Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8736 replies to this topic

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Roger, itt egy kép:
http://www.lupine-li...p=149&q=95[]=usm|90|0.7&fltr[]=wmi|../../images/sym_view.png|TL|50|2
Vagy megnézheted az eredetiket a lupine.de-n, a LED-es technológia rovatban... nekem úgy tûnik, hogy a 4 ledes panel cserélhetõ egyben.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
ilyenektõl sose ilyedtem meg, egy kis plusz súly nem számít, ha én leszek a fény az éccakában :D és 1. én csináltam 2. úgy se vagyok most tele lével 3. mindenképp kell valami a talis esti túrákra 4. jó lesz ez még pecázáshoz is azt meg nyáron rendszeresen nyomom :)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 posts

Ha már úgyis témánál vagyok, most borzoltam egy kicsit, és azt olvastam, hogy a Lupine Wilma nevû 4x3W-os ledes rendszere Luxeon K2-kkel megy alapból, viszont a ledek cserélhetõek (!). Igaz ez vajjon? Mert 200 ajróval olcsóbb, mint az Edison 5, és ennyiért szinte ingyen van :-)

A cserélhetõség szerintem az optikára vonatkozik, ha jól értem a szöveget. Amúgy itt látszik jól, hogy a Luxeon K2 mennyire elavult.
Amíg 4 K2 420 lm fényt bocsájt ki, addig 4 Cree XR-E ezen a teljesítményen 640 lm körül. És még ez a szám növekedni fog egy pár évig...

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Iceshark, én azért várnék a helyedben a "nagyon olcsón jót" lelkesedéssel az elsõ menetig, amikor felkerül a hátadra a 3 kilós zselés akksi... nyugtával dícsérd a napot! :-)

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Ha már úgyis témánál vagyok, most borzoltam egy kicsit, és azt olvastam, hogy a Lupine Wilma nevû 4x3W-os ledes rendszere Luxeon K2-kkel megy alapból, viszont a ledek cserélhetõek (!). Igaz ez vajjon? Mert 200 ajróval olcsóbb, mint az Edison 5, és ennyiért szinte ingyen van :-)

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
Kössz lor és a többieknek is persze!

Most értem haza az egyik ilyen nagy barkácsos áruházból(nem kell megilyedni nem vettem semmit ott). Szóval tartottam egy terepszemlét, mi kellhet nekem a megvalósításhoz, ugye ott szinte minden van, lehet ötletet meríteni. Lámpák kinézve, foglalat szintén és láttam itt, hogy az NDK építõ készlet nagyon hasznos dolog, sajna nekem nincs,(bár lehet tudok valakit akinek van) kerestem hát alternatívát és találtam is nagyon olcsón jót. Úgyhogy akksi beszerzés után neki is állok a lampionnak :)

Ja már 2 lámpás rendszerben gondolkodom egy kisebb+egy nagyobb vagy két egyforma mondjuk 2*20w-osban, biztos ami biztos :D
Osram-éknál van aluminium bevonatú refi ami elvileg elõlre küldi a fényt is meg a hõt is, de csak 38 fokosban létezik(20,35,50w)
ill a 51 vagy a 35 mm(lencse) átmérõvel készülõt használjátok?
Mondjuk egy 20W-os 24 fokosban, meg hozzá egy 35ös 10 fokban? :D

a bringaszállító

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Semmi levezetés, teljesen szubjektív vélemény.
Lehet, hogy hátrányos helyzetû szemeim vannak, de én ezt tapasztaltam, én is meglepõdtem rajta.
Szerintem olyasmi oka lehet, amit már leírtam: túl magasan van a fényforrás, és túl közel a szememhez. Vagy magam elé irányítom az útra, ekkor közelre jó, de normálisabb sebességnél már kevés, vagy távolabbra célzok, de ekkor meg az elsõ 5 méter marad sötét.
Kiegészítõ kormánylámpával már jobb a helyzet, de minek vigyek 2 pilácsot és 2 akksit, amikor 1-1 is elég? Csak szerelgetni kell minden menet elõtt a kormány/sisak tartót.
Vagy esetleg pont fordítva érdemes, flood a sisakon, és spot a kormányon? Na majd mindjárt kipróbálom másfél hét múlva.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
zseles akksi tulkepp egy olom akksi
igy jo az a tolto, csak kisebb arammal kell tolteni.
vagy betekered vmivel a tolton vagy pl egy egot ellenalast raksz kozejuk
ami beallitaj az aramot.

ezt azert levezethetnetek, hogyan nem lattok a fejlampaval orszaguton
:-)

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Ja, és még egy nagy mínusz a fejlámpának: országúton még sokkal kevésbé lehet vele látni, mint a kormányossal. Ez annyira zavar, hogy a jövõben cserélgetni fogom a rögzítést, országútra kormányos, erdõbe sisakos.
Vagy kidobom a francba ezt a rendszert, és veszek egy HID-et :-) Ez elég valószínû, de majd csak õsszel, addig kibírom valahogy.

