Jelentkezz be Regisztrálj
Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció
Posted 2012. May 24. - 23:42
A vodkafon meg tré mobil sem sokkal jobb, de ennyivel ki is fújt a választék
A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány
Posted 2012. May 24. - 22:48
szigorúan kártyás konstrukciót néztem, de az nekik nyilván nem biznisz.Részben egyetértek
De azért egy Lumia 710 30ezresért vagy egy Lumia 800 50ezresért mondjuk egy 1590-es csomagba alighanem kihagyhatatlan ajánlat
Nem is beszélve mondjuk egy S2-rõl 62rókáér....
"egyszer volt Budán kutyavásár" kategória
következõ telefonom amúgyis xperia p lesz, ha jók vele a tapasztalatok a fórumokon.
Posted 2012. May 23. - 22:24
Posted 2012. May 23. - 18:24
Részben egyetértektekintve, hogy egész nap megy a wifi alapból és így is kihúz átlag használattal másfél napot a telefon, nem tud meghatni nem azért veszek okostelefont, hogy utána minden funkciót letiltsak, hogy ne kelljen minden nap tölteni. nem a telefon napi töltögetése fog csõdbe vinni
telenornál akció ide vagy oda, így is baromi drágák a telefonok. csodálkozom, hogy még van ügyfelük... szar és megbízhatatlan szolgáltatás, drága tarifák, drága készülékek. többi se olcsó, de legalább mûködik
De azért egy Lumia 710 30ezresért vagy egy Lumia 800 50ezresért mondjuk egy 1590-es csomagba alighanem kihagyhatatlan ajánlat
Nem is beszélve mondjuk egy S2-rõl 62rókáér....
"egyszer volt Budán kutyavásár" kategória
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Posted 2012. May 23. - 17:08
tekintve, hogy egész nap megy a wifi alapból és így is kihúz átlag használattal másfél napot a telefon, nem tud meghatni nem azért veszek okostelefont, hogy utána minden funkciót letiltsak, hogy ne kelljen minden nap tölteni. nem a telefon napi töltögetése fog csõdbe vinniA Wifi még jobban kajálja az aksit szal szarnak pofon kategória....
EDGE-en ki fogom próbálni hogy hogy mûködik.
telenornál akció ide vagy oda, így is baromi drágák a telefonok. csodálkozom, hogy még van ügyfelük... szar és megbízhatatlan szolgáltatás, drága tarifák, drága készülékek. többi se olcsó, de legalább mûködik
Posted 2012. May 23. - 13:49
Posted 2012. May 23. - 13:31
napelemes töltõ jó lenne ha hatékony lenne, de sajnos nem az. Próbáltam egyet-kettõt amit árulunk. Meg vettem egyet a Médiába amit utána vissza is vittem....Van sok free konnektor is, meg autóstöltõ, sõt napelemes akksitöltõ .
de egy hordozható USB aksin már agyaltam.
Posted 2012. May 23. - 12:24
A Wifi még jobban kajálja az aksit szal szarnak pofon kategória....
elég sok free wifi van, hogy a 3g meg az edge ne legyen gond
Van sok free konnektor is, meg autóstöltõ, sõt napelemes akksitöltõ .
Posted 2012. May 22. - 09:03
A Wifi még jobban kajálja az aksit szal szarnak pofon kategória....basszus, kockákkal vagyok körülvéve... elég sok free wifi van, hogy a 3g meg az edge ne legyen gond
EDGE-en ki fogom próbálni hogy hogy mûködik.
Posted 2012. May 21. - 17:19
EDGE-n van folyamatosan a telefon és a viber nekem elég jól teljesít úgy is.Hát ezt az ország királyától kéne megkérdezni....
A Viber nem rossz meg a skype sem csak egy nagy bajom van mind a kettõvel, hogy baromira zabálja az aksit a 3G, és EDGE hálón egyik sem fut frankón.
Már az 5 perc után 0 ft szolgáltatást lmondtam, miután a barátnõmnek is droidos a készüléke.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2012. May 21. - 15:22
Hát ezt az ország királyától kéne megkérdezni....
A Viber nem rossz meg a skype sem csak egy nagy bajom van mind a kettõvel, hogy baromira zabálja az aksit a 3G, és EDGE hálón egyik sem fut frankón.
Lehet be kell szerezni tartalék aksikat
Egyébként ez a Viber meg Skype még mindig "szubkult", és jószerivel csak a kockáknak nem kell magyarázni, hogy mi is ez.
basszus, kockákkal vagyok körülvéve... elég sok free wifi van, hogy a 3g meg az edge ne legyen gond
Posted 2012. May 21. - 13:02
Hát ezt az ország királyától kéne megkérdezni....majd mindenki rászokik a viberre és akkor hoppon maradnak.
azt én se értem, hogy a családbarát csomagomra hogy a pék f*szába gondolják ráterhelni 2Ft-okat.
