Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
eltelt ido utan mekkora tavra vilagit

vmikor akartam venni vmi kis fejlampat ilyen kis kolbaszolosnak
akkor nagyon oda voltam az xp-ert
mert a minnel kisebbet akartam.
halogen tukros meg hasonlo cumok nem szimpi mert az mar egyre nagyobb terfogat.

jah: barlangaszok alapbol nem hasznalnak elektromos lampat
karbiddal nyomulnak leginkabb
nemi halogen, kevesebb led, es batyo fenycsovel

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Itt tudod megnezni
http://en.petzl.com/...erentiel_en.jsp

Gyak annyit jelent hogy huzamos hasznalat eseten nem konstans a fenyero hanem idovel csokken.
Pl a myo 3 noir is eleg szimpi, vagy a myobelt sb5

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Kérdés:
Mi az a gyártó honlapján, hogy t0=90m meg hogy t30=60m?

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
1altalan nem baj. En is igy gondolom, csak a led miatt parazok mert valoszinu tobbet hasznalnam. Nekem csak rovid idore (1-2 ora) kellene extra halogen feny.Amire meg te gondolsz arra ott a myo belt valtozat, amikoris nem a fejpanton vannak az elemek, hanem egy ovre csatolhato (vagy taskaba teheto) tatyoban van egy komolyabb akku. Bar nekem nem jon be, mert pl 1 turan az a jo minel kevesebb cuccal megy az ember.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
De most tényleg mért olyan nagy baj az, ha szivja az elemet? Mondjuk egy szett elég 2 órára, akkor viszel maggadal még 1 szettet, és kész nem hiszem, hogy bárki is többet tekerne 1 nap 4 óránál sötétben. Itthon meg tudod tölteni az elemeket. Vagy másik megoldás: Honlapon van, hogy lehet venni akut, ami 12 óráig világít, na az aztán tényleg mindenre elég.
Ugyhogy szerintem inkább zabáljon, de legyen nagy fényereje:)

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Na en meg a videok megnezese utan gondoltam ugyanezt. Szerintem jo otlet az XP , de nem tudom igazan eros e a normal modja.
A myo 5 nek tuti hogy erosebb a halogenje viszont tenyleg szivja az elemeket.
Szerintem az 5 ledes myo led uzemmodja azert nem lehet olyan keves, ha csak nem dh-zol ejszaka.
Nekem pl a 3 ledes cateye is viszi 30km/h-ig terepen
(foleg jo ha azota mar uj ledeket hasznalnak a fejlampaban) Viszont tenyleg dragak a myo-k.

velõ

velõ

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás

Azért én látom értelmét. Pl: este ott vagy az erdöben, elágazás de nem tudod merre menj, igy pár pillanatra jobban bevilágithatsz. Vagy valami zörög, de nem látod, hogy mi az megnyomd és lön nagyobfény látod stb.....

Szoval azért vannak elönyei, de mondjuk azért tényleg nem egy olya dolog, amit minden egyes használatkor használni fogsz.

ja, az elején én is így álltam hozzá...:)de tényleg olyan minimális a plusz fény, hogy nem ér szinte semmit...tipikusan olyan funkció, amit érdemes lett volna kihagyni, leugrott volna egy jó darab az árából is...
"you're born with a brain, then you can fucking use it instead of letting others use it for you..."
január 22 - Theogonia

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Azért én látom értelmét. Pl: este ott vagy az erdöben, elágazás de nem tudod merre menj, igy pár pillanatra jobban bevilágithatsz. Vagy valami zörög, de nem látod, hogy mi az megnyomd és lön nagyobfény látod stb.....

Szoval azért vannak elönyei, de mondjuk azért tényleg nem egy olya dolog, amit minden egyes használatkor használni fogsz.

velõ

velõ

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás

Xp nekem is bejött. A fõ poén az benne hogy 3 fokozatban tuod állítani a fényerõt + a szuper fényerõs üzemmód pár másodpercig + villógó

ez a szuper fényerõs üzemmód totál felesleges...egyrészt kurvára nem ad plusz 50 % fényerõt, aztán csak 20 mp-ig mûködik, de a legnagyobb gáz, hogy csak akkor mûködik, ha lenyomva folyamatosan lenyomva tartod...
"you're born with a brain, then you can fucking use it instead of letting others use it for you..."
január 22 - Theogonia

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Én ugy gondolkoztam, hogy inkább legyen a fényerõ nagyobb, és fogyjon az elem hamarabb, mert nekünk itthon van csomo tölthetõ elem, mert fater nagy fotobuzi, ugyhogy legfeljebb viszek magammal 3-4 garniturát annyira nem foglalnak nagy helyet.
A MYO 5 nél van olyan változat, aminek nem a felypánton van az elemtartó, hanem külön zsinoros, övre csiptethetös kis tartó van hozzá. Megéri bringázáshoz inkább ezt vállasztani? Gondolom ez annyival job, hogy kisseb a súly a fejeden, az elemet meg be tudod vágni a tatyoba.
Tapasztalatok, vélemények stb...?

