Na megvettem a B&M IXON-IQ. Köszi szépen a segítséget!
Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Posted 2016. November 28. - 12:45
Posted 2016. November 28. - 01:40
Az egészben az a bibi, hogy a kínai lámpák (cuccok) már egyáltalán nem rossz minőségűek. És ennyi. Már ők is réges rég rájöttek, hogy jó minőséggel lehet nagyobb forgalmat generálni, az olcsó de használhatatlan szarok rossz reklám nekik is. Persze most is belefuthatsz szarba de találni kincseket csodás áron.
A kínai nem lutri, nem kényes kompromisszum - negyed, ötöd áron. Senki sem a saját pénztárcájának az ellensége. Egyébként van garancia, küldenek egy újat ha elkezdesz panaszkodni.
Tekergek ! Amúgy tökre értelek, sokban igazad van. De egyenlőre szélmalomharcnak tűnik. Főleg az én kispolgári szemszögömböl. Tramp is pont ezzel kampányol most, haza szeretné vinni a gyártást és vámolni a kínai cuccot. Hát, nagy csata lesz.....
Posted 2016. November 28. - 00:43
Most ez annyit jelent, hogy jobban megéri megvenni a negyed milliós árú Lupine Bettít,
mint a tizen vagy huszonezres holmit, aminek van használati értéke, de nincs hozzá szerviz háttér?
Egyáltalán van valamihez szerviz támogatás? Van a drágábbra egy-két év csere garancia és annyi.
Fogyasztói társadalomban élünk. Elromlik, akkor a drágát is el kell dobni utána és az olcsót sem javítják hivatalosan sehol.
Viszont az olcsóbb árában benne van akár 5-10 hibázási lehetőség is és még mindig a pénzednél vagy, mert olcsóbban vetted. Így van ez.
A kontinenst a gazdasági problémájából meg ne már "én" akarjam kivásárolni azzal, hogy a drágábbat veszem (veszed, veszi..). Most csak úgy elvileg ha bele gondolunk.
Edited by Balu1, 2016. November 28. - 00:45.
- marton likes this
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2016. November 27. - 22:33
Pedig ez nagyon egyszerű: a gazdasági állapotod bevétel minusz kiadások. Ha javítani szeretnéd akkor a bért kell növelni és/vagy a kiadásokat csökkenteni. A kiadásokat jelen esetben olcsó tömegárúval csökkentenéd. Az olcsó tömegárú azért olcsó mert olcsóbb gyártani. A gyártási költségek fő összetevője a bér. Ezt a gyártó egyedenként és összegezve minimalizálja: kihelyezi a termelést és elautomatizálja a munkahelyt.
Ha ennek az összes gazdasági vonatkozását leegyszerűsíted egy csak rólad szóló következményre, azt úgy lehet összefoglalni hogy csökken a helyi gazdasági tevékenység. Ez konkrétan azt jelenti hogy csökkennie kell a bérednek és a rád jutó állami kiadásoknak (infrastruktúra, egészségügy, oktatás, nyugdíjak, adókedvezmének stb.). A Cateye, Lupine stb. helyi tervezéssel, helyi eladólánccal foglalkoztat embereket, a dx-es lámpa nem. A bolt a sarkon kereskedelmi zsargonban Értéket Ad Hozzá támogatás, szervíz, garancia, fogyasztóvédelmi szabályozás, adózási tényezőkkel. Neki nem fizetsz "fölöslegesen" mert neked erre nincs szükséged? Ja, csak az ő nemlétező fizetését cserébe nem rád költi.
TLDR: azt hiszed jól jártál, de ez csak rövid távon igaz, hosszabb távon rosszul jársz. Sajnos ezen nem egyszerű változtatni, mert miért pont te lennél az a hülye aki szélmalomharcot folytatna? Ezt csak együtt lehet, pl. azzal hogy tudatosan vásárolsz, választásoknál gondolkodsz és próbálod megértetni embertársaiddal hogy nem a másikkal szúrnak ki hanem önmagukkal.
Posted 2016. November 25. - 21:58
Nem hiszem, hogy veszélyeztetném a hazai bringalámpa gyártó ipar megélhetését a kínai rendelésemmel. Vagy szerinted létezik ilyen ?
Sőt !!! Van Hozé lámpám is !!!
Szerinted a bringaboltban kellett volna vennem Sigma, Magicshine vagy Trelock lámpát 28ezer t-ért (sokkal gyengébb fénye van!!!), ezzel támogatva az országot ? És azt szerinted hol tákolták össze ? Bizony, a Singfire gyártól 2 km-re, balra.
