akku: http://www.sosups.com/index2.html
izzó: 35W, hidegtükrös halogén, 20 fokos nyílásszög
fényerõ: nappali tempóval lehet csapatni lefelé, olyan fényereje van
DURVA nagyon;)
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Started by
YOci
, 2002. March 19. 18:02
Posted 2005. December 03. - 17:24
Posted 2005. December 03. - 17:24
ahhoz kepest mas dimenzio!
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2005. December 03. - 17:17
Fényerõre milyen a két lámpád?
Nekem 3 ledes Cateyem volt.Kb ahhoz képest?
Hol vetted az akksit?
Nekem 3 ledes Cateyem volt.Kb ahhoz képest?
Hol vetted az akksit?
Posted 2005. December 03. - 17:05
én böllér nagy 9Ah-s ólom-zselés akkuval
3500ft kb, és 2700gramm
hátizsákba való
3500ft kb, és 2700gramm
hátizsákba való
Autist Team:)
Posted 2005. December 03. - 17:01
Posted 2005. December 03. - 16:40
jah, megcsináltam a leírás alapján
aztán kidobtam a francba és kitaláltam egy jobb megoldást:-)
ilyen lett végül: http://kep.tar.hu/co...9639/11192449#2
a kormányra rakható meg ilyen: http://kep.tar.hu/co...79639/6361910#2
de azt sosem használtam, nem hül rendesen és nagy, és nem rakható bukóra
aztán kidobtam a francba és kitaláltam egy jobb megoldást:-)
ilyen lett végül: http://kep.tar.hu/co...9639/11192449#2
a kormányra rakható meg ilyen: http://kep.tar.hu/co...79639/6361910#2
de azt sosem használtam, nem hül rendesen és nagy, és nem rakható bukóra
Autist Team:)
Posted 2005. December 03. - 16:34
Posted 2005. December 03. - 16:23
en nem leiras alapjan hanem sajat elgondolasom es sajat fejem utan csinaltam.
kitalaltam mit akarok mekkora fenyt ~mennyi idotartamot.
koltseget...
aztan gondolkoztam, hogyan epithetem meg a cumot
es 'kifaragtam'
kitalaltam mit akarok mekkora fenyt ~mennyi idotartamot.
koltseget...
aztan gondolkoztam, hogyan epithetem meg a cumot
es 'kifaragtam'
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2005. December 03. - 16:09
lor te építtetél már vmi leírás alapján ?
Nem tudsz jó ötletet adni mit,hogy és honnan érdemes?
Nem tudsz jó ötletet adni mit,hogy és honnan érdemes?
Posted 2005. December 03. - 15:59
gya he
szinte az egesz topik a lmapa epitesrol szol
azt a cikket nem olvastam
vki biztos csinalt aszerint lampat
tan conor
szinte az egesz topik a lmapa epitesrol szol
azt a cikket nem olvastam
vki biztos csinalt aszerint lampat
tan conor
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2005. December 03. - 15:55
Hello!
Épített már vki magának lámpát?
A www.mtb-online.hu-n van leírás saját lámpa építésérõl.
Próbálta már vki?
Épített már vki magának lámpát?
A www.mtb-online.hu-n van leírás saját lámpa építésérõl.
Próbálta már vki?
Posted 2005. December 01. - 16:54
mi penz volt?
amugy akkor legy kedves szedd le a halogenes fotot az oldaladrol.
jah ugye nem sertodsz meg ha azt mondom, hogy a kurv@ szadat a on-one miatt. :-)
amugy akkor legy kedves szedd le a halogenes fotot az oldaladrol.
jah ugye nem sertodsz meg ha azt mondom, hogy a kurv@ szadat a on-one miatt. :-)
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2005. December 01. - 16:36
En mar be is ujitottam egyet...(Classic Plushttp://www.niterider...ts.php?sku=6351)
Az eddigi Sigmahoz kepest nagyon allat.
Az eddigi Sigmahoz kepest nagyon allat.
Merida CX500
Posted 2005. November 30. - 16:20
ejha
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2005. November 30. - 11:52
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.
http://soloszabi.blogspot.com
http://soloszabi.blogspot.com
Posted 2005. November 15. - 17:02
Posted 2005. November 15. - 16:34
nem szerencse.
okosan kell rendelni...
okosan kell rendelni...
