Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
Ha valaki rendel ilyen lámpát, akkor csatlakoznék hozzá!

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Csatlakoznek en is (MJ808).
A neten keringo infokbol nem szabad levonni azonnal a vegkovetkeztetest. (Tobbnyire a negativ informaciok vesodnek be melyebben)
Persze ha ezeknek a negativ informacioknak az aranya jelentos tulsulyban van az mar jelent valamit, de mint ahogy az elottem iro is megirta. Ettol itt nem kell tartani.
Minden a vilagon gyartott termek kozott vannak hibas darabok (foleg a sorozatgyartottak)
Maga a lampatest szerintem tokeletes, vizallo, jo fenyerovel es szorassal (A kesobbi kiadasnak talan megjobb a szorasa). A tobbi meg ha veletlen megse olyan lenne mint ami elvarhato es valami gond van vele, egy elelmesebb ember siman csereli, megoldja. Ennyi penzert ebben a kategoriaban gyakorlatilag nevetseges ilyenen gondolkozni mint amiket leirtal. Kb 15-17Ezer volt atszamitva szallitasi koltseggel (most nem tudom mennyibol jonne ki , azota a $ arfolyama is rosszabb lett szoval olcsobb kell legyen. A szallitasi koltsegen mai napig nem tudom tultenni magam. Gyakorlatilag olcsobb volt mintha Budapesten kiszallitananak valamit haztol-hazig)
Hozzavetolegesen a hasonlo kategoriaju de minosegi alapanyagokbol keszitett Lupin Tesla kb 80Ezer forint volt amikor neztem. Ha nagyon felsz tole hogy valami nem lesz jo de mindenkepp kell ez a fenyero, akkor rendelj kettot :D Legfeljebb az egyiket eladod itthon. Biztos lesz ra vevo.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,684 posts

Védelmek amik hiányoznak: over- and discharge, overheat, circuit
Akkuk minõsége, kapcsolása
A led hûtés kevés (élettartam rövidülés)
De ezek a 80 USD ár mellet és 600 lumen körüli(és nem 900) fénye mellet talán érthetõek.

Biztosan igazad van.
Azt tudom mondani, 4 haverom is évek óta gond nélkül használja hiba nélkül. Meg még nagyon sokan az országban - és a világon. Még ha nem is 900 lumen de egy tök jó fényû bringalámpa.
Az, hogy 80 dollár, nem feltétlenül jelent rossz minõséget és konstrukciót. Biztosan olvastál hibás darabokról de gondolom ez összefügg az eladott nagy darabszámmal is.
Nyilván, nem akarlak gyõzködni. Ha neked nem tetszik, veszel mást.
Marci

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Ez jó lehet és megyünk talán pont a jövõ hétvégén Decathlonba, szóval ez tökéletesnek tûnik, nagyon köszi!

Remélem valóban beválik. Egyébként rosszul fogalmaztam amikor ajánlottam. Nem horony van a szélein, hanem két egymással szemben elhelyezkedõ fül az ami a küllõket közrefogja.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Nekem ez a prizma van fent, szerintem simán rá lehet húzni a lapos küllõkre is. A prizma két oldalán van egy-egy horony, amibe illeszkednek a küllõk, és ahogy most itthon megnéztem, teljesen mindegy neki, hogy lapított vagy hagyományos küllõt kell fogadnia, bár lapos küllõkkel még soha nem volt dolgom. Ránézésre mûködne a dolog. Az egyiknek a vége nekem is letört egy eséskor, de maradt egy kis csonk rajta, azt a részt meg vízálló ragasztószalaggal rögzítettem a küllõhöz. Egész jól bírja, mert azóta is fent van.

Ez jó lehet és megyünk talán pont a jövõ hétvégén Decathlonba, szóval ez tökéletesnek tûnik, nagyon köszi!

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
Védelmek amik hiányoznak: over- and discharge, overheat, circuit
Akkuk minõsége, kapcsolása
A led hûtés kevés (élettartam rövidülés)
De ezek a 80 USD ár mellet és 600 lumen körüli(és nem 900) fénye mellet talán érthetõek.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,684 posts

Komolyabban utána olvasgattam a Magicshine-os történetnek és az eddig vonzónak tûnõ lámpa sokat romlott a szememben(összeszerelés és komoly elektronikai hiányosságok a spórolás jegyében).

Ezt kifejtenéd kicsit bõvebben, lécci !
Marci

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Nos, srácok az átlátszó önntapadós fényveszivarõ fóliának se híre, se hanva. Remélhetõleg csak egyelõre. :)

Elméletben, mint azt tárgyaltuk, elvileg lehetséges a dolog, de sajnos nem találtam ilyet sehol.

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
Komolyabban utána olvasgattam a Magicshine-os történetnek és az eddig vonzónak tûnõ lámpa sokat romlott a szememben(összeszerelés és komoly elektronikai hiányosságok a spórolás jegyében).
Persze ezzel senkinek sem szeretném elvenni a kedvét a vásárlástól. Én egyszerûen azért nem voksolok rá mert mert ha valami 10 emberbõl 3nál elromlik én mindig abba 3ba vagyok.

