Szia mof! Én ilyen ipari cellákat nem rendeltem sehonnan, hanem notebook akkuit bontottam szét, és onnan lettek. Kiválóan teszik a dolgukat. Ha egy akkuban mondjuk egy cella lesz működésképtelen lesz, az egész akkut kidobják, de attól még a többi cellát lehet használni. 1 akkuban 6-8 cella is helyet foglal.
-----
Köszönöm a hozzászólásokat!
Elnézést, hogy csak most írok.
RelakS, hát igen, két falevél sem lehet teljesen egyforma.
Balu1, köszönöm szépen a részletes leírásaid. És hogy voltál annyira lelkiismertes, hogy le is videóztad a világításod. Jó lámpák, ráadásul még nem is volt teljesen sötét.
A korábbi fotó alapján azt gondoltam, hogy az a Lidl-es lámpád nagyon keskeny, mint egy balerina, csodálkoztam, hogyan tud rendesen világítani. De a videón most látom, hogy van rendesen szélessége is, mint az enyémnek.
Megkérdezhetem hogy milyen kütyüvel rögzítetted a videót?
Meg tudnád mondani, hogy melyik hozzászólásodban van legjobban részletezve az a nagyon erős fényű lámpád (nem az Lidl-es, hanem a másik )? (Elolvasnám)
Köszi amit a hátsó lámpáról írtál, bár az igazat megvallva nem értem teljesen, mert nem értek a villamossághoz annyira. Majd valamikor rágyúrok.
Szóval azt akarod mondani, hogy fölösleges a 6 volt és elég lenne a 3 is? És hogy a 4 elemes változatnál 2 elem energiája kárba vész a 2 elemes változathoz képest?
De akkor miért gyártanak 4 elemeset?
A 4 elemes 0.5 wattos hátsó lámpádnak nem volt erősebb a fényereje a 0,2 wattoshoz képest?
Én teljes szobai sötétségben nézegettem a 2 hátsó lámpám fényerejét, e két típusét(ld. képen):
Cateye TL-LD130/150 (7 éve vettem)
Az aldis Bikemate JY-401P/22295 (pár hete vettem)
És arra jutottam, hogy a most gyártott Aldis, 4 elemes lámpám fényereje összességében lényegesen nagyobb, mint a Cateye hátsólámpámé.
Mini 500mAh-ás ceruzaakkukat használtam, mindkét lámpámnál.
Az Cateye lámpát az akkuknál lemértem: 29.2 mA
Akkuk összfeszültségére 2.4 voltot vettem (teljesen fel voltak töltve). (Terheletlenül: 2.59 V.)
Ez: 70.08 mW=0.07W
Sajnálatosan a Cateye cég nem mellékeli hány wattos a lámpa (vagy csak én nem találom):
http://www.cateye.co.../ld130r_usa.pdf
energy módosította - 2016. november 15. - 02:13