Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8736 replies to this topic

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

Ha terepre is akarsz menni, akkor ezt vedd: $78.80 - MJ-808E HA-III CREE XM-LT60 3-Mode 1000-Lumen LED Bike Light Set (4x18650) - Bike Lights
Néhány hét, míg ideér de megéri kivárni. A szállítás is ingyenes. Ennél olcsóbban ilyen jó fényt nem kapsz.

Gondolkodom én is egy új lámpán,de az tuti, h nem Cateye-t vagy Sigma-t veszek, inkább valami hasonlót, mint amit belinkeltél.
Azt kérdezném, hogy ha esetleg beszarik az akksija, akkor tudok venni hozzá újat?Vagy ezek kompatibilisek egymással és simán kapok hozzá itthon is?Lehet tök amatõr kérdés, de lámpatémában nem igazán vagyok otthon.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,690 posts
Ha terepre is akarsz menni, akkor ezt vedd: $78.80 - MJ-808E HA-III CREE XM-LT60 3-Mode 1000-Lumen LED Bike Light Set (4x18650) - Bike Lights
Néhány hét, míg ideér de megéri kivárni. A szállítás is ingyenes. Ennél olcsóbban ilyen jó fényt nem kapsz.
Marci

peteradam21

peteradam21

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok.

Elsõ lámpát keresek, és nem találok üdvözítõ megoldást. Van egy városi "látszani" lámpám, cateye-tól, jó fényû, erõs, de "látni" nem elég. Most pedig egy "látni" lámpát keresek. Szemeztem a cateye hl520 és 530-val (a rögzítést kicserélném), de nagyon kétértelmûek a vélemények. Szeretnék erdõben, éjszakai is jól látni, nem csak szûrófény kéne, hanem megfelelõen terített pászma, minél nagyobb fényerõvel. Sajnos vásárlás elõtt nem lehet jól kipróbálni....

Mit tudtok ajánlani? Cateye HL520, 530? Más gyári? Esetleg saját gyártmány?

Köszönöm elõre a véleményeket.

peteradam21@yahoo.com

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

..kivitelezhetõnek érzem, mert a lényeg azthiszem maga a fólia felülete, nem pedig a festékanyag. Bár lehet tévedek. (ergo létezhet akár)

Akár létezhet is. A dolog lényege, mikro üveggömbök a fólia felületén a festék réteg elõtt.
Az persze kérdéses hogy hány mikronnyi távolságra kell lenni ahhoz, hogy a retroreflektív hatás megfelelõen
létrejöjjön. Talán a festékben kell ülnie a gömbünknek, vagy nagyobb (relatív) táv esetén is mûködik?

Lehet, megtaláltam a megoldást, Fényvisszaverõdés

Itt látszik a mûködés: Fényvisszaverõdés - elvi mûködés

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

Úgy tudom 10 cm a minimum

Ok, thx!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

A Pantonban milyen opciók vannak a fényvisszaverõ fólia vásárlásnál? Látom az Oracal 5400,5500-as fóliánál 122cm szélességet ír. Ára méterben van megadva. Muszáj megvennem több mint 1m2-t egy színbõl? Nekem kellene fehér, narancs és piros. Ennyit még az ismerõsök között sem tudok elosztani.
írta itt valaki, hogy kisebb méretben is adnak. Kollégám menne fel jövõ héten érte. Jó lenne tudni meilyen lehetõségek vannak. Majd egy telefont is megeresztek feléjük, hogy melyik üzletükben van a fólia.

Úgy tudom 10 cm a minimum
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

Itthon boltban, vagy a neten láttad?

Neten, de lehet csak elnéztem valamit, mert mostanáig se tudtam a nyomára bukkanni. Viszont kivitelezhetõnek érzem, mert a lényeg azthiszem maga a fólia felülete, nem pedig a festékanyag. Bár lehet tévedek. (ergo létezhet akár)

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
A Pantonban milyen opciók vannak a fényvisszaverõ fólia vásárlásnál? Látom az Oracal 5400,5500-as fóliánál 122cm szélességet ír. Ára méterben van megadva. Muszáj megvennem több mint 1m2-t egy színbõl? Nekem kellene fehér, narancs és piros. Ennyit még az ismerõsök között sem tudok elosztani.
írta itt valaki, hogy kisebb méretben is adnak. Kollégám menne fel jövõ héten érte. Jó lenne tudni meilyen lehetõségek vannak. Majd egy telefont is megeresztek feléjük, hogy melyik üzletükben van a fólia.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,690 posts
A Cateye lámpákhoz adnak táskára, ruhára is rögzíthetõ tartókonzolt. Ezt valahogy fel lehetne rakni az ülésre is. Vagy van csomagtartó-konzoljuk is. Nézd meg õket élõben !
CATEYE LÁMPÁHOZ TARTÓ CATEYE CSOMAGTARTÓRA - Bringa Butik Webáruház
Marci

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
Sziasztok!
Csomagtartóra szerelhetõ hátsó lámpa létezik?
Gyerekülés miatt csak ide tudnék lámpát szerelni...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Láttam is már valahol ilyen fóliát, emlékszem, de nem tudom hol, így most ezrrel keresek.

