Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

Sanya35

Sanya35

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Így van, ezek az akkuk a legjobbak, tehát nem gagyik :) (lehet, hogy félreérthetõ volt)
Tényleg érdemes próbálgatni, mondjuk nekem a Q3 vagy akár a Q5 is kevés már, fényerõbõl úgysem elég soha.
Ha meg van kraft, akkor tényleg az XM-L a legjobb elérhetõ led, kisebb felületû, mint a hasonló teljesítményû quad chipes társai.
Amúgy meg HID :D

Sanya35

Sanya35

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

Azért kérdeztem meg ezeket a dolgokat mert nem értek hozzá :) Gondoltam van aki jobban ért hozzá mint én. Rosszat meg nem akarok rendelni.:)
Köszönöm a segítõ írásokat :cool2:

Szerintem XM-L ledes lámpát vegyél, ha zseblámpának is akarod használni, akkor 501B vagy 502B, illetve ezek klónjai (Citipower pl.). Kis méretûek, inkább flood lámpák, jól szórják a fényt, de elég messzire is világítanak. A 3A-es meghajtás nem szükséges, mert a dropines megoldás miatt a hûtés nem a legtökéletesebb (alufóliával lehet ezen segíteni ;) ). 2,4-2,8A között max. fokozaton tökéletes.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Õ is azt mondja, hogy nem gagyi a Panasonic akku. Csak a "gagyi" után tegyél egy vesszõt, ami kimaradt. :)

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

csak Q3 led van benne, ami már cseppet sem korszerû....
nem gagyi Panasonic akkuval.

Tudtommal Panasonic, Sanyo, Samsung gyártják a legjobb LiIon cellákat...
Q3 fényességi osztály tényleg nem a legjobb hidegfehér fényûben, de pl. melegfehér + magas CRI-vel már nem rossz. Cree ledek, és bin besorolás áttekintés
Egyébként ha valaki nem többszáz lumenes lámpát, hanem kis méretû, súlyú világítóeszközt akar venni, tempósabb tekeréshez, akkor nem annyira egyértelmû a helyzet. Jó eséllyel jobban jár egy kissebb méretû ledchippel szerelt lámpával, mint óriás chipekkel /SSC P7; Cree MC-E, XM-L; SST-k.../. Ugyanis messzire világításhoz viszonylag szûk nyílásszög (hogy ne legyenek a közeli részek túlvilágítva), és nagy központi fényerõ szükséges.
Nagyobb chipeknek tényleg kicsit jobb a hatásfokuk ugyanakkora áramon hajtva, viszont ugyanolyan központi fényerõ eléréséhez méretesebb optikát igényelnek.

Mivel nagyon sok múlik az optikán, és az egyéni fényeloszlás igényen is, én is javaslom kiválasztáshoz próbálgatni a pilácsokat!:)

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

100%, hogy külföldrõl van az összes :) Nem feltétlen DX, mert kismillió másik oldal létezik, jobb árakkal, mint a DX.
Ha személyes az átvétel, mindegyik kipróbálható, függetlenül a forrástól, ha nem, akkor pedig egyik sem.
Nem túl szerencsés ilyen töltõket használni, nem CC/CV módban töltik az akkut, csak tolják beléjük fix feszültségen az elektronokat. Az is kérdéses, hogy nem töltik-e túl a cellát. Mondjuk, ha védett a cella, a túltöltés talán nem olyan gáz ...
Mindenesetre mindenki azt vesz amit akar, XM-L, SSC P7 vagy MC-E led alatt viszont ma már nem vennék lámpát.

Azért kérdeztem meg ezeket a dolgokat mert nem értek hozzá :) Gondoltam van aki jobban ért hozzá mint én. Rosszat meg nem akarok rendelni.:)
Köszönöm a segítõ írásokat :cool2:

Sanya35

Sanya35

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
100%, hogy külföldrõl van az összes :) Nem feltétlen DX, mert kismillió másik oldal létezik, jobb árakkal, mint a DX.
Ha személyes az átvétel, mindegyik kipróbálható, függetlenül a forrástól, ha nem, akkor pedig egyik sem.
Nem túl szerencsés ilyen töltõket használni, nem CC/CV módban töltik az akkut, csak tolják beléjük fix feszültségen az elektronokat. Az is kérdéses, hogy nem töltik-e túl a cellát. Mondjuk, ha védett a cella, a túltöltés talán nem olyan gáz ...
Mindenesetre mindenki azt vesz amit akar, XM-L, SSC P7 vagy MC-E led alatt viszont ma már nem vennék lámpát.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
A Vaterán kapható is a nagy valószínûséggel a DX-rõl van rendelve.
Amúgy, hogy mennyi a lumen és hogy milyen led van benne, mindkettõ lehet egy nagy kamu. Amíg meg nem kapod és ki nem próbáltad, csak zsákbamacska az egész. Havernak van egy csomó DX-es lámpája, van super és van nagyon gagyi.
A töltõvel nem tudom mi a gond, hosszú ideje gond nélkül használja haver, napi szinten azzal a lámpával közlekedik, az egész elõzõ telet is azzal csinálta végig.
Helyesbítek, ez van pontosan havernak: Akkumultoros Q3 Cree Led lmpa tltkkel
Csupán azért mondtam azt a boltot, mert ott ki is tudod próbálni - a vásárlás elõtt.
Marci

Sanya35

Sanya35

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

Keress olyan boltot, ahol ki tudod próbálni.
Havernak ilyen van, ezzel már mehetsz óvatosan terepre. A boltban ki is próbálhatod, kimehetsz vele az utcára is.
Akkumultoros Cree LED-es lmpa
Nem ez a lámpák csúcsa de legalább nem az interneten veszel valami zsákbamacskát és még garanciád is van.

