Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Lehet csak para.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nekem nincs gondom.

csak nemtom, hogy lehet az, hogy en miskolcon kiba messzirol kiszurom a brinas villogojat
de nektek pesten hirtelen olyan korulmenyek tudnak lenni, hogy nem latjatok az elotted hallotavolsagban kerekezo bringast.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Kozvilagitas nincs, ket oldalt erdo. Ilyen. A lenyeg, hogy a regi lampam fenyet 20 meterrol nem lattam, szurkuletben pedig 2cm-rol sem. Megvettem egy eroset es orulok neki. Nem ertem mi a gond Lor.

Enyim Paripa

Let the people speak

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ja igen mert olyan sotet van, hogy a lamapa fenyet sem latni.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Elol is van. Latni nem latok vele, de engem latnak messzirol. Nem csak akkor gond ha szembol jon. Az athuzasnal a lenyeg, hogy nem lassit mert nagyobb iven veszi aztan a kanyar utan huzza magat vissza es nagyobb a tempoja, mint nekem. Ergo telibe fog verni hatulrol, amit talan el tudok azzal kerulni, hogy a kanyar elott latja a lampam fenyet, mert akkora.

akkor elore is kell lampa
mert ha vki athuz a masik savba akkor az csak szembol gond.

Enyim Paripa

Let the people speak

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
akkor elore is kell lampa
mert ha vki athuz a masik savba akkor az csak szembol gond.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Igen, de van ket visszafordito kanyar es ott bezony majdnem nullara kell huznom ha a savomban akarok maradni. A hulyegyerekek pedig teligazzal jonnek es masznak at a savon, mint ha onnan senki sem johetne. Mindegy. Nekem megerte, igy erzem magam biztonsagban. Asszem csak ez szamit.

lefele bringa gyorsabb, mint auto.

Enyim Paripa

Let the people speak

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

hogy? ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Igazad van, igazából engem sem.:)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Maradjunk annyiban, hogy mindenki arra kolt, amire akar. En fosok este HHH-n es bazira nem erdekel, hogy ki mit gondol. Azt akarom, hogy a kanyarokban lassak ha ott vagyok, mikor a sok juppie szaguld le apuci kocsijaval a hegyrol. Nem szeretnem ha valamelyik telibeverne mikozben 60-nal jovok le a hegyrol. Es ha valaki szerint tulzas amit vettem, akkor az. Magasrol nem erdekel, az en eletemre ugy vigyazok es annyi penzert, amennyi jol esik.

Persze barkácsolni jó, meg a candelákat is lehet méregetni, meg hasonlók.Én nem szaroztam ezekkel túl sokat.Elküldtem öcsémet az utcánk túlsó végére és még ott is frankón látszott a fénye, pedig tényleg távol járt már.Nagyobb fényerõre pedig nincsen szükség.Jeladásra egész minimális fény is ok, sztem hülyeség amikor vki felpakol 3 villogót a nyeregcsövére.Akkora fénye úgy sem lesz mint egy kocsinak, de nem is kell.Felesleges pénzkidobás.Az elsõ lámpára -na arra lehet költeni.Ott már fontos a fényerõ meg a fogyasztás.

Enyim Paripa

Let the people speak

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Persze barkácsolni jó, meg a candelákat is lehet méregetni, meg hasonlók.Én nem szaroztam ezekkel túl sokat.Elküldtem öcsémet az utcánk túlsó végére és még ott is frankón látszott a fénye, pedig tényleg távol járt már.Nagyobb fényerõre pedig nincsen szükség.Jeladásra egész minimális fény is ok, sztem hülyeség amikor vki felpakol 3 villogót a nyeregcsövére.Akkora fénye úgy sem lesz mint egy kocsinak, de nem is kell.Felesleges pénzkidobás.Az elsõ lámpára -na arra lehet költeni.Ott már fontos a fényerõ meg a fogyasztás.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Tudod, a navigációs szürkület idején igaz, hogy látnak de akkor már jobban kell figyelni mert nem különül el annyira a környezet részeitõl az út szélén tekerõ bringás. Persze meg lehet látni a villogó fényt ilyenkor is ha elég erõs.

Egy kicsit kitérek a kivilágítás nélüli bringákra mert eszembe jutott néhány eset, aztán folytatom a hátsó lámpával..
Volt már amikor utolértem egy kivilágítatlan bringást (igaz semmi fénye nem volt) sötét ruha, sötét bicikli /az a rémálom tipus/ még normál lámpás idõszakomban és igencsak majdnem bele szaladtam.

