Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Nekem a DealExtremtöl van ez
http://www.dealextre...ls.dx/sku.29489
(van egy kormány verzió is)

5 hét várakozás után megérkezett.(vám nélkül)
Kitünö, krva jó lámpa. Egy baj van vele...

Nightride elveszti az értelmét :D
A kormányon van és a bukón egy 1,5W LED, amit csak kanyaros DHn kapcsolok hozzá.
Minden garast megér a DX lámpa.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Gondolkodtam, hogy veszek egy Cateye HL-EL320 lámpát, aztán google-özés közben ráakadtam erre:

Ez egy 2db AA elemmel mûködõ zseblámpa összehasonlítva a 4db AA elemmel mûködõ Cateye-al és elég brutális a különbség. Nagy ügyesség nem kéne hozzá, hogy egy ilyet a bringára tegyek és sokkal jobban járnék, nem?

Itt van egy egész csomó tesztelt lámpa, bringás is és egyéb, akkuról üzemelõ is: http://fonarevka.lux-rc.com/
Van itt olyan, hogy Ultrafire WF-1000L SSC P7-C 72 dollárért (!), HA-III Cree SSC P7-C (SXO) ~82 dollárért, Ultrafire WF-1300L ~120 dollárért stb. és a tesztképeket látva majd' leesik az ember álla, hogy ennyiért is lehet már ilyeneket kapni... (Csak az összehasonlíthatóság kedvéért: CatEye Tripleshot tesztképek is vannak itt, és utóbbinak az ára 300 dollár felett van.) Döbbenet...
Ha nem szenvednék pénzhiányban (mint amennyire sajnos igen), már megrendeltem volna egy ilyet.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Gondolkodtam, hogy veszek egy Cateye HL-EL320 lámpát, aztán google-özés közben ráakadtam erre:

Ez egy 2db AA elemmel mûködõ zseblámpa összehasonlítva a 4db AA elemmel mûködõ Cateye-al és elég brutális a különbség. Nagy ügyesség nem kéne hozzá, hogy egy ilyet a bringára tegyek és sokkal jobban járnék, nem?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
na megcsináltam a hátsólámpában a ledcserét .)
kicsit narancssárgásabbak a Cree ledek mint a gyári cateye, de fényesebb. Mivel nagyobbak is a Creek, és magasabban állnak a panelon, nem szórja úgy a fényt, mint a gyári. Inkább erõs szúró fénye van. Belenézve vakít naon. Szóval jól sikerült az upgrade. Igaz valamit elronthattam, mert lett egy új funkció is. Villogás és Világítás között kikapcsolva szokott lenni, de most halványan világít. Így 4 funciós lett: kikapcs,villog, tompított, reflektor :D

Délután megcsinálom az elsõt is.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Valaki nem rendel a dealextremrõl mostanság?
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Üdv a fórumozóknak!

Ennél jobb helyet nem találtam, ahova hozzászólásomat írhatnám. Sajnos a lámpa projekt lezárva, és ezt az egy lámpásat találtam.

Szóval... adódott a helyzet, hogy jövõre valószínû többször tekerek éjszaka terepen. És emiatt lámpát szeretnék. Viszont a használható bolti dolgok horribilis áron vannak, ezért gondoltam, hogy keresnék valakit aki tud ilyet gyártani. Mondjuk a helyzet az, hogy nem csak bringára kéne, hanem gyalogláshoz, futáshoz is.
Tehát, akkor a nagy és nehéz akksi, csak sisakra vagy kormányra rögzíthetõ lámpatest kizárva. Nem igen ismerem a lámpák építését, nagyon nem is értek hozzá, de hallottam, hogy az akksi és a hûtés szokott gondot okozni. Nyílván nem kell, hogy maxon menjen a lámpa állandóan, max ha az ember sötétben erdei utakon jön lefelé, mászáskor már jóval kisebb fény is elég.

Én valami ilyesmire gondoltam: http://www.petzl.com...es/ultra-belt-0
Volt már szerencsém ezt éjszaka mûködés közben látni, és szerintem bicajozáshoz is tökéletes fényt ad. Emellett az akksija sem horribilis méretû, és egész sokat bír, és súlyra is kecsegtetõ. Csak hát a bolti ára......

