Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
jol hangzik
van minden?

milyen tukorben lesz?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
vazz mit lõttem ma:D

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts
Majd próbáld meg fényképezõgéppel is :)

Megígértem, hogy fény-képezek, de az viszont kiment a fejembõl, hogy a rendes fotómasina a melóhelyen figyel, csak a zsebkamera van nálam (ami egy fényképezõgépnek csak jóindulattal nevezhetõ valami, éjszakai képek készítésére különösen nem alkalmas).

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Huh, hát ebbõl tényleg csak az látszik hogy este van! :)
Na nem baj, bízom benned és elhiszem bemondásra hogy jó a 10W-os!
Ma nem volt elérhetõ haverom, úgyhogy a rendelés holapra csúszik.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Hátizé.
Megígértem, hogy fény-képezek, de az viszont kiment a fejembõl, hogy a rendes fotómasina a melóhelyen figyel, csak a zsebkamera van nálam (ami egy fényképezõgépnek csak jóindulattal nevezhetõ valami, éjszakai képek készítésére különösen nem alkalmas).
Ezek sikerültek.

Full fényerõ (ez nem látszik), mintázat (ez látszik):

Feltöltött kép

Csak a 10w spot fénye:

Feltöltött kép

De mielõtt kardunkba dõlnénk, íme a Cateye HL-EL500 szuperlámpa (ez egyébként álló helyzetben egész használható fényt ad):

Feltöltött kép

Ezt kb. háromszor olyan erõs gammakorrekcióval mentettem el, mint az elõzõ kettõt...
Ami nem látszik a képeken: a 10w spotlámpát fél fényerõvel is megnéztem, elvileg ez 5w lenne? Ebben az üzemmódban tökéletesen használhatatlan, a Cateye is lenyomja. A 10w sisakon nagyon korrekt lehet, ha lesz majd két külön akksim, kipróbálom...
Bocs a gagyi képekért. Ezekbõl csak az nem látszik, ami _Alex_-et érdekelte volna... :-(

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 posts

Érdekes kombináció lehet még az 5w flood plusz Cateye 1w spot led. Attól tartok, hogy túl gyenge az 1w még ledben is, de kipróbálom, csak érdekességképpen...

Ha kevés (2-3 W halogénnek felel meg), akkor próbálkozhatsz egy kisebb átalakítással és 3 W-os powerled (6-8 W halogénnel egyenértékû) kerülhet bele.

Amúgy én is most tervezem a világításomat: 2*3 W vízszintes irányban terítve + 3 W szúrt fény. Mindezt LED-bõl.
A meglévõ 25 LED-es fejlámpával kigeészítve már-már megfelelõ fényhatást ér el (messze elmaradva Pinyo fenevadjától).

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nyilvan ha egy lampa a kormanyon figyel akkor sokkal tobbet vilagit foloslegsen.
ugyanis egy fejlampa csak oda vilagit ahova kell.
alapbol nem kell mokusokat vilagitani, csak akkor ha odanezek.
fejlampa olyankor meg is teszi dolgat.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Én eleve úgy kalkuláltam hogy sisakra fogom tenni, így mindig arra fordítom, amerre kell+van egy Cateye HL-EL400 ami közvetlem elém világít és oldalra is világít éppen annyit hogy az ösvény melletti fákat lehet látni. Ezért gondoltam hogy elég lesz a 10W-os. Plusz kipróbáltam Gorgó Lámpáját ami szintén 10W-os és elég meggyõzõ volt! ;) Ezt azért még mindenesetre meggondolom(mármint hogy kell-e nekem a +5W).
Ha tennél fel képeket az tényleg jó lenne, akkor látnám azért nagyjából hogy milyen a fénye!

Már szinte biztos hogy rendelek én is.
Innen:http://www.radsport-...tung/index.html
Haverom hétvégén vagy jövõhéten jön haza Németoszágból, autóval elhozza, úgyhogy valszeg ma este megrendeljük a cuccot!

Korábban mások is jelezték hogy szeretnének lámpát, akinek kell ilyen estig jelezze!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Elég önmagában a 10W-os, már van egy Cateye ledes lámpám?

..ha jól emlékszem az is 10W-os, ennek a sigmának is kb akkora fénye lehet?

Sõt, ha van egy három Wattos ledes lámpád (45-50 jó erõs leddel)
abból 3Watt fogyasztásu világít annyit mint 10Watt halogén.
Powerledbõl (ami eddig kapható volt) abból 5-6 Watt ~ egyenlõ 10W halogén fényével.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Azzal még adós vagyok, hogy a szett fény-képérõl is csináljak fotót, ha leszáll az est, ezt pótlom.
A lényeg addig is: a 10w-os halogén spot önmagában szépen bevilágítja az utat ELÕRE (a különbség, mondjuk az EL-500-as Cateye-hoz képest, hogy ezzel látni is lehet :-)). Országúton például egész jó, ahol nagyobb sebességgel haladsz, és nagyon lajtos, követhetõ kanyarok vannak. De amint bemész az erdõbe, hirtelen hiányozni kezd, hogy: 1. nem látod a talajt magad elõtt, ezt ugye nem kell ecsetelnem, milyen hátrányokkal jár köves, gödrös terepen 2. a perifériát sem látod, olyan, mintha egy alagútban közlekednél, amely alagút egyszer csak elkanyarodik, te meg ugorhatsz a sötétbe, arról nem is szólva, hogy a becsatlakozó ösvényeket sem lehet így észrevenni.
Az 5w-os flood ezeket nagyszerûen kiküszöböli, az enyémnek ráadásul vicces patternje van, mintha valami rókafejet vetítene a földre. Ezt nem értettem az elején, aztán rájöttem, hogy a két fül közé jön a spotlámpa fénye, így összerakva már majdnem olyan, mintha egy lámpából jönne a fény.

