perbálon
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

yasec.hu
Indította
FP
, 2002. június 12. 23:30
Írta 2004. március 04. - 17:46

Írta 2004. március 04. - 17:40

Tényleg nem szeretnék állandó Yasec fikázónak tûnni, de csak mert nem vagyok az, de még valami.
Még valami, mégpedig ahhoz, hogy bárki nyugodtan elkezdhet vázakat gyártani és megnézzük hova jut (ez nem pontos idézet, de vki vmikor ezt (ilyesmit) mondta(ott)). Annyit szeretnék hozzáfûzni, hogy nem tudom, hogy az országban hol van még ehhez veló géppark. Anélkül pedig hiába szeretnék vázat csinálni.
Még valami, mégpedig ahhoz, hogy bárki nyugodtan elkezdhet vázakat gyártani és megnézzük hova jut (ez nem pontos idézet, de vki vmikor ezt (ilyesmit) mondta(ott)). Annyit szeretnék hozzáfûzni, hogy nem tudom, hogy az országban hol van még ehhez veló géppark. Anélkül pedig hiába szeretnék vázat csinálni.
Írta 2004. március 04. - 12:19

Írta 2004. március 04. - 11:11

Yasec! (ha olvasod még)
csöveket hozol megrendelésre is, vagy csak saját célra?
csöveket hozol megrendelésre is, vagy csak saját célra?
Írta 2004. március 03. - 19:24

Nem a Yasec-et védem, csak leírtam a véleményem. Ez pedig olyan, amilyen. Szeretem az ilyen manufaktúrális dolgokat. Olyan emberi. "No meg a minõség..."
Az más tészta, hogy én inkább magamnak próbálok meg vázat csinálni, mert nekem meg az esik jól. (Itt szeretném megjegyezni, hogy van bizonyos elõképzettségem a témában és nem hiányoznak az olyan hozzászólások, hogy: "én nem ülnék rá arra a vázra, amit én hegesztettem". )
Az más tészta, hogy én inkább magamnak próbálok meg vázat csinálni, mert nekem meg az esik jól. (Itt szeretném megjegyezni, hogy van bizonyos elõképzettségem a témában és nem hiányoznak az olyan hozzászólások, hogy: "én nem ülnék rá arra a vázra, amit én hegesztettem". )
Írta 2004. március 02. - 21:36

mondjuk nekem ez a varrat sem tetsz
http://www.bikemag.h..._0009.sized.jpg
http://www.bikemag.h..._0010.sized.jpg
bocs vinni
http://www.bikemag.h..._0009.sized.jpg
http://www.bikemag.h..._0010.sized.jpg
bocs vinni
Írta 2004. március 02. - 19:27

Nem mindenki õt védi, kapott azért itt Karesz hideget is bõven, Yasecet elsõsorban a cuccait használó emberkék védik, mint pl Én mert nekünk elsõkézbõl vannak tapasztalataink arról, hogy Karesz milyen korrekt módon viselkedik az életben konkrét szituációban. Mindamellett a cuccait vásárló emberek nyagy része nem azért rendel tõle bármit mert az a neve, a cuccnak, hogy Yasec, hanem azért mert(ahogy Õ is mondta az inerYOU-ban"felállítasz egy bizonyos követelményrendszert és abban az õ terméke a nyerõ"). ;D 8)
Írta 2004. március 02. - 15:38

de én meg most azt nem tudom, hogy ha már itt van Yasec, akkor miért védi mindenki õt, ha akarja, megvédi ám magát, bízzatok benne!
Írta 2004. március 02. - 15:01

Jó a kép (meg jó nagy ;D )
És tényleg, egy "márkás" külföldi váz, akár sokkal drágább is lehet, mint egy Yasec, de hogy jobb? Azt nagyon kétlem. (mindjárt kiderül, hogy Yasec olcsó. És tényleg) Az a lényeg, hogy nem a h*ki vázakkal kell összehasonlítani. Néha még csak nem is egyenletes a varrat, végkrátert is láttam már és nem is egy olcsójános vázon.
És tényleg, egy "márkás" külföldi váz, akár sokkal drágább is lehet, mint egy Yasec, de hogy jobb? Azt nagyon kétlem. (mindjárt kiderül, hogy Yasec olcsó. És tényleg) Az a lényeg, hogy nem a h*ki vázakkal kell összehasonlítani. Néha még csak nem is egyenletes a varrat, végkrátert is láttam már és nem is egy olcsójános vázon.
Írta 2004. március 02. - 13:46

