Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Posted 2008. October 26. - 19:12
Lehet, félre értetted. Nem én vagyok a vak, hanem az a barom, akinek kevés volt a 20W teljesítmény - két fényforrásból - a tökig kivilágított úton, meg az elsõ prizma, meg a fehér mez, meg a valagnyi reflexiós csík a mezen, meg a fehér bringa, meg a kerekenkénti két sárga prizma, és inkább nekem jött. Majd azzal mentegette magát - szegény - hogy nem látott.
Anyám!
Nos erre gondoltam, hiába a tökéletes világítás, a jó mez, stb..., ha az aki az autót vezeti nem lát! Megette a fene az egészet.
Egyre inkább nem szeretm az autósokat. Így általában. de legalább is kicsit idegenül nézek rájuk.
Posted 2008. October 26. - 19:07
Najó, mivel rendes srác vagy majd kitaláljuk az elektronikus fehérbotot bringás kivitelben. ...de tudod mit, inkább tartsd meg a szemed világát egyelõre, az a biztosabb....Amúgy meg a hét konklúziója:
- a legjobb világítás is csak egy nagy lóf*szt ér, ha egy vak ember ül a volán mögött!
Ennyi.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2008. October 26. - 17:38
Úgy néz ki, újabb 3 lámpa építésébe kezdek bele, Q5 vagy R2 ledekbõl. Kezdõdik az idegbajos korszak
Posted 2008. October 26. - 16:43
Azaz, kormányon erõs lámpa, nagy "látószöggel", és sisakon egy spot, amit nem tekerek fullra. /lsd. 24 óráson én a LUPINE a kormányon, fullon, és HFL a sisakon, kb. 40-50%-on./
Ugyanis, ha a sisakon lévõ lámpa megy fullon, az csökkenti a mélység érzékelést, mivel a fénysugár középtengelye közel esik a szemtengelyhez. Ezzel gyakorlatilag megszûnik az árnyékolás, így éjjel a mélységérzékelés is. Ezt tapasztaltam akkor, ha pl. csak a LUPINE, vagy csak a HFL lámpa volt a sisakomon. Ha kombináltam a fentiek szerint, nálam verhetetlen volt!
Amúgy meg a hét konklúziója:
- a legjobb világítás is csak egy nagy lóf*szt ér, ha egy vak ember ül a volán mögött!
Ennyi.
Posted 2008. October 26. - 01:31
A fénye gyenge és szûk az itt megszokotthoz képest és egyébként is...esetleg van velemeny.. az alabbi lamparol?
Milyen lehet az effektiv fenyereje..
Ha a 3W-os teljesítmény felvételt figyelembe vesszük akkor komoly teljesítményü akkuval menne csak 85 órát a lámpa.
Ennek még 20%-át is csak tartós AA-s elemekkel lehetne elérni 3Watton.
A 63 méteres hatótáv gyenge fénnyel is könnyen elképzelhetõ ha nagyon szûk a fénysugár.
A másik lámpával 5 W-os K2 leddel 150 métert írnak.
A Luxeon K2 nagyon rossz hatásfoku led.
Annál már három-négyszer jobbak vannak!
Ha tényleg fényt akarsz akkor vegyél SSC P7 -es ledet,
az 8-900 lumenre képes 10 Watt körül. Az kb egy 60-as villanykörte fénye a konyhában.
W724C0-CSVOI ZLED P7, 900 lumen[URL="http://javascript<b></b>:open_doc("kedvezmenyek.aspx?product=SSC031",330,150)"]3 680 Ft[/URL]
Persze azzal számolni kell ha azzal összeraksz valamit, hogy azt nem ceruzaelemekrõl kellene mûködtetni!
Off.. a Bioptron v. Evolite lámpa polarizált fénnyel gyógyít és tényleg mûködik!
A két lámpa tényleg jó ötlet mint lent olvasom.
Posted 2008. October 26. - 00:29
Oksa!
Magyarul próbáljak meg saját kezúleg építeni egy szupererõs fejlámpát, vagy keressek valami házi készítésüt.(pl: Hozé)
És e mellé szerezzek be egy állítható, nagy fényerejû kormánylámpát.
Mert az oké, hogy a nagyon nagy fényerejû fejlámpák többsége házi készítésû, de az ilyen kormánylámpák viszont gyáriak.
Akkor ti milyen jó kormánylámpát javasoltok?
Bálint
Ha segít, nem muszáj fotonágyúkkal operálnod, inkább az a lényeges, h ha terepre szeretnél menni, két lámpád legyen. Szerintem a legpöpecebb, ha van egy fényforrás a kormányon, ami széles szögben világít, sok szórt fénnyel, kis fényerõn, illetve egy fejlámpa, koncentráltabb, erõsebb fénnyel, ami mindig oda világít, ahova nézel. Így elkerülhetõ az, hogy egy csõben láss, illetve jobb a térérzékelés is.
Posted 2008. October 25. - 23:48
Valaki lampaszakertonek esetleg van velemenye az alabbi lamparol?
