, mostanában is volt egy-két ilyen majdnem esetem.
Járdán megyek, szembe jön az úton forgalom ami elvakít.
Lámpám persze takarékon, hogy én ne vakítsak.
Bringa jön szembõl persze minden lámpa nélkül. Végülis idõben kikerültem de majdnem..pfff

A másik, az ÚjpestiVasútiHíd óbudai végén a volt gázgyár mellett este töksötét van. Persze ha nem látok forgalmat akkor megemelem a lámpát és úgy megyek. (Akkor még a 20 ledes sor volt elöl régi ledekbõl.) Messze halványan látok valami sötét állatfélét vagy valamit amirõl nem tudtam eldönteni, hogy mi lehet mert gyorsabban jött mint egy gyalogló ember ezért méginkább felemeltem a lámpát, hogy jobban lássam mi lehet az de nagyon sötét volt a külseje. Arra gondoltam, hogy csak valami állat lehet vagy gazdátlan szamár mert jármünek van valamilyen világítása vagy legalább fényvisszaverõje. Amikor közelebb jött és elkezdett bukdácsolni a gödrökön akkor rájöttem, hogy ez csak biciklis lehet és egybõl lenyomtam a lámpát, hogy ne vakítsam tovább mert kiderült, hogy valóban "állat" volt sötét szerelésben aki megúnta az életét és világítás nélkül ment az éjszakában. Addig nincs is nagy gond amíg én nem látom, legfeljebb elvakítom egy kicsit, de ha egy autós nagy slunggal elmegy mellette vagyis azon az úton ahol alig lehet látni, akkor csak annyit érzékel, hogy elütött valamit. Amikor kiszáll megnézni akkor látja, hogy embert.

Na szóval visszatérve...
Amikor egymás mögött kapaszkodtok fel a hegyre akkor fel vagy készülve, hogy valaki van elõtted és ott nincs is más forgalom de azért nem árt ha ott is van egy halvány fény, nehogy neki szaladj az elõtted gurulónak egy lefelé induló szakaszon.

Olyan esetben azért jól jönne a fényerõ változtatás. Tudom a gyári holmikon általában nincs ilyen.
Ezért találok ki olyant ami szerintem jó de nem lehet kapni és ezért nyúlok bele szinte minden gyári holmiba és ezért szeretek barkácsolni.