Volt szo egy bizonyos BMX rol... eleg jol nyomja a kissrac 

2002 -es felvetel Hodmezovasarhelyen

2002 -es felvetel Hodmezovasarhelyen
Írta 2004. március 02. - 13:24

Mint Yasec vaz tulaj, kotelessegemnek erezem vedeni a munder becsuletet! De minek is... :
Hisz annyian megtettek mar itt elottem. Szal szerintem nem draga ha azt nezed mit kapsz erte. Persze 1 magyar diaknak (mint en) sok az a cirka 150 ropi , de ha egy kulfoldi faszasabb vazat akarsz SC, Cove vagy vmi hasonlo, tok ugyanott vagy. Na es nem is beszelve a fiiilingrol , hogy csak neked van ilyen!!!
;D
Ami azert nem elhanyagolhato faktor es minden szoge/hossza/szine/szaga olyan a vazadnak amit Te idealisnak gondolsz.
Ha nem tehettem volna meg, nekem is lehet, hogy PolarX-em lenne.... ami 1 fasza kis vaz a maga nemeben. uff en beszeltem!
vadkan

Ami azert nem elhanyagolhato faktor es minden szoge/hossza/szine/szaga olyan a vazadnak amit Te idealisnak gondolsz.
Ha nem tehettem volna meg, nekem is lehet, hogy PolarX-em lenne.... ami 1 fasza kis vaz a maga nemeben. uff en beszeltem!
vadkan
Írta 2004. március 02. - 11:28

Szerintem meg Yasec a nyerõ. Az evil egy nagy otromba váz (persze nekem is tetszik) A Yasec meg ha törik nekem nem probléma, sokkal kulturáltabban néz ki és a súlya is valószínû "barátibb". Persze ízlések és pofonok, meg nem akarok nyalni de akkor is sokkal átgondoltabbnak tûnik. Az evil valami olyan, hogy kitalálták, hogy hosszúutas telóval legyen a fejcsõ szöge X a középcsapágy-ház legyen "h" magasan, a tengelytáv meg kb "a" de lehessen állítani is. Utána meg szerkesztettek valamit ami 4 kg vázat (nemtom mennyi valójában) és biztos bírja. Ezzel szemben a Yasec úgy néz ki mint amit terveztek.
(a korábban belinkelt sárga vázra gondolok)
(a korábban belinkelt sárga vázra gondolok)
Írta 2004. március 02. - 01:09

orbanjd:
korábban írtam néhány hülyeségnek tûnõ dolgot a garanciáról! Most kezembe akadt a BIKEMAG 2001 áprilisi száma, ebben minden le van írva, ha megvan, nézd meg, van néhány érdekesség:
Élettartam garanciát Yasecen kívül még néhányan vállalnak a vázaikra,
DE!
Egyedül a Cseke Rt. garanciális füzetében írták, hogy engedélyezik az alkalmi amatõr versenyzést, de a versenyen történt sérülés itt sem garanciális!
Ezzel szemben YASEC verseny garanciát is vállal!!!
Néhány érdekesség, mikor szûnik meg a jótállás:
-Rendeltetéstõl eltérõ használat!!! "Amiket látsz az újságban, röpködõ biciklisek, na az nem rendeltetésszerû használat" (szóról szóra ez van írva)!
-Ha a kerékpárral rendszeresen versenyeznek
-Duplaválas villa használata, kivéve, ha gyárilag ezzel szerelik a bringát (ez a Konáknál van)
-Teló nélküli használat alu vagy titán váznál (szintén Kona)
-Triálozásra használják (Kona), ill. "mutatványos célokra használják" (GT)
-Második tulajdonos vagy (GT, Merida)
Továbbá le van írva, ha megsérül a vázad garanciális idõn belül, mit tehetsz:
Elmész a kereskedõhöz, elmondod, mi történt (természetesen itt csak olyan esetet mondhatsz, ami nem zárja ki a garanciát!)
Ha a kerskedõ nem hiszi el, köteles minõségvizsgálatra küldeni (KERMI). Ha a vizsgálat eredménye szerint a kereskedõnek van igaza, buktad a garanciát! Ebben az esetben a vizsgálat díját is Te fizeted!
korábban írtam néhány hülyeségnek tûnõ dolgot a garanciáról! Most kezembe akadt a BIKEMAG 2001 áprilisi száma, ebben minden le van írva, ha megvan, nézd meg, van néhány érdekesség:
Élettartam garanciát Yasecen kívül még néhányan vállalnak a vázaikra,
DE!
Egyedül a Cseke Rt. garanciális füzetében írták, hogy engedélyezik az alkalmi amatõr versenyzést, de a versenyen történt sérülés itt sem garanciális!
Ezzel szemben YASEC verseny garanciát is vállal!!!
Néhány érdekesség, mikor szûnik meg a jótállás:
-Rendeltetéstõl eltérõ használat!!! "Amiket látsz az újságban, röpködõ biciklisek, na az nem rendeltetésszerû használat" (szóról szóra ez van írva)!
-Ha a kerékpárral rendszeresen versenyeznek
-Duplaválas villa használata, kivéve, ha gyárilag ezzel szerelik a bringát (ez a Konáknál van)
-Teló nélküli használat alu vagy titán váznál (szintén Kona)
-Triálozásra használják (Kona), ill. "mutatványos célokra használják" (GT)
-Második tulajdonos vagy (GT, Merida)
Továbbá le van írva, ha megsérül a vázad garanciális idõn belül, mit tehetsz:
Elmész a kereskedõhöz, elmondod, mi történt (természetesen itt csak olyan esetet mondhatsz, ami nem zárja ki a garanciát!)
Ha a kerskedõ nem hiszi el, köteles minõségvizsgálatra küldeni (KERMI). Ha a vizsgálat eredménye szerint a kereskedõnek van igaza, buktad a garanciát! Ebben az esetben a vizsgálat díját is Te fizeted!
Írta 2004. március 01. - 18:54

