Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8736 replies to this topic

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Pinyo említette, hogy a Lupine ledes lámpája is elavult....

The first ever WILMA upgrade will be available in 4 - 6 weeks.
All existing Wilma lights ( 380 Lumens and 420 Lumens versions) can be upgraded to 750 Lumens.

The upgrade kit at aprox. 120€ will include a new led plate with 4 new LEDs, a new fitting lens and a tool to open the screws.
You will be able to fit the upgrade by your self and there is no way to damage your light by this.

Note: Only the brightness is increasing, the runtime and all other functions stay the same. 750 Lumens is as bright or even brighter than most HID lights.

Na ez tényleg érdekes.
Számolgattam egy kicsit, ~800 Lument 5db lenti táblázat szerinti cree-e tudja elõállítani ha mindegyik 800mA-en jár.
Az összesen 14W teljesítmény felvételt jelent.

0,8Amper * 3,5Volt * 5db = 14W

Lumenben ekkor minden ledhez 159,72 lm tartozik és öt ledünk van.
Tehát 5db_led * 159,72_lm = 798,6 lumen.
A táblázatból ellenõrizhetõ!

Cree_7090_XR-E_bin_P4_lumens
Feltöltött kép

A két friss lámpás úr feltöltött aksikkal legnagyobb fényerõ állásban 320 lumen fényteljesítménnyel rendelkezik.
Ez félfényen 170 lumen, és takarékos üzemben 82 lumen ez az érték.

Már fél éve húzódott ez az építgetés, most az alkalom sürgetésére sikerült befejeznem.
Tömegesen sajna nem tudok ilyennel foglalkozni. Rengeteg meló van vele.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Kössz szépen..:)

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 posts
Balu: grat a lámpádhoz, volt szerencsém ma az egyikhez!

loco001

loco001

vendég

• fórumtag
  • 133 posts

Jó hír!
Gondolom akkor Cree vagy Seoul LED-re vált a Lupine is.

Honnan van a hír?

A lupine honlaján olvastam

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 posts
Sheriff>

Tetszik a kosár alá rejtett piros LED-sor. Áramgenerátorral vagy csak sima elõtét-ellenállással mûködik?

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 posts

All existing Wilma lights ( 380 Lumens and 420 Lumens versions) can be upgraded to 750 Lumens.

The upgrade kit at aprox. 120€ will include a new led plate with 4 new LEDs, a new fitting lens and a tool to open the screws.
You will be able to fit the upgrade by your self and there is no way to damage your light by this.

Note: Only the brightness is increasing, the runtime and all other functions stay the same. 750 Lumens is as bright or even brighter than most HID lights.

Jó hír!
Gondolom akkor Cree vagy Seoul LED-re vált a Lupine is.

Honnan van a hír?

Sheriff

Sheriff

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Most vettem meg délután a luexonokhoz a lencsetartókat, de nem igazán passzoltak bele a lencsék, egy kicsit meg kellett faragnom õket. Nem igaz, hogy nem tudják normálisan megcsinálni.

Az eladót kérdeztem, miért nem CREE-vel foglalkoznak, jobb és olcsóbb is. Azt mondta, márciusban fogják kihozni a luxeonok újabb fajtáját, ami majd lekörözi a CREE-t. Hát, nem úgy tûnik mindkét gyártó honlapját elnézegetve.

A Luxeon "V" sorozatából a fehér 120 lumenes:
LXHL-LW6C Star Hex 120 Lumen

A CREE XR-E sorozata a 176 lument tudja:
XLamp XR-E LEDs deliver unprecedented levels of white LED brightness and efficacy. XLamp XR-E LEDs can be driven at currents from 350 mA (1 W), yielding 80 lumens of light typical, or up to 1000 mA (equivalent to 4 W), for 176 lumens typical, if more light output is needed.

Naná, hogy több fényre van szükség. Még több fényt, még több fényt! S a vámpírok soha nem ébrednek fel ... :)
Spindel bike a király. Legalábbis, csak az van. :)

loco001

loco001

vendég

• fórumtag
  • 133 posts

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Igen majd mondom, nekem mi hogy vált be ill. hogyan csinálnám..

nocturnus

nocturnus

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Köszi a gyors reagálást. A kinai fejlámpa átalakitásba beleugrok én is, feltéve, ha meg lesz hozzá minden szükséges eszköz/egység. Ha elakadnék, zargathatlak majd privátban?
Biciklizem, tehát vagyok.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Szerintem nézz be a képtáramba, ott rengeteg kísérlet és építgetés fotóját megtalálod.

http://kep.tar.hu/balu-1
A "Cree XR-E ..[XR7090WT-U1-WC-P4] a hatékony" albumban több alcímet almappát találsz.