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2005. November 15. - 16:09
Posted 2005. November 15. - 16:05
ezzel szemben en kifizettem
valasztottam egy egyszeru kis usps postat es ket het mulva ott volt a postas bacsi
es hozta a csomagom.
vam: ugyan mar!
nemreg azt mondtad, hogy ups csomagod tunt el.
bar lehet mas volt az...
valasztottam egy egyszeru kis usps postat es ket het mulva ott volt a postas bacsi
es hozta a csomagom.
vam: ugyan mar!
nemreg azt mondtad, hogy ups csomagod tunt el.
bar lehet mas volt az...
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2005. November 15. - 13:56
[Rendelés a batteryspace-tõl]
Tiszteletem Uraim!
Megosztanám tapasztalataimat a fenti címmel kapcsolatban, hosszú lesz, úgyhogy akit nem érdekel, PgDn.
Kb. 20 W max fogyasztású lámpám van (Ledek yeaaaah! ), és szükségem volt egy nagyobb akksira. 12 volt, vagy efeletti megoldás kellett.
[Ólomakksi?]
Az evolúcióban az ólomakksis fázist kihagytam, fõleg a súlya miatt. Utólagos indoklásként hátrányukra írtam, hogy kis áramokra találták ki (a kapacitásukat 20 órás kisütõáramra adják meg), így egy 4,5Ah-s akksi kapacitása 1,5A-es áramfelvétnél (3 órás kisütés lenne) már csak 3,3Ah. 0 fok körül ez még további 15%-al csökken, így már 3Ah alatt tartunk. (Túlnyomó részt télen használom a világítást). Ezzel együtt iszonyatosan olcsón kijöttem volna.
[NiMH?]
Küzdöttem egy darabig NiMH ceruzaakksikkal. 12 db-ot használtam. Itt a szûk keresztmetszet az elemtartó volt. 1,5A áramfelvétel körül cellánként ejtett az elemtartó 0,1V-ot (12 akksi - 24 kontakt! Eleve rossz kontakt ellenállással), és így egy csomó energia elveszett magán az elemtartón. Volt olyan Conrad-os elemtartó, ahol a rugó szabályosan megolvasztotta maga körül a mûanyagot, akkora ellenállást képezett. Másrészt a 2500mAh kapacitás sem túl nagy a felhasználáshoz képest.
Gondolkodtam a batteryspace-es NiMH packokon is, de pár teszt és vélemény ("piece of shit") lebeszélt róluk. Pl. amit 2300mAh-nak árulnak, az csak 1700-1900mAh valójában. Ebbõl kiindulva nem hittem el a nagyobb méretû akksikról írottakat sem.
[LiIon!]
Szóval vettem egy nagy levegõt és berendeltem egy high-end LiIon akksicuccost a batteryspace-tõl. (http://www.batteryspace.com)
14,8V / 7,2Ah LiIon kulacstartós verzió. 1,5A-es smart töltõvel.
Belül 12 db 2400mAh LG 18650 LiIon cella van, védõáramkörökkel. 4 soros - 3 párhuzamos kapcsolásban.
Eredetileg nem ekkorát akartam, csak 4800mAh kapacitásút, de hirtelen megjelent a shopjukban ez a nagyobb. A cellák maguk ismert (LG) márkájúak ( http://www.lgchem.com ), nem pedig valami kínai, batteryspace-re feliratozott szemét.
Õ az:
http://www.batterysp...ROD&ProdID=2218
Amikor mint friss termék volt fent, 129.95 USD volt a listaára. Ebbõl a "batteryspace" szócska megadásával kaptam 5%-ot, így 123,45 USD volt. Most 139,95 az ára, lehet, hogy az elején elszámoltak valamit, amit szerencsésen kihasználtam.
Aki rendel ilyesmit, annak pár infó.
Lehet rendelni USPS (normál csomag, nem regisztrált) szállítással.
Elõnye: olcsó (húsnak híg a leve)
Hátránya: végülis drága. Túl drága. Tavaly ilyenkor már próbálkoztam vele, szerencsére kisebb összegben rendeltem LiIon cellákat és hozzá való védõáramköröket. Lenyúlták valahol Mivel alapdíjas postai szállítás, nincs nyoma, hogy hol tûnt el. Tanulópénz.
UPS normál.
Hátránya: drága (a 123 USD-s kütyü UPS postadíja 80 USD volt!)
