Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4974 hozzászólás a témában

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Kéne egy kis androidos segítség! Valamit elnyomtam és azóta pl smsnél bemondja hogy jú hev a nyú meszidzs from xy, vagy pl bejövõ hívásnál is bemond valamit, hogy kicsoda hív. Ezt hol tudnám kiiktatni?

Beálítások->hangkimenet és bemenet->szövegfelolvasóbeállítás->vezetés mód pipa kivesz

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Kéne egy kis androidos segítség! Valamit elnyomtam és azóta pl smsnél bemondja hogy jú hev a nyú meszidzs from xy, vagy pl bejövõ hívásnál is bemond valamit, hogy kicsoda hív. Ezt hol tudnám kiiktatni?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
fején találtad a szöget.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mondjuk ez olyan dolog, hogy van egy dopod [htc tulajdonaban allnak ha jol tudom] markaju taviranyitom, nagyon tuti kis cucc, ilyen ni

Feltöltött kép

mini USB-s. meg nagyon regen a winmo-s S710 HTC-hez vettem, de sajna kiirta hogy nem kompatibilis [S730hoz lett volna jo]. Egyszer kesobb a kezembe akadt, probabol radugtam a Magic-re [akkor 1.6 android volt rajta - donut?] es mukodott. meg is orultem neki, kezeli a hivast, zenelejatszot, hangero, minden. Aztan frissitettem az androidot Froyo-ra, onnantol nem ismerte fel. A Tattoo-n szinten 1.6 van a mai napig, az se ismeri fel. igaz annak van 3.5-os kimenete, valoszinuleg azert.

csak ugy mondom, hogy cegen belul is vannak anomaliak :)

mas tema. olvasgattam xda developersen, es ket dolgot tudtam meg. egyreszt hogy a voda uk-s htc magic-ek gyarilag fuggetlenek, es hogy az angolban imei feketelistazott telefon mas orszagokban vigan mukodik. szoval elvileg otthon csak belecsattintok egy simet es mukodni fog mindenfele mokolas nelkul.

ennek ellenere [vagy epp ezert] valami tuningot szeretnek vegrehajtani rajta amitol "jobb" lesz. milyen iranyban nezelodjek amit itthonrol egy usb kabel es egy laptop segitsegevel meg lehet valositani? cyanogenmod?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

a sonyn én már meg sem lepõdök. mindig máshogy csinálják a dolgaikat.
de akkor most a samsung és lg se kompatibilis egymással?

Gyakorlatilag a 3,5mm-es jack csatin belül 2 típus van. Hála a gyártóknak mindkét típus keverve van a portfólióban. Például a G3-om kompatibilis a Sony-val, de a Galaxy Mini-be már nem fog mûködni a Sony füles. És most a Sony még beletett egy olyan csavart(például az xperia live walkman) hogy hiába lenne kompatibilis ás fülessel, kiírja a teló hogy nem eredeti tartozék,nem fog mûködni. Csak ha ez így megy, akkor kérdem én, minek a közös szabvány?

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Köszi, hát ami tetszik még az a Sony X8, de ez a nagyobb kijelzõ miatt jobban bejön, szerintem jó lesz ez nekem. :)

X8-at isten ments!!!! USB csati alaplapról törik, készülék egy kis párától is hibás lesz és nem javítják gariban, és az asira is panaszkodnak.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Samsung-LG szervizbrn érdemes megkérdezni. Tudnak egyébként a problémáról, és legtöbb helyen tartanak ilyet.
Elég gáz hogy megint csináltak valami szabványon kívüli szabványt....hányok a cégek hozzáállásától. Hála ennek a variálásnak samsunghoz és lg-hez is 2-2 féle fülest kell tartanunk, pedig csatlakozás típusa szerint nem térnek el egymástól, mind 3,5mm-es jack. Remélem nemsokára kitalálják hogy a micro USB töltõket is különbözõ töltõfeszültséggel fogják gyártani, az még hiányozna.

a sonyn én már meg sem lepõdök. mindig máshogy csinálják a dolgaikat.
de akkor most a samsung és lg se kompatibilis egymással?

