Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8741 replies to this topic

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Az enyémet éppen most vettem a Panthon boltban. - Panthon.hu -
Egy tíz centi széles, 1 méret 20 centis csíkot kaptam 500 Ft-ért.

Éppen fûzöm, azaz már centrirozom az elsõ felnit, kicsit meggyûrõdõtt még régebben.

Miután minden rendben lesz még lemosom a küllõk felületét, hogy hogy fémtiszta legyen.
Ezután körben betekerek legalább hat küllõt egyenként egy csoportban, két réteg vastagságban
mikro prizma bevonatu narancsárga öntapadó fóliával.
Végülis a prizma funkciója a lényeg és ez mûködõ prizma!

Éjszaka távolról lehet tesztelni egy elemlámpával. Rendkívül jól látszik.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Az enyémen mindkét oldalt 3-3 "karom" van, amelyek síkból nézve 2-1 arányban helyezkednek el. Ezek közé jön a küllõ, így azt egyiik oldalról 2, másikról 1 karom tartja, és befeszül közé. Eszméletlen stabil. Nekem eltörni nem sikerült, de eléggé óvatosan tettem fel.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Nekem ez a prizma van fent, szerintem simán rá lehet húzni a lapos küllõkre is. A prizma két oldalán van egy-egy horony, amibe illeszkednek a küllõk, és ahogy most itthon megnéztem, teljesen mindegy neki, hogy lapított vagy hagyományos küllõt kell fogadnia, bár lapos küllõkkel még soha nem volt dolgom. Ránézésre mûködne a dolog. Az egyiknek a vége nekem is letört egy eséskor, de maradt egy kis csonk rajta, azt a részt meg vízálló ragasztószalaggal rögzítettem a küllõhöz. Egész jól bírja, mert azóta is fent van.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

Mivel a Mavic lapított küllõkre nem bírom feltenni a hagyományos borostyánszín prizmákat (lapított küllõre nem ül fel, egyik prizmáról le is törtem egy darabot), gondoltam keresek valami alternatívát. Találkoztatok bp.-i boltban valahol olyan típussal, ami jó lapított küllõkre? Vagy inkább valamilyen tépõzáras fényvisszaverõt szerezzek be erre a célra?

Ugyanez volt a gondom, és találtam jót. Dobj privátban egy mail címet, és elküldöm lefotózva, mert úgy egyszerûbb lesz rátalálni. Nem tudom melyik nagyker hozza, de jelenleg amúgysincs sok raktáron senkinél.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,326 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Mivel a Mavic lapított küllõkre nem bírom feltenni a hagyományos borostyánszín prizmákat (lapított küllõre nem ül fel, egyik prizmáról le is törtem egy darabot), gondoltam keresek valami alternatívát. Találkoztatok bp.-i boltban valahol olyan típussal, ami jó lapított küllõkre? Vagy inkább valamilyen tépõzáras fényvisszaverõt szerezzek be erre a célra?

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Szia, én is rendelnék a napokban ilyen lámpát. Bár van egy újabb verzió :..
Gondolom csak fényerõ különbség van az utóbbi javára. Vagy más is ?

Ami a linkbõl kiderül és a led típusából következik, az a fényerõ..
Ebben a legúabb és legjobb hatásfoku XM-L led van ami még jól meghajtva is teljesíti a 100 lm/W hatásfokot.

Ezen kívül akár 3A-en is járatható ez a led. Ennyi lehet benne az újdonság mert így kevesebb hõt termel, inkább fényben nyomja ki a szuflát.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

traveler

traveler

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Nemrég rendeltem a Dealextreme-rõl egy Magicshine MJ-808E típusú lámpát.
Amint megérkezik csinálok róla egy átfogó tesztet logout.hu-n.
Akit érdekel a téma írhatna, hogy milyen szempontokra kíváncsi a tesztnél.

