Az a gond hogy ez webshop szóval nem tudok elmenni a boltba.Azt ledje válogatja.
Sz'tem az a korrekt ha elmész a boltba és egymás mellett megnézed mindkettõt.
Vagy ha valaki már össze hasonlította..
Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Posted 2009. April 13. - 18:01

Posted 2009. April 13. - 13:55

Azt ledje válogatja.http://ebike.hu/term...lso-lampa/3925/
http://ebike.hu/term...lso-lampa/3626/
Kelly's-be 5 led az elöny lehet cateye 3-val szemben?
Sz'tem az a korrekt ha elmész a boltba és egymás mellett megnézed mindkettõt.
Vagy ha valaki már össze hasonlította..
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2009. April 13. - 13:00

http://ebike.hu/term...lso-lampa/3626/
Szerintetek melyik a jobb? Nálam Kelly's elõnyben indul mivel az van raktáron. Viszont cateye-m van hátul és megvok vele elégedve. Ha sokkal jobb a cateye akkor azt veszek. Kelly's-be 5 led az elöny lehet cateye 3-val szemben?
Posted 2009. March 25. - 16:22

Mármint 4-500mA-en, ugye?:confused:na mármost látom h mily' olcsó eme Cree XR-E ledek, ki is néztem a XREWHT-L1-4C-Q2-0-01 típusszámút. akkor lehetne egy ilyet közelre szórt fénynek, egyet meg picit messzebbre. kérdés h ezeket 4db akkuval meg bírom-e hajtani olyan 4-5mA-en és milyen elektronika kell hozzá? illetve milyen lencsék kellenek a ledek elé?
Legegyszerûbb: 1-1 leddel sorbabakötsz egy (0,3A-es multifuséval párhuzamosan kötött 10-15 ohm/0,5W ellenállást) Ez kb. 0,4A-en tartja az áramot -bemelegedés után-.
Két ilyen ledet simán ki kell bírnia 4 cerkaakksinak. Elõfordulhat, hogy nagy az elemtartó érintkezõ rugóinak ellenállása, akkor célszerû dróttal is átkötni.
Optikának én:
-2db-ot "XLSL-7090-144C PMMA/N 19° CREE XR optika 90 Ft" Cree optikából , -a közepe ennek is elég spotos XR-E leddel-; /a tartón kicsit alakítani kell, mert az sima XR-hez való/
Vagy 1-et, + spotnak pl.:
-"OPTX-1-006 Spot base module - 6 ° 730 Ft" L2Optics -most épp nincs Chipcadéknél-.
-Esetleg "Hybrid reflector No. 207 30mm 2.5° CREE Reflector 2 030 Ft" tükröt /ilyet még nem próbáltam, -valószínûleg túl spotos-/.
Posted 2009. March 24. - 17:03

Posted 2009. March 23. - 23:48

Keményedik-e, hát ez max kiszárad. De kell neki pár év. Azaz arctic paszta is szilikon alapú csak ezüst-oxid van hozzá adagolva ettõl lesz jobb hõvezetõ, ez prociknál kb 2-3-4 fokot számít.
Posted 2009. March 23. - 22:27

Most szedtem alkatrészekre egy pc-t, de még most is pasztás vagyok. 7 éves gép volt..
Amúgy én itt kezdtem:http://www.instructa...wer-LED-driver/
Aztán ezzel folytattam:http://www.instructa...gh-Power-LED_s/
A többi meg gyerekjáték, luxfüggõ leszel.
Posted 2009. March 23. - 22:13

na mármost látom h mily' olcsó eme Cree XR-E ledek, ki is néztem a XREWHT-L1-4C-Q2-0-01 típusszámút. akkor lehetne egy ilyet közelre szórt fénynek, egyet meg picit messzebbre. kérdés h ezeket 4db akkuval meg bírom-e hajtani olyan 4-5mA-en és milyen elektronika kell hozzá? illetve milyen lencsék kellenek a ledek elé?
Posted 2009. March 23. - 21:48

Közben kama3 adott 1 nevet:Arctic Alumina Adhesive
Pc boltban min 2,5kFt. Hol/Melyik e-boltban szoktatok vásárolni?
Köszönöm a tippet tisztelendõ!
Szívesen, Gyermekem! :-)
Én a LED-eket meg az optikákat a ChipCadban, apró vackokat a www.lomex.hu -n/ban/ben, ceruzaakkut az Auchanban.
Posted 2009. March 23. - 21:24