A LedLenser és Fenix lámpák között nézelõdtem. A LedLenserek abszolult minõségi darabok. A P7 már volt szerencsém kipróbálni tényleg minõségi érzetet kelt a fogása. De fénye túl kék és az emberi áruak nem tudnak csak olyan 220 lument (és azt se sokáig) ami nekem kicsit sovány.
Fenixbõl sikerült találnom egyet ami szerintem jó alternatíva lehet.
Fenix TK-21 XM-L U2
92 USD
Tesztképek (még régebbi kicsit gyengébb(-4%) leddel sima XM-L)
Nem rossz szerintem ennyiért és lehet hozzá venni biciklis tartót. Van rá 24 hó garancia ami +6 hóval még kiterjeszthetõ.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
És ez vajon milyen lehet?:
SSC P7 LED 900 lumen elemlámpa, új « elsõ lámpa « LÁMPA « Kategóriák tallózása

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
Jónak néz ki ez a Gemini és még az ára is jó lenne 110 $-ért csak az a bökkenõ, hogy kis hazánkba a szállítási díj 38 $.
És nincs olcsóbb módja.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
Köszi szépen a választ!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
A 18650 típusú Li-aksikat itthon is lehet kapni, de külföldi beszerzéssel olcsóbb. Ha szeretsz barkácsolni, akkor az akkupakkot magad is elkészítheted, akár úgy, hogy veszel hozzá tartót, akár úgy, hogy forrfüles kivitelû aksikat szerzel és összeforrasztod õket.
(A linkelt cuccot nem ismerem, nem tudom, hogy azokban cserélhetõek-e az aksik...de gyanítom, hogy nem)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

Ha terepre is akarsz menni, akkor ezt vedd: $78.80 - MJ-808E HA-III CREE XM-LT60 3-Mode 1000-Lumen LED Bike Light Set (4x18650) - Bike Lights
Néhány hét, míg ideér de megéri kivárni. A szállítás is ingyenes. Ennél olcsóbban ilyen jó fényt nem kapsz.

Gondolkodom én is egy új lámpán,de az tuti, h nem Cateye-t vagy Sigma-t veszek, inkább valami hasonlót, mint amit belinkeltél.
Azt kérdezném, hogy ha esetleg beszarik az akksija, akkor tudok venni hozzá újat?Vagy ezek kompatibilisek egymással és simán kapok hozzá itthon is?Lehet tök amatõr kérdés, de lámpatémában nem igazán vagyok otthon.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,684 posts
Ha terepre is akarsz menni, akkor ezt vedd: $78.80 - MJ-808E HA-III CREE XM-LT60 3-Mode 1000-Lumen LED Bike Light Set (4x18650) - Bike Lights
Néhány hét, míg ideér de megéri kivárni. A szállítás is ingyenes. Ennél olcsóbban ilyen jó fényt nem kapsz.
Marci

peteradam21

peteradam21

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok.

Elsõ lámpát keresek, és nem találok üdvözítõ megoldást. Van egy városi "látszani" lámpám, cateye-tól, jó fényû, erõs, de "látni" nem elég. Most pedig egy "látni" lámpát keresek. Szemeztem a cateye hl520 és 530-val (a rögzítést kicserélném), de nagyon kétértelmûek a vélemények. Szeretnék erdõben, éjszakai is jól látni, nem csak szûrófény kéne, hanem megfelelõen terített pászma, minél nagyobb fényerõvel. Sajnos vásárlás elõtt nem lehet jól kipróbálni....

Mit tudtok ajánlani? Cateye HL520, 530? Más gyári? Esetleg saját gyártmány?

Köszönöm elõre a véleményeket.

peteradam21@yahoo.com

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

..kivitelezhetõnek érzem, mert a lényeg azthiszem maga a fólia felülete, nem pedig a festékanyag. Bár lehet tévedek. (ergo létezhet akár)

Akár létezhet is. A dolog lényege, mikro üveggömbök a fólia felületén a festék réteg elõtt.
Az persze kérdéses hogy hány mikronnyi távolságra kell lenni ahhoz, hogy a retroreflektív hatás megfelelõen
létrejöjjön. Talán a festékben kell ülnie a gömbünknek, vagy nagyobb (relatív) táv esetén is mûködik?

Lehet, megtaláltam a megoldást, Fényvisszaverõdés

Itt látszik a mûködés: Fényvisszaverõdés - elvi mûködés

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

Úgy tudom 10 cm a minimum

Ok, thx!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

A Pantonban milyen opciók vannak a fényvisszaverõ fólia vásárlásnál? Látom az Oracal 5400,5500-as fóliánál 122cm szélességet ír. Ára méterben van megadva. Muszáj megvennem több mint 1m2-t egy színbõl? Nekem kellene fehér, narancs és piros. Ennyit még az ismerõsök között sem tudok elosztani.
írta itt valaki, hogy kisebb méretben is adnak. Kollégám menne fel jövõ héten érte. Jó lenne tudni meilyen lehetõségek vannak. Majd egy telefont is megeresztek feléjük, hogy melyik üzletükben van a fólia.

Úgy tudom 10 cm a minimum
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

Itthon boltban, vagy a neten láttad?

Neten, de lehet csak elnéztem valamit, mert mostanáig se tudtam a nyomára bukkanni. Viszont kivitelezhetõnek érzem, mert a lényeg azthiszem maga a fólia felülete, nem pedig a festékanyag. Bár lehet tévedek. (ergo létezhet akár)