Lehet be kell szerezni tartalék aksikat
Egyébként ez a Viber meg Skype még mindig "szubkult", és jószerivel csak a kockáknak nem kell magyarázni, hogy mi is ez.
Posted 2012. May 21. - 10:43
majd mindenki rászokik a viberre és akkor hoppon maradnak.szerintem és a kollégák szerint is az lenne itt a megoldás, ha az egyik szolgáltató kivonulna az országból. Az új állami érdekeltségû szolgáltató átvenné a hálózatát és olyan percdíjakat diktálna, hogy a szolgáltatóknak nem legyen lehetõségük ilyen magasan tartani az árakat. Sehol nincs ilyen magas percdíj az EU-ban! Nem is beszélve az ÁSZF-ek apróbetûs átvágós "ügyfélmegkárosítós" dolgairól.
Például, az az egyik szolgáltató bevett gyakorlata (nevet nem írnék), hogy az elõfizetés megszüntetésénél a megkezdett hónap teljes havidíját kiterhelik. Azzal az indokkal hogy a rendszer nem tud idõarányosan számlázni és a havidíj egyszerre kerül kiszámlázásra...ez csak azért sem igaz, mert az elõfizetés megvásárlásakor kapásból egy olyan 2-3 napra kiszámlázott hóköziszámlával indul ami idõarányosan kerül kiszámlázásra. Érdekes...amikor megveszem az elõfizut akkor tud a rendszer idõarányosan számlázni amikor megszüntetek akkor valamiért nem.
Egyébként ezek a megszorítások meg adók meg mindenféle csesztetése a bérbõl és fizetésbõl élõknek újabb ügyeskedésekre fogja majd motiválni az embereket. És aki eddig becsületes volt, az lehet ezután elcsábul és szauszparkosan mondva "szarok az élõ pajzs hadmûveletre!" elven nem fog törvénytisztelõen élni.
azt én se értem, hogy a családbarát csomagomra hogy a pék f*szába gondolják ráterhelni 2Ft-okat.
Posted 2012. May 21. - 08:40
Például, az az egyik szolgáltató bevett gyakorlata (nevet nem írnék), hogy az elõfizetés megszüntetésénél a megkezdett hónap teljes havidíját kiterhelik. Azzal az indokkal hogy a rendszer nem tud idõarányosan számlázni és a havidíj egyszerre kerül kiszámlázásra...ez csak azért sem igaz, mert az elõfizetés megvásárlásakor kapásból egy olyan 2-3 napra kiszámlázott hóköziszámlával indul ami idõarányosan kerül kiszámlázásra. Érdekes...amikor megveszem az elõfizut akkor tud a rendszer idõarányosan számlázni amikor megszüntetek akkor valamiért nem.
Egyébként ezek a megszorítások meg adók meg mindenféle csesztetése a bérbõl és fizetésbõl élõknek újabb ügyeskedésekre fogja majd motiválni az embereket. És aki eddig becsületes volt, az lehet ezután elcsábul és szauszparkosan mondva "szarok az élõ pajzs hadmûveletre!" elven nem fog törvénytisztelõen élni.
Posted 2012. May 21. - 07:23
Elképzelhetõnek tartom, hogy a céges elõfizetéseket átváltják magánra, mert így olcsóbban jönnek ki, még akkor is, ha bukják az áfát és az adót.
Szerencsére neten egy csomó telefonálást meg tudok spórolni, ezután méginkább ezen leszek.
A vezetékesnél százalékosan a 2 Ft igen csak sokat fog jelenteni, a mostani 3,75 Ft-ra ha rátesznek 2 Ft-ot.
Posted 2012. May 20. - 13:52
Természetesen elõbb megkérdeztem hogyan megy ez, csak utána töltöttem fel. Az ügyfélszolga azt mondta, hogy x ideig lehet feltölteni. A pontos idõ hosszára már nem emlékszem. De külön kérni nem kell, ha még ebben az idõintervallumban vagyunk.
Az egy dolog hogy Orbán mit mond, és egy másik dolog, hogy a szolgáltató ezt hogyan érvényesíti. Legrosszabb esetben 700 Ft-al nõ meg a számla magánszemélyek esetében. persze ez nem kevés egy alaptarifás családi csomagos számlánál. 2600 helyett lesz 3300 a havi számla, ami százalékosan nem kevés.
Polcos, tehát hipermarketekben meg benzinkutakon vásárolható kártyák esetén viszont kell kérni a visszaaktiválást. Tehát ott hiába töltenek rá, nem fog magától visszaaktiválódni.
