Na szerencsétlen öreg még jó, hogy az autóba be tudott szállni..
..de mégjobb lett volna ha nem!
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Akkor mégis kemény bot kell (estleg teleszkópos), hogy nyomatékosabb legyen.Balu1 tesó!
Lehet, félre értetted. Nem én vagyok a vak, hanem az a barom, akinek kevés volt a 20W teljesítmény - két fényforrásból - a tökig kivilágított úton, meg az elsõ prizma, meg a fehér mez, meg a valagnyi reflexiós csík a mezen, meg a fehér bringa, meg a kerekenkénti két sárga prizma, és inkább nekem jött. Majd azzal mentegette magát - szegény - hogy nem látott..
Najó, mivel rendes srác vagy majd kitaláljuk az elektronikus fehérbotot bringás kivitelben. ...de tudod mit, inkább tartsd meg a szemed világát egyelõre, az a biztosabb....Amúgy meg a hét konklúziója:
- a legjobb világítás is csak egy nagy lóf*szt ér, ha egy vak ember ül a volán mögött!
Ennyi.
A fénye gyenge és szûk az itt megszokotthoz képest és egyébként is...esetleg van velemeny.. az alabbi lamparol?
Milyen lehet az effektiv fenyereje..
Oksa!
Magyarul próbáljak meg saját kezúleg építeni egy szupererõs fejlámpát, vagy keressek valami házi készítésüt.(pl: Hozé)
És e mellé szerezzek be egy állítható, nagy fényerejû kormánylámpát.
Mert az oké, hogy a nagyon nagy fényerejû fejlámpák többsége házi készítésû, de az ilyen kormánylámpák viszont gyáriak.
Akkor ti milyen jó kormánylámpát javasoltok?
Bálint
Nincs ebben semmi meglepõ. Allergia kezelésére mér régen lehet kapni orrba dugható piros ledes készüléket.Kicsit félig off, de ha elolvassátok, egybõl megbocsátotok
;)
( LED )
http://ipon.hu/?news=4322
Üdv!
El tudom képzelni, fõleg miután nem engedte lefotózni a tulaj aAsszem rohanok venni Lupine Betty 14-t, potom 262k hazánkban!
Azzal a kicsi fémkorong hûtéssel a zárt tokban legfeljebb 300 mA-en lehet járatni a ledet, különben túlmelegszik. Ahhoz, hogy rendesen hajtható legyen ennél komolyabb hûtõfelület kell kívül.Van egy Cateye HL-EL 500-as lámpám.. úgy gondoltam, megpimpelem.
Az alábbi linken látom, hogy ebbe mások simán beleraktak egy SSC P4-et:
http://www.candlepow...ad.php?t=167551
Fizikailag biztosan ha kitágítod a tükör nyílását, viszont a megfelelõ áramu hajtás mellett nagyobb kívülre szerelt hûtõfelület kell. Ezen kívül a saját belsõ áramforrása sem lesz elég.Vajon a P7-et is bele lehetne tuszkolni?
Annyiban meg kell dolgozni a tokot, hogy egy vastagabb fémlemez a led alól átmehessen a mûanyag burkolaton, amire kívül a relatív nagy felületü hûtõborda csatlakozik.A sima led csere esetleges áramerõsség emeléssel jó ötletnek tûnik, mert nem kell tokot kendácsolni, a gyári vízhatlan tok pedig nagyon praktikus és szép is.