Igaz, mostanában is volt egy-két ilyen majdnem esetem.
Járdán megyek, szembe jön az úton forgalom ami elvakít.
Lámpám persze takarékon, hogy én ne vakítsak.
Bringa jön szembõl persze minden lámpa nélkül. Végülis idõben kikerültem de majdnem..pfff

A másik, az ÚjpestiVasútiHíd óbudai végén a volt gázgyár mellett este töksötét van. Persze ha nem látok forgalmat akkor megemelem a lámpát és úgy megyek. (Akkor még a 20 ledes sor volt elöl régi ledekbõl.) Messze halványan látok valami sötét állatfélét vagy valamit amirõl nem tudtam eldönteni, hogy mi lehet mert gyorsabban jött mint egy gyalogló ember ezért méginkább felemeltem a lámpát, hogy jobban lássam mi lehet az de nagyon sötét volt a külseje. Arra gondoltam, hogy csak valami állat lehet vagy gazdátlan szamár mert jármünek van valamilyen világítása vagy legalább fényvisszaverõje. Amikor közelebb jött és elkezdett bukdácsolni a gödrökön akkor rájöttem, hogy ez csak biciklis lehet és egybõl lenyomtam a lámpát, hogy ne vakítsam tovább mert kiderült, hogy valóban "állat" volt sötét szerelésben aki megúnta az életét és világítás nélkül ment az éjszakában. Addig nincs is nagy gond amíg én nem látom, legfeljebb elvakítom egy kicsit, de ha egy autós nagy slunggal elmegy mellette vagyis azon az úton ahol alig lehet látni, akkor csak annyit érzékel, hogy elütött valamit. Amikor kiszáll megnézni akkor látja, hogy embert.

Na szóval visszatérve...
Amikor egymás mögött kapaszkodtok fel a hegyre akkor fel vagy készülve, hogy valaki van elõtted és ott nincs is más forgalom de azért nem árt ha ott is van egy halvány fény, nehogy neki szaladj az elõtted gurulónak egy lefelé induló szakaszon.

Olyan esetben azért jól jönne a fényerõ változtatás. Tudom a gyári holmikon általában nincs ilyen.
Ezért találok ki olyant ami szerintem jó de nem lehet kapni és ezért nyúlok bele szinte minden gyári holmiba és ezért szeretek barkácsolni.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ha a kulso feny elnyomja a hatso lampam fenyet akkor nincs gond.
mivel olyankor mar latnak engem.
ha vki jon mogottem (maszaskor pl)
akkor meg ugyis kikapcsolom, mert akar villog akar nem mindenkepp zavaro.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Hú hú húú... az a 6000mcd arra valóban elég, hogy sötét úton meglássanak az éjszakában de a navigációs szürkület idõszakában és fénytõl villogó forgalmas városban szinte semmi nem elég.

Tudod, amikor már szürkül de ahhoz még elég a fény, hogy azért láss mellette.
Abban az idõszakban 6000 mcd-s lámpát még bõven elhalványítja a külsõ fény.
Persze ha figyel aki ögötted jön akkor lehet látni, de kivilágítatlanul is lehet még látni csak gyengébben mint amikor tûzõ nap és világos nappal van.

Amit én használok abban a ledek normál áram mellett 70.000mcd-t tudnának ha nem csökkenteném.
Természetesen nem akarom elvakítani a mögöttem jövõket ezért készítettem két átkapcsolható fokozatot.
Az egyikben saccra legalább 20-25.000mcd a fényerõ de a gyengébbet visszafogtam 10.000mcd alá (talán5-6.000mcd). Így a fogyasztása is jelentõsen kevesebb mert a felvett energia nagyobb részét hasznosítja a led vagyis ha lekorlátozom a szükséges értékre akkor alig fogyaszt.

A TL-LD170-R lámpa Leírásából kiderül, hogy a legnagyobb és legkisebb fény: 3 piros LED össz. 6000mcd.

Persze ez egy nagyon jó lámpa lehet és nem kell mindenkinek kiégetni a szemét aki hátul jön, nem is azért írom.
Inkább csak azárt, hogy vannak eltérõ fényerõk és lehetõségek is.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Felolem, ettol meg nem alszom rosszul :)

Amugy ezert vettem ezt:
This is CatEye's brightest tail light.
Forras: http://www.cateye.co...Id=7&subCatId=4

annak ellenere ~200m-rol latni
es harmad annyiba kerul.

Enyim Paripa

Let the people speak

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
annak ellenere ~200m-rol latni
es harmad annyiba kerul.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Ennek fele annyi fenye sincs, mint annak amit vettem. Tudom ugyanis a boltban volt egy halom fajta, koztuk ez is es probalgattam boszen oket :-)

A legegyszerûbb, a legjobb.Kicsi, könnyû, nagyon masszív és a legolcsóbb.Nem romlik el és a 2 funkció bõven elég.A többi csak hülyítés.
http://ebike.hu/term...hatso-lampa/194
Nemrég pedig vettem egy Petzl Myo Xp fejlámpát.Na ez nem volt olcsó, de amikor elmentem barlangtúrára levilágítottam vele még a vezetõ lámpáját is. Ûbergizda.

Enyim Paripa

Let the people speak

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
A legegyszerûbb, a legjobb.Kicsi, könnyû, nagyon masszív és a legolcsóbb.Nem romlik el és a 2 funkció bõven elég.A többi csak hülyítés.
http://ebike.hu/term...hatso-lampa/194
Nemrég pedig vettem egy Petzl Myo Xp fejlámpát.Na ez nem volt olcsó, de amikor elmentem barlangtúrára levilágítottam vele még a vezetõ lámpáját is. Ûbergizda.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Ha jól emlékszem, a mûanyag részei ultrahang hegesztéssel vannak idõtállóan egyesítve vagyis masszív, valószinüleg mindent kibír. Azt viszont nem tudom, hogy az elem fedélnél hogyan oldották meg a vízállóságot.