A candela érték a központi (sugárirányú) fényintenzitás.
A lumen a minden irányba összesen kibocsájtott fénymennyiség.
Igen, azt viszont nem tudom ismered-e, hogy a candela érték és térszög ismeretében kiszámolható a lumen is.
Ha még azt is hozzá teszem, hogy az elöl kilépõ széttartás függõ candela értékbõl számoltam át a lument,
akkor még nagyobb tényleges lumen értékrõl beszélhetünk mivel a hátul, oldalt és egyéb nem fõ irányokban kilépõ fényt kifelejtettem a számolásból. Pontosabban nem is felejtettem el hanem nem vettem figyelembe mert minek.
Már többször észre vettem, hogy te nagyon bele tudsz keveredni ilyen összefüggésekbe.
Korábban is jónéhányszor volt hasonló eset!
Talán a meghajtás/hatásfok összefüggést sem ismered el?
Olyan vagy mint az a kalauz aki rossz helyen lyukasztott.Aztán mellé rajzolt egy nyilat és ráírta, hogy "ez a lyuk nem lyuk!". Így engem tökéletesen hidegen hagy, hogy a huzallábas összesen hány lument bocsát ki magából, ha annak csak jóval kevesebb, mint a felét világítja elõre
Mondod te félre magyarázva.
Viszont a candelából számoltam a lument, de téged semmi nem érdekel, csak a fürjtojás sütõk meghajtása.
Szerintem még azt sem veszed figyelembe, hogy melyik mekkora hõt termel.
Még a hõ-fény arány sem gyõz meg téged? Esetleg szándékosan mgyarázod félre?
és tudom értelmesen használni. Ha nem így volna, akkor mitõl lehet az, hogy a 80 lumen/wattos hatékonyságú huzallábas csak 10%-kal eszik kevesebbet azonos fényességnél, mint az immár kétéves, csupán kb. 35 lumen/wattos "fûtõtest", "rezsó", stb... powerledem?
Az igen meglepõ lenne.:scared:
Talán túlhajtottad egyszer, vagy más ledeket használsz. Esetleg rosszul mértél valamit.
A butaságokat nem kellene szellõztetned.
Az, hogy valamire hivatkozol de logika nélkül
kapcsolod össze, még semmire nem bizonyíték. :lol1: