Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Posted 2012. December 08. - 00:37
Tényleg érdemes próbálgatni, mondjuk nekem a Q3 vagy akár a Q5 is kevés már, fényerõbõl úgysem elég soha.
Ha meg van kraft, akkor tényleg az XM-L a legjobb elérhetõ led, kisebb felületû, mint a hasonló teljesítményû quad chipes társai.
Amúgy meg HID
Posted 2012. December 08. - 00:31
Azért kérdeztem meg ezeket a dolgokat mert nem értek hozzá Gondoltam van aki jobban ért hozzá mint én. Rosszat meg nem akarok rendelni.
Köszönöm a segítõ írásokat :cool2:
Szerintem XM-L ledes lámpát vegyél, ha zseblámpának is akarod használni, akkor 501B vagy 502B, illetve ezek klónjai (Citipower pl.). Kis méretûek, inkább flood lámpák, jól szórják a fényt, de elég messzire is világítanak. A 3A-es meghajtás nem szükséges, mert a dropines megoldás miatt a hûtés nem a legtökéletesebb (alufóliával lehet ezen segíteni ). 2,4-2,8A között max. fokozaton tökéletes.
Posted 2012. December 07. - 22:12
Posted 2012. December 07. - 19:21
Tudtommal Panasonic, Sanyo, Samsung gyártják a legjobb LiIon cellákat...csak Q3 led van benne, ami már cseppet sem korszerû....
nem gagyi Panasonic akkuval.
Q3 fényességi osztály tényleg nem a legjobb hidegfehér fényûben, de pl. melegfehér + magas CRI-vel már nem rossz. Cree ledek, és bin besorolás áttekintés
Egyébként ha valaki nem többszáz lumenes lámpát, hanem kis méretû, súlyú világítóeszközt akar venni, tempósabb tekeréshez, akkor nem annyira egyértelmû a helyzet. Jó eséllyel jobban jár egy kissebb méretû ledchippel szerelt lámpával, mint óriás chipekkel /SSC P7; Cree MC-E, XM-L; SST-k.../. Ugyanis messzire világításhoz viszonylag szûk nyílásszög (hogy ne legyenek a közeli részek túlvilágítva), és nagy központi fényerõ szükséges.
Nagyobb chipeknek tényleg kicsit jobb a hatásfokuk ugyanakkora áramon hajtva, viszont ugyanolyan központi fényerõ eléréséhez méretesebb optikát igényelnek.
Mivel nagyon sok múlik az optikán, és az egyéni fényeloszlás igényen is, én is javaslom kiválasztáshoz próbálgatni a pilácsokat!
Posted 2012. December 07. - 18:13
100%, hogy külföldrõl van az összes Nem feltétlen DX, mert kismillió másik oldal létezik, jobb árakkal, mint a DX.
Ha személyes az átvétel, mindegyik kipróbálható, függetlenül a forrástól, ha nem, akkor pedig egyik sem.
Nem túl szerencsés ilyen töltõket használni, nem CC/CV módban töltik az akkut, csak tolják beléjük fix feszültségen az elektronokat. Az is kérdéses, hogy nem töltik-e túl a cellát. Mondjuk, ha védett a cella, a túltöltés talán nem olyan gáz ...
Mindenesetre mindenki azt vesz amit akar, XM-L, SSC P7 vagy MC-E led alatt viszont ma már nem vennék lámpát.
Azért kérdeztem meg ezeket a dolgokat mert nem értek hozzá Gondoltam van aki jobban ért hozzá mint én. Rosszat meg nem akarok rendelni.
Köszönöm a segítõ írásokat :cool2:
Posted 2012. December 07. - 14:22
Ha személyes az átvétel, mindegyik kipróbálható, függetlenül a forrástól, ha nem, akkor pedig egyik sem.
Nem túl szerencsés ilyen töltõket használni, nem CC/CV módban töltik az akkut, csak tolják beléjük fix feszültségen az elektronokat. Az is kérdéses, hogy nem töltik-e túl a cellát. Mondjuk, ha védett a cella, a túltöltés talán nem olyan gáz ...
Mindenesetre mindenki azt vesz amit akar, XM-L, SSC P7 vagy MC-E led alatt viszont ma már nem vennék lámpát.
Posted 2012. December 07. - 13:55
Amúgy, hogy mennyi a lumen és hogy milyen led van benne, mindkettõ lehet egy nagy kamu. Amíg meg nem kapod és ki nem próbáltad, csak zsákbamacska az egész. Havernak van egy csomó DX-es lámpája, van super és van nagyon gagyi.