Milyen lehet az effektiv fenyereje, mert amiket odairtak az szoszerint kisse hihetetlen... A 200 ora mondjuk biztos a tartalek LR14 elemekkel egyutt annyi, de a luxeon 3W-osra lennek kivancsi igazabol, mit hozhattak ki egy ekkora meretu (foncsoru) lampabol?
http://multinavigato...rmek.php?id=269
Vagy ha mar valasztani kell fejre, mi lenne jobb egy sigma vagy ez?
Innen erhetok el a tobbiek:
http://multinavigato...php?id_menu=146
Koszi
Posted 2008. October 24. - 00:16
Nincs ebben semmi meglepõ. Allergia kezelésére mér régen lehet kapni orrba dugható piros ledes készüléket.Kicsit félig off, de ha elolvassátok, egybõl megbocsátotok
;)
( LED )
http://ipon.hu/?news=4322
Üdv!
Idõ kérdése, hogy valaki publikálja, hogy az aranyeret is "gyógyíccsa".:wallbange
Posted 2008. October 23. - 14:09
Posted 2008. October 20. - 22:29
Posted 2008. October 20. - 22:26
Posted 2008. October 20. - 22:07
Posted 2008. October 20. - 21:21
Posted 2008. October 20. - 19:57
El tudom képzelni, fõleg miután nem engedte lefotózni a tulaj aAsszem rohanok venni Lupine Betty 14-t, potom 262k hazánkban!
lámpám mellett, mert szerinte az enyém (a három évvel ezelõtti ledekkel) erõsebb.
...hát, lehet..
Posted 2008. October 20. - 16:30
http://evobike.hu/do...ista_lupine.pdf
Posted 2008. October 19. - 21:55
Azzal a kicsi fémkorong hûtéssel a zárt tokban legfeljebb 300 mA-en lehet járatni a ledet, különben túlmelegszik. Ahhoz, hogy rendesen hajtható legyen ennél komolyabb hûtõfelület kell kívül.Van egy Cateye HL-EL 500-as lámpám.. úgy gondoltam, megpimpelem.
Az alábbi linken látom, hogy ebbe mások simán beleraktak egy SSC P4-et:
http://www.candlepow...ad.php?t=167551
Fizikailag biztosan ha kitágítod a tükör nyílását, viszont a megfelelõ áramu hajtás mellett nagyobb kívülre szerelt hûtõfelület kell. Ezen kívül a saját belsõ áramforrása sem lesz elég.Vajon a P7-et is bele lehetne tuszkolni?
Annyiban meg kell dolgozni a tokot, hogy egy vastagabb fémlemez a led alól átmehessen a mûanyag burkolaton, amire kívül a relatív nagy felületü hûtõborda csatlakozik.A sima led csere esetleges áramerõsség emeléssel jó ötletnek tûnik, mert nem kell tokot kendácsolni, a gyári vízhatlan tok pedig nagyon praktikus és szép is.
Egyébként megoldható.
Tehát a megfelelõ hõelvezetés és az elegendõ (külsõ) akku kapacitás lényeges.
Posted 2008. October 18. - 23:47
Látom itt akad lámpához értõ ember bõven. Teljesen zöld vagyok a témához, de az elektronikához nem annyira. Van egy Cateye HL-EL 500-as lámpám és most vettem egy 530-asat is. Nem vagyok elégedett a régivel, ezért úgy gondoltam, megpimpelem. (Az újjal se, de azt a csajomnak vettem.
Az alábbi linken látom, hogy ebbe mások simán beleraktak egy SSC P4-et:
http://www.candlepow...ad.php?t=167551
Van közületek, aki csinált hasonlót? Erdõben nem nagyon megyek, de a város sötét részein sûrûn és a gyári lámpa igen kevés. Vajon a P7-et is bele lehetne tuszkolni? Azt sem tudom, az eredeti LED vajon milyen benne. A lámpa szögét se találtam sehol, ami alapján meg tudnám becsülni, hogy a 100-200 lumenbõl hány kandeláber
http://aisrv.mit.bme...rew:bicaj:lampa
A sima led csere esetleges áramerõsség emeléssel jó ötletnek tûnik, mert nem kell tokot kendácsolni, a gyári vízhatlan tok pedig nagyon praktikus és szép is.
Köszi,
András
Posted 2008. October 18. - 21:55
A nagyfényü tesztfotók kormánylámpától származtak...az oké, hogy a nagyon nagy fényerejû fejlámpák többsége házi készítésû, de az ilyen kormánylámpák viszont gyáriak.
Ha van technikai érzéked akkor lehet építeni fejlámpát és kormánylámpát is.
Ha nincs akkor építtetni kellene v'kivel.
Zsizsi úr részére a link: http://img6.tar.hu/b.../36531713.jpg#3
Nem lett elég éles mert hosszú idõvel készült, közben volt aki elmozdult.
Posted 2008. October 18. - 21:18
Magyarul próbáljak meg saját kezúleg építeni egy szupererõs fejlámpát, vagy keressek valami házi készítésüt.(pl: Hozé)
És e mellé szerezzek be egy állítható, nagy fényerejû kormánylámpát.
Mert az oké, hogy a nagyon nagy fényerejû fejlámpák többsége házi készítésû, de az ilyen kormánylámpák viszont gyáriak.
Bálint
Posted 2008. October 18. - 17:36
..vagy nem arra..
Mindjárt megkeresem..

Sign In
Create Account

Back to top