Pc boltban min 2,5kFt. Hol/Melyik e-boltban szoktatok vásárolni?
Köszönöm a tippet tisztelendõ!
Posted 2009. March 23. - 21:14

Sztem még az ecetsav gõze se marja a szilikonlencsét.
A hõvezetõ paszta megszilárdul az életben? Mert 5kFt-os hõvezetõ ragasztóra nem lesz pénzem soha. Esetleg a hûtõfelületek és a lábak alatt lenne papír+paszta, az oldalán meg fbs-el rögzítenék. Az egész projectre 4kFt a költségvetésem, ebbõl 2-2,5kFt a 4db led...[/QUOTE]
Szia!
Én CREE Q5 LED-ekbõl építettem lámpát, ennek sima lapos a hátulja, a közepén van egy négyzet alakú potenciálfüggetlen hõleadó felület, és a két szélén egy-egy csíkban a + és a - . Én a középsõ felületre forrasztottam egy rézlapot, az lett csavarral rögzítve a hûtõbordához, így két teljesen külön vezérelt LED dolgozik egy hûtõbordán. De a www.chipcad.hu -n van már panelra szerelt Q5-ös LED is, ezt két csavarral tudod rögzíteni, a hátlapjára meg egy kis hõvezetõ paszta és kész is

Posted 2009. March 23. - 20:59

A problémára visszatérve kezelhetõ lenne a rögzítés hûtõfelületen szilikonkaucsukkal? Ér az valamit hõvezetés szempontjából? Ugye rögzítésre kiváló, 160C-ig hõálló, szigetelni meg tökéletes.
Sztem még az ecetsav gõze se marja a szilikonlencsét.
A hõvezetõ paszta megszilárdul az életben? Mert 5kFt-os hõvezetõ ragasztóra nem lesz pénzem soha. Esetleg a hûtõfelületek és a lábak alatt lenne papír+paszta, az oldalán meg fbs-el rögzítenék. Az egész projectre 4kFt a költségvetésem, ebbõl 2-2,5kFt a 4db led...
Posted 2009. March 23. - 14:34

Ha jól értem, tehát azonos tápfeszrõl, egymástól függetlenül szeretnél 2 olyan led (csoportot) hajtani, amiknek a "+"-a, illetve a hûtõfelületük azonos potenciál...Az a gondom, hogy azonos hûtõfelületre szeretnék felrakni két más áramú külön körön ledeket. Namost a ledek alja anód potenciál...
A 2 kör közösítése (a pozitív ágban, illetve a hûtõhûtõfelületen) szerintem nem okoz gondot, ha a negatív ágakba rakod a szabályozást! :usmiech_o
Pl. ilyesmi megoldással áganként beállítható az áram, a ledeknek közös lehet az anódja.

-mindenféle olcsó bringalámpa...Ledes lámpák:
-rúdlámpa, amivel látsz is...
Posted 2009. March 21. - 19:57

Erre szintén azt tudom válaszolni mint az elõzõhöz. Kicsit látsz is vele.
Ott teljesen megfelel ahol közvilágítás is van v. hold világít.
A sötét erdõben lassan lehet vele haladni (lefelé is).
LED v. XENON
A led pillananyilag a legjobb, élettartam és fényerõ szempontjából egyaránt.
Persze ez a legújabban megjelent ledekre igaz. Amit négy éve raktak össze lámpát,
azokban még biztos nem ilyen van.
A xenon is félre érthetõ kifejezés, mert van xenon védõgáz töltésü izzószálas lámpa
és xenon gáz töltésü kisülõ csõ. Ez az utóbbi ami még jól világít de spéci áramkör kell hozzá.
Idõben közel nem bír annyit mint a led.
Kösz a választ. Leírtakból akkor nekem jó lesz ez a cateye mivel sötét erdõbe nem akarom használni csak városba. Erdõ az inkább nappal.
Posted 2009. March 21. - 19:12

Osram plat.dragon
Szilikonlap? Ez azt is jelentheti, hogy egyszerû szilikonkaucsukokkal a rögzítést és szigetelést is meg lehet oldani? Pl: FBS?
Mond hogy igen! Ugye a probléma három oldalú; szigetelés, hõvezetés és rögzítés.
Hozzáteszem ugyan ez a problémám az IC-nél is fenn áll...
Posted 2009. March 21. - 19:06