Van még egy olyan megoldás, hogy sisakra spot, ekkor nyilván oda világít, ahova nézel. Szerintem én még szerezni fogok egy ledes sisaklámpát is, hogy teljes legyen a készlet :-)

Érdekes kombináció lehet még az 5w flood plusz Cateye 1w spot led. Attól tartok, hogy túl gyenge az 1w még ledben is, de kipróbálom, csak érdekességképpen...

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Attól félek a 10W-ost nem lehet külön kapni, csak két változatban árulják: 5W+akksi vagy 5W+10W+akksi.

Lehet külön 10W-ost:
Feltöltött kép
http://www.radsport-...tung/index.html

Szerintem a 10W elég lesz nekem. Kezdetnek mindenképpen, meg egyébként is óvasosan szoktam száguldozni. :)

Picasa _Alex_

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
jah 10W az 10W
esetleg hatasfokban lehetnek kulonbsegek
de neki is 6v-s rendszere van
azt kuldi 7,2v-rol
ezert kicsit jobban vilagit meg hamrabb kieg de 300ft-nal ez nem gaz
bar neki meg nem kellett cserelnie ha joltom.

5w halogen kicsit pazarlasnak tartom felfele fenynek
igaz anno 20-al masztam de sokaltam
ezert van most par led odarakva.
lefele meg izzitom a hid-et.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
a 10W-os a szúrófény, az 5W-os a szórt. A képen a bal oldali az 5W-os (aminek nagyobb az üvege).
Attól félek a 10W-ost nem lehet külön kapni, csak két változatban árulják: 5W+akksi vagy 5W+10W+akksi.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Itt vannak a képek.
A lámpák szembõl. Balra az 5w-os, jobbra a 10w-os:

Feltöltött kép

A két külön lámpának az az értelme hogy az eggyik szúrófényt ad, a másik szórt fényt?
Elég önmagában a 10W-os, már van egy Cateye ledes lámpám?

Lor: Sikondán megnéztem Gorgóét, ha jól emlékszem az is 10W-os, ennek a sigmának is kb akkora fénye lehet?

Picasa _Alex_

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
_Alex_, leveled jött!
(akit esetleg érdekel az ügy "végkifejlete": találtam Sigmához való Nipackot (ez 4Ah-s) plusz töltõt plusz adapterkábelt 50 euroért a németeknél, nem ebay-en. A tegnapi teszt meggyõzött arról, hogy jó ez a lámpakonfiguráció, szépen kiegészíti egymást a flood + spot, és a 15w-tal már gyönyörûen lehet haladni. Csak az a bökkenõ, hogy kb. félórát ment a full konfig az erdõben, és már pirosan világított a led... azért az 5w flooddal még hazajutottam (a 10w-os spot lefelezve semmire nem jó). Talán a flood részt érdemes lehet upgrade-elni, kívülrõl egyáltalán nem volt meleg a lámpatest, meg aztán úgyis tél jön, hideg, csak elbírja azt a kis pluszteljesítményt...)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
http://www.cygolite....ator/OnLine.htm
http://mountainbike....c9651cbc7755414
Itt még elég sok érdekes lámpa van, de még nem volt idõm megnézni, majd holnap!

Picasa _Alex_

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Ez pl milyen lehet?
http://www.cygolite....3-Hiflux100.htm

Ami érdekes, hogy nem adják meg a led fogyasztását de 10W halogénhez hasonlítják a fényt:

Feltöltött kép
Ez úgy lenne korrekt ha mellé írnák, hogy a led ennyivel kevesebbet fogyaszt.
Ez a fogyasztás különbség kevésbé hajtott ledeknél általában harmad része de jobban meghajtott
powerlednél a fele lehet.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Ez pl milyen lehet?
http://www.cygolite....3-Hiflux100.htm

Itten lehet kapni:
http://www.thebikesh...light-syst.aspx

Bár ha jó lértem akku nem jár hozzá és a töltõt se említi, vagy csak nem vettem észre?

Picasa _Alex_

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
OK, köszi a segítséget, de most jutottam el oda, hogy több energiát nem akarok erre fordítani, igazából nem érdekel a lámpák lelkivilága, csak használni szeretném õket. Nagyjából összeszedtem, mik a lehetõségeim, még alszom rá néhányat, és utána eldöntöm, merre tovább. Az is lehet, hogy semerre, marad az ólomakksi, majd jövõre szerzek jobbat...
Kösz mindenkinek a hozzászólásokat.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nekem mindegy
csak probalom tudtara adni az embereknek, hogy nem olyan egyszeru a 6v-s rendszer.

azon felul, hogy nagyobb aramaok repkednek

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer