Még egy kicsit erősebbre állítod a fényt és simán elpárolognak az útból
A kislányról a Csillagok Háborúja nyitójelenete jutott eszembe amikor a birodalmi csillagromboló a képet kitöltve behozza Leia hercegnő eltörpülő naszádját
A kislányról a Csillagok Háborúja nyitójelenete jutott eszembe amikor a birodalmi csillagromboló a képet kitöltve behozza Leia hercegnő eltörpülő naszádját
Nézd meg a videót 6.03-tól. A fehér kutyát eléri a fény és huss, elpárolog... ..ja nem, a sötét részen kimegy a képből.
https://youtu.be/i9bux6hhNG0?t=363
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Római parton...
Este a csengő helyett kürtöt, fénykürtöt is lehet használni, hogy szabad utat kapjunk.
Keskenyebbre összehúztam a fényt, így erősebb lett.
Római parton...
Este a csengő helyett kürtöt, fénykürtöt is lehet használni, hogy szabad utat kapjunk.
Keskenyebbre összehúztam a fényt, így erősebb lett.
Péntek éjjel voltunk dunakanyarban, mondom is asszonynak, hogy figyeljen előre, mert tuti fognak jönni full lámpa nélkül szemből. Ketten jöttek is, remélem az ilyenek néha összetalálkoznak. Full feketében, még kukásmellény sem volt rajtuk, se prizma, se semmi. Nindzsa bicajosok.
Mindkettőnk bicaján photon 1.25w-os pilács van, 18650-es akkuval. Ilyen: http://ebike.hu/term...25w-elso-lampa/
Szépen világít, de elbírnék több fényt is. Nem lehet a ledet kicserélni bennük? Nem több wattot szeretnék, mert így is langyos a pilács, ha full fényerőn megy sokáig, csak több fényt, gondolom egy újabb, jobb hatásfokú leddel ezt meg lehetne valósítani. Ja, és tetszik, h nem kék a fénye, ezt a jó tulajdonságát megtartanám.
Vagy esetleg vmi fejlámpa kellene inkább, és ne birizgáljam a pilácsot?
Nem éri meg vele foglalkozni, hogy ledcsere meg ilyenek. Csodát nem lehet kihozni abból a lámpából.
Vegyél a DX-ről egy lámpát és megoldódik minden gondod. http://www.dx.com/c/...ike-lights-1388
Nekem az első sorból az utolsó, a 2 szemű van. Kb. tökéletes. Alapjáraton majdnem 12 órát világit és az is jóval erősebb a mostani fényednél. kb. 12 nap alatt itt van.
Ha pösti vagy, meg is nézheted élőben.
marton módosította - 2015. július 26. - 13:45
Ok, thx a választ, azt reméltem, már van jelentősen "jobb" led erre a célra. De akkor nem bántom.
Kisebb teljesítmény felvétel mellett, kisebb és erősebb fényfoltot csak jól és könnyedén irányítható fejlámpával lehet megfelelő helyre juttatni.
Azt még hozzá kell tennem, hogy az ilyen zoomos lámpáknál a szűkebbre fókuszolt fénysugár nem lesz annyival erősebb, mint amennyivel kisebb területre világít, mert a ledből kilépő fény (a távolabbi lencse helyzet miatt) ilyenkor nem jut mind a kilépő lencsére, ezért a led fényének egy része nagyrészt elvész ill részben szórodhat belül a lámpában. Ennek ellenére valamivel erősebbnek láthatjuk a kilépő fényfoltot.
Valójában megoldható megfelelő speciális erősen domború lencsével vagy tükörrel nagyobb mértékű fókuszba vetített hatásfok.
Előre a legtöbb fény teljesen nagy széttartásra állított zoomos lámpából lép ki előre, habár ilyenkor a legkisebb az adott helyre történő koncentrációja. Viszont amit a kisméretű fényfoltról írtam az kevés optikai veszteséggel csak a megfelelően tervezett optikai eszközökkel érhető el, ahol a led fénye még az optika fókuszba vetítésekori .állapotában is mind eléri a kilépő lencse led felöli oldalát.
Az adatlap alapján kiszámítható, ebben az eredeti led 133 lumen / Watt hatásfokkal világít.
Ennél jobb hatásfokú ledet meleg fényűben nem nagyon lehet találni. (Nagyobb teljesítményűt igen.)
Hideg fényűben van valamivel erősebb, de szerintem nem olyan nagy a különbség, hogy megérné
azért szerelgetni, ráadásul mint mondod, a hideg kékes szín kicsit bántó tud lenni..
Ha több fényt szeretnél, ahhoz vagy nagyobb teljesítményű lámpát kellene használni,
vagy pedig kisebb méretű fényfolttal, koncentráltabb fénnyel lehetne nagyobb, jobb távolabbi fényerőt elérni,
viszont a kisebb fényfolt kormányon biztos, hogy nem oda fog világítani ahol látni kellene.
