használt vagy használ valaki ilyet?..
..most akarom megvenni ..rögtön mehet a kormányra,
...eddig ilyet használtam: "HL-EL 200"
Mielõtt tovább olvastam volna már megfogalmazódott bennem, ha 4 elemes az új akkor érdemes..
..csak baromira nehéz a 4db AA elemtõl és löttyög rajta.eladom.
ez a kelliz 3 AAA ami könnyebb.
tapasztalatok?thx
Sz.tem jóval nagyobb energiát hosszabb idõn keresztül tudsz a ledeknek biztosítani 4 AA-s elembõl.
Persze mint itt párszor leírtuk, 4 elemesnél egy megfelelõ értékü ellenállást sorba kötnek gyárilag is a ledekkel, különben azonnal elszállna.
Az olyan lámpába amibe a nagyon vékony három db AAA-s tipusu elem való, oda azért nem tesznek ellenállatot
mert az annyira gyenge, hogy az elemek feszültsége már az elsõ bekapcsolást követõen leesik és
a ledeknek nem, hogy baja nem lesz de igazán tartósan komolyabb fényereje sem.
Szóval szerintem maradj a 4 ceruzaelemes lámpádnál ha nem akarsz drágább pénzért rosszul járni.
Legfeljebb cseréld ki a régiben ledeket erõsebbre.
A korábban itt megjelõlt 50cd 24fok széttartásu led forrás (remélem csak átmenetileg) szünetel.Máshol (itt nálunk) nem találkoztam annyira erõs fényü és kis fogyasztásu leddel. Amit a HL-EL 200-as lámpákba szoktak építeni azok 10 candelás ledek voltak (10.000 millicandela).
Annak a gyári túlhajtástól még maradandóan is csökkent is a fénye ezért már gondolom alig világít.
Szerintem ha a ledeket kicseréled azzal jobban jársz mint a gyenge kiskapacitásu elemeket befogadó lámpára kicserélnéd.
Annak új elem garnitúra esetén lehet nagyon erõs fénye (amíg bemutatják vásárlásnál),
azután gyorsan lecsökken a fényerõ, viszont úgy nagyon halványan még sokáig bírja.
Az a "nagyon halvány" akár erõsebb is lehet mint a cateye öreg és korszerûtlen ledjei.
Azt viszont neked kell eldönteni, hogy inkább szerzel valahonnan jó ledeket és kicseréled a régit vele,
vagy megveszel egy gyárit amiben eleve korszerûbb ledek vannak de kevés energia áll a háttérben a megtáplálására.
Szerintem kérdezd meg 73kacsa-t, hogy neki mi a véleménye az átépítésrõl.
Eleinte abszolút kezdõ lámpaépítõként nem is tudta hogyan kezdjen bele.
Most viszont saját erjébõl némi tanács alapján (itt korábbi h-szólása szerint) olyan lámpát épített (átépített) amivel már nagyon meg van elégedve.
Ehhez elméleti technikai részletekkel tudlak majd alkalmasint hozzá segíteni ha úgy döntesz,
Kacsától meg jóadag lelkesítést kaphatsz gyakorlati tapasztalatokkal fûszerezve.
P.S.: Hány darab led van az itt felrakott fotón szerepló lámpában?