Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8741 replies to this topic

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
A Blackburn Fleának kellemesen eloszló fénye van. Cateye* fénykardokkal ellentétben közelre is jut elég fény. Vaksötétben, kanyarban, terepen, vagy ha szembõl egy kocsi világít, se mész be az árokba... :)
Szerintem figyelmesen tekerve, a nagyobb fokozaton ~20-25km/h-ig biztonsággal lehet vele közlekedni.;)
Vérbeli outis repesztéshez nem elegendõ, oda spotosabb, nagyobb teljesítményû lámpa kell!

*Szerintem Cateyekbõl az 500-as sorozatot (és az az alattiakat), fényteljesítményben (lumen) simán lepipálja.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Országútra ez vajon elég? Blackburn Flea USB elsõ 2011 - Kerékpár webshop
Nyilván nem éjjel edzek, de volt már, hogy rámsötétedett, és az egy ledes béna villogómmal elég para volt hazaérni. Ez meg az ára miatt nagyon szimpatikus lenne!

Valaki irta regebben hogy meglepoen jo fenye van, asszem Balu volt az.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts
Országútra ez vajon elég? Blackburn Flea USB elsõ 2011 - Kerékpár webshop
Nyilván nem éjjel edzek, de volt már, hogy rámsötétedett, és az egy ledes béna villogómmal elég para volt hazaérni. Ez meg az ára miatt nagyon szimpatikus lenne!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,697 posts

ezt írta
" De tavasztól földes útra térek esténként"
én ebbõl nem kemény terepezést olvasok ki, hanem csak mi oda van írva, arra pedig simán elég lehet a sigma, de jobb kipróbálni, mielõtt költségekbe hajszolja magát

Jó-jó, néhány éve én is így kezdtem, hogy csak egy kis kört megyünk haverokkal este a béna kis lámpánkkal. Most már állandóan járok - épp most, 21 óra körül értem haza, Hármason mentünk egy kört a haverokkal. Szóval, jó lámpával jobb még a földes úton is. Aztán jöhet az éjszakai Pilis vagy Börzsöny !;)
Nincs baj a Sigmával csak lehet, hogy én már éjszakai bringázás hallatán a MagicShine és a Hozé-lámpa színvonalt gondolom a jónak és ezt az igét hirdetem mindenkinek. Vannak hibáim....:-)
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
200 lumen illik még földes útra is.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Nézz meg egy MagicShine 808-ast, milyen fénye van és utána átgondolod a Sigmával való terepezést.
Jó lámpa az a Sigma de nem terepkerózásra van kitalálva. Oda azért kicsit több kell.

ezt írta

" De tavasztól földes útra térek esténként"

én ebbõl nem kemény terepezést olvasok ki, hanem csak mi oda van írva, arra pedig simán elég lehet a sigma, de jobb kipróbálni, mierlõtt költségekbe hajszolja magát

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,697 posts
Nézz meg egy MagicShine 808-ast, milyen fénye van és utána átgondolod a Sigmával való terepezést.
Jó lámpa az a Sigma de nem terepkerózásra van kitalálva. Oda azért kicsit több kell.
Marci

dhcodoki

dhcodoki

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
Ha kicsit szárad/fagy letesztelem én is az erdõben.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Sigma lightster

Feltöltött kép

Ami tetszik is, fõleg annyiért. De tavasztól földes útra térek esténként, és félek hogy oda kevés lesz. Azon is gondolkodtam, hogy veszek még egyet, s akkor már talán ok. :confused:

én mentem vele este erdõben, teljesen használható, és ha nincs közilágítás, és autó forgalom, akkor sokkal erõsebbnek is tûnik, mert nincs szembe vakító fény

dhcodoki

dhcodoki

vendég

• fórumtag
  • 51 posts

Most milyen lámpád van ?

Sigma lightster

Feltöltött kép

Ami tetszik is, fõleg annyiért. De tavasztól földes útra térek esténként, és félek hogy oda kevés lesz. Azon is gondolkodtam, hogy veszek még egyet, s akkor már talán ok. :confused:

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,697 posts

Ez a videó jól szemlélteti a Magicshine MJ-880 szórását. Ha ilyen a valóságban is, akkor erõsen gondolkodom a beszerzésén.

Hát, õszinte leszek: A videó elég béna lett, élõben biztos jobb lehet de engem nagyon nem gyõzött meg. Biztosan nagyon erõs a lámpa de szerintem nagyon nem éri meg az árát. Bár ezt mindenki maga dönti el, neki mire éri meg költeni a pénzét.
dhcodoki ! Most milyen lámpád van ?
Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Ha ilyen a valóságban is, akkor..

A tükörrel vetítõ lámpáknak mindig van egy közvetlen kiszóródása, ami elõre lép ki a tükör érintése nélkül.
Ettõl van egy közeli szórt fény. Az erõs fõ szúró fény viszont annyira lecsökkenti a szem érzékenységét, hogy távolabbra (általában) már annyira elgyengül a szórt rész, hogy nem igazán használható, csak közvetlen közelben szokott látszani.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

dhcodoki

dhcodoki

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
Ez a videó jól szemlélteti a Magicshine MJ-880 szórását. Ha ilyen a valóságban is, akkor erõsen gondolkodom a beszerzésén.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ez van nekem is teljesen jó, a Hozén cseréltem a csatlakozót.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Ami ezek közül garantáltan vízmentes és ismerem is az a Superseal csatlakozó,
viszont mivel ez nem illeszkedik a régiekhez ezért párban kell cserélni.
Mindenhol rugalmas szilikon tömítés van benne.
A polaritásra (+ -) nagyon oda kell figyelni,
nehogy fordítva kössük össze a vezetékeket vele!

http://www.lomex.hu/...ml?ns=1&cid=900

Feltöltött kép

Feltöltött kép

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Cseréld le a lomexben LOMEX Elektronikai Alkatrszkereskedelmi Kft. lehet kapni 2polusú vízálló csatlakozót.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Legfeljebb valami gyurmával vagy jól illeszkedõ (nem merev) szig.szalaggal, seb kötözõ leokoplaszt szalaggal körbe tekered ha víz várható.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,326 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
A brutális fényerejû MJ-880 a DX-en, 185 USD: MagicShine MJ-880 2 x Cree XM-L 2000LM White Bike Light Set with 6.6 Ah Battery - Free Shipping - DealExtreme

Pár hete már lehetett olvasni a fórumokon, hogy sajnos az akku csatlakozói nem kompatibilisek visszafelé a régi modellekkel. A fotókon jól látszik, hogy valóban így van - igaz, az mtbr.com fórumon írják, hogy az új akksi ennek ellenére csatlakoztatható a régi lámpákhoz, mivel a "tû" része maradt a régi, a csatlakozó mûanyag része pedig van elég rugalmas ahhoz, hogy a lapított helyett a kör alakú dugót is fogadni tudja.
Feltöltött kép
(Vízálló nem lesz, az biztos...)

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Vélemény? :)
TrustFire CREE XML-T6 + XPE-R2 3-Mode 1800-Lumen 3-LED White Bike Light w/ Batteries Pack - Free Shipping - DealExtreme

Ezt lenne érdemesebb venni vagy egy 808E-t? Egy árban vannak...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Ilyen villanyász mûhelyt hol lehet találni? Az ilyen elektronikai boltokban vajon vállalnak bekötést is?

Ez jó kérdés, nem tudom. Ha van valaki a közeledben.. esetleg valamilyen maszek szervíz..? úgy gondoltam. Ott meg kellene kérdezni a boltban, hogy vállalják-e a bekötést, de nem hiszem.