Itthon boltban, vagy a neten láttad?

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Ha megtaláltad, akkor oszd majd meg velünk.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Igen valami ilyesmi lenne az alapötlet. :) Egyrészt baromi hasznos, és védi a fényezést is. Sokan festékkel esnek neki, de egy GT ruckus-t átfesteni... áhh, vétek! :)
Láttam is már valahol ilyen fóliát, emlékszem, de nem tudom hol, így most ezrrel keresek.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Én végigjártam a tanácsolt "önntapadós fényvisszaverõs matrica/fólai" fellelhetõ helyeket, de semmi.
..megvolt a tesco autós részleg, obi, autósbolt, dekorációs és hobby szaküzlet.
Tanácstalan vagyok. ,..mert nem elég, hogy ilyen kellene, de kifejezetten átlátszó kivitelben,
azaz színtelen. Mert elviekben létezik. :)

Azzal vonnád be az egész bringát (gondolom valami világos mutatós színü) és éjszaka az egész látszana a saját színében ha megvilágítják. Biztos mutatós lenne, és fõleg látható! :)

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Én végigjártam a tanácsolt "önntapadós fényvisszaverõs matrica/fólai" fellelhetõ helyeket, de semmi. Egyedül a közeli homasita autósboltot nem látogattam meg, de megvolt a tesco autós részleg, obi, autósbolt, dekorációs és hobby szaküzlet.
Tanácstalan vagyok. Neten még körbelesek, meg homasitában (hátha), mert nem elég, hogy ilyen kellene, de kifejezetten átlátszó kivitelben, azaz színtelen. Mert elviekben létezik. :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Az enyémet éppen most vettem a Panthon boltban. - Panthon.hu -
Egy tíz centi széles, 1 méret 20 centis csíkot kaptam 500 Ft-ért.

Éppen fûzöm, azaz már centrirozom az elsõ felnit, kicsit meggyûrõdõtt még régebben.

Miután minden rendben lesz még lemosom a küllõk felületét, hogy hogy fémtiszta legyen.
Ezután körben betekerek legalább hat küllõt egyenként egy csoportban, két réteg vastagságban
mikro prizma bevonatu narancsárga öntapadó fóliával.
Végülis a prizma funkciója a lényeg és ez mûködõ prizma!

Éjszaka távolról lehet tesztelni egy elemlámpával. Rendkívül jól látszik.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Az enyémen mindkét oldalt 3-3 "karom" van, amelyek síkból nézve 2-1 arányban helyezkednek el. Ezek közé jön a küllõ, így azt egyiik oldalról 2, másikról 1 karom tartja, és befeszül közé. Eszméletlen stabil. Nekem eltörni nem sikerült, de eléggé óvatosan tettem fel.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Nekem ez a prizma van fent, szerintem simán rá lehet húzni a lapos küllõkre is. A prizma két oldalán van egy-egy horony, amibe illeszkednek a küllõk, és ahogy most itthon megnéztem, teljesen mindegy neki, hogy lapított vagy hagyományos küllõt kell fogadnia, bár lapos küllõkkel még soha nem volt dolgom. Ránézésre mûködne a dolog. Az egyiknek a vége nekem is letört egy eséskor, de maradt egy kis csonk rajta, azt a részt meg vízálló ragasztószalaggal rögzítettem a küllõhöz. Egész jól bírja, mert azóta is fent van.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

Mivel a Mavic lapított küllõkre nem bírom feltenni a hagyományos borostyánszín prizmákat (lapított küllõre nem ül fel, egyik prizmáról le is törtem egy darabot), gondoltam keresek valami alternatívát. Találkoztatok bp.-i boltban valahol olyan típussal, ami jó lapított küllõkre? Vagy inkább valamilyen tépõzáras fényvisszaverõt szerezzek be erre a célra?

Ugyanez volt a gondom, és találtam jót. Dobj privátban egy mail címet, és elküldöm lefotózva, mert úgy egyszerûbb lesz rátalálni. Nem tudom melyik nagyker hozza, de jelenleg amúgysincs sok raktáron senkinél.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Mivel a Mavic lapított küllõkre nem bírom feltenni a hagyományos borostyánszín prizmákat (lapított küllõre nem ül fel, egyik prizmáról le is törtem egy darabot), gondoltam keresek valami alternatívát. Találkoztatok bp.-i boltban valahol olyan típussal, ami jó lapított küllõkre? Vagy inkább valamilyen tépõzáras fényvisszaverõt szerezzek be erre a célra?