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

nekem 2 hete van, egy munkatársamtól vettem, akinek 4S kell. két hónapos, jóval áron alul kaptam.
Android 2.3.3, 2011-es Navigon mobilenavigator van fent rajta, csak a navi inditása elött kell felmenni a netre vele. Monst hogy ez miért van igy, nem értem, de remélem nem kell neki net, ha külföldön is használom. ki kell még tapasztalni.
Képernyö felbontás nekem tökéletesen elég. Fotozni ritkán szoktam mobillal, de sokak szerint jó képeket készit. Kinézet, forma, nagyság ugyan az mint a 4-es ájfön, csak 1-2mm vel vastagab, ami a "gumizott", nem csuszkálós hátulyától jöhet, ahol az újlenyomatok sem látszanak.

Ami negativan feltünt
A berendezett googlekontót nem tudod többé megvátoztatni a telefonon. szóval az egyszer beirt kontódon megvátoztatod a log-in odat, reszetelni kell a telót és újra kell berendezni rajta minden, mail, W-lan adatok stb. (minden odaveszik, ami a telefonban van, elötte jó külön rögziteni valahova)
Nem googli kontok simál törölhetök.
Aksi jónak tünik, bringázás közben SmartRunner és mp3 halgatás, gond nélkül órákon át, majd a melóhelyen egy müszak netezés is belefér.

Amien Samsungék a "közép" kategóriában spóroltak, a zpl. egy fejhalgató, de egy 2GBos kártya az a csomagolásban benne van.
Apropó kártya. A mikro SDt a telefon oldalába helyezed és nem az aksi alá. szóval akár mikor kivehetö és a mini USB töltö részt egy fém kis tolós "ajtóval" nyitod/zárod. a kis gumi baz. ugy is leszakadna valamikor.

Szóval átgondolt telefon és szerintem "több" telefont az árájért nem nagyon lehet ma kapni.

Köszi, hát ami tetszik még az a Sony X8, de ez a nagyobb kijelzõ miatt jobban bejön, szerintem jó lesz ez nekem. :)

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

ha találtam volna LG adaptert akkor azt vettem volna :)
amúgy is a régi fülesem szerettem volna rádugni...
szívesen várok tippeket hol tudnék csak headsetadaptert olcson venni.

Samsung-LG szervizbrn érdemes megkérdezni. Tudnak egyébként a problémáról, és legtöbb helyen tartanak ilyet.
Elég gáz hogy megint csináltak valami szabványon kívüli szabványt....hányok a cégek hozzáállásától. Hála ennek a variálásnak samsunghoz és lg-hez is 2-2 féle fülest kell tartanunk, pedig csatlakozás típusa szerint nem térnek el egymástól, mind 3,5mm-es jack. Remélem nemsokára kitalálják hogy a micro USB töltõket is különbözõ töltõfeszültséggel fogják gyártani, az még hiányozna.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

a defy a következõket produkálja:
-elég gyakran (naponta) eldobja a sim-et, és újra kéri a pin-kódot.
-alvó állapotból nem lehet felébreszteni, csak ha kiszedem az aksit
-lassúúúú

csak én fogtam ki egy szart, vagy ez átlagos? vigyem vissza a tének?

Froyo van rajta? Blur, félblur, blur nélküll?
Elsõ körben wgy reset, aztán ha semmi nem történik, akkor frissítenék egy romot rajta
'
[Re:] Motorola DEFY - ez aztán döfi! - Mobilarena Hozzászólások
esetleg itt megnézni, hátha másnak is volt ilyen gondja.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
a defy a következõket produkálja:
-elég gyakran (naponta) eldobja a sim-et, és újra kéri a pin-kódot.
-alvó állapotból nem lehet felébreszteni, csak ha kiszedem az aksit
-lassúúúú

csak én fogtam ki egy szart, vagy ez átlagos? vigyem vissza a tének?

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Egy gyors kérdés: Samsung Galaxy S2, vagy HTC Sensation? (meguntam az almát egy idõre:)) Jöhetnek az érvek/ellenérvek! Köszönöm!

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ha találtam volna LG adaptert akkor azt vettem volna :)
amúgy is a régi fülesem szerettem volna rádugni...
szívesen várok tippeket hol tudnék csak headsetadaptert olcson venni.

sajnos 2 féle kiosztás van. például nekem g3-al tökéletesen mûködik.
javaslom hogy keress hozzá egy olyan LG-s adaptert amihez lehet normál fülest csatlakoztatni, és használd azzal az SE füles részt.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Nálam van mindkettõ, a tablet igaz az csak egy egyszerû, olcsó Concorde 7.1 de amire elsõsorban kell (eBook) arra tökéletesen megfelel. Netezni nem túl jó rajta arra ott a laptop.
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Valakinek nincs kedve egy összefogalót írni laptop vs tablet témakörben pro és kontra?

