Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 hozzászólás

ha ennyire túlárazottak a valóban komoly lámpák, a kicsik meg nem tudnak szinte semmit, akkor hogyhogy nem áll rá egy cég erre, és csinál kisszériás, jó ár/érték arányú termékeket??

/OK, a kisszéria ezt kizárja, node kicsit nagyobb volumenben egy tokozás ugyanannyiba kerülne, mint egy 3000 Ft-os lámpáé, normális LED-del nehogymár egy gyár ne tudjon 10-20e Ft-ért egy f*sza lámpát eladni, úgy hogy nyereséges is legyen! vagy hogy van ez?/

Ezen gondolkoztam én is.

Valószínû olyan pici és telített a piac, hogy nem éri meg alacsonyabb áron adni a dolgokat.
Fõleg, ha figyelembe veszed, hogy a gyártó, a nagyker és a kisker is hasznot szeretne húzni a dologból.

20 ezer Ft-ból (80 EUR) mit lehet kihozni gyárilag? Szerintem akár egy 3 powerLED-es darab beleférne. Akku nélkül természetesen.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
ha ennyire túlárazottak a valóban komoly lámpák, a kicsik meg nem tudnak szinte semmit, akkor hogyhogy nem áll rá egy cég erre, és csinál kisszériás, jó ár/érték arányú termékeket??

/OK, a kisszéria ezt kizárja, node kicsit nagyobb volumenben egy tokozás ugyanannyiba kerülne, mint egy 3000 Ft-os lámpáé, normális LED-del nehogymár egy gyár ne tudjon 10-20e Ft-ért egy f*sza lámpát eladni, úgy hogy nyereséges is legyen! vagy hogy van ez?/

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
elvinne csak nem jonne ki a teljes kapacitas
tehat ha 3,3Ah es 20W spot
akkor 12Vx3,3/20 ami valamennyi ora elvileg
majd 2
ebbol 1-1,5 kijonne valojaban

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

ma láttam boltban egy 12v-os zselés akksit (egész formás, fél-1 kilós). 2100 Ft. az amperre nem emlékszem :S valami 33 vagy 3,3 volt

van itthon egy 12V-os 20W-os spot izzó (plafonba való, tükrös). összepasszolnának szerintetek?

20W / 12V = 1,66 A, hogyha 3,3 Ah-s akksi volt, akkor ez kicsit sok neki, szerintem. (a névleges érték tizedével biztonságosan hajtható, de az ötödével is nyugodtan... felével azért már sok. bár a zselés akksikat igazán nem ismerem, de ez hozzávetõlegesen talán azokra is igaz)
10 Wattos lámpicskut már szerintem elvinne (párszáz forint egy izzó?)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
ma láttam boltban egy 12v-os zselés akksit (egész formás, fél-1 kilós). 2100 Ft. az amperre nem emlékszem :S valami 33 vagy 3,3 volt

van itthon egy 12V-os 20W-os spot izzó (plafonba való, tükrös). összepasszolnának szerintetek?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

RedSaw

RedSaw

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok!
Feleslegessé vált egy 11,8V, 4400 mAh-ás Li-ion akkuköteg. 6 db. Samsung 18650-es hengeres cella 3x2 soros/párhuzamos gyári ponthegesztett kötegeléssel. (Eredetileg egy LG laptop akkupackjának a frissítésére szereztem be, de mire beépítettem volna meghalt a laptop.) :(
Ha esetleg érdekel valakit keressen meg privben.

kveszt

kveszt

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Balu, RoGeR, nézzetek Terminal-privit, köszi. :)

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Pinyo, köszi a linket, sajnos úgy nézem, túl nagy különbség nincs a kettõ között, hiába, ami gagyi az gagyi.
Roger, a Sigma halogén valóban nagyon hatékonytalan, de azzal már látni is lehet valamit, okos beosztással, két akksival kibírja a 2 és fél, 3 órát amit tekerni szoktam. DH-ra nem jó, de óvatosan ereszkedni igen. Országútra is kevés picit, szóval amolyan kompromisszum. De a Cateye-hez képest egészen más kategória.
600 USD felett gyakorlatilag csak a Lupine van, de ezt már leírtam egy hete az összefoglalóban :-)

