Csak saccolni tudom, hogy legalább 8-10W led teljesítmény kell a fényerõ egyenértékhez.Ezekbõl a 120-125 kandelás LEDekbõl kb. mennyit kéne felpakolni, hogy ekvivalens legyen egy 20Wos halogénnel?
Ezt majd késõbb pontosabban meg tudom saccolni ha több ledet összekötök, kb. 40 db-ot (az 4W lesz).
A minitükrös halogén (ami nekem van hálózati trafóval teszteléshez) 25-30 fokban világít.
Nekem egyelõre csak ez a 10 fokos fejlámpához való led van meg aminek 125cd-s a fénye és 10fok a széttartása.
Lehet kapni a Péternél 20-25 fokosat 50Cd-sban késõbb.
A halogén széttartásához az van közelebb.
Viszont fejlámpának a 10 fokos a jobb, szerintem.
Egyébként is úgy formálom a fénykör formáját és átmérõjét ahogy a ledeket irányba állítom.
Egy ilyen 125 candelás led 0,1W teljesítményt vesz fel 30mA mellett.
Vagyis 10X8 centis panelt tele kellene rakni vele, hogy kb. azonos fényerõt tudjon a halogénnel azonos területen, viszont a 10 fokos ledeket kicsit meg kellene dönteni a terület lefedéséhez, vagy várni kell amíg megérkezik a nagyobb szögü.
Viszont itt lent a képen látható, hogy már 6 db led hasonló fényerõvel világít azonos távolságról a maga 10fokos szögével de nyilván kisebb területen.
Készült egy fotó ahol egyforma távolságból világítottam a 20W halogénnel egy ilyen célra készült szögmérõ lapra
és közvetlen mellé a 0,6W leddel (ennyi volt összerakva, 6 db).
Most hirtelen 0,6 W ledteljesítménnyel tudtam össze vetni a 20W halogén fényét.

Errõl most ennyit tudok mondani.
A tükör kimegy belõle és a panel is másik kerül bele.kb, engem is ez érdekelne, fényerõt illetõleg.
A most átépítendõ gyári ketáj lámpa lencseszerkezete marad valamiféleképpen, vagy a hûtés/férõhely miatt teljesen kidob?
Ebben az optika a gyárilag ledekre öntött van és az elég is ide.
A ledeket bele tolom az átlátszó lámpaház elejébe és ami panel kerül mögé, ott a panel és a led közé a negatív kristályt tartó lábakra kell helyeznem //gyorsan forrasztva megfelelõ hõmérsékletü pákával// vörösréz lemez csíkokat és azokkal vezetem a hõt egy (a ledek körül de a mûanyag burtkolaton belül) körbe futó gyüjtõ vörösréz szalagra amibõl alul kettõ réz csavarral viszem ki a hõt a leadó hûtõfelülethez ami viszont a súly csökkentése miatt csak alu lehet.
Az viszont nem fér össze a rézzel nedves körülmények között.
Viszont ha a kettõ közé szereléskor hõvezetõ pasztát teszek
az kizárja a vizet és nem okoz gondot a két anyag kapcsolata..
Nem kell túl nagy hûtés neki mert jóval kevesebb hõt termelnek
ezek a ledek, de 3 órás teszt alatt hûtéssel 75mA-en gyengült
valamennyit a fénye és a másik fórumon valaki kipróbálta
40mA mellett néhány napig hûtés nélkül és akkor is csökkent.
Készítettem egy fotót automata
kamera állásban, a régi 3 ledes cateye lámpa
fénye van a jobb oldalon és 115mA árammal mõködik.
A bal oldalon szintén 115mA össz árammal hajtok 6db 125cd-s ledet.
Ekkora a különbség:
................................ >>nagyításhoz katt a képre<<

Majd mutatok még további képeket, írok eredményeket ha lesz fejlemény.