ZSM.: Hát nem tudom, de Yasec feeling ide vagy oda (mert hogy szerintem van!) azért ha egy Evil állna elöttem, akkor töredelmesen bevallom, azt választanám. Aki meg 160 ezret összespórolt egy merevvázra, az már tud többet is. De nem mindenkinek fontos, hogy evil legyen és persze a Yasecnek vannak egyéb elõnyei (testreszabhatósáb, örök gari, támogassuk a hungarian ipart, stb.). Tv-t nem gyártotok ? ;D
Írta 2004. március 01. - 14:17

yasec:
akkor nincs semmiféle dokumentáció a crankenseinrõl? ha kézi maróval csináltad, akkor volt 2 egyforma, vagy csak találomra? (hülyeséget feltételezek, de megkérdezem) mert valami alapján azért csak csináltad, nem?
akkor nincs semmiféle dokumentáció a crankenseinrõl? ha kézi maróval csináltad, akkor volt 2 egyforma, vagy csak találomra? (hülyeséget feltételezek, de megkérdezem) mert valami alapján azért csak csináltad, nem?
Írta 2004. március 01. - 11:50

még az áras témához
Szerintem meg pl hosszútuas telóhoz való merevváznál egyértelmûen a Yasec a nyerõ, pl Evil Imperial-lal (235 e ha jól tudom) összehasonlítva, de a többi ilyen váz is nagyon drága (vagy csak sokba kerül. Sztem az a drága, ami nem ér annyit amit elkérnek érte.)
A minõség sem ua mint tajvan. Többet kapsz, többet fizetsz. Meg az érzés... Egy ilyen egyedi váz, biztos "sugározza az érzést". (Nekem nincs, csak gondolom.)
Szerintem meg pl hosszútuas telóhoz való merevváznál egyértelmûen a Yasec a nyerõ, pl Evil Imperial-lal (235 e ha jól tudom) összehasonlítva, de a többi ilyen váz is nagyon drága (vagy csak sokba kerül. Sztem az a drága, ami nem ér annyit amit elkérnek érte.)
A minõség sem ua mint tajvan. Többet kapsz, többet fizetsz. Meg az érzés... Egy ilyen egyedi váz, biztos "sugározza az érzést". (Nekem nincs, csak gondolom.)
Írta 2004. március 01. - 11:40

Van Óbudán valami Pösta, õs is épít vázakat, az árait azt nemtudom
Posta vagy Pista? ;D akkor most mi?
Nem a Horváth András? (Asszem Horváth, de ebben nem vagyok biztos.) Még anno nálam járt, õ csinált a Lenkei Péternek is valamit anno, de már nem tudom pontosan, mi is volt az.
Sajna az Andrásról nem hallottam azóta semmit, mióta elment tõlem. De ez sem ma volt már!
Tényleg, van még valaki?
KeX:
Mint írtam, fegyveren kívül szinte minden!
Általában versenysport az, ami még elõnyt élvez errefelé, lehet az akár autókhoz is. Most is készül egy szívósor egy Rönóra.
Aztán ha van idõnk, csinálgatjuk a cnc esztergánkat is, ami közel 10t súlyú. Viszont japán, és ezért élvezet megjavítani! Lehet, hogy felhasználási cikkekben nem mindig olyan nagy a különbség japán meg nem japán közt, gépekben mindenesetre egy erõs fokozattal jobbak a japán gépek az összes többinél.
Üdv.: Yasec
Írta 2004. március 01. - 10:34

