Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

hajtómû

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
175 replies to this topic

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Ne tedd!!!

Sose lesz tökéletes és sose lesz olyan erõs!!!

Ezeke alapvetõen formára öntik vagy CNCzik, szóval nem nyerõ az utána marás!!!

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
Vajon a Yasec bácsi vállal ilyneket?

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Ha van egy ügyes marós ismerõsöd, az talán meg tuggya csinálni, de én nem adnék az ilyen cuccért fabatkát se.

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
Miccsináljak ha állandóan lelazul a hajtókarom (pedig még csak fél éves)? Át lehet alakítani a négyszögtengelyes hajtókarokat ISIS-esre vas Octalinkesre?

Sensor

Sensor

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Ma delelott felkerult a gepre egy haromkerekes hajtomu, aztan nemsokkal ezutan leszedtuk, mert a valtot is ki kell, hogy csereljem majd (a fekvaltokar okes volt, de a valto nem)
Igyjaras...

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
hat en mondjam meg ... ;D ;D

aki meglat egy 56 fogas outis tanyert aztan ossze esik?...
.en asszem a legnagyob 185mm es a spanyol ehj nem tom a nevet tobbszoros tour de france-ot nyert speedy gonzalesz hasznalt ilyet ,

.. de nem szentiras lehet van hosszabb

Sensor

Sensor

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Korbeszimatoltam, erdeklodtem boltokban is, es a kovetkezok voltak a lehetseges megoldasok:
az olcsobbik, hogy a kisebbik kerek helyere teszek egy megkisebbet. Most 42-es fogszamu van rajta, es a legkisebb, ami ide meg egyaltalan felszerelheto, az a 39-es. Hmmm.... akkor ez nem igazan lenne az igazi, tehat jon a masodik megoldas, a dragabbik:
veszek hetfon egy 3-as hajtomuvet.  ez van ... inkabb erre koltok, mint internetre :)
Kompletten ez ugye ugy nez ki, hogy a hajtomu mindenestol, plusz a jobb oldali hajtokar is ?
Huhh...ha mar itt tartunk... egy magamfajta majd 2 meteres gyereknek gondolom hoszabb hajtokar kell, ugye ?
Mekkora a legnagyobb ?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Nos, ha konstruálnál egy spéci kalitkát, elvileg még mûködhetne is. Egyébként pedig ésszerû keretek közt gondoltam no.

FP

FP

törzsvendég

• fórumtag
  • 249 posts
Azért egy 52-es és egy 22-es tányér egymás mellett nem bizti, hogy hatékonyan müxik!  :o

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Nem igazán foglalkoztam még outikkal, de józan paraszti ésszel végig gondolva, a különbséget csupán az elsõ átdobód kalitkájának nagysága határozza meg.

Sensor

Sensor

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok !

A problemam a kovetkezo :
orszaguti kerekparom van.Elol 2 hajtolanckerek van, amelybol a kisebb nem elegge kicsi, tehat nagyobb hegyekre sajnos nem tudok kello pedalfordulattal felmenni.
Gondoltam ra, hogy beteszek egy harmadik lanckereket (a fekvaltokar tudja kezelni), vagy a kisebb helyett teszek egy  meg kisebbet.
A kerdesem az, hogy mekkora lehet a kulonbseg, aminel meg tudok normalisan valtani (kicsirol nagyra)?
Persze a legjobb az egy harmadik lanckerek lenne, de ugy nezem az nem fog elferni, megaztan nem biztos, hogy egyaltalan felszerelheto.
Marad az, hogy venni kellene egy original 3-as hajtomuvet, de elotte azert megkerdeznem, van-e ertelme a kisebbet megkisebbre kicserelni ?
A gepezet egyebkent nem regi, alig van benne 4000km korul, mert ugyebar gondoltam arra is, hogy milyen lenne a bejaratott lancnak egy uj kerek ??

Varom a segito valaszokat, tapasztalatokat !!
Koci !

FP

FP

törzsvendég

• fórumtag
  • 249 posts
Elképzelhetõ, hogy bár leszedhetõnek látszik elsõ pillantásra, valójában oldhatatlan szegecs fogja össze. (Oldhatatlan alatt természetesen a roncsolás nélküli oldhatóság hiányát értem!) Ezt nem érdemes szétbontani, mert a hagyományos hajtómû imbusz csavarokkal nem lehet késöbb összefogatni. Olyat is láttam már, hogy valamelyik lánckerék csavarral volt feltéve, valamelyik meg szegecselve ugyanazon hajtókarra.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
próbáld a 8-as jelzésûvel..

üdv,
kislust

maceee

maceee

vendég

• fórumtag
  • 163 posts
de nem megy beleaz imbusz mer kicsi a luk

cAb

cAb

vendég

• fórumtag
  • 208 posts
A lánctányérokból a jobbfélékről sima imbusszal le lehat kapni a lánckerekeket.. lehet szépen másikat rá rakni, vagy védő-izét rápakolni, ha félsz, hogy odacsapod... Jó helyeken darabokban is megveheted a hajtőműved (állítólag)

A hajtókarr leszedéséhez hajtókar lehúzó kell, mert az enyhén kúpos négyszögletes tengely-hajtókar találkozópont annyira jól letalált, hogy rászorul a dolog és a csavar kicsavarásával nem jutsz sokra (hacsak nem olyan folyton lelazulós hajtókarod van, mint nekem) :/
Szóval az szakszervíz.

Nem kérdezted, de pedál leszedéséhez meg vékony(mert kicsi a hely) és hosszú(mert nagy erő kell) 15-ös kulcs kell.. ilyen a pedálkulcs :)

cAb

maceee

maceee

vendég

• fórumtag
  • 163 posts
az a kérdésem hogy a hajtokart meg tányérokat hogyan lehet leszedni?

??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???