Szóval ha valaki tudna hasonlót építeni, netán van ilyen lámpája eladó pár ezerért :) akkor keressen meg a mail címemen (magcser kukac gmail com)

Van egy eladó Fenix HP10-es fejlámpám:
http://piacter.bikem...?product=261468

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Ha lámpaépítésre adnám a fejem akkor mi lenne az az összeg amit minimum rá
kellene szánni ahhoz, hogy egy viszonylag jó fényerejû, megbízható mûködésû
lámpát tudjak összerakni?
A viszonylag jó fényerõn meg nyilván nem egy 700 lumen meg a feletti foton ágyút:) kell érteni.
Akkár a fele is megteszi ha azzal már jól lehet látni.

~350lum: 1 Szem XP-G led (1...1,2A-en); valami 20mm-es LEDIL square XP-E optikával (chipcad); ... 4 AA NiMh ...

Minimál project fejlámpához (~2h üzemidõ; 350lumen):

-Chipcad:Cree XP-G/R4 bin Led staron = 950+á; Ledil CXP-M(15°) vagy CXP-D(8°) =320+á.
-Lomex: 4×AA fedeles teleptartó, kapcsolóval + 0,9A multifuse + 3R3/2W + 1fm~0,5-ös hangszórózsinór ~200+á+kisker
+ hûtõborda (max 15K°/W) + doboz, mechanika, felerõsítés... izlés szerint
+ akkuk, akkutöltõ (vagy vagonnyi alkaline)
+ összeszedni, kitalálni, megcsinálni...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Egy akku ami legalább 6 órát bírja jó fényerõn a 8200,-
Hozzá való Lítium töltõ 5000,-
Az MC-E 4-es chip 5300,-
Akku csatlakozó 700,-
Optika, tok, kapcsoló, vezeték, apróság legyen kb. 3-5000,-

Ennek alapján 22-25.000,-Ft az anyag hozzá.
Igaz, akinek "bejárása" van és olcsón tud vásárolni akkor kijöhet olcsóbban is.
Hozé is részben azért tudta olcsón adni a komplett cuccot,
az tényleg tisztességes dolog volt tõle.
Másrészt kisebb akkun, házi töltõn és a nagyobb mennyiségen is
lehetett ott takarékoskodni valamit. Azzal együtt az olcsó volt.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
A viszonylag jó fényerõn meg nyilván nem egy 700 lumen meg a feletti foton ágyút:) kell érteni.
Akkár a fele is megteszi ha azzal már jól lehet látni.

plusssuni

plusssuni

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Nekem olyan kék van a bringámon, mint amilyen a rendõrautókon. Még nappal is messziról látszik.

Én is ezen az oldalon néztem. A briga támvillájára akarok felragasztani egy csíkot

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Én is ezen az oldalon néztem. A briga támvillájára akarok felragasztani egy csíkot

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
[quote name='bloke']Közben találtam egy ilyet, de én még ennél is minimálisabbat szeretnék.

Szia!

http://www.fenyvissz...iz_pont_hu.html

Itt aztán van minden, még fényvisszaverõ macska is :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Közben találtam egy ilyet, de én még ennél is minimálisabbat szeretnék.

Posted Image

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..õ azt monda, hogy szerinte olyan 20-30e között meg lehet csinálni egyet.
Akkor olyasmirõl beszéltünk, hogy max 600-700 lumen körüli, de legalább még 2 fokozat legyen a maxon kívül, és ha a maxon folyamatosan elmegy olyan 2-3 óra körül, akkor az már tûrhetõ.

Annyiból (30) ki is jönne egy ilyen hat órás üzemidõvel, gyári töltõvel, Li-ion akkuval.. Most éppen ennek a duplája van nekem, 2db. MC-E egy burkolatban két akkuval.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Néha látok bringásokon egy olyan cuccot, ami olyan, mint egy láthatósági mellény, de inkább csak amolyan heveder. Nem tudja valaki, hol lehet ilyet beszerezni? Ilyet hajlandó volnék viselni, csak a "kukás" mellényt ne kelljen már felvenni.