Edit:
Most olvastam a PETZL honlapján, hogy az öves változathoz van olyan aku (pl az MX-hez),ami 41méterig világít(tehát maxon) 12 orán át. Elég fininek tünik.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Xp nekem is bejött. A fõ poén az benne hogy 3 fokozatban tuod állítani a fényerõt + a szuper fényerõs üzemmód pár másodpercig + villógó. Ez a lehetõség hosszabb túrákon, kurva sok elemidõt kihoz. Ha kis fény vagy villogás is elég, akkor nagyon keveset fogyaszt.
A myo5 hátránya pont ez. A led csak nagyon kis fényt tud, tehát bringázásra kilõve. A halogén ugyan kicsivel több fényt ad mint az xp, de 1-2 óra alatt lefárad. Tehát mondjuk 2 aktív esti bringázás elég rendesen megeszi. Hosszabb túrákra, táborokra nem szerencsés emiatt.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Nekem 6 ledes Energizer van, önmagában én nem ajánlom, de kiegészítõ lámpaként nagyon jó, én egy HL-EL 500as mellé használom, mert az közelre nem nagyon szór fényt. Szal az a reflektor, a fejlámpa meg közelre (10 méter), egyszerre 4 led ég ilyenkor. Szerintem nagyon jól használható lámpa, olyan 6500 körül van, ennyit simán megér, szvsz.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

a Hervis-ben, meg Tescoban, meg mittoménhol lehet kapni Energizer fejlámpát, elõre rakod az elemet (3 micro), 2ledes és elvileg ugyanannyi a fényereje, 5 rongy körül van, ezt is érdemes lenne meggondolnod!

Én olyan 3500ér vettem...
háááát..
terepre elég "keskeny"..
2+1 ledes.

ha ugyanannyi a fényereje a myo-nak akkor embertelenül sokat kérnek érte :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

velõ

velõ

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Hotmaat: én március óta használok Myo XP-t, nem rossz vétel. A fényereje lehetne valamivel nagyobb, én mindenesetre fogok hozzá venni még egy lámpát kormányra, mert kb 25ös tempó fölé azért jól jön. az ára elég durva, 16 rongy, de ezekkel együtt is megéri. nagyon jó, hogy hátulra kell rakni az elemeket, a nyakad így abszolút nem fárad el, a kis mûanyag lap, ami szórt fényre vált, nagyon jó dolog, jól vannak elosztva a fokozatok, embertelen sokáig mûködik 3 ceruzaelemmel, teljesen vízálló, és ami talán a legfontosabb, hogy tök univerzális lámpa, egy rakás más dologra is használhatod a bringázás mellett... náluk vettem egyébként. garancia van rá 2 évig, stb...ha érdekel, csinálhatok amúgy képeket róla...

ja, egyébként a max világítótávolsága 65 m a pluszfényes üzemmódban, a Hervis-ben, meg Tescoban, meg mittoménhol lehet kapni Energizer fejlámpát, elõre rakod az elemet (3 micro), 2ledes és elvileg ugyanannyi a fényereje, 5 rongy körül van, ezt is érdemes lenne meggondolnod!
január 22 - Theogonia

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ott vannak az osszehasonlito gorbek a neten csekkold meg.
Szerintem tok jo az. A Petzl en ugy tudom elismert barlangasz lampamarka, marpedig ott fontos hogy jol lass vele (Igaz a barlangban max zuhanaskor mesz 40 felett) Arra kell csak figyelni hogy 4 oran belul kigyere a sotet szakadek aljabol , mert annal tobbet nem bir az elem halogen modban :)
Osszehasonlitasi alapom nekem sincs, de el kell menni mondjuk a tengerszembe es meg kell nezni / ki kell probalni oket. Csak megengedik ennyi penzert. :D

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Én is inkább az 5-ösben gondolkodom, mert biztato, hogy Xenon, de mennyire Xenon az a Xenon ugye nem csak az a "Xenon fényü halogén" tipus,mert azt ugy tapasztaltam, hogy kevesebbet világit, mint 1 sima halogén.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Jok a myo-k sztem bicajhoz en is azokkal szemezek. Az aruk az ami kicsit vad.
(15-20K HUF) Meg en attol felek hogy meg nem a legujabb ledekkel szerelik es igy a ledes mod ,amit valoszinu tobbet hasznal az ember nem lenne olyan kafa.
Bar itt azt irjak hogy mar valami modositasok tortentek tavaly szeptemberben :)
http://en.petzl.com/...esNews?News=125
Kijott most nemreg meg valami uj, de abban viszont csak 1 extra led van.
http://en.petzl.com/...esNews?News=138

LeGeon

LeGeon

törzsvendég

• fórumtag
  • 692 hozzászólás
Én MYO 5 -öst használok. Gyalogtúrákhoz és esténként országúton is megfelel. Ha simább, gyalog elég a ledes is. Sõt ha nem akarsz száguldozni akkor bringán is megfelel. Erdõben bringával azért nemárt az erõsebb fénye. Szerintem ez jó választás.
A Myo xp -t csak képrõl ismerem, arrol nemtudok mitmondani.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
mér ajánlatos a 3. pánt?
nekem sima pántos van és ~jó.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
fel lehet rakni bukora oket
ha nincs akkor erdemes beszerezni vagy fabrikalni egy felso pantot is
ami 3. pantkent tart. pl myobelt

amugy egy kicsit az xp nekem szimpibb
bar hirtelen a myo5-t nem talaltam meg.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...