Pillanatnyilag kifogyott ez a led, ha jól tudom, de érdeklõdni kell a ChipCad -nél.
..-P2 biztosan van nekik de azt nem érdemes venni mert gyengébb fényü.
http://www.chipcad.hu

Mindenki alá ír valami szöveget.
Hogy is van az a mondás..?
Coito ego sum..

nocturnus

nocturnus

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Balu1:
Egy ideje nyomon követem én is a topikot, most bevallom, hogy egy picit bezsongtam én is...
Na szóval: kormányon én halogénes pilácsot használok, hátul ledeset. Szeretnék összehozni melléjük egy sisasra szerelhetõ fejlámpát, mondjuk az általatok javasolt creed ledekbõl. Nem "minireflektort" szeretnék épiteni, hanem a boltokban kapható lámpáknál komolyabb fényerejû, súlyban velük összemérhetõ lámpát. Tanácsokat szeretnék kérni, hogy induljak el, milyen alapra érdemes épiteni, melyik creed ledeket javasolnád stb. THNX.
Biciklizem, tehát vagyok.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Ennek igazán örülök!

Amit még meg akartam írni a lámpáról...
A lámpa esõálló, errõl már esett szó.
Belül a kötések mindenhol vízállóan el vannak szigetelve.

A tokja kívülrõl is cseppálló, vagyis nem folyhat be víz.
Az elején az optika mellé be tud jutni nedvesség de nem éri el a ledet.
Ami az alu tok és optika közé befolyik, az ki is csurog.

Ezzel szemben az akkutartók nem esõállóak.
Azt nedves, esõre álló idõben érdemes vízállóan betekerni becsomagolni egy neylon tasakba, hogy ne folyhasson bele víz.

Jó tekerést a BMFT-hez!

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Balu1:

Csodát csináltál.
Összehaonlítottam a Petzl Myo XP fejlámpámmal hát jóval erösebb(mármint amit te csináltál), még legkisebb fokozatban is.
Este remélhetöleg leprobálom élesben is.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Éppen azon gondolkodom, hogy az enyém is súlyemelõ bringa a sok cucctól.
Az valyon hány kiló lehet?

Itt néhány h.sz-al korábban hibásan írtam egy sort, helyesen így hangzik:
A Luxeonok legfeljebb másfélszer világítanak jobban a (nem feszített hosszú életü) halogénhez képest.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
te ezt rengeteg sok izet komolyan gondoltad?
ezt mind oda?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Sheriff

Sheriff

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Az csak egy bringazár! Hûteni nem lehet vele, max. fejbevágni valakit.

Apropó, védelem. Fantázia szintjén létezik bennem a bringába szerelt motoroknál használt higanykapcsolós riasztó. 12 volt van, tolvaj van, miért ne? Ráadásul inkább megnyomom a kulcstartómon a gombot - mekkorát villannának a ledek körbe a gépen :-) -, mint bajlódni a zárral fél percig. A tolvaj is meglepõdne kissé a 120 dB-tõl. Többé nem próbálna meg lopni sárga biciklit. :) Egy háromállású kulcsos kapcsoló már így is van az aksidoboz oldalán,
0:nincs áram kifelé, nincs riasztás,
1:van áram kifelé, nincs riasztás
2:nincs áram kifelé, van riasztás.

Ezzel deaktiválni tudom a riasztót akkor is, ha élesítve van és épp akkor merült le az elem a kulcstartómban, illetve le tudom tiltani a világítást, ha gonosz bácsik azzal szórakoznak, hogy bekapcsolják a világításomat, hadd merüljön le az aksi.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Sok érdekeset írtál. Végülis ezeket csak úgy lehet ha kipróbálunk minden változatot ami jó lehet. Nekem már volt (tizen.. évvel ezelõtt) 12V-os autó akku is akkor még a kemping bringám csomagtartóján. Azzal tekertem fel Dobogókõre. Az 66A/h és plusz 10-12 kiló hátul. Akkoriban még csak a halogén volt lámpának használható. Ma viszont egyre inkább kiszorul a fogyasztása miatt. A Luxeonok szintén, mert legfeljebb másfélszer világítanak jobban a (nem feszített rövid életü) halogénhez képest.

Most nézem elõnézetben, hogy tettél fel képeket. Jóó!
Jól néz ki, dizájnos. Legalábbis nekem tetszik.

Jó az oldalfény is. meg... nem sorolom :)

Lehet, hogy még nem olvastam át elég alaposan, de azt nem tudom,
mi az a csõkígyó a kosárban? Csak nem heat-pipe elven mûködõ (zárt rendszerü) acetonos hõszivattyu a led hõjének elvezetésére?
Nem túl régen hallottam róla.

Sheriff

Sheriff

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Közelebbrõl:
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Oldalvilágítás a kormány végén:
Ezt akkor raktam be, mikor majdnem lebilliárdozott a bringaútról az oldalirányból érkezõ Figyelmet Lenke, mert az elsõ lámpám nem világít oldalra. Érdekes, az összes békebeli elsõlámpa direkt világít kétoldalt is, a maiak nem.
Feltöltött kép

Meg vagyok elégedve, most 1A-rel hajtom, semmit sem melegszik. Persze ekkora hûtõfelülettel nem is csoda.

Sheriff

Sheriff

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Elsõ világítás:
Feltöltött kép

Hátsó tíz LED:
Feltöltött kép