Igen sajnos a 700Ft nem kevés. De ami még nagyobb szopó az a céges elõfizetések 2500Ft-os többletköltsége. Vegyünk egy alapesetet amikor a vállalkozónak van 5 embere. Vesz egy üzleti keret csomagot 6 kártyával. Õ lebeszéli a keretben foglalt mondjuk 12-18 ezret, a melósok meg havi 700Ft körüli összegért megkapják a cégen belül 0 Ft szolgáltatást, és beszélnek egymás közt meg a fõnök hívogatja õket. Most ezek az elõfizetések nem keveset szoktak egymás között beszélni. De így jelentõsen meg fog ugrani a cég költsége. Vegyünk egy optimális esetet hogy számonként csak a telefonadó maximális díjának felét kell fizetni. az 1250 Ft/szám. Van a cégnek 6 telefonja amiért eddig fizetett 18000Ft-ot meg a 6X700 Ft-ot durván 22 ezret. ezt most meg fogja dobni az adó 7500 Ft-al. Na ennek nagyon nem fognak a cégek örülni....
Nem is beszélve azokról a magánszemélyekrõl (elõfizetõk kb 1/3 része)l akik valamilyen flottán belül üzemeltetett telefont. szintén céges és nem lakossági szegmens, tehát nem 700 hanem 2500 Ft a kivethetõ adó.
És ne legyen senkinek az az illúziója hogy ezt a cégek fogják fizetni. Mint ahogy az energia árak emelkedését a pékség is beleépíti a kenyér árába, így ez az adó a percdíjba szépen bele lesz építve. Attól függetlenül, hogy gusztustalanul magasak itthon a percdíjak egyik szolgáltató sem akar profittól elesni. És biztosak lehettek benne hogy nem is fognak! Ha valamelyik cég percdíjat akarna csökkenteni már régen megtehette volna, de csúnya kartelezés folyik a telekommunikációs szektorban és így ez nagyon jó nekik. Nincs itt szabad verseny...meg semmilyen verseny.
Posted 2012. May 20. - 13:14
Az egy dolog hogy Orbán mit mond, és egy másik dolog, hogy a szolgáltató ezt hogyan érvényesíti. Legrosszabb esetben 700 Ft-al nõ meg a számla magánszemélyek esetében. persze ez nem kevés egy alaptarifás családi csomagos számlánál. 2600 helyett lesz 3300 a havi számla, ami százalékosan nem kevés.
Posted 2012. May 20. - 12:59
Csak akkor van gáz ha már nem aktiválható vissza a szám, te pedig rátöltesz. Jó esetben nem tudjuk feltölteni, de rossz esetben integethetsz a pénzednek. Mindenképpen meg kell érdeklõdni ilyen esetben hogy visszaaktiválható-e még a telefonszám!Fiam kártyája járt le feltöltés hiánya miatt (már hívni sem lehetett), de nem kellett senkinek semmit szólni, ahogy feltöltöttem, egybõl életre kelt (Telenor).
Pár éve volt a számlás mellett egy feltöltõs kártyám is, azon jó pár sms fordulót játszottam egy csajjal, aki a volt, vagy aktuális pasiját vélte bennem (a telefonszámban) felfedezni. Hiába írtam neki hogy nem én vagyok az, nem hitte el, azt gondolta csak le akarom rázni. Szórakoztató volt.
Azt nem tudni még, hogy a számlás és feltöltõs családi csomagra hogyan fogják feltenni a telefonadót? Az csúnya lenne, ha 0+2 Ft lenne ezek után az "ingyenes" hívás.
Számtalan problémánk volt már ilyenbõl...na meg az okosokból akik jobban tudják hogy mennyivel mikor és hogyan kell feltölteni a kártyát hogy az elérhetõ maradjon. Persze az ügyfélszolgálat felé mindig az a duma megy, hogy "az ügyintézõ nem világosított fel rendesen".
Orbán a "birkák királya" elég egyértelmûen fogalmazott: "minden megkezdett perc" ez ugye nem a perc díjra vagy a számlázási egységre vonatkozik. Tehát, igen a 0 Ft-os perc is perc. Az hogy 0 Ft az már más kérdés.
Posted 2012. May 20. - 12:37
Pár éve volt a számlás mellett egy feltöltõs kártyám is, azon jó pár sms fordulót játszottam egy csajjal, aki a volt, vagy aktuális pasiját vélte bennem (a telefonszámban) felfedezni. Hiába írtam neki hogy nem én vagyok az, nem hitte el, azt gondolta csak le akarom rázni. Szórakoztató volt.
Azt nem tudni még, hogy a számlás és feltöltõs családi csomagra hogyan fogják feltenni a telefonadót? Az csúnya lenne, ha 0+2 Ft lenne ezek után az "ingyenes" hívás.
Posted 2012. May 19. - 13:38
Az persze továbbra is érdekes, hogy errõl a valakinek újra kiadott számról pont én kaptam hívást (ami egyébként nem szokott elõfordulni....egy évben talán 1-2 alkalommal)...nagyon ritka egybeesés ez így.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."