Elõnye: gyors, biztosan megérkezik.
Mivel ez hivatalos csatornákon jön be, nem kerüli el a vámeljárást.
Idõrendben ezek történtek:
2005.11.07 Hétfõ. Este megrendelem, kifizetem. A direkt kártyás fizetés valami miatt nem ment, paypal CC-vel kellett fizetni végül.
2005.11.08 Kedd. Batteryspace értesít emailen, hogy rendelés feldolgozva, újabb email: postázva
2005.11.09. Szerda. Az UPS Magyarország felhív mobilon, hogy küldeményem fog érkezni. Figyelem: rendeléskor tényleg tessék megadni a mobilszámot, mert nem fognak elérni! Itt egy kis papírmunka volt.
1.) Minden vámoltatónak (magánszemélynek is) VPID azonosító számot kell kérnie. Nekem ilyen nem volt. Egy formanyomtatványt elfaxolva nekik meghatalmaztam a UPS-t, hogy kérjenek nekem ilyet. Kellett még hozzá személyi ig., lakcímkártya és adókártya fénymásolat - faxon elég volt.
2.) A vámoltatással kapcsolatban egy másik formanyomtatványt kellett kitölteni. Ezt is elfaxolták nekem. Amiben megbízom az UPS Mo.-t, hogy vámoltassa le, meg mindent intézzen el. Az esetleges vámot és áfát a kézbesítõnek kell megfizetnem. Kitöltöttem, elfaxoltam.
3.) Jelezték, hogy munkaidõben jönnek, és a cím jó-e? Természetesen az otthoni címem volt megadva rendeléskor, így ezt is a munkahelyi címre módosítottam
2005.11.10. Csütörtök. A fenti papírokat elfaxoltam.
2005.11.14. Hétfõ. Reggel 11-kor telefonál az UPS, hogy 5 perc múlva itt lesz a csomag.
Átadták a
- kütyüt
- a számlát
- vámpapírokat
- a megigényelt VPID számomról szóló határozatot
- nyugtát az átvett összegrõl
Átvételkor kiderült, hogy vám nem volt rajta, de az USD árból számolt árra ráraktak 25% ÁFÁ-t, amit a kézbesítõnek ki kellett fizetni.
Vámot ugyan nem kellett fizetni, de a vámhatározatban találtam egy rubrikát:
Vámtétel: 3,3% = 863 Ft.
Lehet, hogy az 1000 Ft alatti tételekkel nem foglalkoznak.
Köszönöm a figyelmet.
Ennyi tanulságul.
Tiszteletem Uraim!
Megosztanám tapasztalataimat a fenti címmel kapcsolatban, hosszú lesz, úgyhogy akit nem érdekel, PgDn.
Kb. 20 W max fogyasztású lámpám van (Ledek yeaaaah! ), és szükségem volt egy nagyobb akksira. 12 volt, vagy efeletti megoldás kellett.
[Ólomakksi?]
Az evolúcióban az ólomakksis fázist kihagytam, fõleg a súlya miatt. Utólagos indoklásként hátrányukra írtam, hogy kis áramokra találták ki (a kapacitásukat 20 órás kisütõáramra adják meg), így egy 4,5Ah-s akksi kapacitása 1,5A-es áramfelvétnél (3 órás kisütés lenne) már csak 3,3Ah. 0 fok körül ez még további 15%-al csökken, így már 3Ah alatt tartunk. (Túlnyomó részt télen használom a világítást). Ezzel együtt iszonyatosan olcsón kijöttem volna.
[NiMH?]
Küzdöttem egy darabig NiMH ceruzaakksikkal. 12 db-ot használtam. Itt a szûk keresztmetszet az elemtartó volt. 1,5A áramfelvétel körül cellánként ejtett az elemtartó 0,1V-ot (12 akksi - 24 kontakt! Eleve rossz kontakt ellenállással), és így egy csomó energia elveszett magán az elemtartón. Volt olyan Conrad-os elemtartó, ahol a rugó szabályosan megolvasztotta maga körül a mûanyagot, akkora ellenállást képezett. Másrészt a 2500mAh kapacitás sem túl nagy a felhasználáshoz képest.
Gondolkodtam a batteryspace-es NiMH packokon is, de pár teszt és vélemény ("piece of shit") lebeszélt róluk. Pl. amit 2300mAh-nak árulnak, az csak 1700-1900mAh valójában. Ebbõl kiindulva nem hittem el a nagyobb méretû akksikról írottakat sem.
