1.) Multifuse:-Névleges áramterhelésig biztosítékként mûködik (~rövidzár), tehát
MINDIG KISSEBB ÉRTÉKÛT tegyünk be, mint a kívánt áram!
-Nagy áramoknál soros ellenálással a bekapcsolási csúcsáramot kell e LEDen megengedhetõ max. áram alá szorítani
(I>0,5A) ld. Balu
-Kisebb értékû multifuse-okon (max 0,3A-osig) soros korlátozás nélkül sem megy a bekapcsolási csúcsáram a megengedett határon túl (még 6V tápfesz esetén sem).
-A multifuse kis telepfesznél ellenállásként, közepesnél áram generátorként, nagyobb fesznél meg szintén csökkenõ áramot mutató negatív ellenálláskén mûködik (értéktõl, hûtéstõl függ a könyök feszültség)
-A multifuse-val párhuzamosan kötött ellenállással ~kompenzálhatjuk a nagyobb feszültségeséseknél fellépõ áram csökkenést.
-A multifusek ilyen használatkor erõsen melegedõ alkatrészek, elhelyezéstõl, hûtéstõl nagy mértékben függ a szolgáltatott áram.
-Nekem a Cree ...P4-hez
0,3A-es multifuse + 10 ohm 1/2 W ellenállás párhuzamosan bevált
=400mA, 3,8V...6V tápfesz között -bemelegedés után- (indításkor is 1A alatt marad).
2.) "a 8x25fokos (ez mit is jelent amúgy ,hogy két fokadat van megadva)?"-Egyik tengely irányában 25-8=+17 fokkal húzza szét, az eredetileg 8 fokos fénycsóvát, így kerek helyett "ovális", vagy vonal alakú lessz a fényfolt (elvileg, gyakorlatilag 2 foltot csinál a vonal 2 végén

).
-Szerintem ez távoli, függõleges csóvának túl sok, közeli, vízszintes csóvának meg túl kevés-.3.) Optikák (magánvélemény): Én csak két félét próbáltam (még rég 3XL LEDdel), 1 ledeseket.
-Balu által "régi Cree"-nek nevezett optikát.
-olcsó, mély, peremes parabólatükör "besthongkong PG1N-RY10" -Balu is használt ilyet-.
-alapból fókuszált fény elõre majdnem ugyanannyi, a tükör kicsit fókuszáltabb, és nagyon szépen egyenletesen lecsengõ. A tükörnek széles, egyenletes, intenzív szórt fénye van (direkt sugárzás), a Cree-nek koncentrikus sötétebb-világosabb gyûrûi, és sok a nem hasznosuló fény (nagyon oldalt, felül...). A Cree szembõl kevésbé vakit. Nekem a tükör szimpatikusabb.
-Modding: a tükröt LED-lencsével kiegészítve jóval több a fókuszált fény, így már egyértelmûen sokkal jobb fejlámpának mint a Cree optika

, és a fõnyalábon kívül sokkal kevésbé vakít.
4.) lámpadobozKompakt lámpához szimpatikus dobozt találtam, könnyû, aluöntvény, kb. 1,5 mm falvastagságú, viszonylag jól zár:
G 0124F2 nagyobb 1 LEdes optika, akkuk, elektronika szerintem beférne, (+hûtõborda rácsavarozható, ha kell).