Itt a kép nem stimmel a szöveggel, a képen látható lámpa nem fókuszálható, ráadásul a leírás szerint csak Q3 led van benne, ami már cseppet sem korszerû. A képen lévõ vicc töltõket meg inkább hagyjuk ....
Ennyiért ez sok, hasonló árban láttam vaterán XM-L ledes lámpát nem gagyi Panasonic akkuval.
Aki sokat tud várni, az pedig külföldrõl még olcsóbban tud rendelni normális lámpákat.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Keress olyan boltot, ahol ki tudod próbálni.
Havernak ilyen van, ezzel már mehetsz óvatosan terepre. A boltban ki is próbálhatod, kimehetsz vele az utcára is.
Akkumultoros Cree LED-es lmpa
Nem ez a lámpák csúcsa de legalább nem az interneten veszel valami zsákbamacskát és még garanciád is van.
Marci

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Ekkora ratyi marketing kamu dumát rég olvastam, mint ebben a vaterás odahányásban.

Sanya35

Sanya35

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Ordas nagy kamu az egész. Ha valóban Cree XM-L led van a lámpában, az semmiképp nem tud többet 900 lumennél a maximum 3A-el hajtva. Az szinte 100%, hogy ebben a kacatban lévõ gagyi elektronika nem tudja rendesen meghajtani a ledet, a kis átmérõjû szintén ócska zoom-os lencsés rendszer a maradék fényerõbõl is levesz .... az akkuról ne is beszéljünk, ha tud 1500mAh-t, akkor összeteheti a szerencsétlen vevõ a két mellsõ lábát.
Ha mindenképp vatera, akkor olyan hírdetést keress, ahol nem túlzóak a számok és lehetõleg hanyagold a zoom-os kacatokat.
XM-L ledes UF-501B, UF-502B vagy ezek jól sikerült klónjai tökéletesek bringára.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Világítani jól világíthat, de mind a fényerõ mind az akku teljesítmény erõsen túlzó. A fényerõ valahol 100-250lumen között lehet az akksi max 3000mAh. Jobban jársz ha itt nézel szét.
Flashlights, Laser Pointer, Led Flashlights And Laser Lights On Sale - Free Shipping - DX
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás
Sziasztok szép napot. Tudom nem pont bringás lámpa de errõl mi a véleményetek ? Tudom kicsit eltúlzott a szöveg de valami lámpa kellene mert ahol jelenleg közlekedek az életveszély. Nem lakott terület hanem sóderos út. Egy két vadász járkál csak. Ezzel a lámpával tapasztalata valakinek?
T6 CREE LED ultrabrutális lámpa, NEM JÁTÉK !!! - Vatera.hu

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Eladó egy 3 cellás LiPo akksi, 40C max terhelhetõség, 3000mAh... 35 dolcsiért vihetõ, Új, sosem használt

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Valószínüleg ehhez a kínai olcsó, erõs fényû csoda lámpához hasonlítva lehet jobb a színe, mert azokba szerintem a leghidegebb fényû ledet építik be, mert annál a legjobb a fény hatásfoka.

Most van négy féle XM-L ledem eltérõ színhõmérséklettel (még fóliázva), amit majd próbálok, (lehet, csak jövõre), hogy melyik milyen lesz. Aztán abból szerzek néhány egyforma darabot amelyik a legjobb színû és még a hatásfoka is elfogadható.
A korábbinál szinte mindegyik jobb hatásfokkal mûködik a "papír" szerint.

Van köztük T6 és alatta lévõ hatásfokúak aminek 85-80 CRI (az már filmhez való színhûség) a szín vissza adása, a meleg árnyalattól a hideg felé, és egyetlen U2, ami a legjobb hatásfokú, viszont annak a leghidegebb ezért kicsit természetellenes a fénye. Majd még össze kell rakni ezeket valami próba verzióban. Ez még késõbb alakul tovább, de arról is készülnek fotók. Majd azt is megmutatom.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás
Balu: a szinkepe viszont kiraly. A fu peldaul fuzold. Ezt nem sok lampa tudja.
a második p néma!

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
18650-ek megjöttek, összeforrasztódtak, lámpa pár év után újból kipróbálódott.. :)
a zsinórját le fogom cserélni egy spirálosra, meg kap más csatlakozót, kell tartó az akksinak, töltõ, meg ilyen apróságok, de szép lassan rendben lesz..

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Ezt a fényerõt, mennyiséget már elégnek gondolod vagy még akarsz rajta kicsit fejleszteni ? ;)

.. ...fényerõben már bõven elég, ezzel mozi vászon lett az éjszakai erdõ.
Viszont a fény eloszlást illetõen még van mit fejleszteni.

.
Ami a fény elosztását illeti, erre gondoltam, hogy közelre kevesebb kellene, hogy jusson és távol jönne jól a több, mert most ilyen.:
Feltöltött kép

Szóval van mindig rajta fejleszteni való, ha mást nem akkor a fény arányosabb eloszlását. :)

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
zsír, köszi! nézelõdök valamit..

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Hozé anno azt írta, hogy 12-20V között bármi mehet.
A hozzá adott akkumulátor csomagban 4 db 18650-es Li-akksi van sorosan kapcsolva, megfejelve egy mélykisütés ellen védelmet biztosító áramköri lapocskával.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."