[LiIon!]
Szóval vettem egy nagy levegõt és berendeltem egy high-end LiIon akksicuccost a batteryspace-tõl. (http://www.batteryspace.com)
14,8V / 7,2Ah LiIon kulacstartós verzió. 1,5A-es smart töltõvel.
Belül 12 db 2400mAh LG 18650 LiIon cella van, védõáramkörökkel. 4 soros - 3 párhuzamos kapcsolásban.
Eredetileg nem ekkorát akartam, csak 4800mAh kapacitásút, de hirtelen megjelent a shopjukban ez a nagyobb. A cellák maguk ismert (LG) márkájúak ( http://www.lgchem.com ), nem pedig valami kínai, batteryspace-re feliratozott szemét.
Õ az:
http://www.batterysp...ROD&ProdID=2218
Amikor mint friss termék volt fent, 129.95 USD volt a listaára. Ebbõl a "batteryspace" szócska megadásával kaptam 5%-ot, így 123,45 USD volt. Most 139,95 az ára, lehet, hogy az elején elszámoltak valamit, amit szerencsésen kihasználtam.
Aki rendel ilyesmit, annak pár infó.
Lehet rendelni USPS (normál csomag, nem regisztrált) szállítással.
Elõnye: olcsó (húsnak híg a leve)
Hátránya: végülis drága. Túl drága. Tavaly ilyenkor már próbálkoztam vele, szerencsére kisebb összegben rendeltem LiIon cellákat és hozzá való védõáramköröket. Lenyúlták valahol Mivel alapdíjas postai szállítás, nincs nyoma, hogy hol tûnt el. Tanulópénz.
UPS normál.
Hátránya: drága (a 123 USD-s kütyü UPS postadíja 80 USD volt!)
Elõnye: gyors, biztosan megérkezik.
Mivel ez hivatalos csatornákon jön be, nem kerüli el a vámeljárást.
Idõrendben ezek történtek:
2005.11.07 Hétfõ. Este megrendelem, kifizetem. A direkt kártyás fizetés valami miatt nem ment, paypal CC-vel kellett fizetni végül.
2005.11.08 Kedd. Batteryspace értesít emailen, hogy rendelés feldolgozva, újabb email: postázva
2005.11.09. Szerda. Az UPS Magyarország felhív mobilon, hogy küldeményem fog érkezni. Figyelem: rendeléskor tényleg tessék megadni a mobilszámot, mert nem fognak elérni! Itt egy kis papírmunka volt.
1.) Minden vámoltatónak (magánszemélynek is) VPID azonosító számot kell kérnie. Nekem ilyen nem volt. Egy formanyomtatványt elfaxolva nekik meghatalmaztam a UPS-t, hogy kérjenek nekem ilyet. Kellett még hozzá személyi ig., lakcímkártya és adókártya fénymásolat - faxon elég volt.
2.) A vámoltatással kapcsolatban egy másik formanyomtatványt kellett kitölteni. Ezt is elfaxolták nekem. Amiben megbízom az UPS Mo.-t, hogy vámoltassa le, meg mindent intézzen el. Az esetleges vámot és áfát a kézbesítõnek kell megfizetnem. Kitöltöttem, elfaxoltam.
3.) Jelezték, hogy munkaidõben jönnek, és a cím jó-e? Természetesen az otthoni címem volt megadva rendeléskor, így ezt is a munkahelyi címre módosítottam
2005.11.10. Csütörtök. A fenti papírokat elfaxoltam.
2005.11.14. Hétfõ. Reggel 11-kor telefonál az UPS, hogy 5 perc múlva itt lesz a csomag.
Átadták a
- kütyüt
- a számlát
- vámpapírokat
- a megigényelt VPID számomról szóló határozatot
- nyugtát az átvett összegrõl
Átvételkor kiderült, hogy vám nem volt rajta, de az USD árból számolt árra ráraktak 25% ÁFÁ-t, amit a kézbesítõnek ki kellett fizetni.
Vámot ugyan nem kellett fizetni, de a vámhatározatban találtam egy rubrikát:
Vámtétel: 3,3% = 863 Ft.
Lehet, hogy az 1000 Ft alatti tételekkel nem foglalkoznak.
Köszönöm a figyelmet.
Ennyi tanulságul.