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 hozzászólás

Más: a LED-es lámpakörképembõl kimaradt a Sigma, de talán jobb is. Októberre lesz nekik háromféle LEDes lámpájuk, amelyikbõl a legerõsebbre is kemény 90 luxot írnak, egy ledes, kb. a 3w-os Dinotte-tal lehet egy színvonalon (de könyörgöm, hány éves az a lámpa???). Persze a régi 6v-os rendszerrel nem kompatibilis. Tehát újabb név megy a süllyesztõbe: Cateye, Sigma. Lámpát ezektõl ne vegyetek :-)

A Sigma nyugdíjazza a halogén sorozatát? Mert bár baromi energiapazarló, de aki csak a gyári lámpákban és/vagy halogénekben hisz annak jó ajánlás.

Amúgy nem csak itthon pofátlanul drágák ezek a lámpák. Eleve külföldön is mocskos drágák, gyakorlatilag 2-300 USD USD környékén kezdõdnek a rendes darabok 1-2 db 3W LED-del (általában még Luxeonok), a komolyabb darabok meg 6-700 USD környékén vannak (Lupine Betty meg egyenesen 1000 EUR).

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
CATEYE HL-EL530 - SSC rulez!
Itt van leírva, hogy lehet ledet cserélni benne, "volt-lesz" képekkel
http://www.candlepow...ad.php?t=167551

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Cateye lámpákat szerintem felejtsétek el nyugodtan, én elõször a klasszikus EL500-zal (ezer kandela, bruhaha) próbálkoztam, aztán majdnem sírtam a 10W-os halogénnél a meghatottságtól. Éjszakai, pláne erdei használatra ezek teljesen alkalmatlanok, városba jó, mert bár villogni nem tud (miért is nem?), azért látható a fénye. Nagyon pontszerû, az igaz, de éppen ezért (is) tökéletesen használhatatlan. A modernebb Cateye-ok - ezeket hébe-hóba itthon is lehet kapni, pl. a tavalyi, kifutott Tripleshotot most már 60 pénzért hozzádvágják az ebike-on - viszont tudásukhoz képest pofátlanul drágák.
Megnéztem egyébként, hogy cseréhetõ-e a LED az EL-500-ban, de nem bírtam rájönni, hogyan lehet roncsolás nélkül szétszedni, úgyhogy hagyom a fenébe. Újabb kacat a fiók mélyén....

Más: a LED-es lámpakörképembõl kimaradt a Sigma, de talán jobb is. Októberre lesz nekik háromféle LEDes lámpájuk, amelyikbõl a legerõsebbre is kemény 90 luxot írnak, egy ledes, kb. a 3w-os Dinotte-tal lehet egy színvonalon (de könyörgöm, hány éves az a lámpa???). Persze a régi 6v-os rendszerrel nem kompatibilis. Tehát újabb név megy a süllyesztõbe: Cateye, Sigma. Lámpát ezektõl ne vegyetek :-)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Vicces, hogy az 5 LED-es EL-220 10 lumen fényárammal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy elvileg a Jeled 5 mm 50 cd LED-ekkel kb két és félszeres fényerõt lehetne elérni.

A jóöreg rég bespejzolt ledek, aztán a lámpa is állt valamennyit.
Persze állástól nem megy tönkre a led, csak kimegy belõle az idõ, jönnek a jobbak újabbak.

Ezekrõl beszéltem, hogy gyáriban vagy nagyon gyenge, régi ledekkel készített,
vagy jófényü de drága (gyakorlatilag megfizethetetlen) komoly áru, bringa értékü lámpákat lehet kapni.