Én pár Euróért vettem ilyeneket, 2-3 éve Ausztriában, a Hofer nevû boltban (nálunk Aldi, ha jól tudom).
Másik megoldás lehet a dzseki. Például az Endura cuccai jók és viszonylag olcsók, nálunk is kapni. Legutóbb a Vihar utcában láttam és én is ott vettem egy hasonlót, ami szintén Endura (~15-16e Ft volt, azt hiszem Gridlock). Ez lehet a tuti: Endura Luminite Jacket

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Néha látok bringásokon egy olyan cuccot, ami olyan, mint egy láthatósági mellény, de inkább csak amolyan heveder. Nem tudja valaki, hol lehet ilyet beszerezni? Ilyet hajlandó volnék viselni, csak a "kukás" mellényt ne kelljen már felvenni.

csiba00

csiba00

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás

Én mostanában nem érek rá építeni. :(
Végülis ~azonos fény mennyiséghez (350lum), és mûködési idõhöz (4h maxon), mint a Petzl: elegendõ lenne akár 1 Szem XP-G led (1...1,2A-en); valami 20mm-es LEDIL square XP-E optikával (chipcad); és 2 db. 18650-es LiIon cella parallel :)(pl. Li-ion kft, vagy Dealextrem), csak ahhoz töltö is kell... :( Vagy 2×4 AA NiMh (az picit nehezebb)...

És esetleg majd késõbb?:) Nekem a lámpa csak jövõre kéne, kb tavasz vége felé.

csiba00

csiba00

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás

Mégis, mennyit szánnál rá ?
Mert ha jó fényû lámpát szeretnél (amivel azért már bringázni is lehetne) és azt még építse is meg neked valaki, azért az sem lesz olyan olcsó.
Csak gyalogláshoz lehet kapni olcsón fejlámpát.
Esetleg itt is válogathatsz: http://piacter.bikem...cat.php?cat=120

Van egy ismerõsöm, csak sajnos már õ sem építget. Legalább is ezt mondta még anno, de lehet szép szó meggyõzi, ha nem akkor a verés :D.
Jó fény nyilván fontos bringázásnál, fõleg lefelé, terepen. Még ha így nem is sokszor használnám. Ezzel a gyerekkel beszélgetve õ azt monda, hogy szerinte olyan 20-30e között meg lehet csinálni egyet.
Akkor olyasmirõl beszéltünk, hogy max 600-700 llumen körüli, de legalább még 2 fokozat legyen a maxon kívül, és ha a maxon folyamatosan elmegy olyan 2-3 óra körül, akkor az már tûrhetõ. ÁRat az úgy kb-ra mondta, mert akkor hírtelen sok mindennek nem tudott utánanézni, csak a led-eket lestük meg.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Köszi az infót! bár ahogy látom ezt a lámpát, azért inkább bicajos felhasználásra termett. Nekem meg kb 80%-ban nem bicajra kéne. Az csak mellékes, de ha kell akkor nélkülözhetetlen. Nézegettem még Silva lámpákat is, ott is vannak jók, csak az ár...

Mégis, mennyit szánnál rá ?
Mert ha jó fényû lámpát szeretnél (amivel azért már bringázni is lehetne) és azt még építse is meg neked valaki, azért az sem lesz olyan olcsó.
Csak gyalogláshoz lehet kapni olcsón fejlámpát.
Esetleg itt is válogathatsz: http://piacter.bikem...cat.php?cat=120
Marci

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Mondjuk a helyzet az, hogy nem csak bringára kéne, hanem gyalogláshoz, futáshoz is.
Tehát, akkor a nagy és nehéz akksi, csak sisakra vagy kormányra rögzíthetõ lámpatest kizárva. Nem igen ismerem a lámpák építését, nagyon nem is értek hozzá, de hallottam, hogy az akksi és a hûtés szokott gondot okozni.
Én valami ilyesmire gondoltam: http://www.petzl.com...es/ultra-belt-0
Volt már szerencsém ezt éjszaka mûködés közben látni, és szerintem bicajozáshoz is tökéletes fényt ad. Emellett az akksija sem horribilis méretû, és egész sokat bír, és súlyra is kecsegtetõ. Csak hát a bolti ára......

Szóval ha valaki tudna hasonlót építeni, netán van ilyen lámpája eladó pár ezerért :) akkor keressen meg a mail címemen (magcser kukac gmail com)

Én mostanában nem érek rá építeni. :(
Végülis ~azonos fény mennyiséghez (350lum), és mûködési idõhöz (4h maxon), mint a Petzl: elegendõ lenne akár 1 Szem XP-G led (1...1,2A-en); valami 20mm-es LEDIL square XP-E optikával (chipcad); és 2 db. 18650-es LiIon cella parallel :)(pl. Li-ion kft, vagy Dealextrem), csak ahhoz töltö is kell... :( Vagy 2×4 AA NiMh (az picit nehezebb)...