Írta 2004. február 29. - 18:44

Üdv Yasec, jó látni itt fórumon.
Brinyótémán kívül még milyen típusú munkákat csinálsz, ha nem vagyok túl indiszkrét? Godolom ilyen szakértelemmel hájtek dolgokat farigcsálsz..
Brinyótémán kívül még milyen típusú munkákat csinálsz, ha nem vagyok túl indiszkrét? Godolom ilyen szakértelemmel hájtek dolgokat farigcsálsz..
Írta 2004. február 29. - 15:07

Hali!
Még eddig sohasem ahhoz viszonítottam az árakat, hogy kinek mennyi pénze van.
Jobb nem kiszámolni azt, hogy mennyibe kerül az a váz, aminek a csõanyagáért 1800km-t autózok, 4,5millés cnc maróval marom hozzá a papucsokat, 1,7millés hegesztõgéppel hegesztem össze, segít ebben az egyetlen beosztottam (igen, még mindig a Totya ;D), akinek fizetem minden dolgát az állambácsinak, éppúgy mint magam után (nincs köztartozásunk). Dolgozunk egy olan mûhelyben, ahol már anélkül is fizetünk a villanyért, hogy egy rohadt lámpát felkapcsolnánk (készenléti díj, amit itt a legtöbbeknek nem kell fizetni, csak azoknak, akik ipari áramot használnak ipartelepen),szóval inkább nem is folytatom, mert ha mindent felsorolnék, megunnátok elolvasni.
Az a sok politikus szöveg, hogy segítik a kisvállalkozókat, az kamu mind! Max. akkor mûködik, ha beszállító vagy valahová, és egy kiszámítható termelésbõl kell megélni. Az ilyenfajta kisérletezõ cégek nagyjából halálra vannak ítélve.
Szerencsére én nem ennyire optimalista módon szerkesztettem meg a cégem alapjait, ezért létezünk még mindig.
orbanjd: hidd el, ha mehetne olcsóbban, olcsóbban adnám. Ha úgy számolnám, ahogy azt a gazdasági életbe szokás, akkor szorozhatnám kettõvel az árakat.
Ez az egész meló nagyon összetett. Mindenesetre ki gyárt még vázat magyarországon?
Még eddig sohasem ahhoz viszonítottam az árakat, hogy kinek mennyi pénze van.
Jobb nem kiszámolni azt, hogy mennyibe kerül az a váz, aminek a csõanyagáért 1800km-t autózok, 4,5millés cnc maróval marom hozzá a papucsokat, 1,7millés hegesztõgéppel hegesztem össze, segít ebben az egyetlen beosztottam (igen, még mindig a Totya ;D), akinek fizetem minden dolgát az állambácsinak, éppúgy mint magam után (nincs köztartozásunk). Dolgozunk egy olan mûhelyben, ahol már anélkül is fizetünk a villanyért, hogy egy rohadt lámpát felkapcsolnánk (készenléti díj, amit itt a legtöbbeknek nem kell fizetni, csak azoknak, akik ipari áramot használnak ipartelepen),szóval inkább nem is folytatom, mert ha mindent felsorolnék, megunnátok elolvasni.
Az a sok politikus szöveg, hogy segítik a kisvállalkozókat, az kamu mind! Max. akkor mûködik, ha beszállító vagy valahová, és egy kiszámítható termelésbõl kell megélni. Az ilyenfajta kisérletezõ cégek nagyjából halálra vannak ítélve.
Szerencsére én nem ennyire optimalista módon szerkesztettem meg a cégem alapjait, ezért létezünk még mindig.

orbanjd: hidd el, ha mehetne olcsóbban, olcsóbban adnám. Ha úgy számolnám, ahogy azt a gazdasági életbe szokás, akkor szorozhatnám kettõvel az árakat.
Ez az egész meló nagyon összetett. Mindenesetre ki gyárt még vázat magyarországon?