Kis teljesítmény felvétel, kisebb fényfolt és erősebb fényfolt mellett csak
jól és könnyedén irányítható fejlámpával lehet jól látni azt amit szeretnél, azzal viszont remekül.
Péntek éjjel voltunk dunakanyarban, mondom is asszonynak, hogy figyeljen előre, mert tuti fognak jönni full lámpa nélkül szemből. Ketten jöttek is, remélem az ilyenek néha összetalálkoznak. Full feketében, még kukásmellény sem volt rajtuk, se prizma, se semmi. Nindzsa bicajosok.
Mindkettőnk bicaján photon 1.25w-os pilács van, 18650-es akkuval. Ilyen: http://ebike.hu/term...25w-elso-lampa/
Szépen világít, de elbírnék több fényt is. Nem lehet a ledet kicserélni bennük? Nem több wattot szeretnék, mert így is langyos a pilács, ha full fényerőn megy sokáig, csak több fényt, gondolom egy újabb, jobb hatásfokú leddel ezt meg lehetne valósítani. Ja, és tetszik, h nem kék a fénye, ezt a jó tulajdonságát megtartanám.
Vagy esetleg vmi fejlámpa kellene inkább, és ne birizgáljam a pilácsot?
ncc1701 módosította - 2015. július 26. - 08:39
Sziasztok,
használ valaki Infini Lava i-260R-t? a SuperBright működési idejére vagyok kíváncsi, ugyanis vettem egyet, de fél óra után lemerül. a specifikáció 1 órát ír. az már a megvételnél gyanús volt, hogy csak feltöltés után kapcsolt be, semmi kraft nem volt benne.
@energy: olyan mellényt én is vettem, és valamiért 2-öt küldtek nem, mintha zavart volna.
Nagyon jól látható, és nem libeg-lobog, kész reflexiós felület!
De jó Neked, szerencséd volt. És van legalább olyan jó a fényvisszaverő képessége, mint az 1600 forintos 3M csíkomnak.
energy módosította - 2015. június 15. - 01:40
@energy: olyan mellényt én is vettem, és valamiért 2-öt küldtek nem, mintha zavart volna.
Nagyon jól látható, és nem libeg-lobog, kész reflexiós felület!
Na mindegy, nekem nagyon jó a lámpa városi és nem hosszú (egy-másfél órás) használatra. Minden alkalommal akkut cserélek. És 1 db. tartalék akkut is viszek magammal egy műanyag tasakban (még eddig sosem volt rá szükség). Hosszabb használatara gondolkodom egy komolyabb lámpán.
Vettem ilyen fényvisszaverő csíkokat a felnimre: http://www.ebay.com/...=STRK:MEBIDX:IT
Feltettem, egész jó. Ja, a patkófékes bringákra nem tehető!
Rendeletem ilyen fényvisszaverő mellényt: http://www.ebay.com/itm/291233413420?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Egész jó, divatos. De valóban nagy méret, amit majd orvosolni fogok pici tépőzárdarabka utólagos rávarrásával.
Az eladó már csak 1(!) darabot küldött, amit azért írok, mert itt korábban ketten is jeleztétek, hogy kettőt csomagolt az eladó egy áráért.
És ilyen fényvisszaverő rudacskákat is vettem: http://www.ebay.com/itm/400814650675?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Nagyon jó nagyon megérte az árát, köszi hogy ajánlottátok.
energy módosította - 2015. június 12. - 20:44
Azt sem tudom, hogyan tudnám lemérni az átfolyó áramot. Van ampermérőm max. 1500 mA-ig mér, de ha a lámát szétkapom, a mérésnél biztosítani kellene az áramátfolyást.
----
Nem tudom a linket rendesen kimásolni. (de könnyen megtalálható)
ilyeneket ír:
"Item Specification
3.1 Nominal Capacity 2400mAh (0.2C, 2.75V discharge)
3.2 Minimum Capacity 2350mAh(0.2C, 2.75V discharge)
3.3 Charging Voltage 4.2 ±0.05 V
3.4 Nominal Voltage
3.7V
3.5 Charging Method CC-CV
(constant voltage with limited current)
3.6 Charging Current
Standard charge: 1200mA
Rapid charge : 2400mA
3.7 Charging Time
Standard charge : 3hours
Rapid charge : 2.5hours
3.8 Max. Charge Current 2400mA(ambient temperature 25℃)
3.9 Max. Discharge Current 4800mA(ambient temperature 25℃)..."
stb.
energy módosította - 2015. május 09. - 13:50
Elég kicsi felülete van a ráírt teljesítmény hőjéhez.