Szia, én is rendelnék a napokban ilyen lámpát. Bár van egy újabb verzió :

$78.80 - MJ-808E HA-III CREE XM-LT60 3-Mode 1000-Lumen LED Bike Light Set (4x18650) - Bike Lights

Gondolom csak fényerõ különbség van az utóbbi javára. Vagy más is ?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,697 posts
Érdekelne, visszaolvastál-e már itt, a topic-ban. Mert az utóbbi években kb. 150szer volt már errõl a lámpáról szó.
Amúgy, nagyon jól választottál. Ár-ellenértékben szinte verhetetlen. Tökéletes fénye van igen baráti áron. Haveri körben van vagy 4-5 db.
Marci

szelesteytamastome

szelesteytamastome

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Nemrég rendeltem a Dealextreme-rõl egy Magicshine MJ-808E típusú lámpát.
Amint megérkezik csinálok róla egy átfogó tesztet logout.hu-n.
Akit érdekel a téma írhatna, hogy milyen szempontokra kíváncsi a tesztnél.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,697 posts
Egy érdekes cikk: (Bike) Light Of The Year 2010 & 2011 | deviantmtb - egyszeregy
Marci

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
3000-ért lenne nekem végül egy super flash lámpa. Arra nem emlékszem jól, de olalról is látszik azért rendesen a fénye? Illetve ti találtatok itthon nála jobb alternatívát? Nem sürgõs dolog, van pót lámpa most. Amúgy este csak városban megyek maximum, és azt is elég ritkán.

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Autor is árul ilyet 2000ft ért

Flashing light A-RedSpot :: Author.cz - kola, bike pøíslu¹enství - Erre gondoltam. Sajna a magyar honlap nem elérhetõ most. Ez jó lenne akár...

Itt kapni Author-t, de ez a fajta nem 2000Ft. :( Bringáspár

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
jogos.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
árban már lehet túllógnál a 4 ezren....

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

Longus-ra értettem, abból van ilyen Smart Lunar replika.....

Én Smart Polaris-t vettem most crc-rõl, valami 7 font volt 17 helyett...

ilyen: http://www.leisurela...t-polaris-R.jpg

vakít rendesen....

Smart Lunar-t tudok egyet, a volt munkahelyemrõl akár venni, 4e ft. Hogyha nem találok mást, akkor ez lesz, mert sajna ugyanilyet hagytam el, így errõl én is elmondhatom, hogy brutálisan világít.

Viszont még az is felmerlt bennem, hogy mi van akkor, ha egy olcsóbb (mit tudom én), Bikefun lámpa, és erõsebb led csere? Pl 5-bõl kettõt lecserélni egy szakival. Tudok egy led-ekkel is fogllakozó kis szaküzletet, ahol meg tudnák csinálni szerintem. Persze csak feltételezés, mert ehhez annyira nem értek.

@Maggi:
A longus akkor nem érdekes, hogy nem teszi a dolgát annyira, akkor már inkább az "eredeti" Smart lámpa. :)

Már csak csengõ kell, és küllõ prizma, ami érdekes lesz a lapított küllõk miatt. :) Agattam a gépre ide oda, jól látható helyre fényvisszaverõ matricákat, kapott a felni is.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
boltokban keresd, itteniben is van pár...

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

Úgy rémlik, nemrég láttam ilyen LONGUS hátsó pilácsot. Egész jónak tûnt, bár közelebbrõl nem vizsgáltam...
Feltöltött kép

Sajnos nincs már a Shimano-nál. Más meg nem tudom forgalmazza e.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Longus-ra értettem, abból van ilyen Smart Lunar replika.....

Én Smart Polaris-t vettem most crc-rõl, valami 7 font volt 17 helyett...

ilyen: http://www.leisurela...t-polaris-R.jpg

vakít rendesen....

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

1000ft

Viszot a Smart Lunar-tól nagyon elmarad.

Én most vettem akciósabn crc-rõl Smart Polaris-t ebben is ez a retinaégetõ lencse meg optika van....elég jó

Az author villogójára mondod, hogy nem világít olyan intenzitással?
Flashing light A-RedSpot :: Author.cz - kola, bike pøíslu¹enství - Erre gondoltam. Sajna a magyar honlap nem elérhetõ most. Ez jó lenne akár, de elgondolkodtam a bikefun 7 ledes, olcsó konstrukcióján is. Gondolom az nem ér annyit, csak valahogy most próbálok valami olcsó megoldást találni.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
1000ft

Viszot a Smart Lunar-tól nagyon elmarad.

Én most vettem akciósabn crc-rõl Smart Polaris-t ebben is ez a retinaégetõ lencse meg optika van....elég jó