Amúgy nézz már körbe magad körül, lécci ! Mid nem kínai ma már ? A számítógéped amit éppen most használsz, a kezedben lévő egér, a monitor amit nézel éppen, a mobilod, a tv-d, a ruháid, a mikród de a fél bringád, bringaruháid is mind-mind-mind ott készült. Akkor miért vetted meg ?
Mert nem tudsz mást csinálni, nincs alternatíva a mai világban. Ébresztő !!!
Nem nekem kell a világ társadalmi egyenlőtlenségeit kiegyenlítenem. Az egész világ már a 80as évek óta hordja keletre minden gyártását és adókedvezményekkel még ez fokozva van.
És kiábrándítalak, a legnagyobb nevű gyártók is mind ott készítik a termékeiket. A Cateye, a Lupin, ...minden !!!
Ha meg veszem a fáradtságot és megveszem, használom, kimérek valamit és úgy merem ajánlani valakinek kihalászva a sok sok ugyanúgy kinéző szar szemét közül és ezért még hülyének is néznek....hát erre most mit mondjak ????? Itt mi a lutri neked ??
A DX-et meg azért mertem ajánlani, mert sok-sok éve rendelünk onnan és soha nem volt semmi gond velük.
Edited by marton, 2016. November 25. - 22:04.
Posted 2016. November 25. - 21:21
Megnézted mindkét oldalt? Melyik lopja a másiktól a fényképeket pl.? Vagy a Singfire világmárkától? Lehet hogy jól el van rejtve de sehol nem látok elérhetőséget, honlapot, mail címet, telefonszámot, vagy Angolul értő szövegírót, ha már akkora a cég. Az hogy 33 review van semmit nem mond, az olcsóbbiknál 40. Vagy azt mondod már évek óta létezik pont ez az URL, onnan vetted és még csak 33 review-t szedtek össze? Ezeknek az oldalaknak a nagy része automatikusan létrehozott, ha nem megy felszedi a sátorfáját és létrehoz egy másikat. Merem állítani több kereskedő futtat több hasonlót amivel a találati felületét növeli és önmagával is tud árháborúzni. Arról nem beszélve hogy az árak dinamikusak, geográfiától és még használt böngészőtől függően is eltérnek, akár 23%-al. Ma már lejárt a rábiggyesztett siess mert megéri véletlen-pont-3-óra-maradt-már-csak számláló és €20,69-et mutat.
Lehet hogy nem jutottál el az utolsó paragrafusomig de pont azt mondtam az olcsó húsnak híg a leve, ez esetben mindkettőre vonatkozik. Jól járhatsz, de lutri marad, a társadalmi externalitásokról nem is beszélünk.
Posted 2016. November 25. - 02:38
€32,78. És ugyanazon az oldalon alul látom €13,44-ért: http://eud.dx.com/pr...18650-844224526
Akkor most melyik a lutri, csak azért mert az egyik 2,5x annyiba kerül az biztos jobb? Szerintem teljesen lényegtelen hogy most épp melyik lucky golden star dragon fantázianév alatt fut, ugyanarról a rabszolgabéres futószalagról esett le mind a kettő.
A 13€ a lutri, mert még kínában is igaz az "olcsó húsnak híg a leve" mondás. És biztosan nem ugyan az a futószalag.
A haverom is vett ugyan ilyen kinézetű lámpát 20 Dollárért és szarabb a fénye, az aksija meg szerintem kb 1/3-ot bír. Már a túra elején jelzi a merülést, hidegben még szarabb.
Az enyém azért sem lutri, mert 2 éve megvan és még 2 haver is vett ilyet és nagy örömmel használják + én időt-fáradtságot nem kímélve kimértem az akkuidőket. Ezért is merem nagy biztonsággal ajánlani, nem azért mert százalékot kapok a kínai gyártól. A gyárnak amúgy van honlapja, fotók a gyárról, minden féle lámpát gyártanak. A nevenincs nulla gyáraknak pl nincs honlapja, a minőség is elég gyatra.
Ezt a "10 € spórolok" hozzáállást nem teljesen értem, (nálam 5x jobban kereső haverjaim is pont ilyenek) mikor kb a 95%-unk bringája sok-sok-sok 100ezer Ft, nem vagyunk restek kifizetni egy nagyon hamar elkopó gumiért 7-10ezer Ft-ot kiadni, akkor miért pont egy nyomorult lámpánál akadtok ki a 10-15€ különbségen ??? Számomra ez fölfoghatatlan....