Az ilyen kategóriás gyári lámpák inkább a --látszani és kicsit látni-- kategóriába tartoznak.
Teljes sötétben, nem túl gyors haladáshoz azért használható ilyesmi is.
Az építhetõ dolgok annyiból jobbak mert a legfrissebben kereskedelembe került ledeket
lehet beépíteni, viszont azokat hõleadó felületre kell szerelni ami áramló levegõvel érintkezik.
Építéshez mûanyag nem igazán jó mert külön meg kell oldani a hõleadást.
Régebben én is használtam ilyent. Így hûtöttem. - katt rá!
aham. igazándiból túl sokat nem tekerek sötétben, csak mostanában lenne kedvem kimenni csak sokáig kell suliba lenni, arra kéne vmi, hogy este tudjak kicsit körözni a környéken. gondolkodtam hozé lámpán is de nincs szükségem akkora fényerõre, vagy ha mégis lenne spot lámpa van, csak egy akkut kell szereznem, vagy fejlámpát.
ha meg már annyira világít mint a régi HL-MC200 akkor az már nekem jó. de boltban hátha ki lehet majd próbálni. vagy majd idõvel ebben cserélni ledet...
Posted 2009. March 21. - 18:32

Sziasztok.
Az a gondom, hogy azonos hûtõfelületre szeretnék felrakni két más áramú külön körön ledeket.
Namost a ledek alja anód potenciál, és ezt szeretném elszigetelni a hûtõbordától de
fogalmam sincsen hogyan oldjam meg úgy, hogy az valóban hõvezetõ maradjon.
Azt biztosan tudod, hogy van kapcsolat a hûtõfelülettel? Nem mindegyiknél van így.
Amikor el kell szigetelni ahhoz hõvezetõ ragasztó réteg is megteszi, Pinyo azt szokta használni.
Másként is megoldható, pl. csillám lemez darabbal. Alá-fólé hõvezetõ krém.. és leszorítani.
A csillám lap élében hasítható vékonyabb rétegekre.
Ezen kívül elektronikai boltokban sokszor van vékony hõvezetõ szilikon lap tranyó alá.
Posted 2009. March 21. - 18:20

Erre szintén azt tudom válaszolni mint az elõzõhöz. Kicsit látsz is vele.Elsõ lámpát vennék és ez tetszik: http://ebike.hu/term...lso-lampa/3626/ 5ezer Ft körül keresek. Ez jó vagy valami mást kénne választanom? Cateye hátsó lámpám van és megvagyok vele elégedve szóval ezért gondoltam erre. Led vagy xenon?
Ott teljesen megfelel ahol közvilágítás is van v. hold világít.
A sötét erdõben lassan lehet vele haladni (lefelé is).
LED v. XENON
A led pillananyilag a legjobb, élettartam és fényerõ szempontjából egyaránt.
Persze ez a legújabban megjelent ledekre igaz. Amit négy éve raktak össze lámpát,
azokban még biztos nem ilyen van.
A xenon is félre érthetõ kifejezés, mert van xenon védõgáz töltésü izzószálas lámpa
és xenon gáz töltésü kisülõ csõ. Ez az utóbbi ami még jól világít de spéci áramkör kell hozzá.
Idõben közel nem bír annyit mint a led.
Posted 2009. March 21. - 17:50

Az a gondom, hogy azonos hûtõfelületre szeretnék felrakni két más áramú külön körön ledeket. Namost a ledek alja anód potenciál, és ezt szeretném elszigetelni a hûtõbordától de fogalmam sincsen hogyan oldjam meg úgy, hogy az valóban hõvezetõ maradjon.
Posted 2009. March 21. - 17:42

Az ilyen kategóriás gyári lámpák inkább a --látszani és kicsit látni-- kategóriába tartoznak.Cateye HL-EL 320-ról van valakinek tapasztalat?
..gondoltam h építeni is lehetne vmit, majd még meglátom(van egy HL-MC200-as tokom).
Teljes sötétben, nem túl gyors haladáshoz azért használható ilyesmi is.
Az építhetõ dolgok annyiból jobbak mert a legfrissebben kereskedelembe került ledeket
lehet beépíteni, viszont azokat hõleadó felületre kell szerelni ami áramló levegõvel érintkezik.
Építéshez mûanyag nem igazán jó mert külön meg kell oldani a hõleadást.
Régebben én is használtam ilyent. Így hûtöttem. - katt rá!