Ezért is beszélgetünk itt a lehetõségekrõl, olcsóbban is meg lehet oldani ha valaki nekilát..
Azt tudjuk, a jó alkatrészt mit és honnan.., csak össze kell rakni.
Azzal viszont sok munka van, de ha valaki belevág...
Igaz, ezt neked RoGeR, nem kell mondanom :)

>>ITT<< még lehet nézelõdni

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 hozzászólás

Megtaláltam a grafikont.
http://www.cateye.co...&TB_iframe=true

Hmm...
Mint balu leíra ez kõkeményen szúrófény. Jó, hogy végre ilyet kiadott a CatEye.

Kicsit utánaszámolva 1500 candela, körülbelül 6 fokos széttartás mellett 13 lumen. Egy gyenge, alulhajtott teljesítmény LED fényével egyenértékû. Tudtommal 1-200 mA közötti árammal hajtják ezeket.
Kíváncsi lennék, mit tud egy ilyen egy Cree vagy SCC LED-del... :)

Vicces, hogy az 5 LED-es EL-220 10 lumen fényárammal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy elvileg a Jeled 5 mm 50 cd LED-ekkel kb két és félszeres fényerõt lehetne elérni.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Kössz a jó véleményt! :)
Szerintem egyszer rá kell szánni magad és összejön. Majd innen segítünk ha kell.

Most éppen dolgozom egy ilyen lámpán, valakinek ígértem, remélem idõre összejön.
El kellene vele készülni 15.-e elõtt de minden másnap 24-24 órában dolgozom.
Azért folyamatosan alakul, de nagyon sok aprólékos dolog van ezekkel.
Szóval türelem és idõ az kell hozzá.

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Hát, még meglátom, de ez tavaszra marad, addigra lesz meg remélhetõleg az új bringám, és amellé tervezem a lámpát is, meg egyéb kiegészítõket, pl bukó, meg ilyenek...
Olvasgattam már az írásaidat, és tényleg lehet belõlük tanulni, majd lehet, hogy én is szemezgetek, és összerakok egyet magam.
Üdv. Gábor

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Noigen. Itt már többen nekiláttak és össze raktak jó lámpákat
szinte mindenféle komolyabb szakképzettség nélkül,
annak alapján amit leírogattam magánban.

Ugyanaz az információs anyag már többszörösen is szerepel itt a fórum nyilvános felületén.
Ez nem egy gyári lámpa doksija. Azt írtam amit hosszú idõk folyamán kitapasztaltam és bejött.
Igyekszem az egyszerüségre és hatékonyságra törekedni, meglévõ alkalmas félkész dolgokat használok fel.

Akár építs egyet te is.
Ha van némi mechanikai és elektrotechnikai érzéked akkor sz'tem semmi akadálya..

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Jójó, csakhogy az nekem enyhén megfizethetetlen. :-( De elfogadnám...mert tényleg jó. ;-)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
..igen az kormányra nagyon szûk önmagában.
Oda inkább a HL-EL 830 RC való (ugyanitt legfelül lévõ lámpa).
>> ITT <<

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Megtaláltam a grafikont.
http://www.cateye.co...&TB_iframe=true

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..így már máshogy tudom nézni a Candela szót. Köszönöm a linkeket. ;-)

Amit mondtam lámpa, arról nem mondtál véleményt. Az szerintem eléggé nagy széttartású, és amellett ha 1500 Candellát tud, az csak nem lehet rossz. az 530-asra gondolok (Cateye HL-EL530) http://ebike.hu/term...elso-lampa/3621Feltöltött kép

Ahhoz, hogy többet tudjak mondani róla, ismerni kellene vagy
a széttartás szögét, vagy a lumen fényteljesítmény értéket.
Ezen kívül a fény eloszlás karakterisztika is segítene.

Szerintem nézd meg valahol boltban (egy sötétebb saroban), az többet mond.

A szúrófénye lehet az 1500 lumen. Az csak kis széttartásu lehet.
Mellette viszont ha van annyi szórt fénye ami a közeli megvilágítást is biztosítja
akkor használható kormányon is, de a szúrófényü lámpák inkább fejre valók,
mert ha az út kanyargós akkor nem felétlen jó helyre esik a fénysugár..
Fejlámpaként viszont ahova nézel oda világít.