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 posts
A LED is jó megoldás lehet, csak hûteni kell rendesen, mert máskülönben hamar megsül.
1 W HID vagy modern LED 3 W halogénnel egyenértékû, és talán a színe is jobb. Cserébe jóval drágább, érdemes rá elektonikát építeni, macerásabb a rögzítés, stb.

Ha valaki LED-ben gondolkodik az felejtse el a Luxeon K2-t. Rég elavult, már két jelentõsen erõsebb egység van a piacon (egyik itthon is kapható, a Cree XR-E), és a Luxeonok gyártója is bejelentette a K2-nél kb kétszer hatékonyabb utódot.

Én egy 18 W-os, 5 teljesítményLED-bõl álló kormánylámpát tervezek. Remélem hamarosan beszámolhatok az elkészültérõl.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

A fejlámpa akkor jó, ha van mellette egy erõsebb kormánylámpád szerintem. A fejlámpa csak egy kiegészítés..

inkább fordítva..

márha egy _jó_ fejlámpáról beszélünk..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 posts

Megjegyzem... én csalódtam a fejlámpában.
Persze nagyon nagy fíling, hogy arra világít, amerre a fejemet fordítom (ez azért nem egyenlõ azzal, hogy arra, amerre nézek...), ez oké.
Viszont nem látok vele rendesen (a kormányra szerelt lámpához képest).

A fejlámpa akkor jó, ha van mellette egy erõsebb kormánylámpád szerintem. A fejlámpa csak egy kiegészítés..

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Erre majd a szakik válaszolnak, én annyit tudok hogy kell töltõ is ;)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
pont azon ondolkotam töltõt honnan szedek, az autó aksi töltõje nem jó hozzá? Van modern meg 20 éves szoci változat is amin vagy 5 potméter van mindenféllére, most nem tom megnézni mire jók de ha lehet feszültséget meg áramerõseeéget szabályozni rajta akkor jó lehet vagy nem?

a bringaszállító

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Én láttam több házi készítésû lánpát is, ahol egyszerûen rá volt erõsítve az izzó a sisakra. Szvsz az idõjárás védelmet szerintem nem kell túlkombinálni.
Arra viszont számíts hogy már a 10Wos halógén is komolyan melegszik!
Ja és ne felejtsd el a töltõt az akkuhoz!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts

halogen had futson
nem szamit

20-35w eleg
amugy akksi fuggo

Hát aksinak megcéloztam a 12v 7ah-t
http://www.addel.hu/...&productid=6935 ez 3kg

vagy a másik
http://www.addel.hu/...productid=11743
ez jobban tetszik

akkor erre simán kötök egy halogént, majd keresek valami 20-30 szögöset 20 vagy 35w-ban meg teszek rá egy kapcsolót aztán ceka, meg valami idõjárás elleni védelem kell neki?

a bringaszállító

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 posts
halogénnek hûtés tök fölös,lednek van aki rak hûtõbordát,de szerintem 10-15 db-mál nem érdemes szórakozni,inkább évente veszek egy új sort(600huf)

20w boven eleg,csak ne szorja nagyon a fenyt

ami meg esetleg jo lehet,h tulhajtja egy piciket az ember a dolgokat,nekem regebben 12v helyett kaptak 14,4-t,erezhetoen jobb volt a fenye,igaz az izzo elettartama is csokken
fanatiX mtbc

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
halogen had futson
nem szamit

20-35w eleg
amugy akksi fuggo

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
gondolom hõvezetést is meg kell oldani, mert a halogén is meg a led is melegszik
de egyenlõre úgy tûnik akkor, hogy egy halogénra kötök egy aksit akkor már lesz egy alap fényem aztán valahogy csinálok még egy pár ledes cumót is mellé...

Halogenból a 20w vagy a 35w-osat célozzam meg?

a bringaszállító

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
az 12 amugy 12V megint eltunt a gyorsvalasz meg nincs sortores

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer