Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Posted 2011. April 28. - 20:12
Persze ezzel senkinek sem szeretném elvenni a kedvét a vásárlástól. Én egyszerûen azért nem voksolok rá mert mert ha valami 10 emberbõl 3nál elromlik én mindig abba 3ba vagyok.
A LedLenser és Fenix lámpák között nézelõdtem. A LedLenserek abszolult minõségi darabok. A P7 már volt szerencsém kipróbálni tényleg minõségi érzetet kelt a fogása. De fénye túl kék és az emberi áruak nem tudnak csak olyan 220 lument (és azt se sokáig) ami nekem kicsit sovány.
Fenixbõl sikerült találnom egyet ami szerintem jó alternatíva lehet.
Fenix TK-21 XM-L U2
92 USD
Tesztképek (még régebbi kicsit gyengébb(-4%) leddel sima XM-L)
Nem rossz szerintem ennyiért és lehet hozzá venni biciklis tartót. Van rá 24 hó garancia ami +6 hóval még kiterjeszthetõ.
Posted 2011. April 28. - 15:21
SSC P7 LED 900 lumen elemlámpa, új « elsõ lámpa « LÁMPA « Kategóriák tallózása
Posted 2011. April 27. - 23:05
És nincs olcsóbb módja.
Posted 2011. April 27. - 22:18
Posted 2011. April 27. - 21:54
(A linkelt cuccot nem ismerem, nem tudom, hogy azokban cserélhetõek-e az aksik...de gyanítom, hogy nem)
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2011. April 27. - 21:45
Ha terepre is akarsz menni, akkor ezt vedd: $78.80 - MJ-808E HA-III CREE XM-LT60 3-Mode 1000-Lumen LED Bike Light Set (4x18650) - Bike Lights
Néhány hét, míg ideér de megéri kivárni. A szállítás is ingyenes. Ennél olcsóbban ilyen jó fényt nem kapsz.
Gondolkodom én is egy új lámpán,de az tuti, h nem Cateye-t vagy Sigma-t veszek, inkább valami hasonlót, mint amit belinkeltél.
Azt kérdezném, hogy ha esetleg beszarik az akksija, akkor tudok venni hozzá újat?Vagy ezek kompatibilisek egymással és simán kapok hozzá itthon is?Lehet tök amatõr kérdés, de lámpatémában nem igazán vagyok otthon.
Posted 2011. April 27. - 15:38
Néhány hét, míg ideér de megéri kivárni. A szállítás is ingyenes. Ennél olcsóbban ilyen jó fényt nem kapsz.
Posted 2011. April 27. - 11:56
Elsõ lámpát keresek, és nem találok üdvözítõ megoldást. Van egy városi "látszani" lámpám, cateye-tól, jó fényû, erõs, de "látni" nem elég. Most pedig egy "látni" lámpát keresek. Szemeztem a cateye hl520 és 530-val (a rögzítést kicserélném), de nagyon kétértelmûek a vélemények. Szeretnék erdõben, éjszakai is jól látni, nem csak szûrófény kéne, hanem megfelelõen terített pászma, minél nagyobb fényerõvel. Sajnos vásárlás elõtt nem lehet jól kipróbálni....
Mit tudtok ajánlani? Cateye HL520, 530? Más gyári? Esetleg saját gyártmány?
Köszönöm elõre a véleményeket.
peteradam21@yahoo.com
Posted 2011. April 25. - 21:08
Akár létezhet is. A dolog lényege, mikro üveggömbök a fólia felületén a festék réteg elõtt...kivitelezhetõnek érzem, mert a lényeg azthiszem maga a fólia felülete, nem pedig a festékanyag. Bár lehet tévedek. (ergo létezhet akár)
Az persze kérdéses hogy hány mikronnyi távolságra kell lenni ahhoz, hogy a retroreflektív hatás megfelelõen
létrejöjjön. Talán a festékben kell ülnie a gömbünknek, vagy nagyobb (relatív) táv esetén is mûködik?
Lehet, megtaláltam a megoldást, Fényvisszaverõdés
Itt látszik a mûködés: Fényvisszaverõdés - elvi mûködés
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2011. April 25. - 18:56
Posted 2011. April 25. - 17:00
A Pantonban milyen opciók vannak a fényvisszaverõ fólia vásárlásnál? Látom az Oracal 5400,5500-as fóliánál 122cm szélességet ír. Ára méterben van megadva. Muszáj megvennem több mint 1m2-t egy színbõl? Nekem kellene fehér, narancs és piros. Ennyit még az ismerõsök között sem tudok elosztani.
írta itt valaki, hogy kisebb méretben is adnak. Kollégám menne fel jövõ héten érte. Jó lenne tudni meilyen lehetõségek vannak. Majd egy telefont is megeresztek feléjük, hogy melyik üzletükben van a fólia.
Úgy tudom 10 cm a minimum
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. April 25. - 16:57
Itthon boltban, vagy a neten láttad?
Neten, de lehet csak elnéztem valamit, mert mostanáig se tudtam a nyomára bukkanni. Viszont kivitelezhetõnek érzem, mert a lényeg azthiszem maga a fólia felülete, nem pedig a festékanyag. Bár lehet tévedek. (ergo létezhet akár)
Posted 2011. April 25. - 15:13
írta itt valaki, hogy kisebb méretben is adnak. Kollégám menne fel jövõ héten érte. Jó lenne tudni meilyen lehetõségek vannak. Majd egy telefont is megeresztek feléjük, hogy melyik üzletükben van a fólia.
Posted 2011. April 25. - 14:02
CATEYE LÁMPÁHOZ TARTÓ CATEYE CSOMAGTARTÓRA - Bringa Butik Webáruház
Posted 2011. April 25. - 13:34
Csomagtartóra szerelhetõ hátsó lámpa létezik?
Gyerekülés miatt csak ide tudnék lámpát szerelni...
Posted 2011. April 24. - 20:47
Itthon boltban, vagy a neten láttad?Láttam is már valahol ilyen fóliát, emlékszem, de nem tudom hol, így most ezrrel keresek.
Posted 2011. April 24. - 20:17
Posted 2011. April 24. - 20:15
Láttam is már valahol ilyen fóliát, emlékszem, de nem tudom hol, így most ezrrel keresek.
Posted 2011. April 24. - 20:09
Azzal vonnád be az egész bringát (gondolom valami világos mutatós színü) és éjszaka az egész látszana a saját színében ha megvilágítják. Biztos mutatós lenne, és fõleg látható!Én végigjártam a tanácsolt "önntapadós fényvisszaverõs matrica/fólai" fellelhetõ helyeket, de semmi.
..megvolt a tesco autós részleg, obi, autósbolt, dekorációs és hobby szaküzlet.
Tanácstalan vagyok. ,..mert nem elég, hogy ilyen kellene, de kifejezetten átlátszó kivitelben,
azaz színtelen. Mert elviekben létezik.
Posted 2011. April 24. - 19:36
Tanácstalan vagyok. Neten még körbelesek, meg homasitában (hátha), mert nem elég, hogy ilyen kellene, de kifejezetten átlátszó kivitelben, azaz színtelen. Mert elviekben létezik.

Sign In
Create Account

Back to top