Edited by marton, 2016. November 25. - 02:44.
Posted 2016. November 24. - 22:01
A többi kínainál csak lutri. http://eud.dx.com/pr...18650-844230382
€32,78. És ugyanazon az oldalon alul látom €13,44-ért: http://eud.dx.com/pr...18650-844224526
Akkor most melyik a lutri, csak azért mert az egyik 2,5x annyiba kerül az biztos jobb? Szerintem teljesen lényegtelen hogy most épp melyik lucky golden star dragon fantázianév alatt fut, ugyanarról a rabszolgabéres futószalagról esett le mind a kettő.
Nem feltétlen a minőségkülönbségért fizetsz márkáért, hanem mert van mögötte mindenféle infrastruktúra ami részben fogyasztói jogokból, részben emberi jogokból is áll. Arról nem beszélve hogy a saját ipart teszed tönkre az import árháborúval. Az tök jó hogy rövid távon egy tizedébe kerül, de amikor már nincs állásod akkor ezerszer is lehet olcsóbb, akkor se fogod tudni megvenni.
Posted 2016. November 24. - 21:28
marton ajánlására több mint egy éve használom ezt :
http://bringabutik.h...-toltheto-300lm
Nekem tökéletesen bevált. Fényerő és annak szabályozása hibátlan, még vaksötétben is. Éjszaka-erdőben-veszettül-lefele nem próbáltam.
Könnyen, stabilan rögzíthető, igényes darab, hisz Cateye...
Hátra pedig én is Blackburn-t használok egy ideje.
https://www.blackbur...s-3-0-rear.html
Tartalékban, persze van szilikonos is előre-hátra...
Edited by laczie, 2016. November 24. - 21:29.
- marton likes this
Posted 2016. November 24. - 20:52
Az már egyedi dolog, hogy kinek mi áll a rendelkezésére.
Akinek nincs semmilyen megoldása, annak használható az is amit leírtam (a "semmi" helyett).
Egyébként elég stabil. Nekem még soha nem engedte el a fejlámpát.
Nyilván, egy gyári biztosan jobb, habár gyári rögzítésből szakadt ki "QuQa" -nak az egész, szóval ki tudja.
Posted 2016. November 24. - 20:34
Lámparögzítéshez nekem eddig beváltak a Cateye bilincsek. H-28, most jön H-31 és H-34. Ezekhez kell még az ellendarab amit a lámpára lehet csavarozni. Terepen még nem próbáltam, de a guminál biztosan jobb.
Posted 2016. November 24. - 17:14
Pontosítom...
"Alá, hogy ne csúszkáljon, ilyen papírboltban kapható gyurma szerűen gyúrható cetli ragacsot lehet alá gyúrni"
Ezt a lámpa alá a sisak és a lámpa közé gondoltam.
Posted 2016. November 24. - 15:39
6000 ft-os kinai volt nekem is. Pilisszántón letörött a tartójáról és azzal a lendülettel kiszakadt belőle a vezeték. Még szerencse, hogy a kereket/villát nem cseszte szét. Vak sötétben jöttem haza a 10-es úton.
Szerintem azt a kínait rakd össze és tedd fel sisakra és valami, a kínainál jobb tartót kell hozzá kitalálni.
Ha más nem akkor tépőzárral fel lehet kötözni a sisakra. A tépőzár inkább kicsit keskenyebbre legyen a lámpán összetekeredve, hogy a hűtést, az áramló levegőt ne zárja le. Alá, hogy ne csúszkáljon, ilyen papírboltban kapható gyurma szerűen gyúrható cetli ragacsot lehet alá gyúrni, ami megfogja a gyors dinamikus erőhatások ellen. A tépőzár viszont nem engedi leesni. Sok mindenhez használok ilyent én is.
A sisakon azért is jó az ilyen vakítós lámpa, mert forgalomban lejjebb tudod billenteni a fejeddel. Amikor meg nem jönnek akkor előre nyomod a távolba a fényét.
A másik ami szerintem lényeges, mindig legyen nálad a biciklin legalább egy tartalék szilikon villogó elöl és hátul, épp az ilyen esetekre, amikor valami elromolhat. Pár gramm és csak végső helyzetben kell használni, akkor sokáig jó benne az elem. Persze lehet másik használhatóbb lámpa is, ha nem gond a sok cucc rajta.