Elég soktényezõs a dolog, elég eltérõ a 2 dolog./oprendszer(vallás),perifériák( I/O),üzemidõ,ár,felhasználási terület/ nagyon szubjektív hogy kinek mi a pro és kinek mi a kontra.

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás
Valakinek nincs kedve egy összefogalót írni laptop vs tablet témakörben pro és kontra?

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

igazad van, navi müxik net nélkül is, igaz kell várni rá...sokat. most feldobtam + egy rakás országot

googli kontóban viszont nem lehet megváltoztatni a jelszavat, igy használhatatlan a kontó, jelszó változtatás után.
újból berendezni, új jelszóval az öreg kontót, aszonta ilyen kontó már létezik. reszet marad csak hátra.

Attól hogy megváltoztattad a jelszavad attól még be tudsz lépni, és tudod használni! bebaszna ha minden jelszóváltás után resetelni kéne....

Asszem írok a Jézuskának: WayteQ xTAB-70 | WayteQ Europe :) nagyon bejön ez a kis tablet! Ha sikrül megvenni akkor telefont sem cserélek.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Samsung Galaxy Ace-ról vélemény? :)
Nokia 6303-ról váltanék rá, elsõ érintõképernyõs telóm lenne, nem tûnik rossznak, sõt nekem tetszik, de érdekelne hogy megéri-e a pénzét. :)

a prohardveres tapasztalatok alapján messze kerülendõ.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
igazad van, navi müxik net nélkül is, igaz kell várni rá...sokat. most feldobtam + egy rakás országot

googli kontóban viszont nem lehet megváltoztatni a jelszavat, igy használhatatlan a kontó, jelszó változtatás után.
újból berendezni, új jelszóval az öreg kontót, aszonta ilyen kontó már létezik. reszet marad csak hátra.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

nekem 2 hete van, egy munkatársamtól vettem, akinek 4S kell. két hónapos, jóval áron alul kaptam.
Android 2.3.3, 2011-es Navigon mobilenavigator van fent rajta, csak a navi inditása elött kell felmenni a netre vele. Monst hogy ez miért van igy, nem értem, de remélem nem kell neki net, ha külföldön is használom. ki kell még tapasztalni.
Képernyö felbontás nekem tökéletesen elég. Fotozni ritkán szoktam mobillal, de sokak szerint jó képeket készit. Kinézet, forma, nagyság ugyan az mint a 4-es ájfön, csak 1-2mm vel vastagab, ami a "gumizott", nem csuszkálós hátulyától jöhet, ahol az újlenyomatok sem látszanak.

Ami negativan feltünt
A berendezett googlekontót nem tudod többé megvátoztatni a telefonon. szóval az egyszer beirt kontódon megvátoztatod a log-in odat, reszetelni kell a telót és újra kell berendezni rajta minden, mail, W-lan adatok stb. (minden odaveszik, ami a telefonban van, elötte jó külön rögziteni valahova)
Nem googli kontok simál törölhetök.
Aksi jónak tünik, bringázás közben SmartRunner és mp3 halgatás, gond nélkül órákon át, majd a melóhelyen egy müszak netezés is belefér.

Amien Samsungék a "közép" kategóriában spóroltak, a zpl. egy fejhalgató, de egy 2GBos kártya az a csomagolásban benne van.
Apropó kártya. A mikro SDt a telefon oldalába helyezed és nem az aksi alá. szóval akár mikor kivehetö és a mini USB töltö részt egy fém kis tolós "ajtóval" nyitod/zárod. a kis gumi baz. ugy is leszakadna valamikor.

Szóval átgondolt telefon és szerintem "több" telefont az árájért nem nagyon lehet ma kapni.

Nem kell felmenni feltétlenül navi elõtt netre, vagyis ez így hogy "fel kell menni netre" alapvetõen hülyeség. A-GPS van szinte az összes okostelóban, ez azt jelenti hogy a gyors és energiatakarékos lokalizációhoz netes kapcsolatra van szükség, mivel neten keresztül tölti le a GPS a mûholdak pozícióját és nem egyenként kezdi el megkeresni õket. Net nélkül is talál jelet a készülék csak lényegesen több idõ kell hozzá, mondjuk net támogatással 30sec net nélkül 300sec.
Több google accot is lehet használni egyszerre és több accról is tudsz telepíteni progikat a marketrõl. És törölni is tudod õket ha akarod.
Füles tényleg nem jár hozzá, bár a samu füleseket ismerve nem is baj :P