"Output Current 2800 mA"
Szerintem komolyan esélyes, hogy arra nem képes sem az akkuja
sem a hőjét nem tudná leadni a sima felülete.
De azért még használható darab lehet.
...
Hallod, pont erre gondoltam tegnap, hogy nem világít 2800 mA-el. Bontott Samsung
icr18650-24E cella van benne. Nem tudom a cella magában képes lenne-e 2800 mA leadására. Ha nem, nem akkora probléma mert elég jól világít nekem így is, és akkor legalább tovább tart.
Majd kérek kártérítést ha nem bírja a 2800-at.
Ui.: azt hiszem megtaláltam a cella leírását:
http://www.datasheet...d.php?id=899176
Csak nem tudom hol kell benne nézni, hogy max. hány mA-t tud leadni?
energy módosította - 2015. május 09. - 13:38
Tegnap megérkezett a rendelt lámpa
https://www.fasttech...roducts/1826900
Elég kicsi felülete van a ráírt teljesítmény hőjéhez.
"Output Current 2800 mA"
Szerintem komolyan esélyes, hogy arra nem képes sem az akkuja
sem a hőjét nem tudná leadni a sima felülete.
De azért még használható darab lehet.
Tegnap megérkezett a rendelt lámpa
https://www.fasttech...roducts/1826900
Nekem nagyon megfelel, sztem elég jó a szórása, nem csak egy szűk helyre fókuszál.
Városban nekem elég a leggyengébb vagy a közepes fényerősség.
Ha legalább 5 másodpercig marad egy bizonyos állásban, azt megjegyzi és a köv. bekapcsolásnál ugyanoda tér vissza.
A villogó és sos funkciót ki lehet iktatni a módválasztással. Elég masszív fémház. De a kapcsolója nem zöld - mint a képen - hanem koromfekete
Még nem volt lehetőségem eleget használni, majd beszámolok a fejleményekről.
energy módosította - 2015. május 07. - 17:16
Nincs mit mgy, örülök, hogy tetszik.
Egész jó ötleteid vannak. Kíváncsi vagyok milyen lesz a lámpa ha elkészül. Ha nekem is lesz időm és türelmem, lehet én is építek majd lámpát. Régen egy elemes hátsó bringalámpába építettem be villogtató panelt. 1-2 tranzisztorból készítettem leírás alapján.
Kössz, majd én is kíváncsi leszek. Szerintem jó lesz az a vetítési kép és széttartás, fejlámpának mindenképp, ha megfelelően erős lesz a fénye. Épp néztem, a tükör szegmensei (az egyedi kis sík lapok) nagyobb felületű, nagyobb szélességű ledet is be tudnak fókuszálni, mert ha szemből nézem a lámpa fényét (mire jó a napfogyatkozás néző szemüveg), akkor oldal irányban megbillentve úgy tűnik, a kicsi chipnek még van oldal irányban helye eltolódni, szélesebbnek lenni, vagyis a kicsi chip nem tölti ki a teljes szélességét. Ha meg a nagyobb felületű mégis túl lép, akkor is csak a vetített fény lesz szélesebb, tehát az is hasznosul.
A türelemnek mostanában én is hiányában vagyok. Azóta nem is foglalkoztam vele.
Ezeket így lehet tanulgatni gyakorolni, hogy építgetsz, kipróbál az ember különböző dolgokat és megfigyel mindent. Meg kell látni adódó fizikai lehetőségeket, amit házi megoldásokkal is meg lehet építeni és talán egyszerűen kivitelezhető vele olyasmi dolog, ami összességében valami többletet ad. Ha eleinte nem mást "csak" egy gyakorlati tapasztalatot, ami segíti fejleszteni az ehhez hasonló, építő jellegű látásmódot, az se haszontalan dolog.
Volt még a helyi .ldiban egy darab a lámpából, megvettem. A fénye teljesen rendben van (arra a célra, amire szántam), bár egy picit lehetne massziívabb a felépítése. Igen, tudom, ennyi pénzért még örökélet gari is jó lenne (az elemekre), dehát mocsok a világ.
Köszönöm a tippet!
A galambom mindig nagyon büszkén forog kint a galamb csajok előtt jóllakottan, amíg a
kinti éhes madarak csodálkozva nézik, mitől ilyen fickós, hogy közben soha nem fárad el.
Olyan mint a duracell nyuszi.
A félparaboloid reflektoros aldis lámpa tükre így néz ki a led oldaláról....
Egész jó ötleteid vannak. Kíváncsi vagyok milyen lesz a lámpa ha elkészül. Ha nekem is lesz időm és türelmem, lehet én is építek majd lámpát. Régen egy elemes hátsó bringalámpába építettem be villogtató panelt. 1-2 tranzisztorból készítettem leírás alapján.
Lehet ő a világ legboldogabb galambja.