A töltõvel nem tudom mi a gond, hosszú ideje gond nélkül használja haver, napi szinten azzal a lámpával közlekedik, az egész elõzõ telet is azzal csinálta végig.
Helyesbítek, ez van pontosan havernak: Akkumultoros Q3 Cree Led lmpa tltkkel
Csupán azért mondtam azt a boltot, mert ott ki is tudod próbálni - a vásárlás elõtt.
Posted 2012. December 07. - 10:51
Keress olyan boltot, ahol ki tudod próbálni.
Havernak ilyen van, ezzel már mehetsz óvatosan terepre. A boltban ki is próbálhatod, kimehetsz vele az utcára is.
Akkumultoros Cree LED-es lmpa
Nem ez a lámpák csúcsa de legalább nem az interneten veszel valami zsákbamacskát és még garanciád is van.
Itt a kép nem stimmel a szöveggel, a képen látható lámpa nem fókuszálható, ráadásul a leírás szerint csak Q3 led van benne, ami már cseppet sem korszerû. A képen lévõ vicc töltõket meg inkább hagyjuk ....
Ennyiért ez sok, hasonló árban láttam vaterán XM-L ledes lámpát nem gagyi Panasonic akkuval.
Aki sokat tud várni, az pedig külföldrõl még olcsóbban tud rendelni normális lámpákat.
Posted 2012. December 06. - 16:43
Havernak ilyen van, ezzel már mehetsz óvatosan terepre. A boltban ki is próbálhatod, kimehetsz vele az utcára is.
Akkumultoros Cree LED-es lmpa
Nem ez a lámpák csúcsa de legalább nem az interneten veszel valami zsákbamacskát és még garanciád is van.
Posted 2012. December 06. - 16:24
Posted 2012. December 06. - 10:29
Ha mindenképp vatera, akkor olyan hírdetést keress, ahol nem túlzóak a számok és lehetõleg hanyagold a zoom-os kacatokat.
XM-L ledes UF-501B, UF-502B vagy ezek jól sikerült klónjai tökéletesek bringára.
Posted 2012. December 05. - 20:12
Flashlights, Laser Pointer, Led Flashlights And Laser Lights On Sale - Free Shipping - DX
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. December 05. - 18:10
T6 CREE LED ultrabrutális lámpa, NEM JÁTÉK !!! - Vatera.hu
Posted 2012. November 26. - 19:45
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2012. November 22. - 00:32
Most van négy féle XM-L ledem eltérõ színhõmérséklettel (még fóliázva), amit majd próbálok, (lehet, csak jövõre), hogy melyik milyen lesz. Aztán abból szerzek néhány egyforma darabot amelyik a legjobb színû és még a hatásfoka is elfogadható.
A korábbinál szinte mindegyik jobb hatásfokkal mûködik a "papír" szerint.
Van köztük T6 és alatta lévõ hatásfokúak aminek 85-80 CRI (az már filmhez való színhûség) a szín vissza adása, a meleg árnyalattól a hideg felé, és egyetlen U2, ami a legjobb hatásfokú, viszont annak a leghidegebb ezért kicsit természetellenes a fénye. Majd még össze kell rakni ezeket valami próba verzióban. Ez még késõbb alakul tovább, de arról is készülnek fotók. Majd azt is megmutatom.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2012. November 21. - 23:07
Posted 2012. November 21. - 08:47
a zsinórját le fogom cserélni egy spirálosra, meg kap más csatlakozót, kell tartó az akksinak, töltõ, meg ilyen apróságok, de szép lassan rendben lesz..
Posted 2012. November 20. - 12:13
.Ezt a fényerõt, mennyiséget már elégnek gondolod vagy még akarsz rajta kicsit fejleszteni ?
.. ...fényerõben már bõven elég, ezzel mozi vászon lett az éjszakai erdõ.
Viszont a fény eloszlást illetõen még van mit fejleszteni.
Ami a fény elosztását illeti, erre gondoltam, hogy közelre kevesebb kellene, hogy jusson és távol jönne jól a több, mert most ilyen.:
Szóval van mindig rajta fejleszteni való, ha mást nem akkor a fény arányosabb eloszlását.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2012. November 13. - 09:11
Posted 2012. November 12. - 20:30
A hozzá adott akkumulátor csomagban 4 db 18650-es Li-akksi van sorosan kapcsolva, megfejelve egy mélykisütés ellen védelmet biztosító áramköri lapocskával.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."