- Sandman likes this
Posted 2016. November 24. - 15:13
Inkább veszek 20-30.000 ért valami minőségit, mint hogy ezt még egyszer megcsináljam
Mennyire mehet el a dolog?
Még mindig a Busch & Müllert reklámoznám (csak azokat, amik nekem is vannak), ha nem gond, hogy az amúgy széles fénykéve fölött szinte semmit nem látni (cserébe nem vakít), meg viszonylag drága cucc
IXON IQ Premium, négy akkuval/elemmel kb másfél két órát világít, meg még egyet pislákol. Egy marék tartalék akku ajánlott, bár ezt az időt nekem teljes fényerőn világította. Frankón levehető, mint bármelyik másik ceruzaelemes lámpa, stabilan áll a helyén. Kicsit drágábbé van hozzá töltő is, de ha van ceruzaakku töltőd, akkor felesleges.
IXON IQ Speed Premium, ennek külső akkuja van, töltővel. Kb olyan fénye van, mint a sima IQ-nak, viszont nincs olyan rögzítése, amivel ha visszarakod a bringára, nem kell megint beállítani a fény magasságát. Ezt még nem sikerült lenulláznom, 1 órát második lámpával biztosan bír. Mert hogy második lámpát is lehet rá csatolni, ha 1 lámpa fénye nem elég. A kettő együtt már majdnem kismotor fényerő ... meg ár Ez is két fokozatú arra az esetre, ha elég látszani.
Jaigen, mivel elég hirtelen a fény vágása, erdőbe nem való, csak fejlámpával kombinálva
Edited by RelakS, 2016. November 24. - 15:14.
Posted 2016. November 24. - 13:02
Országútin használom, de gyakran edzek vak sötétben szóval jó lámpára lenne szükségem.
6000 ft-os kinai volt nekem is. Jobban világított mint haverom 40.000 ft-os Sigmaja. KRESZ mondjuk nem véletlen tiltja ezeket, szembe jövő autóst nagyon vakítja. Ez az egyik ok amiért nem szívesen veszek ilyet országútra. Másik, hogy Pilisszántón letörött a tartójáról és azzal a lendülettel kiszakadt belőle a vezeték. Még szerencse, hogy a kereket/villát nem cseszte szét. Vak sötétben jöttem haza a 10-es úton. Inkább veszek 20-30.000 ért valami minőségit, mint hogy ezt még egyszer megcsináljam
Szóval ezek a kínai alibabás cuccok nekem nem jönnek szóba többet ha lámpáról van szó.
Edited by QuQa, 2016. November 24. - 13:02.
Posted 2016. November 24. - 02:22
Sziasztok,
A decás akkus első lámpáról tapasztalatok?
http://www.decathlon...id_8320633.html
Ha nem igazán ajánljátok, akkor hasonló kaliberű első lámpát mit ajánlotok?
Köszi!
Ezt biztosan ne vedd meg ! Ennél olcsóbban is kapsz jobb lámpát. Nincs semmi konkrét adat, pl mennyi lumen ?
Nekem ilyen van, 3 óra maxon, 5 óra közepesen, 10 óra kis fényen. És az aksi a legfontosabb egy lámpánál (persze a fénye is), bárki bármit is mond. És ebben tutti jó. A többi kínainál csak lutri. http://eud.dx.com/pr...18650-844230382
Sala ! A 17€ már 24€ lett !
Szerintem ne vegyél 4 cellás akkus lámpát 4 led mellé ! Kevés ! Csodák nincsenek. A haver Magicshine lámpája sem bírja sokáig ebben a kombóban, pedig az már elvileg egy nagy név a lámpák közt.
De persze attól függ, mi a terved a lámpával. Mész vele hosszabb túrákat is vagy csak hogy ha rádsötétedik, lazán ki akarsz jönni az erdőből.
Posted 2016. November 24. - 00:50
Sziasztok,
Köszi!
Ez most még három napig szállítással 42 dollár: gearbest.com/bicycling-gear/pp_180805.html
Kicsivel korábban írtam erről a lámpáról.
Posted 2016. November 24. - 00:39
Sziasztok,
Köszi!
Tapasztalatom nincs, sok szép kép, és egy sem ami a világítási képét mutatná...
Posted 2016. November 23. - 23:43
nekem ez van, hála Trifonak, 17dolcsi, ennél jobbat, ennyiért nem kaptok
http://www.dx.com/p/...21#.WDYNVebhCUk
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2016. November 23. - 22:44
Sziasztok,
Köszi!